Vizitator soso-bum Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 salutare la meseriasi am cumparat o carcasa de diferential fata VITARA ma ajuta si pe mine cinava cum sa reglez distantaintre pinionul de atac si coroana? este un truc .....sau pur si simplu teorie? este foarte greu e gasit si nu as vrea sa il bulesc este o vitara 1,6 16 valve,LWB.1994,RESPECTIV 8 CU 41 de dinti va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 Re: reglaj pinioane diferential Ce intelegi prin "este un truc ... sau pur si simplu teorie" ? Daca vrei sa ai un dif bun care sa te tina, trebuie reglat ca la carte, si nu e numai teorie ci trebuie si pus in practica. Trucuri ... nu ti-as recomanda, gen foita de ziar intre dintii angrenajului,sau alte chestii de gen "din batrani", nu sunt cele mai bune metode. Ceasul comparator e sfant, pata de contact determinata cu vopsea la fel. A, si cel mai important - "Lasa mah ca merge si asha " trebuie uitat. Cred ca mai am pe undeva un "manual" de reparatii pentru CV si Dif. de la Suzuki, incerc sa-l caut, era descris si reglajul diferentialului (nu garantez in schimb ca era de Vitara). O zi buna! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 Re: reglaj pinioane diferential Am gasit "manualul", e un pdf care comprimat are aproape 5 Mb deci nu-l pot atasa pe forum... Daca-mi trimiti pe PM o adresa de e-mail care sa duca macar pana in 10Mb (g-mail sau yahoo) il trimit cu placere. Contine procedurile de reparatie la doua modele de cutie manuala, transfer plus diferentiale fata si spate. Il am de pe vremea cand vroiam sa-mi iau Zuki, pana am inteles ca n-am nici o sansa sa intru in el... deh, 195cm/140 kg :grin: Toate cele bune! PS> e disponibil oricui, nu numai lui soso-bum! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Iunie 21, 2009 Partajează Postat Iunie 21, 2009 Re: reglaj pinioane diferential multumesc mult ai adresele pe pm sper sa o rezolv marti ca sunt liber de o saptamana tot am asteptat capacul din spate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: reglaj pinioane diferential cam sofisticata treaba soso,vezi poate gasesti un atelier care se ocupa cu asa ceva suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: reglaj pinioane diferential dupa un schimb de mesaje cu Bigdaddy mi-am adus aminte de vremea cind mai citeam si eu asa ceva ( multumesc bigdaddy) intradevar treaba este simpla si se face cu un ceas comparator (il rog pe Bigdaddy sa ataseze ultima poza care mi-a trimis-o) sau cu o lera pe care trebuie sa te chinui sa o bagi intre dintii coroanei si cel ai pinionului de atac. distanta trebuie sa fie in jurul valorii de 0.20 mm (0.15-0.25) zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: reglaj pinioane diferential hmmmmmmm,lera intre dinti nu am cum :p iar faza cu comparatoru am vazut prin poze trebuie cineva sa dea un pont mai romanesc :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: reglaj pinioane diferential Utilizarea comparatorului nu e chiar asa complicata, mai greu e sa gasesti unul. Atasez poza, sper ca despre asta era vorba. Toate cele bune! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: reglaj pinioane diferential SE poate si romaneste, dar de fapt e mai mult ruseste, apreciind jocul de functionare prin diverse metode , prin pata de contact in angrenare fara sarcina, prin strivirea unui fir din metal moale( cositor pt lipire, fara miez de flux) intre dintii angrenati si masurare ulterioara ,sau prin metoda 'bunului simt ' la mina , cel mai nerecomandat procedeu 'romanesc'.Daca e "masina proprie" pune mina pe manual ,apoi verifica. Bineinteles ca faci cum vrei , nu protesteaza nici macar siguranta de la flansa, dar uzurile pot apare in 10-15 K si se repara prin inlocuire.Doar pt reglaj merge si un comparator mai ieftin, cu putina vointa iti faci o talpa magnetica din un magnet de hard .Recomand cu caldura studierea manualului , pot spune ca bataile radiala/axiala ale pinioanelor pot fi ,pina la o limita , neglijate , in cazul in care nu au fost inlocuite piese conjugate.Daca da , se poate reverifica /reface reglajul dupa 5-8 k . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Iunie 23, 2009 Partajează Postat Iunie 23, 2009 Re: reglaj pinioane diferential Trebuie sa existe undeva pe net un step by step pentru asamblarea/reglarea unui dif de Vitara, nu se poate. Neavand tangenta cu Suzuki pana acum, nu-ti pot oferi decat un step by step pt un dif de Land Rover, ca sa-ti faci o idee despre etape, scule, dispozitive, materiale de care ai nevoie. In principiu toate dif sunt cam la fel dpdv al reglajelor, diferentele sunt minime. Tutorialul e pe situl unui profesionist si totul e ca la carte: http://www.crowndiffs.co.uk/faqs.html#how_build Uite acelasi lucru in format video dar mai pe scurt, cateva etape lipsesc (o sa vezi cum e cu comparatorul): http://www.youtube.com/watch?v=Oz4NsauYF3c de la min 2:15 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Re: reglaj pinioane diferential Am gasit pana la urma si modelele de masini pentru care e bun manualul - e vorba despre Grand Vitara versiunile SQ416/SQ420/SQ625. "This manual provides information on the unit repair service procedures for the following units. Applicable Units: Manual Transmission/Automatic Transmission/Transfer/Differentials (Front and Rear) for SQ416/SQ420/SQ625" Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Re: reglaj pinioane diferential salutare si multumesc tuturor multumita lui LIVIU de la servisul 4x4 din mures diferentialul meu este montat si probat deja :h5 deocamdata nu a crapat si este reglat ,,LA MANA''.eram sigur ca un meserias NU ARE NEVOIE DE LERA SAU COMPARATOR SAU VOPSEA..... am sa studiez la noapte lincurile trimise de voi pt mine. inca o data multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: reglaj pinioane diferential Cu scuzele de rigoare, dar este pe aici o afirmatie cu care nu pot fi de acord. Partea cu reglajul "la mana" e din ciclul "merge si asa". Un meserias adevarat ar trebui sa foloseasca comparator. ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: reglaj pinioane diferential parere personala, un ceas comparator e super de folosit si de completat sistemul cu pata de vopsea adica indiferent cat de vechi sau nou e ansamblul, daor cu vopsea se vede exact daca pata de contact e buna, intrucat un diferential poate sa fie gresit asezat si cu ceasul comparator nu o sa iti dai seama daca pata de contact e corecta sau e pe varf de dinte sau prea la baza parerea mea forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: reglaj pinioane diferential Reglajul unui diferential se face PROFI numai cu ceas comparator, iar apoi pata de contact trebuie neaparat verificata cu pasta de tusat! Pun niste poze cu diferentialele de Landcruiser, cand Nea Puiu a montat blocantele ARB. Merg si in ziua de azi fara probleme, dupa 4 ani de concursuri si offroad greu. Lucrare facuta la standarde "JAPAN". Si inca ceva: Nu e suficient sa ai ceasurile comparatoare! Trebuie neaparat sa stii si sa le folosesti!! Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: reglaj pinioane diferential tot la domnul puiu am dus si eu un diferential pentru reglat (neavand ceas comparator) si dupa ce a schimbat toti rulmentii (desi erau perfecti, da ma rog)... la fix o saptamana si mai putin de 200 km parcursi sa spart e drept ca pe el a lucrat ucenicul, dar avand in vedere ca eu doar cautam perfectiunea SI NU AM AVUT PROBLEME INAINTE CU DIFERENTIALUL... si dupa mai putin de 200 km sa spart... pot sa suspectez ca la sevisul lui nea puiu nu se face intodeauna treaba asa cum trebuie e drept ca nu lam vazut cand la montat cu ceas comparator... dar banii pt manopera ia luat forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Re: reglaj pinioane diferential Soimule, eu am pus 6 blocante pe trei TOYOTE acolo fara nici un fel de probleme. Al tau diferential de ce masina era?? Si daca nu ai avut probleme cu el de ce ai ajuns cu el la service? Si inca ceva, eu am spart diferentialul fata la Landcruiser 100 pe drum drept, masina avea 40.000 Km si era montat de fabrica. E drept ca era o urcare abrupta! Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 Re: reglaj pinioane diferential dupa 2 zile de offroad si forjata pe 4x4,merge bine,nu are zgomote,nu se incalzeste deci nici un simptom de semn rau eu am incredere in liviu,si a reglat sute de diferentiale pt concurs Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Re: reglaj pinioane diferential asta da treaba,lucrare de meserias suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate