Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amenda rovinieta.

stelea

Postări Recomandate

Astazi am luat amenda pentru lipsa rovinietei si mi-au suspendat talonul. Mi-au dat dovada de 15 zile. Amenda 500 RON sau 250 IN 48 ore. Acum urmeaza partea interesanta: pentru recuperarea talonului trebuie sa mergi la R.A.R. :uameni cu chitanta de la taxe si impozite (achitarea amenzii) si chitanta care atesta achitarea rovinietei. In baza celor doua chitante, R.A.R.-ul iti pune o stampila pe dovada, si apoi cu chitantele si dovada mergi la politie pentru recuperarea talonului.

Dar daca eu nu mai am de gand sa ies cu masina din oras, de ce sa mai platesc rovinieta? Care oricum e ilegala. In Europa poti circula fara sa achiti nici o rovinieta (daca nu mergi pe autostrazi). La noi taxa de drum este cuprinsa oricum in pretul carburantului. Asa o mai platesti o data.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Amenda rovinieta.

Da. In localitatea Ulmi care este lipita de Targoviste (DN71 Targoviste - Bucuresti). Nu exista zona "neutra". Nici nu exista indicator ca iesi din Targoviste. Ce ma enerveaza e ca trebuie sa mergi la R.A.R. si sa platesti rovinieta.

Link spre comentariu

Pe DN eram. Pe site-ul rovinieta.ro spun ca se aplica: "pentru circulatia pe reteaua de drumuri nationale, exclusiv cele aflate in intravilanul resedintelor de judete si al municipiilor".

Link spre comentariu

bine ti-a facut ..!!!

Te referi la bucuria prilejuita de faptul ca un coleg de-al nostru a fost obligat sa plateasca pentru ceva inexistent?Pentru porcaria asta de drumuri? :sr

Daca erai in localitatea poti sa-i fu.. in gura. nu au ce sa-ti faca. Esti obligat sa ai rovigneta doar cand circuli pe portiunea de drum din afara localitatii. In multe orase, unele dintre ele chiar si resedinta de judet, DN-ul trece prin localitate.

Link spre comentariu

nu e chiar asa

zonele de drum din comune/sate sunt asimilate DN/DE

e valabil si pentru rovigneta si pentru luminile de drum

ps: eu imi caumpar constant rovigneta dar pana acum nu m-a intrebat nimeni de ea

Link spre comentariu

Nu reusesc sa inteleg ce are rar-ul cu rovigneta. Banii aia merg la Compania Nationala de autostrazi si Drumuri Nationale. De unde pina unde apar si capusele alea de la rar???

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Si eu am fost oprit azi-noapte de filtrul de la intrare in OVIDIU (CT) dinspre HIRSOVA...Echipa mixta Politie,Rar,AND...Cu cintar,diagrame etc.Pe mine m-au vazut cu numere de BG si m-au oprit...fiind in regula cu toate nu au avut ce sa imi faca....dar m-au veriificat si la rovigneta(chitanta+partea volanta a autocolantului)

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

nu e chiar asa

zonele de drum din comune/sate sunt asimilate DN/DE

e valabil si pentru rovigneta si pentru luminile de drum

Deci in comune/sate circul cu limita de viteza valabila pe DN/DE? Cool!

Samurai incepator
Link spre comentariu

Nu reusesc sa inteleg ce are rar-ul cu rovigneta. Banii aia merg la Compania Nationala de autostrazi si Drumuri Nationale. De unde pina unde apar si capusele alea de la rar???

Te duci sa faci ITP-ul , trebuie sa ai si RCA-ul cu tine . Poftim ? Scuze ptr. of !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Te duci sa faci ITP-ul , trebuie sa ai si RCA-ul cu tine . Poftim ? Scuze ptr. of !

Aha, inseamna ca nenea de la benzinarie ar trebui sa verifice daca masina e cu verificarea la zi, iar in caz contrar sa refuze eliberarea rovignetei. Nu?

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

quote]

Cand te duci sa faci ITP-ul, fie si omologare de motor, fie el si la RAR sau la alte statii independente, nu iti cere RCA-ul. O spun din experienta proprie, ca am vechime in vizite la RAR :ha:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

quote]

Cand te duci sa faci ITP-ul, fie si omologare de motor, fie el si la RAR sau la alte statii independente, nu iti cere RCA-ul. O spun din experienta proprie, ca am vechime in vizite la RAR :ha:

iti cere RCA.ul 100%..poate tu le-ai facut pe spaga :h5

Link spre comentariu

Chiar si cu spaga nenea ingineru tre sa scrie intr-un formular seria si numele asiguratorului.

Pe de alta parte in privinta rovignietei daca cunosteai legea nici macar nu luai amenda,Targoviste este resesdinta de judet si daca erai in intravilan ,adica in oras , nu aveai nevie de rovignieta.

Acum nu ai decat sa faci contestatie dar daca gaborul nu a completat adresa completa a locului unde te-a oprit....te-ai ars(daca scrie doar DN 7 )

Pe de alta parte mi se pare corect sa plateasca toata lumea care foloseste DN sau DE , ca banii nu sunt folositi cum trebuie .....asta e alta discutie.

Link spre comentariu

Pe de alta parte mi se pare corect sa plateasca toata lumea care foloseste DN sau DE , ca banii nu sunt folositi cum trebuie .....asta e alta discutie.

E ca si cum ai plati la c***e bani, dar fara sa le f**i.... Cum sa t-i se para corect ???

iti cere RCA.ul 100%..poate tu le-ai facut pe spaga :h5

Am stat 2 luni cu masina "blocata" in RAR tocmeai pentru ca nu am vrut sa le dau spaga. Cu siguranta daca le impingeam acolo 2-3 bulioane disparea crapatura din parbriz, jocul in directie, tripla spate crapata, gabaritul inalt, lipsa barei fata si spate, anvelopele isi schimbau singure si de buna voie dimensiunea, etc. Deci asta cu spaga pica.

La RAR la Pajero mi-au cerut doar cartea masinii si certificatul. Inainte de asta am facut ITP-ul la camion si la Clio, la o statie particulara. La nici o masina nu mi-a cerut RCA-ul, iar la camion inca nu-l facusem ca nu aveam nevoie de el cam 2-3 saptamani.

Oricum... derapam de la subiect.... era vb de rovigneta

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

jud dambovita este renumit ptr drumurile proaste .daca poti pune P.V. f. clar (poza) sa vedem cum te putem ajuta. (cu amenda) - in ceace priveste talonul-sigur nu ai inteles.Procedura este urmatoerea:platesti rovineta pe o zi,osaptamina.etc-si te duci la biroul circulatie bd castanelor si iti restitue pe loc talonul (inf 100% calda si adevarata) .astept sa confirmi s-au sa infirmi cele spuse de mine.

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Pai in Ulmi s-a intamplat. In PV scrie DN 72, localitatea Ulmi. Masina e inregistrata pe Targoviste, asa ca conform legii era pe DN. Acum sunt la Iasi. O sa ma ocup de problema cand ma intorc (peste o saptamana) si va informez ce si cum (daca mai trebuie mers la R.A.R. etc.).

Pt. @evgheny: Rovinieta o platesti doar pt. autostrada. Pt. DN, DE taxa se regaseste in carburant. Ce facem noi este ingradirea la libera circulatie. In Europa nu platesti rovinieta decat daca mergi pe autostrada. Pe orice alte drumuri nu platesti nimic. Iar drumurile lor fara taxa sunt net superioare "autostrazilor" noastre.

Link spre comentariu

quote]

ITP-ul nu il echivalezi cu ce insiri matale acolo

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Talonul il recuperezi de la Politie unde ti-a fost eliberat.Doar in cazul in care iti este retinut pentru anvelope,lumini sau mai stiu eu ce nazbatie atunci ai nevoie de RAR.

Taxa de drum NU este inclusa in carburant.

La turism perioada minima de achizitie este de 7 zile la un pret ce nu justifica riscul de a pleca fara ea.

Municipiile sunt acelea pe raza carora vigneta nu e necesara.Localitatea aceea are DN -ul in administrarea CNADNR.Contestatia va fi facuta degeaba Daca politistul a facut gafe la intocmirea PVCC s-ar putea sa ai sanse alfel nu cred.

I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

Doua observatii:

1. Talonul nu il mai recuperezi de la politia care ti l-a luat. In cadrul aceluiasi judet sigur il recuperezi de la politia judeteana, daca esti din alt judet cred ca il iei de la propria politie judeteana. Garantat e asa, acum 2 saptamani mi-a fost retinut talonul pentru asigurare expirata (de fapt politistul n-a fostin stare sa citeasca polita, asa ca m-a pus pe drumuri de pomana). Talonul l-am recuperat de la politia judeteana Deva.

2. O parte destul de mare din pretul benzinei este taxa de drum, mai mult sau mai putin mascata. Un pic de istoric: http://www.evenimentul.ro/articol/taxa-de-drum-se.html Pana la 1 ianuarie 2005 exista taxa de drum inclusa in pretul benzinei, care se varsa de la benzinarii catre Fondul special al drumurilor, apoi s-a "desfiintat" taxa de drum si a crescut acciza, astfel ca pretul sa ramana nemodificat (cel putin cel al benzinei). Inteligenta miscare, facuta tot de meseriasul nostru presedinte, pe atunci sef peste transporturi. Statul a continuat sa incaseze aceeasi suma per litrul de combustibil, fara obligatia de a o mai folosi la drumuri, apoi a introdus un nou bir pentru drumuri.

Vi se pare ca statul roman a imbunatatit ceva la starea soselelor din ianuarie 2005 pana in iulie 2009?

Un coleg mare iubitor al legislatiei in vigoare se exprima asa:"bine ti-au facut". Il anunt pe acel coleg de forum ca in tara asta exista drumuri forestiere catalogate ca DN (de exemplu DN7A Petrosani-Obarsia Lotrului sau DN67C cunoscut ca Transalpina) desi nu au fost asfaltate vreodata. Astea sunt 2 exemple de drum pentru care cel care le parcurge ar trebui sa posede rovigneta.

Ca sa nu spuna ca folosesc exemple extreme, il invit pe acelasi coleg sa-si rupa zilnic masina pe DN66, actualmente E79, mai ales pe portiunea Hateg-Calan. Modernizarea lui E79 intre Simeria si Petrosani a inceput in toamna anului 2001 si trebuia sa fie terminata in 2004 (sunt niste amarati de 85 de km), pentru ca pana la sfarsitul lui 2006 sa fie terminat drumul european pana la Filiasi. Acum, in 2009 e in stare mai proasta decat a fost vreodata inainte de inceperea modernizarii, se "lucreaza" peste tot in ritmul in care in Bucuresti se face pasajul ala ...Basarabi, iar Defileul Jiului este inchis circulatiei masinilor grele pentru tot restul anului (si nu e prima oara, a fost inchis si aproape tot anul trecut din cauza ca nu au fost in stare sa faca un pod, care s-a distrus la Lainici).

Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare