Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie cauciucuri!

Vizitator MMaty

Postări Recomandate

Vizitator MMaty

De 2 zile miam luat si eu jenti de aliaj faine, thx buggymaker, si vreau sa le pun pe un samurai stoc cu cauciucuri de noroi.. nu fac nici extrem nici nu particip la concursuri.. doar asa pt iesirile la cabana si mai ales cand ploua putin se face un noroi nasol.. chestia faina ii ca ele is 9J .. fostu proprietar mio zis ca si el tot pe un samurai stoc leo avut inainte si ca o avut cauciucuri de 255/60 si nu or fost probleme..cam ciudat, ca marimea asta ii pt vitara dar no.. daca asa o zis nul contrazic..

ce vreau eu ii sa imi zica cineva mai destept umpic decat mine cam ce cauciuc sami pun pe ele ca sa nu fiu nevoit so inalt sau mai stiu io ce.. nu ca nu miar place, dar tata ii finantatoru..eu is responsabil cu propunerea investitiilor si mai ales sal conving dc ii buna chestia asta! repet..samuraiu ii stoc stoc.. am citit cred ca toate topicurile in care se vorbea de dimensiunile anvelopelor si ce schimbari implica marimi mai mari sau chestii dinastea.. nu mai tin minte daca cineva o intrebat ceva asemanator ca mn..si deaia imi cer scuze daca pe unii o sai calce pe nervi topicu meu :) nus chiar noobul clasic care intreaba cel doare si nu casca ochii prin jur.. dar cazu meu ii unu particular.. samurai stoc si jenti de 9J.. pinti mio zis ca nu doar latimea conteaza ci si inaltimea..adica raportu dintre inaltime si latime tre sal nimeresc si nu o sa am probleme cami dejanteaza sau cami vad aripioarele sau cum le zice la alea de la roti zburand la primu viraj!

daca ma duc la magazin si ii zic la ala cami trebe cauciuc in conditiile astea am mari sanse sa dea din umeri aici in Deva sau sami dea te miri ce cauciucuri si sa patesc ce am zis mai sus!

mii de multumiri celor care sar cu un sfat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie cauciucuri!

sincer Matei eu nu stiu ce vrei sa faci cu jantele alea asa de late pe samu tau ?

eu am spus ca sunt intotdeauna adeptul cauciucului inalt nu lat dar daca vrei sa arate bine si sa si mearga tre sa fie un raport intre latime si inaltime

nu au venit si cu gume?

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Vizitator MMaty

ai vazut ce drum forestier ii prin zona sacaramb - varmaga - si o portiune din bobalna.. un strat consistent de noroi deala lipicios si cand ai intrat cu roata de jumate in el dai de pietre si ai mari sanse sa iesi de acolo daca ai cauciucuri bune .. problema ii ca numi pot pune tractoare pe el ca toate padurile alea is proprietate privata :) inclusiv pe unde ati trecut voi mai in primavara :) si numi pot bate joc de drumuri.. toate materialele de constructii la cabanele alea dintre sacaramb si bobalna or fost duse de mutantu ala de aro 10 al meu cu punctile alea independente si pe spate :) altfel imi puneam si eu subtiri ca sa fac rigole in spatele meu :) dar asa tre sa am impactu cat mai mic aupra terenului.. nu am optat neaparat pt latime mare la jenti ca mai bn imi puneam senile :)) dar na.. tre sa fie o solutie si pt 9J.. eu doar o marime vreau.. :) daca exista ceva 205/XX/15 ar fi ideal.. daca nu si 2XX/XX/15 cat sa numi faca figuri prea mari pe stocu meu :)

Link spre comentariu

..eu is responsabil cu propunerea investitiilor

In cazul asta nu ai facut o propunere prea buna. O janta de 9J ar merge cu gume minim 33", ceea ce implica modificari capitale pentru a fi folosite pe Samurai. Daca vei pune o guma mai mica de atat, talonul va fi foarte mic, asta inseamna ca masina va fi mult mai rigida pe strada si in teren nu prea ai ce cauta.

Sfatul meu e sa le scoti la vanzare cat mai repede. Daca vrei ca masina sa arate bine si sa fie mai stabila in teren, ia legatura cu cineva care se pricepe si modifica (intoarce) jentile originale de tabla daca le mai ai. Au latimea 5,5 si poti folosi in cazul asta gume maxim 215/75/15 sau copii simex 195/80/15.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Vizitator MMaty

si cand credeam ca am gasit si eu niste jenti de aliaj faine si la un pret bun.. :(( la chestia asta mam gandit ei eu.. sa le tin pe astea de aliaj pt strada si cele de tabla sa le incalt cu gume de noroi! chestia ii ca mie imi plac la nebunie simexurile.. da la tata io bagat nush cine in cap ca alea huruie pe strada si scapa de pietrele la rinichi daca merge o ora cu ele.. nu era vorba de 100km/h .. ala zicea ca si la 50 ii neplacut rau! infine.. chiar miai dat batai de cap cand ai zis ca in teren nu am ce cauta.. sper din toata inima ca te refereai la tipurile de offroad inafara de cel soft care il practic eu :) dar am o mica mare indoiala :)

oricum mersi de reply

Link spre comentariu

:P ... am vrut sa spun ca nu ai ce cauta cu pneuri late si cu talon mic gen 265/50/15 in teren, nu tu ca persoana. Alea sunt bune doar daca mergi pe dune de nisip. In solul de pe la noi e bine sa ai pneuri cat mai inalte si subtiri pe Samurai. Plus ca in teren trebuie sa mai scazi presiunea in pneuri pentru a te "agata" mai bine si pentru asta ai nevoie de janta ingusta ca altfel sare pneul de pe janta.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare