sierrafery Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Fratilor, de data asta chiar sper sa nu fie asa. Am verificat si diferite forumuri englezesti si coroborat cu ce am vazut in Rave am ajuns la inspaimantatoarea concluzie ca la D2 nu poti schimba doar rulmentul la roata din fata ci tre sa schimbi toata cosmelia aia numita "hub bearing". Ce-i drept nici la paddock nu am gasit rulment simplu pt. D2 ci doar: "Front Hub - including wheel bearing and ABS sensor - DISCOVERY 2 (1998-2004) TAY100060 --£165.00 ex VAT" . :twisted: pentru alte modele (Defender, Range Rover, chiar D1) aveau numai rulmentul simplu la 7-8£ Spuneti-mi va rog ca nu-i asa, mai sper in inventivitatea romaneasca pt. ca sub forma asta dau faliment. Eventual s-ar putea adapta butucul de la D1 la D2 sau ce-i de facut? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Rulmenti fata Discovery Td5 Se pare ca nu prea ai de ales... Personal nu am vazut cum arata un butuc de Discovery 2 demontat si daca se pot depresa rulmentii dar daca dai unul jos poti vedea ce cod au si daca se pot extrage. Am inteles ca pentru demontare si stringere trebuie o cheie serioasa, pentru ca e nevoie de un cuplu de 450 Nm plus un Loctite aplicat pe fuzeta sau planetara. Se pare ca tocmai acest tip de butuc a fost una din "inventiile" specifice noului Discovery 2;era prea frumos sa gasesti rulmenti la 10 lire ca la alte tipuri... Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Rulmenti fata Discovery Td5 englejii astia au ajuns mari mari cacanari forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 20, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Rulmenti fata Discovery Td5 Se pare ca nu prea ai de ales... Personal nu am vazut cum arata un butuc de Discovery 2 demontat si daca se pot depresa rulmentii dar daca dai unul jos poti vedea ce cod au si daca se pot extrage. Am inteles ca pentru demontare si stringere trebuie o cheie serioasa, pentru ca e nevoie de un cuplu de 450 Nm plus un Loctite aplicat pe fuzeta sau planetara. Se pare ca tocmai acest tip de butuc a fost una din "inventiile" specifice noului Discovery 2;era prea frumos sa gasesti rulmenti la 10 lire ca la alte tipuri... Mai sap, poate gasesc o modalitate sa adaptez un butuc de D1 sau sa schimb toata puntea din fata cu una de D1 ca din aia pot lua la 400euro din Ungaria. Toata puntea(din dezmembrare dar cu garantie de la http://www.roversland.hu/ , la astia gasesti orice la preturi bune dar tre sa stii ungureste) e mai ieftina decat chestiile alea "smechere" si macar atunci pot schimba rulmentii cand vreau si ieftin. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Rulmenti fata Discovery Td5 Puntea de la Disco 1 e cu omocinetica iar la Disco 2 e cu fuzeta si s-ar putea sa nu-ti iasa treaba. Daca montezi una de D1 pe D2 , in cazul ca se potrivesc , nu vei mai avea ACE(in cazul ca ai acum), trebuiesc alte roti(sau flanse adaptoare) plus multe alte smecherii care nu vor fi la fel(caseta,planetare,senzori de ABS care sigur nu vor fi compatibili cu sistemul deja complicat de pe Disco2). Daca te tine incearca o punte second de D2 de pe ebay.co.uk . Care e treaba cu rulmentii de vrei sa-i schimbi? au joc sau e vorba de "three amigos"? Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 20, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2009 Re: Rulmenti fata Discovery Td5 Da, voiam sa elimin aceasta posibilitate odata pentru "tres amigos"(ca m-a pus dracu sa citesc asta http://www.robisonservice.com/articles/RonR_aug2006.asp si mi s-a parut primul pas si cel mai simplu - acum m-am razgandit) si a doua oara din cauza acelui "zumzait" la curbe de care am vorbit mai demult. La chestia cu adaptat ceva de D1 si alte pareri erau convergente ca nu are rost(era o idee a mea se pare nu prea buna, mai ales ca am si ACE). O sa-mi bat capul pana gasesc o solutie alta decat a da 165 lire pentru un rulment. Nu ma grabesc deocamdata, am sa abordez prima data schimbatul uleiului servo ca imi face figura cu zumzaitul si cand sta pe loc deci elimin din start rulmentul. Suspect e ca-mi face figura numai cand virez spre dreapta. Cand ma duc prima data in Ungaria la schrot-ul ala cumpar un "hub" din ala dezmembrat si impreuna cu un strungar am sa încerc sa-l bucsez si sa bag ceva rulment in el care sa se potriveasca pe ax - sau ce idee om mai avea. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 Re: Rulmenti fata Discovery Td5 S-a mai discutat referitor la rulmenti aici:http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=21&t=4171 Nu ai cum sa ii bucsezi si nu merita tigani din alea, rulmenti vin capsati din fabrica si calibrati impreuna cu senzorul de abs care costa undeva la 180 lire eu zic ca merita pentru ca numai un rulment la iveco pe spate m-a costat 450 ron si la ford pe fata la fel si era un rulment si ce sa iti spun ca o cruce cardanica la iveco 450 ron :P si plus de asta nu ii schimbi toata ziua eu i-am schimbat la 155 000 si cred ca pot sa fiu sigur ca ma pot duce inca atat. Sunt scumpi ca sunt facuti special pt masina asta nu ii ceva general luat din catalog dupa dimensiuni. Referitor la problemele( 3 amigos) vezi aici viewtopic.php?f=21&t=3872 si fara tester ii greu de depistat problema eu am avut noroc ca mo costat numa 390 lire rulmenti fata :P .Dar daca depistezi eroare fara tester tot ai nevoie de el pentru a sterge eroarea :P. Daca vrei te pot ajuta cu placere cu test nanocom. Referitor la cealalta problema pe care o ai cu zumzaitul la viraz spre dreapta vezi ca poate fi zumzait de la pompa de servo care ramane fara ulei de la furtunul de alimentare din vas,furtunul fiind foarte aproape de blocul motor se freaca de el si se sparge eu asa am patit si rezolvarea de moment a fost scurtare furtunului si taierea unui alt furtun pus peste el si strans cu colier acolo nefiind presiune.Furtunul il am dar nu am timp sa il inlocueesc si poze nu am ca nu am facut. Lichidul de servo se poate inlocui cu dextron III dar numai pt servodirectie. http://www.discovery2.co.uk/Oil_pump_bolt.html aici arata conducta in ultimele poze. :h5 Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 Re: Rulmenti fata Discovery Td5 viewtopic.php?f=21&t=4171 scuze calitatea pozelor sunt facute cu un tel nu prea performant :grin: Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate