Vizitator jimny8 Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 aoleu, 31 cine stie cand o sa fie... plus modificarile gramada de care zici, normal... deci, sa inteleg: daca jimny-ul pe care il iau are caucioace normale, de 195, pot vorbi cu handlerul sa puna in acte 215? tuv-ul sau rar-ul au treaba cu bodyliftingul si schimbatul suspensiilor? dar cu schimbatul barelor fata/spate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 aoleu, 31 cine stie cand o sa fie... plus modificarile gramada de care zici, normal... deci, sa inteleg: daca jimny-ul pe care il iau are caucioace normale, de 195, pot vorbi cu handlerul sa puna in acte 215? tuv-ul sau rar-ul au treaba cu bodyliftingul si schimbatul suspensiilor? dar cu schimbatul barelor fata/spate? Pui carul inaintea boilor!!! Ia-ti Jimny-ul, la RAR te duci cu 100RON si iti trec ce anv le zici tu ca fiind alternative (pe civ) si daca pe parcurs vrei mai mari te duci cu 50ron la militie si iti trec ce vrei tu suplimentar (pe talon). Bafta! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 man, scuze, dar nu am emoticon cu suzeta - asa sunt eu acum :) de aia pun carul inaintea boilor :cry: incerc sa preintampin cheltuielile neasteptate, pentru ca prefer sa bag banii in benzina si accesorii utile. ai dreptate cu un lucru: inca nu am jimny-ul :roll: dar, cand o sa il iau, cel mai probabil va fi de afara si intentionez sa ma duc dupa el... cu ocazia asta ma gandesc sa iau si ce as mai avea nevoie in prima faza (pneuri, kit suspensii, dif spate, filtru aer, etc), in functie de bugetul pe care mi-l pregatesc de acasa... chiar daca socoteala in targ va fi alta 8) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 man, scuze, dar nu am emoticon cu suzeta - asa sunt eu acum :) de aia pun carul inaintea boilor :cry: incerc sa preintampin cheltuielile neasteptate, pentru ca prefer sa bag banii in benzina si accesorii utile. ai dreptate cu un lucru: inca nu am jimny-ul :roll: dar, cand o sa il iau, cel mai probabil va fi de afara si intentionez sa ma duc dupa el... cu ocazia asta ma gandesc sa iau si ce as mai avea nevoie in prima faza (pneuri, kit suspensii, dif spate, filtru aer, etc), in functie de bugetul pe care mi-l pregatesc de acasa... chiar daca socoteala in targ va fi alta 8) Salut, eu am suzete avent prin toata casa si in plus mai vin si de la un botez stropit cu old no 7 din belsug. Vezi ca multi vanzatori specifica ce kituri (si body si suspensie) sunt omologate TUV! Asta daca vrei sa fi mai catolic decat papa! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 aoleu, 31 cine stie cand o sa fie... plus modificarile gramada de care zici, normal... deci, sa inteleg: daca jimny-ul pe care il iau are caucioace normale, de 195, pot vorbi cu handlerul sa puna in acte 215? tuv-ul sau rar-ul au treaba cu bodyliftingul si schimbatul suspensiilor? dar cu schimbatul barelor fata/spate? Pui carul inaintea boilor!!! Ia-ti Jimny-ul, la RAR te duci cu 100RON si iti trec ce anv le zici tu ca fiind alternative (pe civ) si daca pe parcurs vrei mai mari te duci cu 50ron la militie si iti trec ce vrei tu suplimentar (pe talon). Bafta! subiectul cu rotile mai mari ma intereseaza si pe mine !! esti sigur ca este asa simplu? cu militieni si rar-ul Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 subiectul cu rotile mai mari ma intereseaza si pe mine !! esti sigur ca este asa simplu? cu militieni si rar-ul Sunt sigur ca traim in romania unde se poate inmatricula un ktm 520 sx :oops: cu anv de sm + cross trecute in carte, o mazda cu anv pe 16, 17, 18, 19 trecute TOATE in carte .... sigur ca depinde si de la subinginer la subinginer. FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 Salut, eu am suzete avent prin toata casa si in plus mai vin si de la un botez stropit cu old no 7 din belsug. Vezi ca multi vanzatori specifica ce kituri (si body si suspensie) sunt omologate TUV! Asta daca vrei sa fi mai catolic decat papa! suzete avent? old no 7? :grin: astea sigur nu tin de off-road! 8) m-am impotmolit la o chestie: daca imi pun dif blocabil spate ARB, am nevoie de dispozitivul roata libera de la AVM? pe wikipedia am gasit o explicatie pentru "free wheel hub", dar cred ca acum mi-e prea somn sa mai procesez... http://en.wikipedia.org/wiki/Locking_hubs tnx anticipat pentru explicatii si luari peste picior :-P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 in concluzie tre sa caut o piluta la rar !! Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Octombrie 28, 2007 Partajează Postat Octombrie 28, 2007 suzete avent? old no 7? :grin: astea sigur nu tin de off-road! 8) Vreau sa zic ca si eu sunt cel putin la fel de afon cu off road-ul! Da tot iti zic parerea mea - ca e super oferta - ia-l, rupe-l in 2 stock, dupa ce cade (peste 2-3 ani) il faci cum vrei tu si cum o sa crezi tu ca iti trebuie mai extrem sau mai putin extrem cu arburilsduricalminiuribodylifturisimexuriwarnurisupertzepeasfiruriavmuricompresoarehilifturirapoartediferentialeblablabla. FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Octombrie 30, 2007 Partajează Postat Octombrie 30, 2007 dap... ai dreptate, cred ca sunt ca fata la maritat acum si vand pielea ursului din padure inainte sa am masina :)) am gasit o disputa interesanta pe marginea diferentialului blocabil spate: EZ Locker vs ARB. sau cateva sute de dolari vs cel putin 1200 euro! http://www.jimny.se/phpbb/viewtopic.php ... sc&start=0 pareri, comentarii? mie mi se pare o solutie foarte ieftina si destul de fiabila, sincer... (daca acest subiect a mai fost dezbatut, rog moderatorul sa ma directioneze spre acel topic si sa stearga acest post, multam fain) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 eu am avut autoblocant gen EZlocker...dureaza un pic pana te obisnuiesti dar e un blocant full lock :grin: . trebuie condus cu atentie mai ales pe zonele umede sau inghetate. apar de asemeneanoi zgomote in grup care sunt absolut normale dar...exista..dar e un blocant fulllock :grin: . eu imi voi mai pune asa ceva...ca dovada Marele Cotetz Alb va primi unu PS stiu ca toate sunt 100% dar asta e blocat tot timpu!!!!!!cat timp rotile sunt actionate de motor/cardan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 eu am avut autoblocant gen EZlocker...dureaza un pic pana te obisnuiesti dar e un blocant full lock :grin: . trebuie condus cu atentie mai ales pe zonele umede sau inghetate. apar de asemeneanoi zgomote in grup care sunt absolut normale dar...exista..dar e un blocant fulllock :grin: . eu imi voi mai pune asa ceva...ca dovada Marele Cotetz Alb va primi unu PS stiu ca toate sunt 100% dar asta e blocat tot timpu!!!!!!cat timp rotile sunt actionate de motor/cardan Pe asfalt unde este aderenta maxima cum se comporta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 nu se simte decat la viraje. in instructiuni zice sa iei virajele usor turat...daca nu masina se zgaltaie deoarece tensiunile din lantu cinematic nu au unde sa se duca.....mai scartie roata din interior...dar daca debreiezi se deblocheaza... bine ar fi sa fie montat (mai ales la masinile cu foi) impreuna cu un traction bar tot unu la buton e ideal clar..dar parerea mea este ca face banii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Octombrie 31, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2007 hmm ... am citit tot topicul ala, de fapt sunt mai mult instructiuni de montare a EZ-lockerului.. Se pare ca baietii si le-au montat singuri, si fara o gramada de exprienta in mecanica, si s-au descurcat, deci nu e extrem de greu. Intr-adevar, si ei zic acelasi lucru: roata din interior cateodata "nu stie daca sa se blocheze sau nu" :lol: , face zgomot, face un pic urat la datul cu spatele, si e un pic mai dificila parcarea (viteze mici, viraje scurte - roata din nou nu stie ce sa faca). Dar e mult mai ieftin fata de ARB, si sunt super multumiti de el. @ ionutzt: cat te-a costat? Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 cam 250 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 cam 250 lei? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 cam 250 lei? :grin: sigur ...au la colt la taraba :lol: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 eu unul cred ca, la diferenta de pret fata de un arb, merita comandate doua din astea :)) unul de rezerva just in case. draq, de fapt chiar patru sau cinci se pot lua cu banii de arb :) pun pariu ca un ARB merita, dar... ma intreb oare cum o fi treaba cu compresorul ala... atunci cand apare o problema cat de costisitor si cat de dificil este de rezolvat. in plus, ARB am vazut ca se poarta mai mult la masini de categorie grea, unde fortele si eforturile din lantul cinematic sunt mult mai mari ca la jimny. rinocerii si elefantii ce zic? :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 hmm ... am citit tot topicul ala, de fapt sunt mai mult instructiuni de montare a EZ-lockerului.. Se pare ca baietii si le-au montat singuri, si fara o gramada de exprienta in mecanica, si s-au descurcat, deci nu e extrem de greu. Intr-adevar, si ei zic acelasi lucru: roata din interior cateodata "nu stie daca sa se blocheze sau nu" :lol: , face zgomot, face un pic urat la datul cu spatele, si e un pic mai dificila parcarea (viteze mici, viraje scurte - roata din nou nu stie ce sa faca). Dar e mult mai ieftin fata de ARB, si sunt super multumiti de el. @ ionutzt: cat te-a costat? si eu m=am culcat pe la 2 ieri noapte pana am trecut de topicul ala si de site-ul cu montajul si explicatiile... ai vazut ca pot aparea si probleme. dar io zic mai bine ai probleme cu un EZ Locker ieftin decat cu un ARB scump! (acum trebuie sa ma contracareze careva, sa spuna ca nu ai cum sa ai probleme cu ARB, ca e 4ever reliable... ) 8) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Noiembrie 1, 2007 Partajează Postat Noiembrie 1, 2007 cu ez locker ai sanse mai mari sa indoi planetarele Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Noiembrie 1, 2007 Partajează Postat Noiembrie 1, 2007 ai si o explicatie plauzibila? din moment ce pe sosea, la virare, avand viteza, EZ Locker se deblocheaza si rotile se pot roti cu viteze unghiulare diferite, nu vad unde apar acele forte si momente care sa distruga planetarele pe puntea spate. crezi ca in teren greu ar fi posibil asa ceva? de exemplu, cand sunt incrucisate puntile si, sa zicem, doua roti (ex: fata dreapta si spate stanga) sunt in aer, ar putea aparea problema de care zici la rotile care au contact cu solul? de ce nu ar fi la fel si cu ARB locker? singurul NO NO NO pe care l-am gasit pentru EZ Locker este la montajul pe puntea fata - tocmai pentru ca acolo rotile directoare vireaza mult, deci apar momente suplimentare in planetare si in cutia de viteze si de transfer. acolo ar merge un ARB locker mai degraba, dar am inteles ca utilizarea lui este foarte rara... cam 25% din cea a unui ARB pe puntea spate. dpdv incepator (adica la inceput o sa ma bag in off-road lejer, poate nici macar mediu), eu mi-am format o parere: mai bine dat banii pe EZ locker (mult mai putini decat pe ARB) cu riscuri mici... si pe urma upgrade serios (daca se strica planetarele, macar e motiv sa fie inlocuite cu unele heavy duty...) dar poate ma insel si ai argumente solide in ce priveste indoirea planetarelor :grin: cheers, mate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Noiembrie 1, 2007 Partajează Postat Noiembrie 1, 2007 Mai baieti ati uzat tastatura cu niste probleme grave :grin: Lasati-l dracului de blocant :grin: Puneti-va o suspensie,gume adevarate si un troliu si hai sa ne dam. Suzuki merge fara blocant de rupe!!! Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Noiembrie 1, 2007 Partajează Postat Noiembrie 1, 2007 cel mai bine e sa folosesti huburi manuale daca ai ez locker. Mergi pe asfalt pui pe liber, ajungi la locul faptei pui pe lock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Noiembrie 1, 2007 Partajează Postat Noiembrie 1, 2007 Suzuki merge fara blocant de rupe!!! cine stie ...cunoaste :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Noiembrie 1, 2007 Partajează Postat Noiembrie 1, 2007 Suzuki merge fara blocant de rupe!!! cine stie ...cunoaste :grin: egzact :rsp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate