air_wolf Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 de cind am luat hipopotamul m-am tot uitat pe net la ce modificari se pot face. din pacate foarte putine, asta daca nu vrei sa te apuci sa-l modifici cap-coada. se gasesc protectii pentru el, kit de inaltare - se poate fabrica si la noi, sint niste distantiere care se pun intre coil-over-ere si caroserie. multi in anglia fac "greenlaning" (o adaptare a termenului ar fi "soft"-ul de la noi) asa ca merg pe ele standard, eventual doar cu gume MT. multe informatii se gasesc aici: http://www.mad-freelanders.org.uk/ mai sint forumuri dar majoritatea trateaza problemele tehnice/electronice. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jull Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Ok ca prima intrebare tu ti-ai facut ceva modificari la LR sau astepti sa il vinzi? Intreb pentru ca vroiam sa aflu de unde ti-ai luat gumele :) Sunt foarte curios daca pot gasi niste BF-uri la mai putin de 9 milioane pe undeva, nu de alta dar nu planuiesc sa vand inca rinichiul drept. Secund eram curios unde ti-ai pus winch-ul (in caz ca ai pus unul) si dupa ce criterii l-ai ales. Adica sunt in ceata care ar fi greutatea tractabila optima pentru un FL gol. Am inteles ca pe forumul asta link-urile nu sunt considerate reclama, ci ajutor (ceea ce mi se pare de-altfel normal pentru Net-ul e inca necenzurat) asa ca: http://www.pick-up.ro/index.php?id=81 Si nu in ultimul rand, pentru ca threadul este cu si despre FL-uri: -> xtremelander being built http://www.youtube.com/watch?v=bNGTvAcHdZw Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2007 nam facut inca. astept sa apara kitul de inaltare - cel mai probabil dupa 15 :grin: apoi urmeaza (sau poate le fac inainte) protectia din tabla de 3 pentru esapament si protectia pentru viscocuplaj. dupa ce se inalta masina, vad exact ce gume cu ce profil bag pe ea. oricum vor fi 2 seturi - de sosea niste AT-uri si de teren MT-uri. acm an niste lassa, poraste cu spume :bleah troliul l-am ales in functie de raportul capacitate de tractare/greutate si m-am oprit undeva la 8000lbs si 35KG maxim. la gol freelanderul TD4 are 1693KG la care adaug 2 persoane+ceva bagaje+greutatea gumelor+troliul+protectiile si placa troliului si ma apropii de 2tone. ar mai fi si superwinch-ul de 6000 pe lista mea, dar proabil ca va trage din greu. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 nam facut inca. astept sa apara kitul de inaltare - cel mai probabil dupa 15 :grin: apoi urmeaza (sau poate le fac inainte) protectia din tabla de 3 pentru esapament si protectia pentru viscocuplaj. dupa ce se inalta masina, vad exact ce gume cu ce profil bag pe ea. oricum vor fi 2 seturi - de sosea niste AT-uri si de teren MT-uri. acm an niste lassa, poraste cu spume :bleah troliul l-am ales in functie de raportul capacitate de tractare/greutate si m-am oprit undeva la 8000lbs si 35KG maxim. la gol freelanderul TD4 are 1693KG la care adaug 2 persoane+ceva bagaje+greutatea gumelor+troliul+protectiile si placa troliului si ma apropii de 2tone. ar mai fi si superwinch-ul de 6000 pe lista mea, dar proabil ca va trage din greu.Esti tare de tot cu calculele tale. Pana aici nu am mai auzit din astea...capacitate de tractare bla bla bla. Te-am vazut la buzau...de ce nu ai incercat acolo capacitatea de tractare? Nu ca as fi rautacios sau as avea ceva cu tine...dar la explicatii esti bun tare, dar in teren nu cred ca te-a vazut cineva. Asa ca las-o ma moale cu sfaturile si teoriile tale nefondate :P Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 10, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2007 o sa ies si eu nelule, n-au intrat zilele in sac. :grin: totusi, nu vad de ce as pune pe o masina fara sasiu, cu un spate destul de usor, fara sa am posibilitatea de a monta alte arcuri/amortizoare, un troliu+placa care sa depaseasca 60-70KG, asta in conditiile in care masinile astea stau 90% din timp pe asfalt. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 o sa ies si eu nelule, n-au intrat zilele in sac. :grin: totusi, nu vad de ce as pune pe o masina fara sasiu, cu un spate destul de usor, fara sa am posibilitatea de a monta alte arcuri/amortizoare, un troliu+placa care sa depaseasca 60-70KG, asta in conditiile in care masinile astea stau 90% din timp pe asfalt.Pai daca stai 90% pe asfalt, se merita sa-i pui troliu gume, , suspensii si alte chestii? Cred ca cel mai bine o lasi asa, pt ca altfel nu se justifica modificarile, sau doar pt figuri. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Nelule, nu mai fi carcotas, ca gustu' iesirilor se prinde incetu' cu incetu' ... si eu ziceam acu' un an si ceva ca n-o sa modific nimic la Patrol, si uite acu' ce-am facut din el, ies cu baietii pe coclauri, si ma bucur cand vad ca zgarii masina si nu-mi creste pulsul alarmant :ga ... PS : bem si noi o tuica la Baia Mare ? ... ca tare vreau sa te cunosc ! ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Nelule, nu mai fii carcotas, ca gustu' iesirilor se prinde incetu' cu incetu' ... si eu ziceam acu' un an si ceva ca n-o sa modific nimic la Patrol, si uite acu' ce-am facut din el, ies cu baietii pe coclauri, si ma bucur cand vad ca zgarii masina si nu-mi creste pulsul alarmant :ga ... PS : bem si noi o tuica la Baia Mare ? ... ca tare vreau sa te cunosc ! ...Pai nu sunt rautacios, doar ca ma cam oftic cand oul e mai destept decat gaina. De ce sa te bagi la sfaturi si teorii de-ale chibritului, cand de fapt nu ai nici o treaba in teren si nu te-a vazut nimeni? Ce sfat poti sa dai cuiva care iasa in teren , daca tu nu ai iesit niciodata? P.S. -Koala, vezi ca aici nu fac referire la tine, Tu de obicei intrebi. Din pacate la Baia Mare nu pot sa vin si chiar imi pare rau. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 ... bem si noi o tuica la Baia Mare ? ... ca tare vreau sa te cunosc ! ...... Din pacate la Baia Mare nu pot sa vin si chiar imi pare rau. ... imi pare tare rau, atunci poate cu alta ocazie ... salutare, koala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jull Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Nush, eu nu ma bag in duelurile voastre, pentru ca nu stiu despre ce e vorba si oricum nu ma intereseaza. Totusi la: Pai daca stai 90% pe asfalt, se merita sa-i pui troliu gume, , suspensii si alte chestii? Cred ca cel mai bine o lasi asa, pt ca altfel nu se justifica modificarile, sau doar pt figuri. iti raspund. Vreau sa fac o parte din modificarile cu pricina (i.e. gume si troliu) pentru acel 10% din timp in care ies si in care vreau sa nu raman agatat pe coclauri si sa chem ACRu' sa ma scoata. Ultima data cand am fost la niste mudding pe Valea Doftanei, am simtit realmente lipsa unor gume mai bune (michelin-urile AT stock sunt deja duse si oricum modeste ca performante in teren). Winch-ul nu mi-a lipsit dar ma gandesc ca daca doamne fereste e nevoie, sa am cu ce. Cum zice si Vincent Vega in Pulp Fiction: "Better to have a gun and not need it than to need one and not have it". Da, ies putin in offroad (acei 10%), dar asta pentru ca e singura mea masina si in afara de RATB n-am alternative. Nu am nici o intentie sa ii fac modificari radicale tocmai pentru ca o vreau la dispozitia mea si in oras la acelasi nivel de confort. Nu exista doar negru si alb, adica doar hardcore offroading sau deloc. Exista si cei ca mine, care fac modificari minore ca sa se bucure de mudding, sanding si toate cele conexe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Nu-ti face probleme, Nelu il tachineaza pe lup :D ... ... cat priveste masina ta, pune-i gume ca lumea si o sa simti imediat diferenta ... vezi la gabi_G ca are preturi omenesti, si cam toata lumea de pe forum de la el a luat ... mai putin eu, deoarece cred ca sunt singurul prost din lumea asta care iese in teren cu jante de aliaj pe 17 inch :D ... asa ca a trebuit sa aduc [ prin intermediul altui "coleg de breasla" ] gume BFGoodrich - profil MT - tocmai din America ... ... oricum, daca ai gume adecvate, te poti aventura fara grija acolo unde inainte ramaneai neputincios ... dupa aia [ adica odata "incaltat" corespunzator ] te poti gandi la ce modificari mai vrei sa faci masinii tale ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Nush, eu nu ma bag in duelurile voastre, pentru ca nu stiu despre ce e vorba si oricum nu ma intereseaza. Totusi la: Pai daca stai 90% pe asfalt, se merita sa-i pui troliu gume, , suspensii si alte chestii? Cred ca cel mai bine o lasi asa, pt ca altfel nu se justifica modificarile, sau doar pt figuri. iti raspund. Vreau sa fac o parte din modificarile cu pricina (i.e. gume si troliu) pentru acel 10% din timp in care ies si in care vreau sa nu raman agatat pe coclauri si sa chem ACRu' sa ma scoata. Ultima data cand am fost la niste mudding pe Valea Doftanei, am simtit realmente lipsa unor gume mai bune (michelin-urile AT stock sunt deja duse si oricum modeste ca performante in teren). Winch-ul nu mi-a lipsit dar ma gandesc ca daca doamne fereste e nevoie, sa am cu ce. Cum zice si Vincent Vega in Pulp Fiction: "Better to have a gun and not need it than to need one and not have it". Da, ies putin in offroad (acei 10%), dar asta pentru ca e singura mea masina si in afara de RATB n-am alternative. Nu am nici o intentie sa ii fac modificari radicale tocmai pentru ca o vreau la dispozitia mea si in oras la acelasi nivel de confort. Nu exista doar negru si alb, adica doar hardcore offroading sau deloc. Exista si cei ca mine, care fac modificari minore ca sa se bucure de mudding, sanding si toate cele conexe.Man...cu tine nu am nimic. Ai inteles gresit. Ma deranjeaza aia care nu au nici o treaba si dau sfaturi la altii. Cat despre tine si masina ta, iti doresc succes. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 14, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2007 ca sa revenim: unul incatlat cu BFG-uri. are si troliu despre trolii pe freelander alta galerie cu hippo The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate