KAROLOKW Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Achizitie pneuri salutare vezi ca se mai discuta undeva pe tema pneurilor pe Niva :) eu de exemplu am unele de iarna Semperit de 205 80 R16 cu care merg acuma ca imi e lene sa ma apuc sa le schimb:) in rest mai am un set de cross country resapate pentru teren.:) dar cand voi avea bani de investit in pneuri voi pune Federal Couragia tot de 205 pe 16 ca mi se par foarte bune pt niva, profil ingust si flancuri ranforsate ca pt padure numai bune :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marauder Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Achizitie pneuri Salutare, Cred ca am citit ce s-a scris in topicul de Niva de vreo 3 ani in legatura cu anvelopele dar s-ar putea sa-mi fi scapat cate ceva. Poti sa specifici topicul? Am fost aproape hotarat de vreo 3 ori sa iau Voltyre rusesti dar m-am gandit ca o sa mearga mai rau pe asfalt. In viitor o sa folosesc mai putin Niva pe asfalt (pana acum am mers 24K km in trei ani) si vreau sa iau niste cauciucuri mai acatarii. Pentru 205/80/16 Niva ta este inaltata sau decupata? Ma bate gandul sa o pun si eu pe chitul ala de inaltare daca pot folosi ceva cauciucuri mai adecvate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Re: Achizitie pneuri Salutare, Cred ca am citit ce s-a scris in topicul de Niva de vreo 3 ani in legatura cu anvelopele dar s-ar putea sa-mi fi scapat cate ceva. Poti sa specifici topicul? Am fost aproape hotarat de vreo 3 ori sa iau Voltyre rusesti dar m-am gandit ca o sa mearga mai rau pe asfalt. In viitor o sa folosesc mai putin Niva pe asfalt (pana acum am mers 24K km in trei ani) si vreau sa iau niste cauciucuri mai acatarii. Pentru 205/80/16 Niva ta este inaltata sau decupata? Ma bate gandul sa o pun si eu pe chitul ala de inaltare daca pot folosi ceva cauciucuri mai adecvate. Uite aici se discuta de guma asta :) http://forum.club4x4.ro/showthread.php?60446-Federal-Couragia-o-anvelopa-MT-aparent-necunoscuta.&highlight=FEDERAL+COURAGIA vis a vis de inaltare eu am folosit kitul ala disponibil la baietii de la Cluj si cu un pic de ajutor de ciocan flex si pila :) la colturile aripilor,asa preventiv sa nu am probleme pe viitor :) eu nu am bani momentan pentru astea dat vreau si eu sa iau o pereche pentru ca ce am eu acum,sunt niste cross-uri resapate si sunt mai grele cu 7 kg fiecare fata de federal deci in total sunt cam 35 de kg in plus pe transmisie inutil si de pomana:) iar de comportat se comporta mai bine decat crossurile :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marauder Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Re: Achizitie pneuri Multumesc pentru informatii. Am citit ca le-ai avut montate pe jante de 16 stoc, poti te rog sa ma lamuresti si cu privire la dimensiuni? - pentru Niva stoc - pentru Niva inaltata cu setul ala care se gaseste. Sunt mai multe profiluri? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Re: Achizitie pneuri Multumesc pentru informatii. Am citit ca le-ai avut montate pe jante de 16 stoc, poti te rog sa ma lamuresti si cu privire la dimensiuni? - pentru Niva stoc - pentru Niva inaltata cu setul ala care se gaseste. Sunt mai multe profiluri? pai incep cu inceputul gumele au fost Federal couragia 205 80 R16 asta e dimensiunea de pneu ,jantele sunt cele clasice de Niva pe 16 cu 5 prezoane si gaura centrala de 100 mm. diferentele constau in 15 mm aproximativ ridicare din pneu si inca 40-50 mm ridicare din inaltatoare, per total vei avea un plus de aproximativ 60 mm inaltime fata de stoc. acum ce trebuie tu sa mai faci este sa ciocanesti putin colturile aripilor ca acolo la flexari si la curbe va atginge cauciucul in tabla in rest nu ai nevoie de nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mitilic Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Re: Sfat Achizitie anvelope Salutare Am achizitionat niste anvelope AT 205/70/15 si sunt curios daca or sa atinga in ceva pe undeva ca tot citesc pe forum si am inteles ca 70 este procentul din latime (205)si din calcule nu ar trebuii sa atinga ...dar poate a incercat cineva deja si sa nu mai dau banii pe montaj daca trebuie vreo inaltare sau stiu eu ce Multam LADA NIVA 2008 :lr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Re: Sfat Achizitie anvelope :banana EU AM PUS 195 SI TOT AM TAIAT COLTURILE DIN FATA ALE ARIPILOR CATE 2 cm,cand flexa in viraj sahara cramponate rontaiau! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Sfat Achizitie anvelope eu am 205 80 cu 16 si am si inaltare si am si un decupaj subtil la tablita :) si tot atinge pe ravane la flexari mari combinate cu viraj.dar ating mai rar ca inainte. a si mare atentie la suruburile de la centurile spate cele care ies la pasajul rotii spate,eu am eliminat centura si am pastrat surubul dar la flexari atinge in lateral anvelopa si ai risc de taiere, asa ca cel mai bine il tai cu flexul la nivel cu piulita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FlorinG Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Re: Sfat Achizitie anvelope Va salut. Tocmai am comandat un set de anvelope 195/80-15 profil tip simex de la insa turbo, si nu stiu ce jenti sa folosesc .... am gasit pe net ceva jenti pe 15 firma : Dotz 7Jx15 prindere 5x139,7 ET-12 2. alta varianta : Dotz 6Jx15 aceeasi prindere ET + 45 ..... care credeti ca sunt cele mai potrivite pt niva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Re: Sfat Achizitie anvelope Dai o caruta de bani pe ele. Mai bine iti iei jenti de Samurai, de tabla. Si eu am avut pe Niva 195/80/15 dar nu profil Simex ci MT si am mers pe jenti de Samurai. Acu am renuntat la ele pt ca am pus MT 205/80/16 pe jentile de Niva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FlorinG Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Re: Sfat Achizitie anvelope Jentile de Samurai nu sun si ele cu ET-uri diferite (negative sau pozitive). Ce valoare ar trebui sa aibe ET-ul jentii sa se potriveasca pe Niva si fara sa frece ? ... cum e mai bun pozitiv sau negativ? si inca ceva J-ul care e maximul pt gumele de 195/80-15? ...(sa nu risc sa o dejantez in teren) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Re: Sfat Achizitie anvelope tot de la insa turbo am pus si eu , 195/80/15 sahara , se incalta bine pe jenti originale de samurai sau de vitara de tabla , eu le am gasit aici la sectiunea vanzari , latimea e de 5,5 , in rest se potravesc perfect o sablare ,o zincare ....!!! singurul inconvenient e ca trebuiesc taiate cu flexul colturile din fata ale aripilor fata cam 10 cm in inaltime si 5 cm in latime la partea de jos , asta pt ca la trecerea prin gropi cu rotile virate atinge ,pe sosea nu. VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Re: Sfat Achizitie anvelope SALUTARE eu am si gumele de iarna si resapatele de noroi adica Sahara cele bine cunoscute de la insa,toate sunt 205 80 R16. cu inaltatoarele alea de 40-50 mm clasice' plus cat a mai fost ridicat din guma si tot sau decupat colturile aripilor fata spate parerea mea e sa le pui pe masina si iesi la o proba daca nu atinge foarte bine daca atinge stii ce ai de facut.iar variante sunt multe, incepand de la ridicarea din tampoane pana la folosirea altor arcuri si amortizoare...etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Re: Sfat Achizitie anvelope daca pui jenti de 15 ,mai se alineaza cardanul sau trebuie intervenit si acolo? Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FlorinG Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Re: Sfat Achizitie anvelope Multumesc pentru recomandarile primite, dar inca nu e clar pt. mine ce jente sunt potrivite pt "gumele" simex de la insa (195/80 -15) Poate cineva sa-mi spuna exact ce "J" si ce "ET" trebuie sa aibe janta de 15? E foarte riscant sa cumpar jente de pe net in speranta ca vor fi bune ... daca nu se potrivesc pe niva raman cu ele in brate:cr1 Ma gandesc ca daca au un et negativ ies prea inafara de sub aripa , iar daca et-ul are o valoare pozitiva prea mare risc sa nu mai pot braca... rog ajutor :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Ianuarie 16, 2012 Partajează Postat Ianuarie 16, 2012 (editat) Re: Sfat Achizitie anvelope Multumesc pentru recomandarile primite, dar inca nu e clar pt. mine ce jente sunt potrivite pt "gumele" simex de la insa (195/80 -15) Poate cineva sa-mi spuna exact ce "J" si ce "ET" trebuie sa aibe janta de 15? E foarte riscant sa cumpar jente de pe net in speranta ca vor fi bune ... daca nu se potrivesc pe niva raman cu ele in brate:cr1 Ma gandesc ca daca au un et negativ ies prea inafara de sub aripa , iar daca et-ul are o valoare pozitiva prea mare risc sa nu mai pot braca... rog ajutor :grin: :almai citesti odata ce am scris mai sus ?!!! asa arata un tip de suzuki original ! Editat Ianuarie 16, 2012 de teo pes VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate