Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Respectfully, SAMANTA

SamuRadu

Postări Recomandate

Buna ziua,

Avind in vedere ca datorita voua si cu sprijinul vostru, a celor de pe acest forum, am ajuns sa savurez intens placerile noroaielor si a senzatiilor oferite de offroad; m-am gindit ca ar fi civilizat sa va arat ce a devenit masina cumparata acum aproape un an, de pe acest forum.

Asadar, este vorba de un Samurai din 93, 1300 benzina evident, 69 CP, injectie.

Inainte sa va repeziti la poze, ascultati (cititi) putin.

Am gasit masina pe forum la sectiunea vinzari. Dupa indelungi tratative si tatonari in legatura cu taxa de la acea vreme, am luat masina cu gindul s-o inmatriculez la 1 Iulie 2008 cind venea taxa mica.

Zis si facut. Vinzatorul a <preparat-o> cit s-a priceput el in sat la el. Mai mult de efect decit de utilitate.

Evident dupa ce am luat-o la bani marunti, am descoperit tot ce avea in dinsa.

Astfel m-am apucat s-o pun la punct putin.

De la inceput mentionez ca nu am tintit niciodata la chestii extreme sau la vise inalte in aceasta directie. Mi-am dorit o masinuta de offroad cu care sa ajung cam pe peste tot, fara sa cheltui enorm dar sa pot impartasi si cu altii, copii, nevasta sau prieteni, bucuria coclaurilor. A fost ultimul moft cumparat inainte de criza.

Reparatii facute:

Refacut tapiterie integral, cu material ieftin, semirezistent la apa. Unde? Incredibil, la un atelier pe marginea strazii in Pitesti, cum vii dinspre Brasov, unde o tanti a facut miracole in 6 ore pentru numai 150 Ron => rezultatul se vede in poze.

Inlocuit ce trebuia neaparat, cum ar fi ,ulei, filtre, cablu kilometraj, termostat (80 grdC).

La atelierele harniciei (Costin, Ionut &Co):

Suspensie OME, inclusiv amortizor directie. => Inaltare 4cm fata de standard.

Flanse 3,2cm. Rotile erau intoarse de cind am luat-o.

Bara fata noua (made by Costin) + troliu (Come up Winch 2700 kg). Comanda troliu si prin telecomanda cu cablu si un buton la bord (e f. practic). Montat si in spate tabla striata.

La Costel, vecinul harnicilor:

Refacut toata partea de jos a caroseriei, praguri, aripi, oberfendere, podeaua integral, etc. Totul facut in fibra de sticla. => E ca o barca, nu intra apa in ea, e perfect rigida si portanta, No more rugina. Sint foarte incintat si multumit de solutia adoptata. Pot s-o spal cu wap-ul la interior dupa ce ies din noroi.

Schimbat soft top, adica prelata, cu unul original din tara lui Obama. 280 Eur, cu ajutorul lui Lucian (B-99-ZUK).

Reparat, intretinut, reglat rulmenti, frine, suspensii, semeringuri, uleiuri, etc, toate lucrarile sub masina, cu ajutorul lui Marius din Brasov.

Evident am mai tot cosmetizat-o si pus-o la punct astfel incit sa arate decent. Putin vopsit, coafat.

Masina s-a dovedit absolut senzationala in teren. Nu ma bag cu ea la treburi hard, dar nici nu o scutesc vreodata de obstacole si eforturi. M-a scos de peste tot unde am zvirlit-o. Evident troliul e cel mai bun prieten in aceste cazuri.

In acelasi timp masina circula cu mare success in oras, o mai conduce si sotia fara probleme.

Pozele pe care le vedeti, arata cum se comporta si la bal si la deal.

De ce Samanta,

In primul rind de la Sam… urai=> anta. Cine stie, amanta Samurai. Dar sa ne aducem aminte de unele célèbre Samante.

Cea care facea vraji in anii 70-80, serialul de duminica la prinz.

Samanta Fox, ceea ce va doresc si voua. (+) (+)

Si altele……..

Because life is stranger than fiction.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Respectfully, SAMANTA

Tabla e prinsa in suruburi, nu zdrangane.

Rugina nu exista deoarece toata podeaua caroseriei este din fibra de sticla (asa cum s-a prezentat in descrierea sumara).

Intr-adevar inainte sa fac toata podeaua din fibra, tabla striata era pusa pe tabla originala si tinea umezeala => rugina.

Totusi cred ca exista solutii. Eu am cumparat-o deja cu tabla striata pusa pe interior. Am pastrat-o fiindca e foarte practica si ajuta mult.

Link spre comentariu

Tabla e prinsa in suruburi, nu zdrangane.

Rugina nu exista deoarece toata podeaua caroseriei este din fibra de sticla (asa cum s-a prezentat in descrierea sumara).

Intr-adevar inainte sa fac toata podeaua din fibra, tabla striata era pusa pe tabla originala si tinea umezeala => rugina.

Totusi cred ca exista solutii. Eu am cumparat-o deja cu tabla striata pusa pe interior. Am pastrat-o fiindca e foarte practica si ajuta mult.

Ok am inteles ideea. Multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc pentru aprecieri.

In odorizant tin si eu o palinca, sa o am la-indemina in caz de inghet.

Ne vedem la Szki Fest.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Din start mentionez ca modificarile le-am facut din pozitia omului fara timp dar cu suficiente resurse (daca exista vreodata suficiente).

Asadar luati cifrele ca fiind maxime. Cred ca daca ai mult mai multa rabdare, cauti mult, te preocupi sa gasesti mereu o solutie mai ieftina si muncesti si tu la masina mult mai mult, iesi cu vreo 40% mai ieftin.

Masina am luat-o cu 2800 Euro. Actele si inmatricularea inclusiv transportul pe platforma 130 km au fost vreo 450 Euro. Caroseria, tablaria etc 700, suspensie, bara, troliu, mecanica 2200, altele 500.

Daca ar fi sa iau fiecare leu bagat in ea inclusiv pretul de achizitie, cred ca ajung la fabulosul 7000.

Nu e deloc putin, dar nici masina nu e deloc rea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare