Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada Niva cu + la masa??? la mufa de bricheta?

Ninja

Postări Recomandate

Va solicit parerile referitor la o problema de care am dat la o Lada Niva proaspat achizitionata.

Ducandu-ma sa-i montez o statie radio CB la un magazin specializat, omul de acolo imi spune ca nu vrea sa se bage peste instalatia electrica oroginala a masinii si imi trage mufa de alimetare a statiei la bricheta. Zis si facut, imi monteaza o mufa de bricheta si da drumul la statie, dar nu se intampla nimic. Ma pune sa pun contact-nimic. Vine cu un aparat de masura, il pune pe mufa de bricheta - intre timp eu incercasem sa aprind bricheta si mergea - si il vad cum se schimba la fata si mai masoara inca odata. Dupa care desface siguranta de pe firul de alimetare a statiei si se uita la ea - nu era arsa- dupa care din nou la mine. Si zice - mufa asta are plusul la masa! Eu - nu se poate! El- ba da, si mai masoara odata - avea dreptate. Norocul meu urias, a fost acela ca statia avea protectie la inversarea polaritatii, altfel aveam o statie prajita acum.

Din ce stiti voi, e pur si simplu o greseala si doar mufa de bricheta a fost conectata gresit, sau la Lada Niva sunt sunt si alte componente electrice legate cu plusul la masa?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Lada Niva cu + la masa??? la mufa de bricheta?

In mod normal (adica, daca nu a intervenit nimeni sa schimbe ceva la ea), Niva are minusul la masa (ca aproape orice alta masina).

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

Cred ca-i o neglijenta din partea celor care au montat-o, bricheta merge fara probleme indiferent de polaritate. Verifica unde merge masa de la baterie, sau cum alimenteaza electromotorul, alternatorul... asta ar trebui sa-ti dea raspunsul.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am avut Niva de noua pana la aprox 30 000km. Instalatie electrica mai prost facuta nu am vazut la altceva. Cam la 12000 km s-a ars o sig de la alimentarea injectiei si atunci am inceput sa vad cum e facuta. Verifica firele de sub mocheta care merg paralel cu pragul din stanga (intre scaune si prag). La mine nu erau bandajate cu izolator, se rodeau direct de bavurile lasate nefinisate dupa fabricatie. Firele de la una din sondele lambda si de la un senzor de la motor erau cablate cu fir de prelungitor casnic 3x1.25mm apoi firul era dat cu izolirband negru sa para montaj profesional. Pe la 30 000km, pe o ploaie a intrat apa in masina(nimic nou, nu era prima data) dar a curs in calculatorul de injectie montat pe stalpul din stg sub capacul de plastic(vezi foto cu fluviul de noroi), caruia nu i-a placut. Au urmat 500e cheltuiti pe calculator pe care apoi l-am bagat intr-o punga de plastic.

Sigur nu ai plusul la masa, e vorba doar de grija cu care se fabrica acest vehicul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare