Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

consum benzina samurai

Vizitator vetx

Postări Recomandate

Vizitator vetx

care sunt limitele superioare si inferioare de consum combustibil pentru un samurai..carburatie si injectie...scuze dar nu am gasit topic si de aceea va intreb

care e diferenta intre suzuki hardtop si softop?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: consum benzina

la samuraiul meu, 1.3 injectie din 91 varianta softtotp am facut 2 consumuri (extraurban):

- decapotat, cu viteza medie 70-80 km/h - 6,5 %

- capotat, cu viteza medie 90 km/h - 6,8 %

pe drumuri proaste, un pic de offroad, nu sare de 9-10, oricum iti cedeaza rinichii inaintea rezervorului

oras cred ca 8-9.

Ultimele 2 estimari sunt subiective, nu am avut statie de benzina la intrare si la iesire de pe transalpina ;))

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Link spre comentariu

care e diferenta intre suzuki hardtop si softtop?

Hardtop - caroserie grea, cu 3 usi, complet din metal sau metal + inlocuitori (fibra sticla, plastic s.a. polimeri)

Softtop - caroserie usoara, cu 2 + 1/2 usi, cu bikini, prelate s.a. :hi

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

eu am pe carburator si asa normla imi 6 % 6.5 maxim si offroad depinde acum ca pe unde si mai mergi dar in general ia peste 10...al meu este cu soft top si bikini...am 2 prelate.dar astai consumul

0720059999

0756545953

Link spre comentariu

In mod normal consumul e de 7-8 afara 9-10 ors iar in teren in functie de cat porti la picior :grin:

Eu am reusit sa scot consum de 30% in teren dar si de 9-10 de multe ori.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Din cele trei pe care le-am dus personal din Germania in Romania :pl1 , toate fiind de 1,3 ccm si injectie, consumul fara excaptie in regim de autostrada cu prelata fara hard-top, a fost de 13L/100km slp , la o vitez constanta maxima de 135-140km/h :ang2 (gume de strada). Raza de actiune cu un plin de benzina :cr1 :cr2 ....nici 300km. :happy

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

... viteza constanta maxima de 135-140km/h ...

Vreau o poza cu bordul, ca eu nu am prins viteza asta nici la vale... :ha:

Pe o panta foarte mica la vale am reusint un 122 km/h... mai mult nu, e drept, nu cu anvelope de strada.

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

13L/100km slp , la o vitez constanta maxima de 135-140km/h

Parerea mea : Ie normal sa consume 13% la viteza asta pt ca probabil erai in 5000 rpm.

Eu, la a lui taica-miu cu simex-uri la 3000rpm abia ma taram la 90-100 km/h (consum 8-9), iar la a mea cu AT-uri la 3000 rpm aveam cam 100 km/h si cam acelasi consum. Deci nu cred ca diferenta de cauciucuri sa aduca surplusul de viteza (la turatii relativ normale).

Parerea mea

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

La samuraiul meu din '90 pe injectie, consumul e cam 11% in oras si vreo 7 8 la drum intins. E soft top si are MT-uri.

Tare vreau sa stiu cum e aia cu 130Km/h...am mai zis si pe alt topic: viteze d-astea doar cu vant din spate :ha:

Suzuki Samurai '90 "Stuka"
Link spre comentariu

La mine cu carburatorul original"bine reglat" :x sub 13 la 100km nu am reusit nici extraurban la 90km/h

acum am pus unul de dacia 1300 si merge si mai bine si consuma sub 8% :h5

Mishu 0729 963 330
Link spre comentariu

Aia cu viteza e un pic pacaleala baieti in sensul ca una arata pe bord alta e realitatea. Eu am mers cu a mea la blana cu 120km/h pe autostrada cu cauciucuri simex. Aveam senzatia ca in curand isi va lua zborul, asa huruit aveam in cockpit :ha: Dar stiti ce? Am avut curiozitatea sa masor viteza cu gps-ul si atunci cand kilometrajul masinii arata 120km/h gps-ul se scremea cu mare greutate sa treaca de la 99 la 100 km/h :ha: :ha: :ha:

Consum la a mea 7l/100 daca ma port frumos cu ea si o tin in 80-90 km/h (conform kilometrajului ei) 10-12l/100 la blana.

In oras nu stiu cat ia dar in teren (mai dur decat transalpina) unde o tii cu reductor si turata de-i simti gustul ambreajului din miros, suge cam 15-18l/100km... dar credeti-ma ca alte modele de masini stau mult mai prost la capitolul asta, asa ca e bine, linistiti-va :wink:

Eu as fi curios sa stiu in Jimny diesel cum sta la consum

Va salut !

Link spre comentariu

Daca vreti sa ramaneti socati de cat poate sa consume o masina incercati G280 :ha:

La TAT am avut consum de 80-100%

Cand alimentam ma uitatam dedesupt sa vad daca nu cumva curge pe undeva,nu-mi venea sa cred cat intra in rezervor dupa o zi cu 37km pe roadbook :ha:

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Re: consum benzina samurai

Al meu suge constant 10-12 in oras la motor de 1,3 pe carburator si asta din cauza rotilor de 275 care sunt foarte grele. In afara din Germania Romania mi-a mancat cam 12 la 120 pe ceas kilometraj--pe GPS 110. :P

Link spre comentariu

Al meu suge constant 10-12 in oras la motor de 1,3 pe carburator si asta din cauza rotilor de 275 care sunt foarte grele. In afara din Germania Romania mi-a mancat cam 12 la 120 pe ceas kilometraj--pe GPS 110. :P

ai scazut si eroarea data de diametrul cauciucurilor cand ai facut calculul de consum? la mine cu simexuri 205/70 ale caror crampoane maresc raza cam cu 2cm fata de 205-uri clasice imi baga o eroare de +10% la kilometraj, masurat cu GPS-ul. la tine eroarea s-ar putea sa fie si mai mare la kilometraj si prin urmare si la calculul consumului. la viteza in schimb, cu cauciucuri mai mari ar trebui sa ti se afiseze o viteza mai mica decat realitatea dar avand in vedere marja mare a constructorului tie iti arata doar cu 10km/h mai mult atunci cand ai 120km/h :wink:

Va salut !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut. Chiar saptamana asta mi-am cumparat un Samurai cu 'Metaltop' din Hunedoara. La capitolul viteza pot spune ca,kilometrajul nu functiona dar eu mergeam in spatele Samuraiului si cu 100-110 Km /h si ma miram cum de alearga asa tare cu cauciucuri BF GOODRICH , iar consumul a fost undeva in jur de 7 %. Eu sunt foarte multumit mai ales ca ma asteptam la niste valori mai mari..

O||||||||O wrangler YJ
Link spre comentariu

Fosta mea masina (cred ca o mai stiti) avea motor de 1000 carb dublu. La concurs la Bogata (plin facut) dupa prima zi in care motorul a funct. 4-5 ore si am mers 15 km am bagat toata canistra de 10l si mai vroia... dar nu mai aveam... :P Faceti voi un calcul :ha:

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

Fosta mea masina (cred ca o mai stiti) avea motor de 1000 carb dublu. La concurs la Bogata (plin facut) dupa prima zi in care motorul a funct. 4-5 ore si am mers 15 km am bagat toata canistra de 10l si mai vroia... dar nu mai aveam... :P Faceti voi un calcul :ha:

:ha: faci calculul la ora

ai scapat eftin

la vitara nu faci 4-5 ore de offroad cu 10 l

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

cum sa nu faci 4-5 ore de off cu 10 L de benzina la vitara

da un 12L % ia la off

asa adame

ia uite in poza asta

tu in ....cacat....ai stat 1 ora pana ne-am kinuit sa te scoatem cu 2 vitare si troliu

asa normal ca , consumi putin si noi 5 litri intro ora plus 2 ambreaja coxate

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare