savagex Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 As vrea sa stiu ce raport se gasesc in diferentialele de aro pe fata? Subaru justy 1,3 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 Re: Diferential fata acelasi ca si pe spate. daca vrei mai multe detalii, da si tu mai multe, cum ar fi: de care aro? 10? 24? motorizare? chestii minore... ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savagex Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: Diferential fata Aro 24, imi cer scuze dar nu m-am documentat foarte bine in privinta asta, si nu ma intereseaza motorizarea, as vrea toate rapoartele care le pot gasi in diferential. Planetarele tin la tavaleala? Subaru justy 1,3 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: Diferential fata In functie de motorizare stii si raporul in grupuri ,dieselu de Brasov are 41/11 benzinarul L25 are 33/8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: Diferential fata ARO 24x 35 / 11 - Grup de super fuga, destul de rar, cred ca a fost standard pe Ford V6 si altele similare. se gaseste foarte greu 41 / 11 - Grup de fuga, standard pe Brasov. se gasesc usor - mai era un grup intermediar intre ele, nu mai stiu raportul. se gaseste greu. 33 / 8 - Grup "de forta", standard pe L25, L27, DX28, TDX, Peugeot. Optional pt Brasov. se gasesc foarte usor 36 / 7 - Grup de IMS. Merge si pe ARO. Se gasesc relativ usor. 37 / 7 - Grup ciudat, s-a pus pe ARO, sunt raritati, am vazut doar un exemplar. Recomandarea mea este 33/8 cu anvelope 31x10.5x15 si motor Brasov. Planetarele fata sunt de fapt cardane. Daca ai cruci de calitate rezista bine. Pivotii nu rezista prea bine. dar se gasesc relativ usor. Puntea spate e in general ok, nu cred sa rupi ceva la ea. Vrei sa faci unul de tavaleala? Daca vrei ceva mai solid, cauta mecanica de IMS / TV. Ai punte rigida fata si poti pune pana la 35"-uri fara probleme, cu grupurile de IMS (36/7). Pe ARO standard nu as merge peste 31". Nu tine. 31" e ok, dar ai nevoie de macar grupuri 33/8. Asta la Brasov, la ceva mai puturos, nu stiu ce sa zic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fane Jr Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: Diferential fata Nu tot timpul gasesti in diferentialul pe fata cum ai pe spate .A venit unul la mine dupa ce si a cumparat aro si i am facut revizia completa si la o sptamana a cuplat fata de a tras un aro din sant si atunci a spart grupul pe fata deoarece nu era compatibil cu cel de pe spate .Pe fata avea 7/31 si spate 7/36 . Pe noroi /gheata merge sa cuplezi fata chiar daca nu e compatibil dar pe uscat se poate rupe discu sau o planetara .Am spart si eu grupu pe spate 11/41 si am fost la dezmembrari si am luat altul .Am numarat 11/42 si am crezut ca am gresit la numaratoare si l am pus sus .A doua zi cand am mers pe deal la bunica am cuplat fata si am rupt o planetara .Grupul nu era compatibil si l am dat jos si am numarat din nou si este 11/42 nici nu am mai vazut sau auzit de varianta asta 11/42 . Il am in garaj poate il vind la cineva care are combinatia asta. Aro 243 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: Diferential fata da, vroiam sa completez ca mai e si 7 cu 33, care e destul de bun, cu o reductie f buna, dar nu ca si 7 cu 36 mai exista si 9 cu 40, care ar fi apropiat de 7 cu 33 si sunt bune de teren si merg bine si pe sosea atentie, 7 cu 36 au fost DOAR pe ims si tv, deci nu vei gasi niciodata unul de fata, pentru ca la aro, pe fata e datura invers fata de spate, pe cand la ims si tv sunt identice (daor sunt puse "peste cap") NU PUNETI GRUPURI DIFERITE FATA SPATE nu conteaza ca "nu cuplez fata decat f rar", nici in teren nu ajuta pentru ca practic se incurca unul pe celalat si ia din forta motorului, plus ca distugeti cutia de transfer nu ai grup potrivit, nu pui si cauti potrivit sau schimbi perechea cu alt raport nu va prostiti ca se rupe ce nu te gandesti si o carcasa de diferential e mai scumpa decat un grup sau un satelit din diferential forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: Diferential fata Ce naiba? Se pare ca exista toate combinatiile posibile. Eu am la tara un 9/42. Oare sa provina din grupuri diferite? 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fane Jr Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: Diferential fata Da ai dreptate soimule nu puneti grupuri diferite .Sunt foarte multe combinati de grupuri fabricate de fabrica dar si grupuri formate de alti mecanici de ocazie (adica din doua grupuri diferite sa rezulte altul) de ex: cum e cel a lui stelea 9/42 sa zicem. Eu nu am auzit de grupul asta pana azi . E posibil sa fie format din pinionul de atac de la grupul 9/35 si coroana de la 11/42 . Cred nu stiu exact . Aro 243 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: Diferential fata 11 cu 42 sincer nu am auzit 11 cu 41 are toata lumea dar 11 cu 42 nu stiu vreunu forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fane Jr Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: Diferential fata Am eu unul .Nici eu nu am auzit pana la desfacut si am numarat dinti de pe coroana. :Nici mie nu mi a venit sa cred .wink: Aro 243 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: Diferential fata Sa le i-a dracu'. Chiar am "plimbat" pinionul pe coroana si se potriveste la pas (9/42). Mi-l adusese cineva sa achimb pe fata ca se rupsese pinionul de atac si se sparsese diferentialul (la un 320D - Brasov). Cand l-am destacut, am constatat ca era de spate (orientare inversa a dintilor) si oricum eu aveam 11/41. Poate nici nu era de ARO. Am cumparat grup conic de fata 11/41 si am facut rost de un diferential de fata complet de la ABI-uri, urmand sa-i iau carcasa. Dar mecanici nu s-au obosit sa mai schimbe grupul conic si mi-au montat diferentialul cu totul cu raportul 8/33 :pr . Nici nu s-au uitat sa verifice rapoartele (erau stantate pe carcasa diferentialului). Si ghici ce am patit cand am cuplat fata din mers la 60 km/h (MRL-urile erau deja cuplate): M-am rotit pe DN1 (noroc ca era zapada ca astfel cred ca ma rasturnam). S-a blocat cutia de transfer. Abia am deblocat-o cu manevre inainte inapoi. De atunci nu am mai mers la mecanici si m-am apucat eu sa fac toate reparatiile. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Re: Diferential fata omule... esti cu totul si cu totul deosebit adica tu la aro ai cuplat 4x4 IN MERS LA 60 LA ORA????? si la patrol se facea mac eu am patit exact asa la aro 10 culmea e ca am iesit de vreo 2 ori din cacat cu el asa...si nici nu imi puneam problema ca ar putea fi diferit e drept ca tremura masina cand puneam 4x4 ...dar nu stiam eu de ce la o coborare in cap ...a crapat cu tot cu carcasa atunci mam dumirit 1. erau rapoarte diferite 2. pe la mecanici nu mai am ce cauta forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mironel4 Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Re: Diferential fata da si eu cuplez si decuplez la 60 km/h,si am mers cu 4x4 cuplat la 80 km/h si nu avea nici pe dracu si nici acuma,eu am MLR din alea tip vechi de imi raman cuplate permanent.deci asta cu cuplatu la viteza nare nimic si sa mergi in 4x4 cu viteza. ARO 243,an 2001,motorizare 2.7 tdi ARO 243,an 1986,motorizare D127 ARO 244,an 1993,motorizare D127 in curs de modificare Audi B4, an 1994 benzinar de 2000. BUGHI - motor de 1600 benzinar Fiat 1100,an 1964 - proaspat achizitionat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fane Jr Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Re: Diferential fata Eu am MRL si cuplez fata doar cand am nevoie. Daca las fata cuplata de la roti se pot intampla multe: 1 Cu fata cuplata o sa fac zgomot mare la drum intins. 2 Se strica foarte repede crucile la cardan si planetare. 3 Se strica mai repede grupul pe fata din cauza ca merge tot timpul cuplat. In concluzie daca ai fata cuplata permanent de la roti tot timpul o sa ai probleme la transmisie, o sa te lase cand ai mai mare nevoie de ea si o sa bagi bani in prostie in ea si tot no sa tina. :sr De aia Uzina Campulung a inventat MRL :bravo ptr ca au un scop. Aro 243 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 Re: Diferential fata Nu mergeam cu MRL-urile cuplate permanent, ci doar cand se impunea (inaunte sa intru in noroi, zapada), si doar cand aveam nevoie efectiv cuplam si din maneta de la cutia de transfer. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Diferential fata Eu am MRL si cuplez fata doar cand am nevoie. Daca las fata cuplata de la roti se pot intampla multe: 1 Cu fata cuplata o sa fac zgomot mare la drum intins. 2 Se strica foarte repede crucile la cardan si planetare. 3 Se strica mai repede grupul pe fata din cauza ca merge tot timpul cuplat. In concluzie daca ai fata cuplata permanent de la roti tot timpul o sa ai probleme la transmisie, o sa te lase cand ai mai mare nevoie de ea si o sa bagi bani in prostie in ea si tot no sa tina. :sr De aia Uzina Campulung a inventat MRL :bravo ptr ca au un scop. Fane,MRL-ul nu a fost inventat la CL..din fericire.Este recomanfdat de producator ca din cand in cand sa cuplezi MRL-urile .Daca nu faci asta te tezesti in zapada sau noroi ca nu mai functioneaza.Faptul ca planetarele nu se invartesc nu inseamna ca protejezi crucile cardanice.In aceste fel se vor strica mult mai repede pt ca rugina isi va face loc foarte repede printre ,,acele" crucii .Cand se ,,misca" crucea ,se mai misca si ceva vaselina ..asa ca miscati-le.Oricum daca nu ai 4x4 cuplat ci doar MRL-ul planetarele se vor invarti liber si nu vor fi supuse nici unui efort mecanic.. Un diferential fata folosit foarte rar va ceda foarte repede pt simplul fapt ca ,,nu este rodat".. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fane Jr Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Diferential fata Da ai dreptate. Dar tu mergi cu aro si nu cred ca tu sau ceilalti care sunt pe site folosesc fata la "zile ocazionale". :grin: Aro 243 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Diferential fata Crucile cardanice sunt turnate din aluminiu, daca nu ma insel. Eu nu am vazut vreouna ruginita. Si da, se termina mai repede, pentru ca sunt supuse solicitarilor permanent - si aici ma refer la viraje mai ales. Cu atat mai mult cu cat mergi cu ele cuplate la peste 60 la ora si faci viraje. Am avut cuplaje directe pe puntea fata (adica fara MRL, ci planetarele cuplate direct pe butuc), si am mers si cu 90 la ora la drum lung. Inradevar, crucile sunt solicitate, iar daca sunt de calitate proasta, cedeaza. Grupul nu pateste nimic, daca are ulei in el. O mare prostie sa mergi cu o masina cu grupuri cu rapoarte diferita fata / spate. O prostie si mai mare sa mergi cu o masina cu 4x4 cuplat pe asfalt. Cea mai mare prostie sunt cele doua de mai sus impreuna :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fane Jr Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Diferential fata Ai dreptate fata trebuie cuplata doar cand e nevoie de ea. :g Aro 243 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mironel4 Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Diferential fata adevarat stef dar mai ales cu grupurile daca nus indentice e cea mai mare prostie,am mai vazut multe aro,uri cu cauciucuri mai mari pe spate si pe fata mici,dar nustiu ce ii in cap la omu ala care o pus asa ARO 243,an 2001,motorizare 2.7 tdi ARO 243,an 1986,motorizare D127 ARO 244,an 1993,motorizare D127 in curs de modificare Audi B4, an 1994 benzinar de 2000. BUGHI - motor de 1600 benzinar Fiat 1100,an 1964 - proaspat achizitionat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Diferential fata Crucile cardanice sunt turnate din aluminiu, daca nu ma insel. Eu nu am vazut vreouna ruginita. Si da, se termina mai repede, pentru ca sunt supuse solicitarilor permanent - si aici ma refer la viraje mai ales. Cu atat mai mult cu cat mergi cu ele cuplate la peste 60 la ora si faci viraje. Am avut cuplaje directe pe puntea fata (adica fara MRL, ci planetarele cuplate direct pe butuc), si am mers si cu 90 la ora la drum lung. Inradevar, crucile sunt solicitate, iar daca sunt de calitate proasta, cedeaza. Grupul nu pateste nimic, daca are ulei in el. O mare prostie sa mergi cu o masina cu grupuri cu rapoarte diferita fata / spate. O prostie si mai mare sa mergi cu o masina cu 4x4 cuplat pe asfalt. Cea mai mare prostie sunt cele doua de mai sus impreuna :grin: Ma uimesti !!!!! Daca spunea asta altcineva poarte mai treceam cu vederea...!!!!!!! Cum dracu sa fie de aluminiu????????? ,,CRUCILE IE DE FER" toata ziua..de fier din ala bun(sau cel putin asa ar trebui . Si de cine ziceai ca sunt solicitate crucile alea??? Cine trage de ele?!! Merg si ele in gol cu ceva miscari caracteristice si gata .NU sunt supuse la ,,efort"..Crucile nu prea sunt ,,consumabile " in exploatare normala.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fane Jr Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Diferential fata Scuza ma ca trebuie sa te contrazic :sr dar cardanele pe fata sunt solicitate daca mergi cu fata cuplata de la roti pe asfalt. Ele sunt solicitate mai ales in curbe. Si daca fata e cuplata permanent o sa ti mearga greu si directia. :sr Asadar ea trebuie cuplata doar cand e nevoie. Aro 243 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Re: Diferential fata Daca e rau pt cardanele fata faptul ca rulezi cu ele cuplate sau nu in MRL pe asfalt e o chestie discutabila... Daca crucile sunt de calitate,le arati vaselina buna frecvent nu au nici pe dracu... daca sunt de proasta calitate si vaselina e un vis pentru ele e deajuns sa se roteasca asa... din inertie si se termina.. Din experienta zic ca daca beneficiaza de cele 2 atuuri crucilor le merg mult mai bine cuplate decit decuplate ...fiindca decuplate acele ace bat in acelasi loc,si se poate intimpla sa mai si stea apa in ele..si asa incepe distractia.... Cele mai bune cruci intilnite de mine erau cele de URB care aveau ace rulment subtiri..acele cruci cu ace mai groase nu tineau la tavaleala.. Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate