RPD Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Salutare! Am un Aro M461 cu motor de leutz la care este cuplata o cutie de viteze care pana acum credeam ca este tot de ims, dar se pare ca m-am inselat. Deoarece in sarcina imi tot sarea din viteza am decis sa o schimb cu alta luata de la un batran si care mi-a zis ca e sigur de ims. Problema e acum la montaj. Cutia pe care o am acum e prinsa de carcasa ambreiajului in 4 suruburi, iar cea originala de m se prinde in 5 surubri. Rog pe cineva sa ma lumineze in aceasta privinta si sa-mi spuneti daca pot sa montez cutia originala la acest motor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Re: Ajutor identificare cutie viteze Cutia din foto e cutie de A24 la care s-a montat cutia de distributie cu iesire pe stinga.... asta la prima vedere(poate fi si de TV) daca ai cutie de M merge cu o alta carcasa de ambreiaj, sau sa o gauresti pe aceasta care o ai Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 Re: Ajutor identificare cutie viteze Cutia din foto e cutie de A24 la care s-a montat cutia de distributie cu iesire pe stinga.... asta la prima vedere(poate fi si de TV) daca ai cutie de M merge cu o alta carcasa de ambreiaj, sau sa o gauresti pe aceasta care o ai EU NU MA PRICEP ASA DE BINE CA SI NICU, DAR ASA CRED SI EU cred ca doar cutia de transfer e de m si cuita de viteze e de altceva, ca o fi de aro sau o fi de tv...nu conteaza, eu cred ca e de TV ceea ce nu stiu eu, este daca pe motorul in 3 cilindri merge carcasa de ambreaj de aro sau trebuie flansa adaptoare de aici sunt 2 variante 1. daca merge fara modificari, iei de la cineva carcasa de ambreaj de M si montezi cutia de M ce ai luat-o 2. daca merge cu modificari numai, ori cauti cutie de tv sau aro care sa mearga pe carcasa ce e deja potrivita pe motor, ori te uiti care sunt modificarile si le faci si la ata carcasa de ambreaj....potrivita pentru cutia ta eu de cate ori am luat o cutie de viteze, am luat-o cu carcasa de ambreaj, pentru ca mi se pare normal sa existe mici diferente de la un model la altul ...si decat sa cauti pe urma....mai bine modifici pe urma forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RPD Postat Iunie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2009 Re: Ajutor identificare cutie viteze Multumesc pt raspunsuri.La cutie de tv m-am gandid si eu ca ar putea fi , deoarece si puntea spate era tot de tv. Acum trebuie sa caut si o carcasa de ambreiaj de m si sa incerc sa montez cutia originala, care din pacate nu avea si carcasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 Re: Ajutor identificare cutie viteze @ RPD cel mai simplu e sa cauti alta cutie ori de Aro ori TV sa o pui pe masina, vezi daca, ,cauti sa pui cutia de M incepi enciclopedia .......in poza aia ,e carcasa de TV vezi fanta pt furca rulment de presiune, nu vad clar ce placa intermediara e intre motor si carcasa.. La D115 fata de BV difera placa intermediara, original motorul e montat pe tractoare,si placa originala se imbina cu baia de ulei, dar se poate monta pe blocul motor placa intermediara de BV care e mult mai ingusta si trebuie decupat in partea din spate a baii sa se aseze placa intermediara de BV si carcasa de ambreiaj.Ar mai fi o poveste cu suportii de pe sasiu dar nu isi are locul acum.. Carcasele de ambreiaj dedicate motor BV ,D115( "Leut"- au aceleasi cote de fixare pe blocul motor) cu cutie de M sunt rare.Daca ai acea raritate pe masina cred ca vei vedea pe ea ca sunt turnate acele puncte de prindere cutie de M pe ea dar nu sunt prelucrate adica gaurite si bagat prezoane in ele. Eu am avut pe M motor D115, cu cutie de M.. s-a pastrat placa intermediara, originala a motorului, apoi era montata o flansa intermediara mare, din tabla de 25mm de acea placa intermediara era prinsa carcasa de ambreiaj. Carcasa era de M benzina, iar la cutia de viteze era montata o priza lungita si manson rulment de presiune mai lungi... Presupunem cu toti ce cutie ai pe masina.. Diferenta vizibila pe exterior e capacul mic cu maneta (-zic ca e de A24) TV are altfel capacul mic... si capacul mare cu furcile este identic. Diferenta apare la pinioane fiindca sunt rapoarte diferite si nu se prea "bunghesc" piesele din cutia de TV cu cea de Aro PS stiati ca si cutia de M este de 2 modele? Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RPD Postat Iunie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2009 Re: Ajutor identificare cutie viteze Mii de multumiri domnu' Nicu. Din spusele dumneata se pare ca am carcasa de tv si placa intermediara de Bv, deoarece baia de ulei e modificata la partea din spate. Miercuri o sa merg la tara, unde e si masina, si o sa studiez mai bine problema. PS. Crezi ca motorul si cutia pe care le am pe masina pot duce niste simexuri de 31,10.5,15? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 Re: Ajutor identificare cutie viteze La iesiri sau exploatare "light" merge chiar daca ai 11/41in grupuri, dar daca vrei sa iasa ceva serios cu care sa nu mai ai treaba, sau grija ca prajesti ambreiajul sau ca se rupe ceva, cauta sa pui o cutie cu reductor(Aro 24 sau TV- asta implica inlocuirea sau intoarcere puntii fata) si daca vrei sa pui o roata mai mare de 31 si ai 11/41 in grupuri schimba-le cu rapoarte mai bune ,care sa favorizeze tractiunea fiindca D115 nu are decit 45 caluti! Motorul e ff fiabil merge de te urasti, consuma foarte putin,nu incalzeste si daca ai ulei in baie nu se gripeaza niciodata PS. daca pui roata de 31 si nu intorci jantele sau sa pui flanse, trebuie sa modifici suportii la amortizoare pe spate. Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate