Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Pe jantele mele stock 8 J x 16" momentan am niste 33"-uri adica 285/75 , latime 8J. Ma gandeam sa pun niste gume 315/75 R16 dar am vazut ca au latimea de 9 J. Se pot monta pe janta de 8 J ? Cu ce riscuri ?!? :hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? absolut nici unul,chiar sta mai bine ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andy Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? Pe jantele mele stock 8 J x 16" momentan am niste 33"-uri adica 285/75 , latime 8J. Ma gandeam sa pun niste gume 315/75 R16 dar am vazut ca au latimea de 9 J. Se pot monta pe janta de 8 J ? Cu ce riscuri ?!? :hl Deci de obicei cauciucurile trebuiesc sa fie cel putin mai mari cu nu inch( la latime ) ca sa nu dejantezi in teren!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? La utilizarea pe care o are masina n o sa ai nici cea mai mica problema Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? ia de aici: http://www.calcule.ro/Views/Calculator. ... M1MTYFAjE2 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? http://www.carbibles.com/tire_bible_pg2.html ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? Doar o completare --- gumele nu sunt marcate pe latime cu "xx" J , J-ul acela il regasesti numai la codificarea jentii, unde descrie tipul/forma zonei de asezare a anvelopei pe janta. Latimea se exprima in mm sau in inch; fiecare producator serios da un tabel in care este trecuta la fiecare tipodimensiune de anvelopa latimea jantei pe care se poate monta (de obicei e un interval ). Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? Multumesc de raspunsuri. bigdaddy : Intra-adevar nu e trecuta pe anvelopa latimea in J dar am gasit specificatiile pe site-ul producatorului si cand am sesizat diferenta am intrebat... Bine ca m-am lamurit, din calculele mele voi castiga exact 22,5 mm garda la sol din diferenta de anvelope. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? Daca ai castigat cei 22,5 mm , verifica si viteza cu care rulezi. Teoretic indicatorul iti va arata 50, dar masina va rula cu mai mult. Cel mai la indemana poti verifica cu un sistem de navigatie. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? Daca ai castigat cei 22,5 mm , verifica si viteza cu care rulezi. Teoretic indicatorul iti va arata 50, dar masina va rula cu mai mult. Cel mai la indemana poti verifica cu un sistem de navigatie. 22.5mm castig fata de 285/75 R 16. Din fabrica masina a venit cu pneuri 225/75 R16. Fata de 225/75 cu 315/75 castig 67.5 mm garda la sol. Iar diferenta la vitezometru : Când vitezometrul indic? 50 km/h viteza cu care rula?i este de fapt de 59,08 km/h. Când vitezometrul indic? 90 km/h viteza cu care rula?i este de fapt de 106,34 km/h. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? Tine cont ca va creste consumul, vor scadea performantele sistemului de franare, si de asemenea, masina va "trage" mai greu. Parerea mea - sunt mult prea late anvelopele pe care le vrei. Mult mai oportune ar fi ceva gen 33" sau 35" dar pe o latime de aproximativ 10", care intra ok pe janta 8J. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? Pai 33" am acum , respectiv 285/75 . Treaba cu trasul motorului o studiez acum...s-ar parea ca la masina mea ECU tine cont de dimensiunea anvelopelor si se poate rescrie cu StarDiag pentru a da cuplu motor corect... In alta ordine de idei imi place sa am o stabilitate cat mai mare pe viraje. Plus ca singura inaltare pe care o mai pot face (inafara de body-lift) e din pneuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? Da, motorul da mai mult... dar grupurile nu. E vorba si de rapoarte aici. Plecand din motor, avem rapoartele din cutie, din reductor, din grupuri, si diametrul rotilor (anvelopele sunt practic ultima "rotita" in lantul cinematic). O fi motoru bun, dar nu are putere nelimitata, are si el datele lui tehnice... nu cred ca si le depaseste din proprie initiativa pentru ca vede ca ai pus roti mai mari. Sau altfel zis, tot atatia CP si Nm are... nu? Chiar daca maresti / mareste debitul la pompa, tot e o limita.... Alta intrebare pe care o am, este de ce te duci pe latime atat de mult? Mi se pare mult... E aproximativ cam 12.5" daca mai stiu matematica... Eu as merge pe 10.5"... si nu cred ca sunt cu mult mai instabile... Pe de alta parte nu prea cred ca o sa iti duca 35"uri... Nu ca as fi eu rau, dar e prea mare diferenta dintre ce vrei, si ce are stock, iar neamtul a gandit raportul din grupuri pentru ce avea el stock, si eventual inca putin. Si ultimul aspect, gandeste-te ca exact cati mm castigi la garda la sol, pierzi la pasajele aripilor. Apoi intervine problema "daca atinge". La tine chestia cu pasajele aripilor e relativa, oricum ai cursa mica la suspensie, incat nu stiu cum o sa mearga 35"uri... Eu zic ca deja vrei prea multe de la masina. Adica depasesti limita modificarilor bune, si treci pe teritoriul "prea mult". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? si asa ajungi pe unde am fost si noi si altii inaintea noastra.....adica masina de iesit la ture sau competitii care sa nu coste mult ca investitie ca oricum modificarile costa dar daca te rastorni si utilajul devine irecuperabil ....iei altul :h5 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? Cam asta sint impresiile americanilor despre cat inalta diferite marimi de pneuri masina. Din ce spune aici s-au pus 35"-uri pe ML si fara inaltare din suspensie cum am facut eu (ei mentioneaza c-ar trebui inaltata) : http://www.whnet.com/4x4/offroadtires.html Loc sub aripi am berechet, am facut distantierele din capul amortizoarelor foarte mari. O fi motoru bun, dar nu are putere nelimitata, are si el datele lui tehnice... nu cred ca si le depaseste din proprie initiativa pentru ca vede ca ai pus roti mai mari. Sau altfel zis, tot atatia CP si Nm are... nu? Chiar daca maresti / mareste debitul la pompa, tot e o limita.... Tocmai asta era ideea de ajustarea cu testerul : sa "vada" dimensiunile rotilor si sa dea cuplu mai bun. Ramane de vazut daca se poate face... Pe latime n-as fi vrut neaparat, dar pana acum n-am gasit dimensiuni de 35" mai inguste...o sa mai caut. Intr-adevar e de discutat. N-as vrea sa fiu el cel care confirma proverbul : "dusmanul binelui e mai binele". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? si asa ajungi pe unde am fost si noi si altii inaintea noastra.....adica masina de iesit la ture sau competitii care sa nu coste mult ca investitie ca oricum modificarile costa dar daca te rastorni si utilajul devine irecuperabil ....iei altul :h5 Deocamdata imi stiu limitele, n-o sa confund meleul cu o veveritza de haituit prin padure. Acum e vorba doar de o alegere de pneuri...incerc sa scot maximul de bun-simt din masina, in ideea de a fi eu cat mai sigur in/cu ea (repet : e singurul mod de a mai ridica putin garda masinii, inafara de body-lift). De exemplu mi-am luat troliu manual , nu m-am strofocat sa-i pun electric pentru ca stiu la ce folosesc masina si ca o sa am nevoie rar de troliu. Pe viitor tot ce-i posibil... Imi place mult cum arata masina asta, mai ales ca e la culoare ca a mea (nu stiu ce dimensiuni au rotile ei) : http://i447.photobucket.com/albums/qq196/vladruse/35ML.jpg Acum am flanse de 25 mm dar am vazut pe net de 60 mm si-mi cam fac cu ochiul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? pro si contra ....la troliu mecanic ai tras? ala mecanic ocupa si spatiu in portbagaj si este si incet iar la 5m. de troliat iti dai sufletul....electric trebuie sa ai doar telecomanda si sa apesi pe buton dar cum ai zis este alegerea ta! zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? pro si contra ....la troliu mecanic ai tras? ala mecanic ocupa si spatiu in portbagaj si este si incet iar la 5m. de troliat iti dai sufletul....electric trebuie sa ai doar telecomanda si sa apesi pe buton dar cum ai zis este alegerea ta! Asa e, insa pentru mine e bun din mai multe puncte de vedere : 1. Cost - unul electric nu justifica investitia (nu mai zic de costul modificarii spoilerului) in raport cu frecventa utilizarii. 2. Pot trolia si din spate sau lateral . 3. Il pot lua cu mine in alta masina. 4. Am un inceput de burta si putina miscare nu mi-ar strica , mai ales ca am facut ceva culturism in anii trecuti si n-ar fi ceva nou... Oricum probabil nu voi trage masina in sus pe panta foarte abrupta ca la off-road hard... Pana acum o singura data am ramas impotmolit in sleauri de noroi pe forestier si aveam nevoie sa ma troliez 1 metru... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? la punctul doi te contrazic....de asta exista scripeti.......ma rog doar jumate :ha: auzi dar ce cauti singur in padure sa-ti trebuiasca si in spate ??? zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? la punctul doi te contrazic....de asta exista scripeti.......ma rog doar jumate :ha: auzi dar ce cauti singur in padure sa-ti trebuiasca si in spate ??? E mai complicat cu scripeti...nu mereu permite situatia. Din pacate lipsa de companie cu 4x4... Oricum am ani destui de iesit singur pe forestiere, acum mi se pare neobisnuit sa fim 2 masini... Plus ca in weekend locuiesc la poalele muntelui si nu stau sa convoc intruniri pentru o plimbarica prin imprejurimi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? sa inteleg ca ne ispitesti sa vedem pe unde e Vrincioaia??? zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? sa inteleg ca ne ispitesti sa vedem pe unde e Vrincioaia??? Am niste trasee pe-aici foarte interesante pentru voi si chiar am de gand sa propun ceva... Insa mai am putin de pus la punct masina sa pot merge si eu cu voi... :ha: Vrancioaia e la asfalt.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Re: Anvelopa de 9 J pe janta de 8 J ? Riscuri ? asteptam sa vedem ce ne pregatesti dar daca vrei poti merge in masina cu oricare dintre noi :h5 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate