Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

SOFTTOP handmade pentru Veverita DALE

asfalttango

Postări Recomandate

Datorita vremurilor grele si pentru ca deja am cam depasit bugetul datorita extracosturilor de inmatriculare si a pieselor pentru motor,m-am gindit cum sa fac un soft top care sa ma coste citi mai putini bani.

Am cautat in fiarele vechi si am gasit 3 tevi de la calorifere,un suport de proiector naval de la care am luat platbanda,un banner din polyplan recuperat de la firma sotiei,citeva suruburi,saibe si piulite folosind flexul, bormasina si aparatul de sudura.

Nu am polyplan transparent.Nu am urmarit caracterul estetic in mod deosebit.Este prima varianta pe care ,daca sunt multumit,incerc sa o inbunatatesc si sa apelez la ajutorul unui tapiter si a unor materiale mai scumpe.

Scopul a fost sa reduc curentul aerului in miscarea masinii pentru a proteja copilotul :h5

Orice critica este binevenita :W

Prin urmare m-am apucat de treaba :ha:

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: SOFTTOP handmade pentru Veverita DALE

Dupa sudarea scheletului am confectionat peretii laterali pe care i-am fixat in locasurile in care se fixeaza si hardtop-ul(problema mea a fost ca intr-o parte erau rupte toate suruburile in gauri si am pierdut 1 ora sa salvez toate cele 4 gauri).

Link spre comentariu

Inca nu am gasit solutia definitiva dar o pot folosi sa ma apere de praful si vintul din DOBROGEA...

Link spre comentariu

Critica? Ce critica? Personal sunt foarte curios cum o sa tina ca pare destul de solid facut...ma refer la vantul din muntii Macin...dar mai mult ca sigur sper in iulie sa organizam o iesire si sa o vad si eu live in actiune ca tin pumnii la maxim :h5

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

1) cum ai facut etanseitatea intre panourile laterale si elementul de deasupra? Ai reusit sa cosi fermoar?

si eu am aceeasi problema.

2) ai gasit o sursa de material textil de prelata? si eu caut.

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

@Dan Popescu

1.Elementul de deasupra este mobil si nu este fixat.Sta doar prin intindere.L-am fixat sub sistemul de fixare al cadrului.l-am intins iar in laterale depaseste cu 5 cm in fiecare parte.Am incercat sa copii sistemul de la cabriolete.La urmatorul model am in intentie sa folosesc banda cu "arici" care sa fie cusuta pe peretii laterali exact pe linia cadrului.

2.Exista in CONSTANTA un baiat (grec de origine) care aducea materiale super pentru tapiterii si decapotabile.Eu mi-am facut FORD-ul la el acum 5 ani si materialul folosit la tapiterie(un vinilin ecologic care imita pielea) este ca nou.Stiu ca avea si materialul special pentru cabrio(diverse culori).

@make....Pentru muntii MACIN am conceput-o :h5 ca la Adamclisi am facut baie de praf.

Link spre comentariu

Pt ce a fost conceputa masinuta asta sa faca pt tine, soft top`ul asta este bun sa stea pe Dale :grin: Iarna banuiesc , ca o sa `i cumperi o hainuta mai 'hard' si o sa fie perfect ... Succes :h5 :bravo

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Il cheama TIMI IASONIDIS si are atelierul pe str.ATELIERELOR mai sus de Circa Financiara.

Dar nu am numar de telefon :sr

Link spre comentariu

Vizitator van

salutare,

pentru un hand made jos palaria, dar sa vezi cum functioneza si in tern.

Bafta la ploaie si noroi

Link spre comentariu

Am iesit azi sa duc barcuta si am fugarit veverita cu 80-90km/h.Soft-ul isi face treaba :h5 Doar cin vine un TIR tare din sens invers se simte polyplanul vibrind tare de la curentul de aer.

Caut capse acum si banda "arici".

Link spre comentariu

Poti sa intaresti partea mobila cu citeva strune,rigide sau nu, care sa mearga de la o bara la cealalta si care sa fie demontabile sau sa fie elastice, cu un inel care se agata intr-un cirlig sau un popic de pe bara.Astfel se limiteaza vibrarea foliei la curentii de aer.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

sau pentru ca tot esti din constanta, deci stii ce sunt balenele de la velele de barca, poti sa folosesti conceptul si sa rigidizezi un pic panourile din poliplan. O sa fii uimit de rezultate.

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi :h5

Am luat deja niste teava de aluminiu cu diametru de 0,8 cm cu care o sa incerca sa fac o traversa pentru a realiza si inchiderea partii mobile :h5

Sa vad miine ce reusesc :h5

Link spre comentariu

Am mai mesterit un pic azi.

Am modificat intrarea celor doua chingi de intindere a bikini-top-ului pentru a putea ridica cit mai sus peretele mobil,deoarece imi obtura retrovizoarea.

Am imbracat tevile in izolator(estetic+protectie).Am pus o bara de AL care rigidizeaza la capat peretele mobil.

Si citeva poze cu prinderea peretilor imobili.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare