Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

NU TACEA!

Maresalul

Postări Recomandate

Am vazut pe youtube, intr-un videoclip indemnul acesta:"NU TACEA, CUNOASTE-TI DREPTURILE SI APARA-TE!". E un indemn frumos, plin de viata si putere dar depinde cum este perceput de catre noi si mai ales daca este perceput. De auzit il auzim, dar nu stiu si daca il intelegem.

A fost un post referitor la alegerile din iunie care s-a stins repede. A fost o "intamplare" prin Basarabia in urma cu cateva saptamani despre care nu s-au spus foarte multe si s-a stins totul la fel de repede-ei cel putin au avut curajul sa-si spuna parerea, sa se exprime.

Noi ce facem pana la urma in aceasta viata? Continuam sa fim tacuti si cu capul plecat? Ce vrem pana la urma de la viata?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: NU TACEA!

Din pacate dictonul: "Omul e lup printre oameni" se plica cel mai bine in cazul natiei noastre. Nu vom avea niciodata taria sa fim uniti, sa ne sustinem durerile, vom accepta sa fim calcati in picioare, sa fim supusi, sa fim batjocoriti. :sr ca m-am nsacut roman.

Link spre comentariu

Din pacate dictonul: "Omul e lup printre oameni" se plica cel mai bine in cazul natiei noastre. Nu vom avea niciodata taria sa fim uniti, sa ne sustinem durerile, vom accepta sa fim calcati in picioare, sa fim supusi, sa fim batjocoriti. :sr ca m-am nsacut roman.

De ce iti pare rau? Ce ai fi vrut sa te nasti?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator popescueugen

Singura specie de animal care musca din aproapele lui e omu' chiar la propriu vorbind. Noi romanii ne declaram mai oameni ca toata lumea. Actele de canibalism triburile primitive de negri le-au savarshit asupra blonzilor care intrau pe teritoriul lor. Rusii la Stalingrad sub asediu au rupt dar numai din cei morti. Si au recunoscut, de fapt s-au spovedit, se iarta. E fapt real, e istorie. Preda are dreptate ca romii sunt uniti in rele. Musiu,sa am pardon, nu ai pus unde trebe virgula. Nu-s rrom si nici aspirant dar ei sunt in rele impotriva altora si numa daca aduce un beneficiu lor sau comunitatii lor. Eu nu-s microbist dar spiritul de echipa trebe respectat. Daca vrei sa stii am inclinatie spre rasism dar am avut de a face cu tigani, chiar am fost la mana lor pot spune si a trebuit sa-mi scot palaria. Antonescu ia dus la Bug si bine a facut dar a gresit ca n-a facut o selectie. Erau si sunt si acum tuciurii care castiga painea cinstit. Au minusuri poate. Crezi ca daca iesi acu de la dush nu ai nici o bacterie pe tine? Hai sa scapam de ei. Buuuun! De unde cumperi floarea pt. doamna ta? Crezi ca face romanu taraba cu flori? Da' ceeee-i tzigan? Tziganu zice ca ne-ar putea omora pe totzi ca-s unitzi, dar nu ar mai putea trai de pe urma noastra. Deci sunt ecologisti. Romanu' cand nu mai are ce bea o vinde si pe ma-sa. Ei nu se cearta in public decat la hoha, si ca sa castige ceva, rufele murdare le spala in familie. Numai noi ne ungem cu kk in fata unei Europe.

Link spre comentariu

:p eu am dat decat o replica celor de mai 'nainte nu din rasism sau alteceva.In realitate si eu lucrez cu foarte multi rromi si sunt ca orice alta natie, uni de treaba , altii nu.Deci ar fi bine sa fi-m mai toleranti si intre noi si cu altii.Asa cum Raducioiu si alte vedete au uitat limba romana dupa 2 luni in afara asa si unii dintre noi mai uitam regulile gramaticale(poate nu le-am stiut niciodata prea bine) :p

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

Vizitator popescueugen

Prietene preda ion, doar discutam. Eu doar am completat, orice parere mi-as pune aici e pur personala, nu contrazic si nu ma impun impotriva convingerilor nimanui. Poate stim fiecare anumite lucruri la fel de bine si suntem capabili sa percepem realitatea obiectiv. Poate nu avem timp sa dezvoltam uneori. Poate fiecare avem o experienta de viata anume, care difera. Tocmai de aceea invatam unii de la altii. Poate nu toti, si nici nu trebuie. Poate si eu raspund unui prieten in baza unor treburi doar de noi 2 stiute. Nu judec pe nimeni, mai ales pe 2 cuvinte.Si sigur nu fac eu morala cuiva.Acesta este modul de gandire al meu in mare. Principiul meu de baza e "Daca nu pot sa-mi castig 10 prieteni , macar sa nu imi fac 1 dusman." Nu imi caut scuze, important e sa te faci inteles. Daca frecventa nu e aceeasi am spus mereu "Domnule, va rog sa ma scuza-ti!"

Link spre comentariu

@poprscueugen. :p discutia e discutie, n-am pentru ce sa va scuz, am citit in urma ce s-a discutat si aveti dreptate.Din anumite motive logice nu ne exprima-m toate gandurile pe forum dar cateodata mai scapa mai scapam niste sentimente personale mai ales in temele astea sensibile ca etnia, religia, orientarea sexuala, etc. Si eu am fost nevoit sa-mi mai nuantez anumite afirmatii pentru a fi mai bine inteles, dar pana la urma e un forum de discutii unde sunt oameni de diferite conceptii..... :p 4x4 sunt si de 2000 euro si de 150000, au si taranii ca mine si parlamentarii, dar cred ca o sa ne intelegem.

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

Vizitator popescueugen

Sub. e f. actual. Eu mai fac pe nebunu' la servici si mi s-a spus colegial ca o sa ma reguleze sefii.( Am 7 directori). Ba, zic , dar unde ar incapea in mine mai mult penis de sef ? ca fac destule.Pai ai dreptate, zice.Eu: Si-atunci? Mai oameni buni :nu am furat, nu am lipsit,nu am venit beat.Tot ce fac, fac si fac bine si care treburi nu-s a mele si care nu-s de mine.Dar cand zic NU asa ramane.Am sefi care li se umfla muschiu dar la mine nu fac asta. Daca vrei respect tre sa stii a ti-l castiga si asta inseamna sa ai valoare. Daca vrei DREPTURI tre sa lupti pt. ele, altfel se cheamau CADOURI. Dar ca sa ai atitudine personala e munca si romanu' n-are timp de asta ca nu-l lauda nimeni cat e de harnic, daca n-o face personal.E mai confortabil sa astepti sa se ia altu' in nuceaguri cu sefu, poate castiga si pt. tine ceva drepturi, daca nu ,castigi o burta de ras ca si-a dat dat singur cu batzu' in cap.Doar santem popor simtitori la umor.Romanu' se plange mereu, se uita numa' in ograda vecinului ca ala de ce are si el nu, si trece un timp in care pt. el nu face nimic. Am zis : Mai lasati-va pe voi in pace si plangeti de pe acum pt. copiii vostri ca voi duceti mai departe un sintem pe care voi il dati in primire lor mostenire. Cata iubire le vom dovedi cand vor fi activi si ii vom compatimi!!!???Situatii sunt de tot felul,eu lucrez din '83.Am spus la unii sefi : "Eu am sa plec numai daca vreau eu, inainte de a apuca ei sa spuna ca sant 10 la poarta care asteapta.Sant vrednic sa traiesc oriunde.Daca insa politica e sa va inconjurati de curve eu intradevar nu am loc aici. Cu respect! " Sefii stiu sa respecte dar va spun eu ca nu de fata cu toata lumea.Deh! Sefu daca nu are muschi inseamna ca se umileste. Si daca da de fata cu toti tre sa dea la toti.Si sefi avem toti va spun eu, am fost si privatizat si aveam mai multi sefi decat angajat.Si va mai spun ca nimeni nu se teme de sef cat de neputinta lui si de riscul de a pierde confortul de a putea sa nu ai dureri de cap.Toti credem ca a deschide ochii dimineata e acelasi lucru cu a fi treaz.

"Somnul ratiunii naste monstri."Fiecare avem ce meritam.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Tocmai m-am intors dintr-o noua plimbare(sau expeditie-ca suna mai frumos) si unul dintre obiective a fost sa vizitam si MEMORIALUL VICTIMELOR COMUNISMULUI de la Sighet. Daca as fi avut copii i-as fi dus neaparat acolo si as fi stat si doua zile cu ei sa vada tot si sa inteleaga pe cat pot tot ce poate grai acea cladire. E impresionant sa vezi cati oameni au incercat sa faca ceva in viata lor. Noi nu am facut nimic inca sau cel putin eu si Daniel(knut)---asa cum zicea el. Suntem deocamdata niste nimicuri. Probabil ca lucrul cel mai de pret in viata este sa ai dreptul sa vorbesti. Noi ca si romani l-am pierdut atat pe vremea comunismului cat si alte perioade ale istoriei pret de vreo 1000 de ani.

Nu stiu ce am putea face sa recuperam atata pierdere, suferinta, deznadejde si sclavie. Copii nostri oricum vor trai tot la fel ca noi. Sper din adancul inimii, ca undeva, cat mai curand, sa avem puterea sa ne spunem cu tarie pasul, durerea, suferinta si sa stim sa apreciem si sa descernem intre bine si rau, intre opresiune si libertate, intre hotie si dreptate.

Link spre comentariu

Tocmai m-am intors dintr-o noua plimbare(sau expeditie-ca suna mai frumos) si unul dintre obiective a fost sa vizitam si MEMORIALUL VICTIMELOR COMUNISMULUI de la Sighet. Daca as fi avut copii i-as fi dus neaparat acolo ...........

:1 Eu as fi introdus in programa scolara macar 1 vizita obligatorie, probabil in clasa a8a, ca la liceu cine stie cati mai ajung....Mai tine-ti minte cum se organizau, pe vremuri, excursii la siturile istorice? ....Stiu....o sa zice-ti, probabil, ca erau excursii comuniste.....dar intrebati azi 5 elevi ce a fost la Bobâlna si vedeti cati stiu.....Revenind la perioada comunista, asta desi e recenta, li se pare neverosimila.....

Link spre comentariu

Pe mine ma enerveaza cel mai mult ideea de a ti se baga pumnul in gura, de a nu ti se permite sa spui ce gandesti. Acest lucru l-au facut toate regimurile totalitariste.

Deocamdata noi ca si natie am avut de suferit foarte mult din cauza comunistilor. II urasc la nesfarsit!!!!!!!!!

M-au scos din sarite jandarmii, cand la inceputul anului 2009 la "marea" aniversarea a lui iliescu, s-au luat de vreo 10 tineri care isi exprimau punctul de vedere. I-au dus pe acesti tineri la sectia de politie sub pretextul de a-i legitima. Vreau sa traiesc sa ajung sa vad in strada 10000-15000 de tineri, de oamnei care protesteaza impotriva globalizarii, impotriva cresterii pretului la paine sau chiar a pretului berii. De abia atunci o sa fim o natie unita si mandra de noi.

PS: o sa-mi fac un colant pe care o sa-l port cu mandrie pe masina si care sa zica esenta cantecului :hi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare