Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transcriere Anglia

mackie

Postări Recomandate

Buna ziua, vreau sa compar o masina care e inmatruculata pe Anglia. Masina este deja in tara, care este procedeul, RCA, ITP, impozit.... tipul care o vinde zice ca se poate face contractu simplu si dureaza toata treaba 2 saptamani.

Ma poate ajuta cineva cu ceva costuri anuale, si daca se poate prelungi RCA-ul si ITp-ul.??

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Transcriere Anglia

Vrei sa lasi masina inscrisa pe Anglia sau sa-i faci inscriere in Ro?

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Vizitator hendon

vreau sa o las pe Anglia

E foarte simplu.O sa te coste anual cam intre 300 si 600 de lire.In banii astia ai si asigurarea depinde ce varsta ai.Impozit nu se plateste in Anglia pe masini.

Link spre comentariu

E delicata treaba...

Ca sa ramina masina cu numere de UK si pe numele tau, trebuie ca cel ce-ti vinde sa faca in asa fel incit sa fii tu pe talon (V5) si sa spuna celor de acolo ca tu ai domiciliul undeva pe acolo(trebuie adresa, eventual dovada ca ai resedinta acolo).

Daca ai rezolvat asta, trebuie revizia anuala(MoT) care pentru unii englezi e o mare problema dar poate ca baietii nostri deja au invatat unde sa dea spaga si sa-ti obtina revizia de pe la unele garaje.

Doar daca ai MoT valabil sa poate obtine un alt V5 pe numele tau.

Si bomboana de pe tort e asigurarea...

Nu ai absolut nici o sansa sa ai o asigurare valabila de UK la pret convenabil, asa ca sint 2 variante(sau mai multe), ambele "tricky"...

Ori faci un RCA la cineva(agent de asigurari) care musca ca de fapt tu vrei sa inscrii masina pe RO si-ti face RCA pe un an, ori, cum cele din UK se fac pe internet, poti avea una cu datele modificate...

In caz ca ai vre-o problema in care tu esti vinovat de vre-un accident, sau iesi din tara cu o asa asigurare, problemele tale se agraveaza...

Sint sigur ca exista multe alte cai de a avea masina pe Anglia legal, dar eu nu stiu decit varianta asta; poate alti confrati au solutia ca as fi si eu interesat.

PS:vezi ce faci cu banii inainte de a avea masina pe numele tau, si sa nu cumva sa-ti scoata certificat de export ca nu mai ai ce face cu numerele de Anglia...

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

personal n-am nimic cu cei care umbla cu masini inmatriculate pe alte tari, insa sunt foarte curios, avand in vedere informatiile pe care le stiu legate de sistemul de asigurari din UK, cati dintre cei care au masini inmatriculate pe UK au asigurari valabile pe datele lor (valabile, nu anulate la 5 zile dupa iesirea din UK, sau alte prostii de genul asta), si care este suma medie platita pe an de o persoana care are asigurare valabila.

si in linii mari, doamne feri sa ajungem si noi sa avem un sistem de calcul al rca-ului cum este in UK. dar din pacate in vreo 5-7 ani personal cam acolo vad ca ajungem.

Link spre comentariu

Vizitator hendon

@bobo

Uita-te cu atentie la pozele astea,in special la prima si ultima.Este o cotatie facuta la mai multe firme de asigurari pentru masina lui nevasta-mea,sunt date aceleasi date,aceeasi adresa,aceeasi masina.Dupa cum vezi,in functie de firma pe care o alegi sa te asigure,pretul pleaca de la 268 de lire pe an,pana la 1242 de lire pe an.Acuma,sincer,tu la care firma te-ai asigura?La aia scumpa sau la aia ieftina?Si dupa cum vezi,tipul asigurarii e full comprehensive,adica in caz de accident din vina ei, asigurarea repara si masina ei si masina victimei.Ma indoiesc ca la preturile astea de cacat cineva e atat de tampit sa-si anuleze asigurarea la 5 zile dupa ce iese din Anglia.

Sper ca ti-am satisfacut curiozitatea. :h5

http://i650.photobucket.com/albums/uu221/hendon_album/asigurare1.jpg

http://i650.photobucket.com/albums/uu221/hendon_album/asigurare2.jpg

http://i650.photobucket.com/albums/uu221/hendon_album/asigurare3.jpg

http://i650.photobucket.com/albums/uu221/hendon_album/asigurare4.jpg

http://i650.photobucket.com/albums/uu221/hendon_album/asigurare5.jpg

http://i650.photobucket.com/albums/uu221/hendon_album/asigurare6.jpg

http://i650.photobucket.com/albums/uu221/hendon_album/asigurare7.jpg

Link spre comentariu

Vizitator hendon

E delicata treaba...

Si bomboana de pe tort e asigurarea...

Nu ai absolut nici o sansa sa ai o asigurare valabila de UK la pret convenabil, asa ca sint 2 variante(sau mai multe), ambele "tricky"...

@flay:

Explica te rog ce ti se pare delicat.Si ce intelegi tu prin pret convenabil.Citind postul tau am crezut ca s-au schimbat legile cat timp am fost eu azi la munca,asa ai explicat de frumos,pentru o fractiune de secunda era aproape sa cred si eu ce ai scris.

Banuiesc ca rolul forumului este sa ne ajutam intre noi fiecare cu ce putem.Iar informatiile nu costa bani.Daca nu stii sigur o chestie,nu dezinforma lumea.Te rog sa nu o iei ca pe o ofensa,probabil asta ai auzit si tu de la altii,dar iti spun sigur ca nu este adevarat nimic din tot ce ai scris. slp

Link spre comentariu

Dupa cum se stie , in UK, se asigura soferul si nu masina. Cam ce sanse ar avea cineva care nu are istoric sau rezidenta in UK ,sa obtina o asigurare la 2-300 lire pe an?

Prima mea masina am luat-o din Anglia in '95 si in inconstienta mea de copil am mers fara asigurare pina in Romania;am mai avut si alti colegi la ferma unde lucram care au procedat la fel, dar unul , fiind oprit de politistul din comuna,a scapat la mustata de retinere,cu amenintarea "do not put this car on the road again!".

Prin '96 impreuna cu un prieten am luat o masina din Anglia si nu a vrut nimeni sa ne asigure;o sapt mai tirziu, am fost loviti de un camion pe autostrada(pe la High Wycombe), si politia l-a arestat pe colegul meu, ca nu avea asigurare valabila pe masina respectiva.

Anii au trecut si am fost iar in Anglia(ultima oara anul trecut, cu acelasi prieten), de unde am mai luat citeva masini, in special dube;costul unei asigurari pe 5 sau 6 zile a fost de 70 lire, si a fost facuta de unul din prietenii nostri pe net. Masinile merg la noi cu RCA facut la un agent care a fost neatent, si in caz de ceva accident, omul stie ca trebuie sa faca repede o asigurare pe net si sa declare accidentul a doua zi,la intelegere cu pagubitul.

@hedon,voi lasa la o parte tendinta ta de a ma pune la colt...mai stiu si eu baieti din Anglia care cred ca le stiu pe toate si in numele spiritului de forum, te rog chiar sa-l ajuti pe baiat(mai ales ca e ardelean de-al tau) sa-si faca o asigurare valabila la un pret de 2-300 de lire si sint sigur ca atit noi cei ce am auzit la o bere de Anglia cit si el i-ti vom fi recunoscatori.

Mackie, daca vrei sfatul meu,(probabil ca la 21 de ani , e prima ta masina,pe care ti-o doresti de mult) nu te complica cu Anglia, incearca ca si compromis Bulgaria(am inteles ca se mai inscriu cu volan pe dreapta pina in august, parca) sau cauta o masina pe Ro pe care sa o mai imbunatatesti.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Vizitator hendon

Cu asta ai dreptate ca se asigura soferul si nu masina,ceea ce mi se pare normal.Sunt mai mari sansele ca sa fii busit de un pustan care are permisul de 2 zile decat de un sofer care conduce de 5 ani sau de 10.Asta ii face pe cei fara experienta sa fie mai atenti:daca nu este atent si face accident,la anul nu o sa-si mai permita sa-si plateasca asigurare si sta pe dreapta.Adica pe stanga.... :P Cine nu casca ochii casca punga....Si dupa cum stii,cand faci o asigurare in 80% din cazuri nu se cere nici o dovada ca nu ai avut accidente in ultimii 3 sau 5 sau 9 ani ca sa beneficiezi de pret mai mic la asigurare.Daca totusi ai "ghinionul" sa-ti ceara,incepand cu 1 ianuarie 2007,majoritatea firmelor de asigurari accepta o dovada de la o firma de asigurari din Romania unde ai fost asigurat,ca in ultimii X ani nu ai avut nici un accident.Trebuie doar sa fie tradusa in engleza,sa aiba antet si un numar de telefon de contact valabil pe care sa-l poata verifica in caz ca au chef.Asa ca nu mai este nevoie sa ai istoric in UK,dar trebuie sa ai in Romania.In caz ca nu ai nici in Romania,e clar ca o sa platesti mai mult.

Niciodata nu trebuie sa faci asigurarea la prima firma care iti iese in cale,in UK exista peste 100 de asiguratori.Pentru asta exista http://www.confused.com care iti face verificarea de pret si iti spune cat platesti anual la diferite firme.Daca te-ai uitat la pozele ce le-am pus eu mai sus ai vazut ce diferente de pret exista de la firma la firma.Cu acelasi sofer,aceeasi masina si aceeasi adresa.Cu toate ca exista,inca mai sunt o multime care nu au auzit de ei.Am intalnit oameni care sunt aici de ani multi si inca plateau sume astronomice la asigurare,fiindca nu stiau ca pot sa plateasca si mai putin.Sau erau prea comozi sa verifice cat ar fi platit la alta firma....

In cazul lui,cel mai bine e sa o inscrie pe numele tatalui daca vrea sa o tina pe Anglia sau alternativ pe Bulgaria.

Link spre comentariu

@hendon:

am vazut si eu site-uri de genul celor mentionate de tine, ca deh, toata ziua pe mtv hits sau dance majoritatea reclamelor sunt cu "cheap car insurrance". de curiozitate am intrat si eu pe confused.com insa m-am blocat la faza cu codul postal avand in vedere ca nu locuiesc in anglia (puteam sa pun orice cod postal, insa deja nu mai avea relevanta) si astfel nu am reusit sa vad cam cat ar costa pentru mine o asigurare din UK.

avand in vedere ca ai facut calculatia asta, si profilul tau presupun ca si tu si sotia ta sunteti rezidenti in UK.

dar din nou apare intrebarea: cum pot sa-mi fac o idee despre costul unei asigurari daca nu am nici un fel de rezidenta in UK?

In cazul lui,cel mai bine e sa o inscrie pe numele tatalui daca vrea sa o tina pe Anglia sau alternativ pe Bulgaria.

si daca asigurarea se face per persoana ce valabilitate mai are daca are asigurare pe numele lui taicaso si umbla altcineva cu masina care nu are acoperire?

Link spre comentariu

Mackie, daca vrei sfatul meu,(probabil ca la 21 de ani , e prima ta masina,pe care ti-o doresti de mult) nu te complica cu Anglia, incearca ca si compromis Bulgaria(am inteles ca se mai inscriu cu volan pe dreapta pina in august, parca) sau cauta o masina pe Ro pe care sa o mai imbunatatesti.

S a incep cu inceputul.... nu e prima mea masina dar e la un pret foarte bun si nu prea merita ratata.

Totusi cred ca treaba e prea complicata cu Anglia sau cel putin asa reiese si mai "bine" sau mai "comod" ar fi o varianta cu Bulgaria,

asta doar in cazul in care se mai poate inmatricula cu volan pe dreapta.

Multumesc pt ajutor :h5

Link spre comentariu

Vizitator hendon

In anul 2008,romanii care muncesc in strainatate au trimis in Romania cam 8,7 miliarde de euro

In anul 2007, au trimis in Romania in jur de 7 miliarde de euro

In anul 2006 au trimis in Romania cam 5,3 miliarde de euro

In anul 2005 au trimis in Romania cam 3,9 miliarde de euro

In anul 2004 au trimis in Romania cam 3,1 miliarde euro

Anul asta au trimis peste 1 miliard jumate in primele 2 luni.

Cifrele astea sunt oficiale calculate dupa transferurile prin banca,western union sau moneygram.Dupa parerea mea,cel putin inca pe atata a intrat in tara in aceeasi perioada pe alte canale neoficiale.

Tot oficial,romanii care au muncit in strainatate au sustinut mai mult de 2 treimi din deficitul Romaniei.Eu zic ca mai mult.

Ca o parte insemnata a acestor bani au intrat dupa aia in alte buzunare,iar e clar.

Facand un calcul scurt,in ultimii 5 ani au intrat in Romania de la noi cei ce muncim in strainatate cam 25 de miliarde de euro la concurenta cu toate investitiile straine atat de laudate (si necesare)din Romania.Suntem al 2 lea investitor major in propria noastra tara(oficial)Eu zic ca primul.Nu stiu daca este o apreciere a faptului ca noi cei plecati in strainatate am facut acest lucru,sau asa au fost indicatiile dar in ultimii 2 ani am fost placut surprins sa constat urmatoarele:

-de fiecare data cand am intrat sau am iesit din Romania,personalul vamal din diferitele puncte de frontiera pe unde am intrat sau am iesit au dat dovada de respect,profesionalism,bune maniere si intelegere a normalitatii.Expesii de genul"Bine ati venit" sau "Cum ati calatorit" sau "Concediu placut" etc.Fara rascoliri de bagaje sau demontari de masini,sau umilinte aplicate celor care treceau pe acolo ca pe vremuri....multi dintre voi isi amintesc vremurile alea

-nu am fost oprit niciodata de politie.Am observat ca s-au "cizelat" vizibil fata de cum erau cand am plecat eu din Romania.Ori s-a schimbat personalul intre timp,ori au invatat de la omologii lor comunitari ce inseamna normalitatea.Adevarul este ca daca iesi printre oameni iti deschizi orizonturile.Caz concret aici de fata :P Adevarul este ca nici nu am facut raliuri,nici depasiri prin sant si nici plecari de pe loc cu scartait de roti.Si nici mut de beat nu am condus.Banuiesc ca daca te comporti civilizat in trafic si iti vezi de treaba ta si ei isi vad de treaba lor.Oricum,am observat ca si politia a intrat in secolul 21 la capitolul "comportament".Nu mai exista curiozitatea aia bolnavicioasa care era inainte, de a te opri sa te intrebe de unde vi,unde mergi,ce ai in portbagaj si sa dai actele la control ca asa vrea chestia lui.Doar sa-ti demonstreze ca pe bucata aia de X metrii patrati el e stapan.

Deja o masina cu numar strain in Romania este banal si normal dar in cazul in care totusi esti oprit ideal este sa ai actele care se cer in situatia asta.Nu cred ca politia iti cere dovada de rezidenta in vre-o tara.....iar pe o asigurare in UK poti sa treci cati soferi vrei tu sa-ti conduca masina.Intotdeauna cand sunt 2 soferi asigurati pe o masina e mai ieftin decat daca ar fi 1 singur.Si conteaza varsta celui principal care este proprietarul masinii in talon.

Asa ca nu va mai speriati atata de numere straine,la urma urmei masina este un bun de larg consum la fel ca televizorul,frigiderul sau filtrul de cafea.Nu este nici moft nici lux.Mai bine ne batem capul sa redactam un ultimatum pentru guvern sa scoata impozitele si taxele vamale aberante pana in septembrie cel tarziu.

Link spre comentariu

S a incep cu inceputul.... nu e prima mea masina dar e la un pret foarte bun si nu prea merita ratata.

Totusi cred ca treaba e prea complicata cu Anglia sau cel putin asa reiese si mai "bine" sau mai "comod" ar fi o varianta cu Bulgaria,

asta doar in cazul in care se mai poate inmatricula cu volan pe dreapta.

Multumesc pt ajutor :h5

Grabeste-te!

Atentie la cei care doriti sa inmatriculati masini cu volan pe dreapta in BG! Am vb azi in BG si acest lucru nu va mai fi posibil incepand cu 01.08.2009! Departamentul tehnic (echivalentul RAR-ului romanesc) nu va mai accepta masini cu volan pe dreapta!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare