Ninja Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Buna seara tuturor, Astazi am luat in sfarsit Niva de la importator, dupa o luuuunga asteptare. Arata bine, desi accesoriile montate pe ea sunt finisate mai "ruseste" . Am facut cca. 160 km cu ea astazi si se comporta bine pe asfalt. Zdrangane si fluiera nitelus, dar e ...Niva:) Prima problema de care m-am lovit este ca busonul de la rezervorul de benzina nu are cheie si usita de la buson nu este conectata la sistemul de inchidere, ca atare e usor sa ramai fara benzina in rezervor fara sa ai gaura. Stie cineva daca si de unde se pot cumpara/merg busoane cu cheie? A doua intrebare este legata de rodaj, sunt suficienti 1000-1500 km ca la orice alta masina sau trebuie sa o rodezi pe tot parcursul celor 3000 km pana la prima revizie? A treia intrebare, am pus pe ea un suport de roata de rezerva recomadat de producator, care insa nu are nici un sistem antifurt. Pot cumpara de undeva un gen de imbracaminte din plastic dur pentru roata prevazut cu o incuietoare, sau ce mi-ati recomanda? Multumiri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Salutare! Ai facut o alegere foarte buna, sa fii convins de asta. Ai o masina excelenta, felicitari, sa o stapinesti sanatos. Nu trebuie decit sa respecti ceea ce recomanda rusul referitor la rodaj si intretinerile ulterioare. Daca faci asta nu o sa ai nici un fel de probleme. Masina are un potential fantastic in teren, este foarte fiabila si usor de intretinut. Iti trebuie doar un mecanic priceput in adevaratul sens al cuvintului. Nu este o masina de fitze, dar se descurca mult mai bine in teren fata de alte masini de marca. NU cred ca are rost sa schimbi busonul rezervorului, nu cred ca mai fura nici dracu benzina in ziua de azi. La fel si cu roata de rezerva, nu cred ca tenteaza pe nimeni. E pe 16', nu prea se potriveste janta la alte masini din cauza distantei dintre prezoane, si in plus, nu este "de marca" asa ca nu are cautare pe piata. Crezi ca hotii sunt atit de prosti incit sa riste citiva ani de pirnaie pentru o roata de Niva? E unul nu prea cred. Pune-i o instalatie GPL secventiala si atunci o sa te invidieze chiar si posesorii de Matiz sau Tico. O sa ai un consum de vreo 10 litri GPL la suta de km pe drum intins ceea ce nu-i deloc de neglijat. Cit despre autonomie, va creste simtitor, se va dubla daca o sa optezi pentru un rezervor de 60 litri GPL. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Leonte Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Prima problema de care m-am lovit este ca busonul de la rezervorul de benzina nu are cheie si usita de la buson nu este conectata la sistemul de inchidere, ca atare e usor sa ramai fara benzina in rezervor fara sa ai gaura. Stie cineva daca si de unde se pot cumpara/merg busoane cu cheie? :W Se rezolva cu un stalp, pom su gard (linga care parchezi masina - sa nu aiba acces la busonul de benzina ) :bi 73 de Sorin / YO3DLW www.4x4yo.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Busonul se adapteaza, la roata cel mai simplu o piulita gaurita si un lacat mic , de preferat unul etansat-YALE, sau inox.Pina la furtul benzinei, mi-as face probleme de sabotaje....sintem romani .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva felictaript achizitie si sa te poarte rusoaicape unde doreste inimioara ta ,fara probleme ,multi km ! cu roata de rezerva e relativ simpluori un lacat ori mergi la un strungar sa faca o piulita rotunda care sa aibe o gaura excentrica in apul ei si o cheie speciala pentru ea,ori solutia cu lacatul! de benzina nu cred ca merita sa te stresezi,dar oricum se gasesc ori busoane cu cheie pt nive ori pui o incuietoare pe usitza de la rezervor. soun ca nu prea ai de ce sa iti faci probleme cu benzina pt ca daca nu e full rezervorul incearca sa scoti benzina din ea cu un furtun,garantat ai sa te plictisesti! iar daca e totusi sa iti fure nu o vor face prin gaura de umplere ci am vazut confiscate acu cativa ani prin tm niste chestii f ingenioase,un fel de cric cu care pe dedesupt intepa rezervorul ,cric pe care in cap era o teava ascutita legata direct cu un furtun,de o canistra! ps ceva poze cu noua jucarie? traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
craiova13abc Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva felicitari pentru achizitie (macar noi sa te felicitam ca or sa fie multi care sa te critice) pentru rezervor sunt incuietori pe net la adresa pieselada.ro la inceput ma batea si pe mine gindul dar am renuntat la cita benzina consuma niciodata nu ai prea multa pe care sa tio fure careva :ha: cu furtul rotii orice este posibil nu stiu de sistemul de prindere pe exterior ce sa spun poate ne lamuresc altii oricum astea sunt probleme de inceput mai tirziu o sa apara problema spatiului Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hamat5 Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Felicit?ri pentru achizi?ie, s? ai parte cu ea de tot ce vrei! S? vrei ce e realizabil, bineîn?eles, c? nu e elicopter. Dar cred sincer c? te vei bucura de ea. :1 Cite?te tot ce e referitor la Niva pe acest forum, ?i pe altele str?ine, d? o c?utare cu Google, sacrific? pu?in timp s? vezi ce au f?cut al?ii cu/din ea, ?i alege calea dorit? de tine. Pina la furtul benzinei, mi-as face probleme de sabotaje....sintem romani .... Da, din p?cate a?a e... Eu am g?sit un bu?on cu cheie în Ungaria, ceva produs italian, aproape generic, nu îmi mai aduc aminte de marc?/fabricant. Am încercat 2...3 modele ?i unul a fost perfect compatibil, pe care-l folosesc ?i acum, de?i deja în 5 ani s-a cam uzat garnitura. Referitor la rodaj, f? ce scrie fabricantul în manualul ma?inii. Lege de aur, întotdeauna, contrar pove?tilor din "folclor". La capitolul "RUN-IN" (2000-3000 km) spune precis ?i simplu ce trebuie respectat ?i ce trebuie evitat. Cu cât respec?i astea mai exact, vei avea mai pu?ine probleme pe viitor. Da, cum a mai zis cineva aici, vrem poze! :grin: Eu nu cunosc acel model de suport de roat? de rezerv? de care spui, sunt cu atât mai curios! Înc? o dat?, baft? la ma?in?! 73 de Zoli / YO5CRQ http://www.yo5crq.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ninja Postat Iulie 19, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, sunteti niste draguti si simpatici! Pana una alta pun aici o poza pe care o am acum disponibila, promit sa fac si din spate cu suportul de roata. I-am facut un consum pe primii 200 km si nu e grozav, se duce la 10l/100km cu tractiunea integrala decuplata, la mers afara din oras! Sper ca dupa ce isi mai da drumul sa mai scada nitzelus, altfel ma scoate la pepeni! Am fost si i-am montat statia, la magazinul de la Domnesti. Acolo, am reusit sa-l uimesc pe cel care mi-a montat-o, in sensul ca a vazut prima masina din viata lui care la mufa de la bricheta are plusul la masa si nu minusul! Una peste alta am avut un noroc chior ca statia era protejata la inversarea polaritatii, altfel aveam o paguba de 11 milioane:) Si-a facut bietul om cruce cu doua maini, nici eu n-am mai vazut in viata mea asa ceva. Cred ca cel care a montat bricheta era aburit bine - am sa postez oricum o intrebare pe sectiunea de electrice a forumului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Iulie 19, 2009 Partajează Postat Iulie 19, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Scuze, dar am o mica intrebare: - cum ai decuplat tractiunea integrala? Niva e 4x4 permanent. In ceea ce priveste consumul, s-ar putea sa scada, dar sa nu te astepti la minuni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ninja Postat Iulie 19, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Am montat o "optionala" pentru decuplarea tractiunii integrale, se numeste "Punte fata decuplabila Niva" si costa 530 de euro cu tot cu montaj. Practic mai ai o pozitie suplimentara la maneta care blocheaza diferentialul, anume "in fata". 4x4 e pozitia cea mai din spate a manetei, la mijloc diferentialul e blocat iar in fata ai puntea fata decuplata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Da-ne mai multe amanunte, eventual si niste poze. Acest "dispozitiv" este integrat in reductor sau atasat lui? De unde l-ai achizitionat si cine ti l-a recomandat? cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Leonte Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Da-ne mai multe amanunte, eventual si niste poze. Acest "dispozitiv" este integrat in reductor sau atasat lui? De unde l-ai achizitionat si cine ti l-a recomandat? Info.... http://www.ladaworld.com/product_info.p ... ucts_id=45 73 de Sorin / YO3DLW www.4x4yo.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ninja Postat Iulie 20, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Super documentat Dl. Sorin Leonte, felicitari! De cumparat l-am cumparat ca optional cand am comandat masina, de la importator - Romauto Import. Acolo mi-au spus ca merita montat pentru ca daca decuplezi 4x4 la mersul pe strada scade consumul cu pana la 2l/100 km. Asta ramane de vazut insa, pana acum nu da semne. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva mda. Interesanta chestie. Chiar nu auzisem de existanta ei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Interesant dispozitiv dar ca sa fiu putin circotas, nu sunt sigur ca este foarte eficient. In regula, se decupleaza lantul cinematic fata din reductor, insa intregul angrenaj adica planetare, grup si cardan fata se vor roti in continuare. Daca se puteau decupla si rotile fata, atunci se putea vorbi de o economie mai "consistenta", pe cind asa,........ Ca sa nu mai spun de faptul ca nici cei de pe site nu l-au testat asa ca, am rezerve in privinta lui. Pentru economie eu am optat pentru varianta GPL. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Iulie 22, 2009 Partajează Postat Iulie 22, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Griji la rodaj! Schimba uleiul la 1000-1500 km prima data si a d-ua uara la 3000 asa am fost sfatuit si eu si nu regret deloc! Dupa al doi-lea schimb la 3000 pune aditiv dura-lube penntru motoare noi nu pt motoare uzate astfel cu motoru nu mai ai treaba 300.000 km ;) NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Reudctorul pentru decuplarea tractiunii fata se pune in general daca se fac in jur de 30.000 km anual, cel putin asa am primit eu o recomandare. Frumos agregat, sa-l stapanesti sanatos! Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat August 6, 2009 Partajează Postat August 6, 2009 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva dar niste poze cu suportul de roata de rezerva mai in detaliu poti sa pui? eu am rotile mai mari si umblu cu rezerva pe portbagaj, pe aici n-am vazut asa ceva si nimeni nu stie nimic la dealeri. ma bate gindul sa il mesteresc singur daca am ceva poze sa ma ghidez Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Poate raspunde cineva la o intrebare la care tot astept raspuns, cat duce un motor de Niva pana la primul RK? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dex20 Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Re: Buson rezervor Niva, perioada rodaj, suport roata rezerva Buna seara tuturor, Astazi am luat in sfarsit Niva de la importator, dupa o luuuunga asteptare. Arata bine, desi accesoriile montate pe ea sunt finisate mai "ruseste" . Am facut cca. 160 km cu ea astazi si se comporta bine pe asfalt. Zdrangane si fluiera nitelus, dar e ...Niva:) Prima problema de care m-am lovit este ca busonul de la rezervorul de benzina nu are cheie si usita de la buson nu este conectata la sistemul de inchidere, ca atare e usor sa ramai fara benzina in rezervor fara sa ai gaura. Stie cineva daca si de unde se pot cumpara/merg busoane cu cheie? A doua intrebare este legata de rodaj, sunt suficienti 1000-1500 km ca la orice alta masina sau trebuie sa o rodezi pe tot parcursul celor 3000 km pana la prima revizie? A treia intrebare, am pus pe ea un suport de roata de rezerva recomadat de producator, care insa nu are nici un sistem antifurt. Pot cumpara de undeva un gen de imbracaminte din plastic dur pentru roata prevazut cu o incuietoare, sau ce mi-ati recomanda? Multumiri Sa o stapaneste fara evenimente neplacute! Cat a costat rusoaica si ce dotari are? Servo, aer conditionat? "Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate