Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nissan Terrano II 2.7 SWB

Costin

Postări Recomandate

Salutari tuturor!

Imi cer scuze ca sar direct pe voi cu intrebari :sr si sper sa nu fac discutii pe forum intre pasionatii fiecarei marci :(

Anul trecut am avut ocazia de a face transalpina cu un pajero 2.5 tdi swb iar de atunci am ramas cu gandul la acest gen de masina care pe mine unul m-a dat pe spate!!

Masina nu era intr o stare tocmai buna (intretinerea ei era 0, cand am oprit in varf sa ne uitam la peisaje am ridicat capota din curiozitate.. masina avea paienjeni in radiator desi indicatorul de temperatura era la jumate.. am bagat toata apa plata de o aveam in radiator..uleiul nu mai era ulei era vaselina..de filtrul de aer nu mai zic) si s-a tinut saracuta dupa masini mult mai bune zic eu (Nissan patrol 3D SWB, Pajero LWB nou si Toyota fj cruiser)

Intrebarea mea si motivul postarii acestui topic in segmentul posesorilor de nissan e urmatoarea:

Cum e Nissan Terrano II in 2 usi? Ma atrage foarte mult modelul, imi place cum arata mai ales in 3 usi..+ ca are un motor mai puternic ca acel pajero care mergea acceptabil pentru starea sa

M-am uitat de luni de zile la filmulete pe youtube cu terrano de m-am plictisit de ele! Deja le stiu pe toate :))

E fiabil? as face o greseala sa imi vand masina ( o astra 1.7cdti din 2005 cu 90000km) sa imi iau un terrano din 2000? 2001? ca intretinere consum si revizii m-am interesat cam cat ar costa si nu m-ar deranja

Sper sa nu va plictisesc cu intrebarile si cu marele text ce l-am scris mai sus.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Nissan Terrano II 2.7 SWB

Salutare!

Daca nu ai trecut pe la prezentare ar trebui sa o faci, :rules !

Acum despre masina eu am una din 1995 pe benzina 2.4 i !

Masinile sunt intradevar foarte fiabile dar depinde si de noroc , cum a fost intretinuta ,numar kilometrii , etc.

Ce vrei sa iei disel sau benzina ?

Daca vrei sa faci plimbari gen Transapina , si etc e excelenta pentru treaba asta !

Daca vrei noroie pana in gat nu se prea preteaza Terrano la asa ceva !

La consum nu stiu cum e diselul dar benzina rupe in oras si in teren si acceptabil la drum lung adica in Bucuresti in functie de agolemratie intre 14 si 16 l/100km in teren peste 16 l in functie de conditii , iar la drum intins vitreza rezonabila 100-120 cam 10 -11 l/100 km.

La disel cred ca e mai economicos un pic !

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

Imi cer scuze ca nu m-am prezentat la timp

M-ar interesa un diesel pentru consum, cuplu...si pentru a traversa paraiase fara emotii de electrica..

Pai pentru inceput masina m-ar interesa doar pentru drumuri gen transalpina.. acum de noroaie nu stiu.. ce sa zic probabil ca o sa intru si prin noroaie cu ea cand ma duc la peste sau vanatoare..

De consum cred ca va papa mai mult de 12 in oras..iar pe trasee tot peste 15 o sa fie si asta..singura diferenta cred ca e la drum intins unde cred ca o sa fie sub 10 consumul.

Treaba cu mersul in noroaie stiu ca tine f mult de cauciucuri si de diferentiale acum terrano nu stiu cum e..tot ce stiu e ca are lsd pe spate.

Link spre comentariu

Sunt persoane mult mai avizate ca mine sa-ti dea toate detaliile referitoare la Teranno II, insa stiu ca modelele de prin anii 2000 sunt foarte fiabile.

Si ar fi bine sa te gandesti ce vrei sa faci cu masina. Daca vrei ceva mai mult de Open, e cam greu pentru ca nu are punte rigida pe fata. Bafta sa ai orice masina iti vei lua sa nu-ti poarte dusmanie! :)

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu

Multumesc mult asa sper sa fie..

La ce am vazut pe youtube filmulete cu terrano 2 mi se pare suficient.. marea mea grija e fiabilitatea.. acum daca nu o sa mi se para suficient de capabila in off road o sa am ce masina sa schimb peste 3-4 ani..

Link spre comentariu

Asa cum am zis , e destul de fiabila daca ai grija de ea dar si cand cade ceva sa te tii!

Electrica e mai ciudatica si mai face figuri la a mea !Adica geamurile sunt cu "vointa proprie"!

In 2 ani inafara de uleiuri si o bucsa nu prea am schimbat nimic si totusi e o masina de 14 ani vechime , eu zic ca asta spune multe!

E adevarat ca pot sa ma trezesc oricand ca se strica nu stiu ce dar asta e viata mon cher ! :h5

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

Tot ce au scris baietii pana acum e in mare parte adevarat. Spatiu de bagaje in versiunea SWB nu prea ramane dupe ce ti-ai pus scule, sufe, cricuri si alte nebunele. De consumat consuma "cat ii dai", cifrele reale (2.4 i - 124 HP) sunt intr-adevar undeva la 10...11 la 90 constant, 15...18 in oras, functie de sezon si talpa. In teren, cu reductor cuplat, fara numar,fara numar... dar parerea mea e ca nici nu poti masura exact consumul in teren. Mai patineaza rotile la 4500 de ture, mai ajuti la troliere... util ar fi poate mai degraba un consum mediu orar, daca l-a facut cineva. Eu sunt fan benzinar, deci despre diesel... atat doar ca are o putere mai mica si un cuplu ceva mai mare, dar nimic spectaculos.

Fiabilitate - acu depinde la ce te raportezi - am masina de un an, pana acum nu am avut probleme de nici un fel. Nu sunt masini rele, unii mai hotarati au mers cu ea si in CN (chiar la extrem daca nu ma insel) dar au prea multe limitari. Adica nu poti sa pui gume mai mari de 31 decat cu modificari destul de mari, directie relativ sensibila, lipsa piese accesibile aftermarket. Deci una peste alta e o masina care se modifica greu (si scump) fata de ce vine stok. Daca ai ganduri de genul asta (body lift , suspension lift etc) orienteaza-te spre Patrol, daca ramai la Nissan sau spre Toyota, Jeep sau de ce nu Suzuki.

Pe langa toate astea e o masina comoda, usor de condus, si daca stii cat sa-i ceri, satisfactia e pe masura. Parerea mea.

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Pentru mine nu e problema portbagajul mic..sper sa nu fie problema la prietena :P dar na exista bancheta spate..sau un portbagaj pe masina..

Deja m-ati convins..eu in 4 ani cu astra am avut mai multe probleme decat voi..si masina a fost luata de noua..chiar cred ca a fost gandita sa tina 2 ani cat a fost garantia!

Link spre comentariu

Nene, uita-te in poza de la avatar: Este masina mea (pusa la vanzare acum) si am mostenit-o (in familie) de la 10.000 km. In toti anii astia, cel putin partea mecanica (identica cel putin in partea din fata cu teranno II) a fost si este incredibil de fiabila. In 10 ani de cand o am, o data la 3 ani i-am schimbat bucsaraie si eventual cate in un capat de bara. Ultima operatiune am facut-o in iarna, si de data asta pe langa capetele de bara a trebuit si o bara de directie, in conditiile in care masina are acum 230.000 km. Stiu ca motorul de la Terrano II (dizelachele cel putin) se trage din motorul asta de pick-up care a fost in doua variante, 2.5 aspiratie normala (antiglont), si 2.7 Turbo (la fel de anti-glont). Plus ca din 93 pana in 00 cu siguranta au fost o gramada de revizii majore...

Partea mai cacacioasa o reprezinta in schimb barile de torsiune de pe fata, care in timp tind sa se inmoaie - masina cocosandu-se pe fara - , mai ales daca-i arunci in bot o bara si un troliu, inconvenient care se poate rezolva - o perioada buna de timp - prin strangerea si respectiv reindexarea acestora.

Oricum, cu siguranta peste 3-4 ani, o sa ai ce sa vinzi daca optezi pentru Teranno II.

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu

Salut, desi sßau spus multe , vreau sa intaresc si eu ce au spus antevorbitorii. Am si eu un 2,7 D in 5 usi. E foarte rezistent, consuma putin (cca 10L la suta) cu piesele nu am avut probleme sa se strice pe la el. De obicei cad bieletele si bucsile aferente acestora, in rest e ok. Off nu am mers decat soft cu el, ca sa zic asa, dar am vazut pus si pe 35 no problem, (dar acum iar nu stiu cum ziceau si altii, cat a costat modifiarea asta :grin: )

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Important e cum o tii...pentru ca daca o iei fara sa te uiti atent la majoritatea lucrurilor mecanice si faci cum am facut eu o sa patesti sa ajungi sa bagi bani in reparatii aproape cat ai dat pe masina...asa ca mare grija la cumparare ce fel de masina este (cum se prezinta), anumite defecte si neaparat vezi ce proprietari a avut, carte service...sunt chestii minore, dar care te pot ajuta enorm in timp...

Cu stima

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

Confirm ca bieletele sunt cu probleme.Nissan-ul meu este folosit in scopuri de servici,trage aproape tot timpul dupa el o remorca maricica de 2,5t MMA,si intra pe off-road soft si cateodata mediu.

Masina mea este din 2004 si eu am un an de cand o am.

Consum ~ cu remorca 12% afara,in oras nu il folosim.

Viteza maxima 145 km/h(deja devine instabil)

Probleme pana acum:

Plasticele care scartie in el.

Butonul de la aeroterma.(Se stricase,l-am reparat dar am dat de niste fire pe acolo si nu mai mergea casetofonul :roll: ,s-a rezolvat la service)

Crucile cardanice.(Faceau un zgomot infernal la 50 si 100 la ora.2 mil buc. + manopera la badsi-foarte scumpa)

Planetara stanga.

Pompa apa(14 mil + manopera)

Bara de torsiune sau stabilizatoare(Habar nu am de asta,e o bara prin fata,corectati-ma daca am spun gresit)

Bieleta dreapta(Am schimbat-o la service si nesimtitii nu au strans-o,s-a rupt imediat de noua,am cumparat alta si am schimbat-o acasa)

Si acum radiatorul de la aerul conditionat care s-a spart.(Nerezolvata,se merge cu geamurile deschise.Am mai dat si 150 ron sa bag freon care a curs pe jos :P )

In rest isi face treaba raport calitate/pret.

Nu mai semnez.
Link spre comentariu

Vizitator coroian tudor

am si eu un terrano 2 din 98 in 3 usi si am mai avut un ter din 95 in 5 usi. per ansamblu masinile sunt ok,dar pot sa mentionez cu ce am avut eu probleme:

- diferentialul spate este lsd-autoblocant si la a mbele cand se incalzeste merge greoi si cam scartaie in curbe

- pe drumuri forestiere cu multa piatra are tot felu de sunete si inauntru si pe dedesubt

- geamurile electrice au personalitate

- directie foarte comnplicata si slaba , ambele au probleme la caseta si la semicaseta de directie

-consum 3 usi cu forestier si cu asfalt valea oltului-sibiu 10 iar la 5 usi 12

- piese foarte scumpe , nu se potrivesc de multe ori iar servisurile lasade dorit (la sibiu)

eu sunt padurar si am mers cu ele pe drumuri de toate feluruile inclusiv pe albia paraului , daca ai ceva grije de ele nu te lasa la greu. Sunt confortabile, spatioase- banchetele spate se rabateaza la ambele si am carat cu cel lung brazi de 3,5 m cu usa spate inchisa.

Daca vrei o masina de familie care aste mai mult suv decat teren(recomandat ca de la astra pana la patrol sa trci prin terrano) e o alegere buna.

Bafta si ai mare grije la ce cumperi si unde a fost folosita pt ca dac ajungi sa bagi bani in ia e de rau.

daca te inereseaza e la sb una in 3 usi visinie 2001 90000km la 10000E si accepta si schimb(arata f bine)

Link spre comentariu

daca te intereseaza model 5 usi 2,7 tdi,verde pus la punct,scuturi dedesupt,kit inaltare Ome pe spate ,AFN pe fata,bara troliu AFN,troliu WARN 4.5 t ,cauciucuri WRANGLER M/T,intaritoare caseta directie si brate,statie radio.Menajat,folosit la iesiri de familie,(ptr altele sunt alte masini)

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

"- diferentialul spate este lsd-autoblocant si la a mbele cand se incalzeste merge greoi si cam scartaie in curbe"

Cu asta nu prea sant de acord. 100% ai ceva probleme, ori ulei uzat (la LSD se recomanda inlocuire , nu completare, si numai cu ulei pt LSD) ori uzura avansata in dif. Scartaitul in curbe arata probleme la LSD.

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare