Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

samurai - cuplare / pedala ambreiaj

think247

Postări Recomandate

Prima intrebare rapida:

E normal la samurai ca ambreiajul sa cupleze doar cand pedala de ambreiaj este foarte sus?

A doua intrebare rapida:

Cam in ce unghi se monteaza pedala de ambreiaj, sau mai simplu: cum sta pedala de ambreiaj (in stare neutra) fata de pedala de frana? mai sus / la acelasi nivel / mai jos?

De ce intreb:

S-a rupt acum cateva zile o piesa care face legatura intre axul pedalei si cablul de ambreiaj si a trebuit sa o schimb. Spre norocul meu am gasit-o rapid la suzuki park (in Brasov). Inainte de problema, ambreiajul prindea "foarte sus". Cand am montat piesa am repozitionat pedala de ambreiaj astfel incat acum cupleaza mai jos (mai normal), dar nu stiu daca am procedat corect.

my toy: SUZUKI SAMURAI 1995 1.3i - www.thereisnoplan.com

my self: fotograf, pasionat de offroading

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: samurai - cuplare / pedala ambreiaj

salut

...la mine pedala sta cam la acelasi nivel cu cea de frana,poate ceva mai sus,2-3 centimetri mai sus decat frana

...iar cursa se poate regla din durubul de la capatul cablului,rotesti de el stanga/dreapta,in functie de cum doresti sa fie,la mine prinde ceva mai jos si sunt multumit asa...cam asta stiu despre ambreiaj

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu

Pedala da ambreiaj trebuie sa fie la acelasi nivel cu pedala de frana - din punct de vedere constructiv tehnic.

Daca in urma unor interventii, atat la pedala ambreiaj sau frana pot surveni modificari de nivel.

Atat timp cat ambreiajul nu patineaza, schimba bine vitezele, nu tine rulmentul de presiune atacat - totul este OK

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Ar trebui sa existe si la Suzuki o schema ca si cea din imagine (asta e de la Nissan). Merita cautat!ambreiaj_Nissan.jpg[/attachment:7tw33h14]

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Verifici jocul la capatul cablului de ambreiaj unde vine prins in levierul de comanda de la cutia de viteze. Cablul trebuie sa-i permita levierului un joc liber 2-3 mm, nu trebuie sa fie tensionat cand pedala ambreiaj nu este apasata, astfel rulmentul este liber. :h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare