Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce dimensiuni avem la anvelope si ce profile ?

cretu

Postări Recomandate

Sunt curios ce incaltari aveti la rusoaicele voastre.

Ma intereseaza aspectul deoarece mai vreau sa imi procur un set pe langa cele 3 deja existente.

Informatii despre dimesiuni, profil etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce dimensiuni avem la sosoni si ce profile

Am si eu dinastea, dar, sincer, nu sunt prea multumit de ele. Pe noroi nu fac fata. Pe teren uscat merg OK. dar cam atat

Link spre comentariu

Cauciucuri rusesti de teren Voltyre, dimensiuni 175/80R16. Performante bune pe macadam, noroi si zapada. Pe teren argilos se comporta acceptabil, la fel si pe asfalt. La viteze de 50-60 km/h sunt zgomotoase, dar nu deranjant, peste aceasta viteza zgomotul disparind. Cred ca sunt un compromis bun intre performante si pret. Le recomand in cazul folosirii masinii in conditiile recomandate de producator, fara excese de "off-road extrem". Pentru raiduri turistice, vinatoare, pescuit sau alte activitati de genul asta sunt excelente.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

pe mine Voltaire ma satisface doar pe zapada !

insa bud truck - noroi argila - cu crampoane descarcatoare

mud track - noroi , padure , iarba , macadam dur

crosscountry - macadam dur , stinca

marime 195/195/215 X 80 X 15 de la Pneus Suceava cca 260,00 -330,00 ron/buc

Link spre comentariu

Am si eu de la Pneus un rand pe 15. Dar, se cam duc. Deja in noroi ma cam pacalesc.

Oare cu profil Simex are cineva? cum se comporta?

Ma intereseaza sosoni pt padure si noroi. Vreau sa incep incet, incet sa ma apuc de mai mult decat am facut pana acuma. cema mai inspre extrem. Mi-am bagat in cap ca in max 3 ani sa pot concura cu ea (cu modificarile ce vor fi necesare).

Link spre comentariu

am si eu 215/55/16

si acum am cauciucuri de vara,si saptamana asta am nimerit in noroi cu ele si a fost o adevarata aventura, faceam drifturi pe noroi :ha: dar am reusit sa ies

http://img40.imageshack.us/img40/4458/img9025b.jpg

Link spre comentariu

Niva iese din noroi si cu slicuri ! :h5 , am demonstrat de multe ori treaba asta ,doar trebuie sa inveti sa nu rupi aderenta ! :ban

Link spre comentariu

Niva iese din noroi si cu slicuri ! :h5 , am demonstrat de multe ori treaba asta ,doar trebuie sa inveti sa nu rupi aderenta ! :ban

pana acum nu am avut cauciucuri de vara la noroaie mai ales ca sunt cam tocite, acum am vazut cum se comporta :h5

Link spre comentariu

pentru sosea am doua randuri de gume KHUMO ROAD VENTURE AT 205/75R15 iar pe teren de am optat pentru MALATESTA KOBRA 235/75R15

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Oare cu profil Simex are cineva? cum se comporta?

Eu acum folosesc Pneus Elite Fimex (profil Simex) re?apate 205/80R16. Profil agresiv, excelent în noroi, p?dure ?i bune în z?pad? afânat?. La fel de necorespunz?tor pe asfalt ?i pe z?pad? b?t?torit?, ghea?? ca ?i Cross Country. Trebuie s? fii atent cum conduci, po?i rupe u?or planetare cu ele...

Cele ruse?ti cu crampoane (nu cele cu care vine ma?ina) nu sunt tocmai rele în p?dure ?i noroi mediu. Dar sunt zgomotoase pe asfalt (mie îmi place cum sun? :grin: ). ?i toate cele trei modele amintite de mine se uzeaz? repede pe asfalt.

73 de Zoli / YO5CRQ

http://www.yo5crq.ro

Link spre comentariu

Ale mele sunt bud truck de 195/80/15. Daca e de rupt planetarele cu cele profil Simex, atunci nu-mi iau. O sa iau ceva mud truck. In momentul de fata, Niva mea merge pe asfalt doar pana la locul de joaca si atat. Nu o mai folosesc ca si masina de zi cu zi. Imi trebuie doar pt noroi si padure. De cele pe care le am acuma, sunt multumit, dar, nu foarte. Imi aluneca lateral. Am patit si ieri pe o parte din traseul de la TAT in noroaie pana la gat. Abia am reusit sa nu ma duc naibii cu ele. Dar, pe total, si-au facut treaba. Daca eram cu cele rusescti....... si acuma ma rugam de cineva sa ma scoata din mocirla.

Link spre comentariu

Din cate am auzit, in momentul in care pui gume mai mari si mai si fortezi in teren, planetarele stea rusesti se cam duc pt ca is firave.

Stangu il folosesc rar si numa la frana. Ala drept, e intradevar cam stramb si se apasa mai greu pe pedala mica.

Link spre comentariu

exista vreo metoda de a intari aceasta planetara buclucasa?

am vorbit cu un ceh (sper sa nu gresesc) care isi montase o punte rigida pe fata

Niva mea e din 2004, cu planetare mai groase, în Ungaria li se zice "înt?rite". Cu acestea nu am avut probleme niciodat?, bineîn?eles c? nu am dat talp? de-amboulea unde nu trebuie. Îns? la un moment dat am schimbat rapoartele din diferen?iale de la cele originale de 1:3,9 la 1:4,1, împreun? cu planetarele, am pus modelul vechi (dinainte de 1998...2000... nu mai ?tiu exact de când au trecut la cele mai groase) mai sub?iri, ?i la o s?ritur? am reu?it s? rup una. S-ar putea, c? dac? aveam cele originale nu s-ar fi rupt la aterizare... nu sunt sigur. Apoi am pus la loc planetarele model nou, mai groase, ?i de atunci nu am mai avut probleme.

73 de Zoli / YO5CRQ

http://www.yo5crq.ro

Link spre comentariu

175/80/R16 Voltyre -pe namol cu presiunea care trebuie sunt acceptabile partea buna este zgomotul care il fac in jur de 50 km la ora pe asfalt si politistii ramin cu gura cascata uitind sa te mai opreasca pentru diverse prostii :ha:

Link spre comentariu

Eu am observat un lucru interesant !

Am condus zeci de Nive noi in noroi si poate sute de Nive folosite , in aceleas conditii !

Diferenta era ca cel nou unde il puneai acolo statea pe noroi , iar cu cele foplosite (peste 50 mii km) incercau tot timpul sa puna usa in fata , adica exact fenomenul ca si cum as avea doar tractiune spate .

Intrun final , m-am hotarit sa rezolv problema la una din masinile mele (an fabr. "90), si am gasit joc mai mare pe diferentialul fata , si planetare .Dupa remedierea planetarelor si reglarea diferentialului , simtoma a disparut .

Nu este off topic , am scris aici fiindca in toate cazurile care le-am gasit identic , proprietarul folosea anvelope cu aderenta foarte buna in teren ,s-au mai mare in diametru. Rezultatu este , uzura prematura a sistemului de transmisie fata , care se pare ca din nastere niva e mai sensibil la acest capitol.

In continuare folosesc aceleas profile , dar sunt mai atent cu reviziile pe fata.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare