Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Niva masina de zi cu zi

mozo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Niva masina de zi cu zi

<dan 03> in iulie te iau la o tura daca ajung pe litoral

<mozo> cu locurile mai greu,poate nu ai observat ca nivistii majoritatea sunt familisti

stau in craiovita da-mi un telefon si stabilim o tura prin padurile bucovatului si dupa aceea sa spui la toata lumea parerea 0762666882

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

nu cautam asa ceva, pur si simplu am vazut un anunt si ma miram si eu de unde are asa ceva

filtrul se poate monta, dar nu stiu la ce ajuta avand in vedere ca aerul intra prin alte locuri :)

Link spre comentariu

nu cautam asa ceva, pur si simplu am vazut un anunt si ma miram si eu de unde are asa ceva

filtrul se poate monta, dar nu stiu la ce ajuta avand in vedere ca aerul intra prin alte locuri :)

unde se poate monta si pentru ce ?afla mai multe detalii

cred ca o sa ramana pe alta data ce tiam promis deoarece nu am gasit cazare la pret de criza mii de scuze o sa ma revansez

Link spre comentariu

Filtru de polen la Niva?...Fitze, nimic mai mult. Se poate modifica cu usurinta cutia de plastic in care se afla radiatorul de climatizare al masinii, astfel incit sa se poata monta in fata lui un filtru de aer si in felul asta s-a rezolvat problema. Cit despre ABS pentru Niva, parerea mea, este inutil. Masina frineaza foarte bine, poate chiar prea bine pentru masa ei, si tinind cont de faptul ca majoritatea posesorilor o folosesc in teren la pescuit, vinatoare, turism, agricultura s.a.m.d., nu vad utilitatea unui astfel de sistem. Personal as opta pentru un blocant spate, servodirectie si AC, pentru acesta din urma in varianta in care masina se foloseste pe drumurile prafuite din sudul tarii. La munte nici acesta nu cred ca-i prea necesar.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Filtru de polen la Niva?...Fitze, nimic mai mult. Se poate modifica cu usurinta cutia de plastic in care se afla radiatorul de climatizare al masinii, astfel incit sa se poata monta in fata lui un filtru de aer si in felul asta s-a rezolvat problema. Cit despre ABS pentru Niva, parerea mea, este inutil. Masina frineaza foarte bine, poate chiar prea bine pentru masa ei, si tinind cont de faptul ca majoritatea posesorilor o folosesc in teren la pescuit, vinatoare, turism, agricultura s.a.m.d., nu vad utilitatea unui astfel de sistem. Personal as opta pentru un blocant spate, servodirectie si AC, pentru acesta din urma in varianta in care masina se foloseste pe drumurile prafuite din sudul tarii. La munte nici acesta nu cred ca-i prea necesar.

dar AC sa-l pui la ce pret si unde ?

Link spre comentariu

Am gasit anul trecut in Constanta la 900 euro cu montajul inclus. Am inteles ca s-ar potrivi si instalatia de pe Opel Astra. Cred ca o astfel de instalatie second hand ar fi solutia optima.

Link spre comentariu

Parerea mea e ca Niva poate fi folosita zi de zi fara probleme...

ABS filtru de polen si alte treburi din astea de superioritate nu gasesti pe nici o Niva :P

AC nu merita sa ai pe Niva fiindca nu mai incape numai un filtru minuscul de ulei si nu o sa ajute prea mult AC-ul intr-o Niva nu e masina care sa aiba nevoie de asa ceva...

In legatura cu supraincalzirea motorului in oras nu mai e valabil la modelele dupa 2000 au 2 ventilatoare mari si un radiator din cupru mai mare!

Consumul este de 9-12 in oras in functie si de anotimp si de stilul de condus...

Masina e bine sa nu fie echipata cu bullbar-uri sau alte fiare suplimentare fiindca in oras te incurca la parcari....masina e mica nu are rost sa o marim inutil...

Niva nu e deloc comoda pe autostrada de enerveaza la masinm sa nu poti sa mergi peste 110-120 , la 130 deja nu mai ai stabilitate si siguranta e drept ca acolo incepe sa intre in functie "sistemul electronic" de aerodinamica si pliaza automat oglinzile...

(vantul le pliaza dar sa nu fim rai)

Toate acestea le spun din proprie experienta!

Numai bine! :h5

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Eu am avut o Niva masina de serviciu (acum e la bbb). E Ok in oras si in afara (daca faci abstractie de fiabilitatea redusa). Consumul este rezonabil (pentru o masina 4x4 permanent). Se parcheaza usor, are suspensia destul de confortabila, avea si Ac si fuctiona relativ OK. "Plierea automata a oglinzilor" este in dotarea standard si se poate rezolva numai prin schimbarea oglinzilor cu unele after-market. In teren accidentat este foarte OK.

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Intrebare grea :) Ca si masina de zi cu zi, e buna pentru o femeie ?

Si cam cit e de sigura masina ? Daca intra cineva cu 80 in lateral ?

Eventual si ceva costuri anuale...

Link spre comentariu

Daca intra cineva cu 80 km/h in lateral o cam mierlesti, zis pe romaneste, in orice masina. Daca masina are si servodirectie este excelenta pentru o femeie. Chiar si fara servodirectie este destul de usor de manevrat, poate ceva mai greu in cazul manevrelor in parcare, in rest, este ok.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Am lasat un Cielo din2006 sotiei sa mearga cu ea si am zis sa vad dc o Niva pe carburatie merge ca masina de zi cuzi in oras,ei bine sa vedeti ca nu am mai lasat-o.

Consum benzina=14-15% :grin:

Consum gaz =20% :twisted:

In raport cu alte fiare cu tractiune permanent 4+4 care au motoare de la 2500 in sus e ceva normal(am un vecin de are o Vitara scurta cu motor de 2000-am mers cu ea si are un consum in afara de 9-10% si in oras sare bine peste 12%),avand in vedere ca este o masina de conceptie noua.

Ca si manevrabilitate :grin: ,avand in vedere ca am facut scoala pe S.R si am mai condus si alte acareturi cu servomuschi eu sunt obisnuit, :banana ,dar cineva care a mers numai cu masini subtiri :ha: :ha: ,si numai pe asfalt e ,fara suparare,mai greu(no ofence :sr ).

Probleme, e,.. ca atunci cand te duci undeva,la :x ,la un pescuit etc si te prinde ploaia(ca vb aia ,ai plecat pe timp frumos de acasa) sa poti sa te intorci inapoi fara probleme, sa aiba un cost de intretinere relativ mic,sa te incadrezi in buget(as fi luat si eu unG sau un Defender dar n-am putut :twisted: ).

Asa cum zic cei mai batrani:fiecare cum isi asterne, asa doarme,si,te acoperi cat iti e plapuma :)

Cu stima maxima! :hi

bau bau
Link spre comentariu

Intrebare grea :) Ca si masina de zi cu zi, e buna pentru o femeie ?

Si cam cit e de sigura masina ? Daca intra cineva cu 80 in lateral ?

Eventual si ceva costuri anuale...

Pentru femei daca nu are servo in oras e belea la parcari plus ca daca este mai scunda pedalele fiind mai tari si scaunul care nu se regleaza spre in fata foarte mult ii va fi foarte greu sa o conduca

de asta si vizibilitatea in anumite unghiuri ar fi 0 . Despre costuri ce anume te intereseaza?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare