Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai prin Botosani

bobita

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am intrat si eu in rind cu lumea si m-am hotarit sa menajez nitel Foresteru, ca pina acum cu el m-am dat pe tot felu de coclauri, si am luat un Samurai.Initial am vrut Jimny, dar nu aveam acu bani de asta, asa ca ,pina cind o sa iau si jimny, o sa folosesc samuraiul si ca masina de mers prin oras.De fapt mai mult nevastamea vrea sa-l foloseasca :) Nu mai zic de fiimiu cel mare, incintat peste masura de jucarie :)

Am citit o gramda pe aici pe forum, mai am inca ceva topicuri, am gasit si un manual de service, am gasit raspunsuri si la multele intrebari de proaspat posesor, doar citeva nelamuriri mai am.

A mea masina e cu caroserie ceva mai inalta(cred ca de asta m-am si hotarit asa repede), SJ50V, motor 1324cc, carburator.Pe net am gasit referiri in proportie de 90% la SJ413, mai nimic la SJ50V.Acu, in afara de diferentele vizibile(caroserie), mai exista si alte diferente?La motor, transmisie, rapoarte, etc?

Altceva, tinind cont ca nu vreau sa o modific prea mult, deocamdata, si ca vreau sa pot merge sigur si comod(ma rog, cit se poate cu samuraiu) si pe sosea , ce cauciucuri sa-i pun?Am citit atitea despre fiecare ce cauciucuti mai late, mai groase, ma rog, dar care-i inaltat, care-i taiat pe la aripi, care mai de care...Deci ce dimensiuni si ce tip?Cefva AT sau MT presupun, ca o sa ma bag si prin noroi cu el.La dim stock, cam greu, deci cit de mare ar pitea fi cauciucul?

Deocamdata asta, uremeaza acu sa-i fac frinele(tragea dreapta), desi dupa 400km si-au mai dat drumul, sa schimb fluidele, sa vad ce-i cu suspensia(telescoape) si oi mai vedea.Din fericire sta f bine la capitolul rugina, dar o sa trec si pe la un tinichigiu ceva mai incolo, ca la asta nu ma pricep.Oricum, e asa de bine sa ai ceva de surubait din nou...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Samurai prin Botosani

Deci ce dimensiuni si ce tip?Cefva AT sau MT presupun, ca o sa ma bag si prin noroi cu el.La dim stock, cam greu, deci cit de mare ar pitea fi cauciucul?

Eu pe a mea am Bridgestone Dueler M+S 215/?/15, iar ca dimensiune eu zic ca sunt cam maxim ce ai putea pune pe mashina stock.

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

:W in :cl

Confirm cele spuse de Busu.Eu am incercat un 235/75/15 b&p PNEUS CROSS COUNTRY si nu merg pe fata.Pe spate intra la limita dar cred ca in teren ating.

Asa ca 215 este maxim ce poti pune fara modificari.

Acum am un 195/17 m+s de care am fost multumit la expeditia din Muntii Dobrogei...+ ca la intoarcere am venit si cu 110 km/h...iar pentru o veverita e viteza astronomica :ha:

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Deci ce dimensiuni si ce tip?Cefva AT sau MT presupun, ca o sa ma bag si prin noroi cu el.La dim stock, cam greu, deci cit de mare ar pitea fi cauciucul?

Eu pe a mea am Bridgestone Dueler M+S 215/?/15, iar ca dimensiune eu zic ca sunt cam maxim ce ai putea pune pe mashina stock.

Masina este putin inaltata din cerceii de arc. I-am pus eu niste cercei mai lungi cu 4 cm.

@Bobita, sa te poarte sanataos pe tine si familia ta. :h5

Vad ca ai ajuns cu bine acasa.

Link spre comentariu

Masina este putin inaltata din cerceii de arc. I-am pus eu niste cercei mai lungi cu 4 cm.

:ha: :ha: Ce praf sunt :happy Eu am luat cartea de indentitate a mashinii sa ma uit daca a trecut si pe la Baia Mare mashina mea ca eu stiam doar de Sibiu :pr

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Multam de urari, am aproape 900km cu Samuraiu de acu.

Il folosesc ca masina de oras, imi place teribil, i-am lasat Subaru nevestii, chipurile sa mai merg eu cu Suzuki sa mai vad ce probleme mai are... :) -v-am zis parca, masina e pt ea in principiu :grin:

Cel mai mult imi place ce fata fac unii cunoscuti si mai ales colaboratori cu ...pretentii (doctori) cind ma vad....

Simbata am reusit sa-mi fac timp pt el, drept urmare am rezolvat problema cu frina, mi-a luat o ora jumate sa deblochez etrierul de pe ghidaje si ceva mai putin sa deblochez cilindrul,pe stinga erau ruginite rau,m-am uitat si prin spate la frine,acu frineaza bine si echilibrat.Partea buna e ca placutele sint ca si noi.

Am mai schimbat filtrul de benzina(nu puteau oare sa gaseasca astia alt loc sa-l puna???), uleiurile+filtru.

Schimbat cureaua de la alternator,cea veche m-a lasat in timp ce ma credeam cu subaru si mergeam cu motoru la 6000 ture :)Bine ca nu m-a lasat in drum de la Baia Mare!

Am rezolvat si problema relantiului neregulat, ceva furtunase crapate pe la carburator.

Am vrut sa ma apuc si de carburator,imi pare cam bogat amestecul, dar am zis sa mai studiez putin problema, ca eu carburator mai complicat ca asta nu am vazut...atitea furtunele si surubele si vacuumuri....mai studiem.

Apropo, are cineva descris carburatorul in detaliu undeva, eu am un manual de service dar e descris modelul acela de carburator cu "injectie" sa-i zic asa.

Daca tot m-am bagat pe sub masina, am vazut ca un telescop spate e rupt iar celelalte e ca si cum n-ar fi...Deci punem banuti deoparte pt un kit de suspensie, probabil OME, am inteles ca ar fi mai apropiate de nevoile mele decit Calmini.

Trebuie sa mai sudez putintel si tobele pe ici pe colo ca miroase cam tare in masina a benzina :)

Urmeaza sa schimb si distributia si sa vad pe unde curge ulei prin fata pe acolo., si sa dau bordul jos sa-mi curat instalatia de climatizare :) Vine acusi frigul si eu n-am caldura.Unde mai pui ca mai si ploua pe la picioare :)

Una peste alta e placut sa am iar de surubait.

Duminica i-am facut cadou lui fiimiu cel mare ,de ziua lui, o plimbare pe Rarau, foarte incintat de faptul ca am mers cu Suzuki...

Am incaput toti foarte bine, chiar si cu scaunul pt fratesu' in spate...si cu caruciorul!Una peste alta, mie nu mi se pare chiar mica masina.

Cred ca si faptul ca e varianta inaltata e de vina.Bine, tre sa tineti cont ca eu am mers cu nevasta aproape 20 zile cu motocicleta pina in Finlanda cu cortul, asa ca spatiul din Samurai mi se pare boierie curata.Si deja m-am gindit cum sa il eficientizez si pe unde se pot monta diverse suporturi pt bagaje...

Masina a mers foarte bine, am mai mers si pe ceva scurtaturi care au necesitat 4X4 Low, foarte fain.Din pacate, cind am zis ca merg si prin piriu si prin noroaie, desi n-am cauciucuri inca, adica la intoarcere, copiii dormeau(da, cu toata topaiala caracteristica Samuraiului :) ...asa ca alta data.

O chestie interesanta, desi n-am mers cu mai mult de 70-90, am facut cu vreo 10 min mai mult decit faceam in mod obisnuit cu Subaru, si cu asta merg tare.Nu prea merita...

Oricum, daca atunci cind m-am urcat prima oara in ea(si intr-un samurai) am zis ca eu nu ajung nici la Baia Sprie cu asta...credeam ca o sa merg din sant in sant, acu parca merg de o viata cu masina asta.Nu mai zic, la o trecere de pietoni imediat ce m-am urcat, am vrut sa acord prioritate la o batrina ce incepea sa traverseze din dreapta, pun frina si ma duceam cu toata viteza spre ea...Am renuntat la prioritatea ei...

Sa aveti o saptamina buna!

Link spre comentariu

da imi plac relatarile tale suntem pe aceeasi lungima de unda si copilului meu ii place la nebunie samuraiul desi are numai 2 ani si ceva eu cind l-am adus din austria am facut 1000 km si nu credeam ca voi ajunge acasa sincer m-a adus cu brio si tot cu placutele ruginite si nu m-a lasat la greu acum merge viteza constanta 80 asta ii place si te incadrezi in consum ok pe sosea sincer eu sunt foarte multumit de samurai ma tot intreb de ce vor altii sa le schimbe pt ca sunt niste masini fiabile si pe deasupra impozitul scazut ori cum sa te bucuri de ea si fara evenimente :h5

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Vizitator van

Sa le stapaniti sanatosi dragi colegi.

Daca nu a-ti auzit cica umbla un virus mai vechi si mai nou care se numeste VEVERITA care o data ce l-ai luat cu greu scapi de el. Cica fac minuni baile cu noroi, cataratul pe drumuri abrupte si iesirile lungi si dese prin locuri neamenajate.

TRAIASCA VEVERITELE.

:rsp detinatorii de astfel de utilaje.

Link spre comentariu

Cind am schimbat uleiul in cutie, am gasit pe busonul de golire, magnetic, bucata din poze.

Stie cineva ce e?Pare capatul rupt al unui surub, ceva de ghidaj.

Ar trebui sa-mi fac probleme si sa desfac cutia?

Nu se aude nimic suspect prin ea.

Link spre comentariu

Ciudata treaba cu boltul acela. Am umblat si eu de 3 ori cu masina aceea dar chiar nu am auzit nimic suspect in cutia de viteze. Treptele sa schimbau ok, fara caraituri. Totul parea OK.

Iti dai seama ca daca nici eu nu am observat nimic suspect, nici fostul proprietarul care nu se pricepe bine nu a observat.

Precis daca apucam sa ii schimb uleiurile vedeam eu piesa asta. :grin:

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Este capatul surubului care ghideaza maneta schimbatorului de viteze.Locul lui este exact sub schimbator in partea dinspre maneta reductorului.Si mie mi sa rupt de curand si a trebuit sa vin spre casa schimband vitezele cu ambele maini , ca altfel nu stiam despre existenta lui ...

Suzuki samurai"89 ,Suzuki Jimny 2000,Golf2 4x4
Link spre comentariu

Este capatul surubului care ghideaza maneta schimbatorului de viteze.Locul lui este exact sub schimbator in partea dinspre maneta reductorului.Si mie mi sa rupt de curand si a trebuit sa vin spre casa schimband vitezele cu ambele maini , ca altfel nu stiam despre existenta lui ...

Multumesc de info.Sa inteleg ca e accesbil si se poate inlocui fara a desface cutia?

Eu nu sesizez vreo problema la schimbat vitezele, intra f usor, nu ciriie, nic.

Link spre comentariu

Probabil a fost schimbat de fostul proprietar iar bucatica rupta a cazut in cutie.Cand se rupe acel bolt,intra doar in viteza 3 si 4 ,pentru restul tre sa folosesti ambele maini...De ajuns la el este foarte usor,desfaci cele patru suruburi ce prind burduful de la schimbator de caroserie,ridici burduful si imediat sub locul unde intra schimbatorul in cutie este surubul acela de reglaj care are varful sub forma de bolt...

Suzuki samurai"89 ,Suzuki Jimny 2000,Golf2 4x4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare