Catalin.V Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Pentru ca reduce mult din cursa suspensiei, ma gandesc sa scot bara stabilizatoare la Samurai in offroad. Dar ce se intampla pe inclinatii laterale mari, la coborari puternice sau la coborari cu inclinari laterale mari? Cum e mai bine in astfel de cazuri ... cu sau fara bara stabilizatoare ? Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Fara bara stabilizatoare, clar. Nu vei avea probleme datorita arcurilor lamelare. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Iulie 3, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? E bine de stiut ca arcurile pe foi asigura stabilitatea masinii cu bara stabilizatoare scoasa. Dar ce se intampla cand este vorba de o suspensie pe elicoidale? Eu am facut conversia pe elicoidale la Samurai. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? eu la vitara am scos bara stabilizatoare de tot,si in off si pe sosea circul fara,este stabila si asa masina suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? box]E bine de stiut ca arcurile pe foi asigura stabilitatea masinii cu bara stabilizatoare scoasa. Dar ce se intampla cand este vorba de o suspensie pe elicoidale? Eu am facut conversia pe elicoidale la Samurai. Bara stabilizatoare ajuta doar la viteza. O poti da jos linistit. P.S.-Atentie! a nu se confunda bara stabilizatoare cu bara Panhard. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Si eu la autobuz am date jos ambele bari stabilizatoare. La stilul meu de mers e ok si pe strada :-) Diferenta pe care ti-ar da-o la o inclinatie laterala am estimat-o ca una marginala, si am cnosiderat ca , odata confruntat cu o astfel de inclinatie unde sa imi pun problema ca datorita celor cativa cm de cursa in plus caroseria ar putea trage masina 'jos', nu m-as baga oricum neasigurat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Iulie 3, 2009 Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? scoate-o ! ma mic ca baietii de la atelierele harniciei te-au lasat sa pleci cu ea ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Iulie 3, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Am inteles ... cu prima ocazie o dau jos si incep sa o testez pe coborari si pe inclinari laterale sa vad ce se intampla. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? ...inteleg ca nu face rau fara bara,dar avantajele care ar fi?...de ce sa o scot? daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Lipsa ei permite puntilor sa lucreze mai mult. Practic poti realiza incrucisari de punti mult mai mari si implicit poti traversa segmente dificile fara sa ramai "in aer". Pesemne ca mai sunt si alte avantaje.... Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? scoate-o ! ma mic ca baietii de la atelierele harniciei te-au lasat sa pleci cu ea daca folosesti masian pe sosea nu e indicat sa mergi fara stabilizatoare, daca era pe arcuri foi nu ar fi fost probleme . eu am dat-o jos la toate Samuraiele pe foi, astea nu-s asa instabile fara. in teren, fara e mai bine. puntea fata va lucra mai mult. in oricare din cazuri, poti incerca sa vezi cum se simte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? eu circul cu vitara mea si pe sosea fara bara,nu pot zice ca este foarte instabila,tocmai sa nu fie instabila ampus flanse de 40 mm,masina este si inaltata suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? am si eu o nelamurire ok scoatem bara stabilizatoare si intrebarea este nu se distrug bucsile si telescoapele mai repede in urma torsiunilor daca se incruciseaza puntile sau la trecerea denivelarilor tinind cont ca telescopul va lucra la capacitate maxima de intindere multumesc pt raspuns suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? am si eu o nelamurire ok scoatem bara stabilizatoare si intrebarea este nu se distrug bucsile si telescoapele mai repede in urma torsiunilor daca se incruciseaza puntile sau la trecerea denivelarilor tinind cont ca telescopul va lucra la capacitate maxima de intindere multumesc pt raspuns CORECT :1 Subiectul devine tabu; Bara stabilizatoare are un rol determinat in anumite conditii de utilizare a masinii ; :h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? incrucisari si treceri de denivelari mari nu faci toata ziua,asa ca viata telescopului nu este diminuata foarte tare,bucsile se strica si daca mergi pe drumuri rele,macadam,sau chiar asfalt in unele cazuri :grin: :grin: suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Light Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Ma gandesc ca, daca ai cumparat un Samurai pt offroad, uzura bucsilor sau amortizoarele...este poate printre "ultimile" lucruri la care te-ai gandi ca vor ceda primele :grin: ps. scuze daca .. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? intradevar ca nici o piesa nu are moarte dar parerea mea personala fara sa ofensez pe nimeni si fara multa experienta in teren este ca bara are rolul ei la stabilitate si inca un aspect pe care multi il ignora este ca pe sosea mai si ploua sau apare polei tinind cont ca majoritatea avem tractiune pe spate sper sa nu supar pe nimeni dar indradevar fiecare face ce vrea cu masina personala :h5 :h5 suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Iulie 9, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Pe mine nu ma ingrijoreaza neaparat ce se intampla pe strada fara bara stabilizatoare. Situatiile in care mi se pare Samuraiul cel mai vulnerabil sunt coborarile "in cap", trecerile pe portiuni cu inclinari laterale foarte mari si coborarile abrupte cu inclinari laterale mari. Am vazut cum se comporta cu bara stabilizatoare la locul ei. Intrebarea mea este, cum reactioneaza masina in cele trei situatii fara bara? Se va rasturna sau trece mai usor? Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Avantaje si dezavantaje si cu si fara doar nu degeaba s-au inventat cele decuplabile. Daca masina ar fi doar pt. iesit in teren si pina acolo merge cocotata pe platforma, fara. Daca masina merge si pe asfalt, e bine sa fie decuplabila in teren si cuplata pe sosea. Bara aia isi face treaba in momentele in care masina este supusa la accelerari, frinari si/sau schimbari bruste de directie, toate trei simultan sau fiecare separat. Si la 30 km/h poti pierde controlul cu sau fara bara stabilizatoare cu consecinte grave. Practic e ca o parasuta. Ai nevoie de ea o singura data. Nu e, :hi I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmacatalyn Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Gata domn Billy,ti-am gasit rezolvare,cu un MLR si un cap de planetara ti-ai facut bara decuplabila...Spor la treaba! :h5 http://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=10914 Suzuki samurai"89 ,Suzuki Jimny 2000,Golf2 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 (editat) Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? salut! ma intereseaza si pe mine subiectul asta vad ca s-a discutat pana acum de masinile cu punte rigida pe fata...pentru o vitara, care are bascule, cat de mult face diferenta lipsa barii stabilizatoare in teren? ca avantaj ar fi ca roata nu ar mai ramane in aer si, astfel, nu ar trage caroseria dupa ea. singura masina pe care am vazut-o fara bara stabilizatoare mi s-a parut foarte instabila...se balansa ca o barca, ceea ce mi se pare foarte periculos la inclinatii laterale. am gasit pe net un tip de bara de torsiune cu cursa marita, special pentru off-road, facuta de OME...ce parer aveti? are cineva montat asa ceva pe vitara? Editat Ianuarie 14, 2012 de crt82sil An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Ianuarie 16, 2012 Partajează Postat Ianuarie 16, 2012 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? este cea mai mare prostie sa te dai cu bara stabilizatoare in teren chiar si la suspensie independenta este muult mai sanatos fara bara stabilizatoare suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Ianuarie 16, 2012 Partajează Postat Ianuarie 16, 2012 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? este cea mai mare prostie sa te dai cu bara stabilizatoare in teren chiar si la suspensie independenta este muult mai sanatos fara bara stabilizatoare cum argumentezi? An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan12000 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Parerea mea este ca in teren accidentat este mai bine fara bara stabilizatoare . Avantaj > Roata urmareste mai mult terenul accidentat si riscul de a ajunge cu roata in aer este mai mic Dezavantaj>Risc de ruperea arcului mai mare + bucsile de la arcuri si telescoapele se distrug mai repede Concluzie> :f2Mai bine fara ca doar daia ne-am luat samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: Bara stabilizatoare ... cu sau fara ? Am avut SJ410(Samurai cu motor de 1.000 cmc) nemodificat, fara bara stabilizatoare.Asa a venit de la mama lui, deci in viziunea producatorului, nu avea nevoie de asa ceva.Kiturile de suspensie aftermarket, la fel, vin fara bara stabilizatoare.Iar Nissanul Patrol are bara stabilizatoare decuplabila de la buton(din fabrica).Concluzia este ca bara stabilizatoare, in teren nu este indicata. Editat Februarie 20, 2012 de f_zoltan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate