Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Comparatie HUB MRL marca AVM versus AVM_HP

calinvas

Postări Recomandate

Deoarece nu intelegeam de ce costa mai mult AVM_HP si deoarece apreciez emisiunea "No Comment" va prezint urmatoarele poze :

Modelul HP este cel din DREAPTA

Pozele "mari" :

http://picasaweb.google.com/calinvas/AV ... Ge3dTowwE#

930112276_cadouutilizator100.jpg.b5784d8cba69e5fb5562d184a62606e1.jpgIMG_7211_resize.JPG[/attachment:zhkqglja]

Evolution-KitL12.jpg.f7dd3991b9ccdfff79cb4515cc05fc2b.jpgIMG_7212_resize.JPG[/attachment:zhkqglja]

552166272_PATROL002.jpg.b8ccc4de0b6ec6309f7f906910376633.jpgIMG_7214_resize.JPG[/attachment:zhkqglja]

IM000048.JPG.1f27346b542994f04533856f1f5dcc1f.JPGIMG_7215_resize.JPG[/attachment:zhkqglja]

IMG_7224_resize.JPG[/attachment:zhkqglja]

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Comparatie HUB MRL marca AVM vs AVM_HP

IM000048.JPG.1f27346b542994f04533856f1f5dcc1f.JPGIMG_7223_resize.JPG[/attachment:3hi1egmk]

Diferente Model prelucrare Metal.jpg[/attachment:3hi1egmk]

:ypu Diferentele notabile consider ca se vad in poza de mai sus.

Piesa din STANGA este TURNATA in timp ce piesa din DREAPTA "HP" este FREZATA si implicit calita special .

Eu asa cred poate nu am dreptate , caz in care rog sa fiu corectat. :grin:

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Pare un soi de joc de tipul "gasiti diferentele dintre imaginile de mai jos". :grin:

Marturisesc ca in afara de culoarea discului de control free-lock nu am gasit alte diferente.

P.S. M-am uitat in subsol si pe verso la acest topic dar nu am gasit raspunsul editorului, poate ne dumiriti :wink:

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

am AVM-uri d'alea...nashpa luate de la un service foarte serios din BUCURESTI.

mi le-a garantat pe viata.

...alea "bune"...ce garantie au??? :grin:

sau e service-ul "tzepar"?? :P

oricum,tinand cont ca aceste cuplaje nu sunt decat niste "pene" care intra intre canelurile planetarei si canelurile butucului rotii...ce s-ar putea strica?(bineinteles...daca sunt unse cum trebui...)

gabi pas

Y60 - for ever

.....................

Link spre comentariu

Nu a spus nimeni ca sunt "nashpa"

Postul este o "analiza" realizata de catre mine , poate ajuta pe cineva.

Crezi ca am trucat pozele ? :ha:

Daca deranjaza pe cineva pozele / postul meu , rog un ADMIN sa il stearga .

De altfel .... cine are nevoie de "informatie" :banana

Calinvas

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

A confirmat si calinvas diferenta turnate/frezate.

Dar acum am alta intrebare, ca incepator. Citi oameni au rupt/stricat cite MRL-uri pina acum? Pare o piesa foarte simpla, deci singura sansa ar fi barbierirea canelurilor, deci a barbierit cineva canelurile de la MRL-uri pina acum? O intrebare colaterala este desigur, in ce conditii?

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

Eu am pe Aro modelul normal de AVM, si nu am reusit decit sa "rasucesc" o planetara din caneluri. Fix cum iese din mrl, s-a rasucit cam 15 grade, si dupa aia inca putin rasucita la canelurile din zona culisanta. (o planetara de Aro arata exact ca un cardan mai scurt). AVMurile nu au nici pe naiba, merg perfect. Faza e ca numai in frina de motor si la manevre eronate poti obtine o forta destul de mare sa pui in pericol un mrl, sau poate daca ai un motor de 5.7 cu reductor de 4:1 si grupuri de peste 5:1, dar nu sunt convins :grin:

Link spre comentariu

Eu am pe Aro modelul normal de AVM, si nu am reusit decit sa "rasucesc" o planetara din caneluri. Fix cum iese din mrl, s-a rasucit cam 15 grade, si dupa aia inca putin rasucita la canelurile din zona culisanta. (o planetara de Aro arata exact ca un cardan mai scurt). AVMurile nu au nici pe naiba, merg perfect. Faza e ca numai in frina de motor si la manevre eronate poti obtine o forta destul de mare sa pui in pericol un mrl, sau poate daca ai un motor de 5.7 cu reductor de 4:1 si grupuri de peste 5:1, dar nu sunt convins :grin:

Sunt intru totul de acord cu ce zice aici tudop; Mrl-urile proaste sunt cele automate si nu cele manuale - nu fac referire la nici o marca aici, vorbesc la modul general .

Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare !

------------------------------------------------

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

producatorul sustine ca este facut din alte aliaje , mai superioare ... de aici si un pret de cost putin mai scump ... sau o fi vreo chestie de menegement... sa-si sporeasca vanzarile ...intradevar.. cele vechi erau oricum indestructibile...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Cautind semnificatia HP, am gasit pe site-ul producatorului poza asta

http://www.avm.com.br/kit_manutencao.jpg

cu mentiunea: AVM Free Wheel Hubs Service kits are available for all models. These are used for a perfect re-installation of AVM hubs after front end maintenance or repairs.

Intrebare pt. calinvas: kit-urile astea de intretinere se aduc separat? Daca da, in ce banuti? Merci.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Exact.

Am cumparat la sfatul si disponibilitatea Calinvas o pereche de HP pt 260 Iberica. Le-am montat-temporar, gindeam atunci , lasind cu nerusinare siguranta inelara pe canalul interior si nu pe cel exterior, cum ar trebui -dupa o sesiune de masuratori repetate.

S-au potrivit perfect, la verificare eram mai radios ca soarele de aprilie.

Cele vechi erau automate , unul era defect, automatele sint bune o perioada strict limitata, dupa care apar disfunctionalitatile si apoi lipsa cuplare.Am pozele autopsiei, cu reperele defecte si concluzii radicale, unul fiind nereparabli in limita sigurantei functionale.

Nu sint circotas, sint fff multumit de produse, pretul e accesibil oricarui patrol in nevoie, ma asteptam sa coste mai mult, dar la nivel de conceptie se putea mai bine . Nu am comentarii negative despre fiabilitate, durabilitate ,aspect, nu sint mecanic specializat in transmisii.

Tinind cont de faptul ca trebuiau indeplinite conditii de sarcina si gabarit,sint o rezolvare tehnic corecta, la un pret corect.

Neavind toate cunostintele necesare comparatiei, pot spune ca principala diferenta este executia mult mai ingrijita pt HP, precum si faptul ca se actioneaza mult mai usor ca cele stock.

Singura potentiala grija e legata de faptul ca nu sint etanse, cu toate problemele ce pot derivade aici-posibile blocari sau functionare greoaie dupa treceri prin noroi,dupa ce acesta incepe sa se usuce in carcasa sau intre piese conjugate , patrunderea apei in butucul rotii, cel putin.

Pot sa postez foto la cererea telespectatorilor, pe linga documentatia foto oferita de autorul initial.

S-a discutat cindva despre rulment/bucsa centrala . Asa cum sint concepute si executate AVM de care discutam, un rulment poate ridica probleme de ungere si etansare, ca si de cost final al produsului' astfel ca e preferabila o bucsa calita. mai ales ca ajustajele sint largi , pentru a preveni blocarile in o utilizare normala. Daca faci si 'anormale' , le intretii corespunzator si nu vor fi probleme .Defectele care pot aparea ar putea fi cauzate cel mai probabil de ale carcasei externe , aici nefiind la el de rezistente ca si cuplajele manuale stock nissan.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Nu imi place sa ramin dator cu ultima foto.Cele cu Massif nu fac decit sa mai puna o bila alba la AVM, indiferent daca sint puse de fabrica, care a considerat ca sint necesare si suficiente ,sau de propietar,care le-a vrut pe roata.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

producatorul sustine ca este facut din alte aliaje , mai superioare ... de aici si un pret de cost putin mai scump ... sau o fi vreo chestie de menegement... sa-si sporeasca vanzarile ...intradevar.. cele vechi erau oricum indestructibile...

mituri...

Saptamana trecuta, fiind infipt cu autobuzu in bot, intr-un parau, dau sa ies cu spatele la deal. Nu se misca masina de-o palma si aud o pocnitura. Mai sa fie... s-a plesnit PATROLU... Mai incerc si nu pot s-o urnesc din loc. Atunci sa vedeti troliu, scripeti, sufe, asigurari din lateral, nervi... s-o scot din parau.

Dupa multa cazna, cand am ajuns pe loc drept constat ca nu mai trage fata. Am banuit eu de la inceput ca am rupt o planetara.... I-am bagat in p.... m..... pe toti cei care mi-au spus ca nu se poate rupe planetara de ghereu. In fine... nu va mai spun cum am urcat dealu pana am ajuns intr-un forestier.

In ziua urmatoare ma pun sa desfac, sa vad pe unde s-a rupt.

Cand desfac MRL-ul constat ce vedeti in imaginea alaturata.

Deci, mitul cu planetarele de ghereu nu am reusit sa-l distrug, dar cu mereleurile AVM, da. :P

Sa nu intelegeti de aici ca AVM nu face MRL-uri bune. Sunt foarte bune si tot AVM-uri mi-am luat, de data asta rosii. :grin:

Ii multumesc lui Calin ca mi le-a trimis foarte repede si am putut pleca la Arieseni.

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

MRL-urile sunt astfel facute incat sa cedeze inaintea planetarelor.

Daca vrei sa rupi o planetara, o sudezi.

Iar planetara (fata) de PATROL, chiar si sudata, o rupi destul de greu (trebuie sa dai cam 4000Nm in ea)

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

mituri...

Saptamana trecuta, fiind infipt cu autobuzu in bot, intr-un parau, dau sa ies cu spatele la deal. Nu se misca masina de-o palma si aud o pocnitura. Mai sa fie... s-a plesnit PATROLU... Mai incerc si nu pot s-o urnesc din loc. Atunci sa vedeti troliu, scripeti, sufe, asigurari din lateral, nervi... s-o scot din parau.

Dupa multa cazna, cand am ajuns pe loc drept constat ca nu mai trage fata. Am banuit eu de la inceput ca am rupt o planetara.... I-am bagat in p.... m..... pe toti cei care mi-au spus ca nu se poate rupe planetara de ghereu. In fine... nu va mai spun cum am urcat dealu pana am ajuns intr-un forestier.

In ziua urmatoare ma pun sa desfac, sa vad pe unde s-a rupt.

Cand desfac MRL-ul constat ce vedeti in imaginea alaturata.

Deci, mitul cu planetarele de ghereu nu am reusit sa-l distrug, dar cu mereleurile AVM, da. :P

intrebarea este de ce nu ai pe masina Y60 GU 4,2 cuplajele manuale originale....

Sa nu intelegeti de aici ca AVM nu face MRL-uri bune. Sunt foarte bune si tot AVM-uri mi-am luat, de data asta rosii. :grin:

Ii multumesc lui Calin ca mi le-a trimis foarte repede si am putut pleca la Arieseni.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

intrebarea este de ce nu ai pe masina Y60 GU 4,2 cuplajele manuale originale....

alea au ramas pe puntea care am schimbat-o

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

:hi

Ieri mi-au venit MRL-urile noi. AVM HP (alea rosii). Acum stiu raspunsul la intrebarea "care e diferenta intre AVM si AVM HP":

1. Numele - AVM HIGH PERFORMANCE MANUAL - VARIANTA INTARITA (in loc de AVM MANUAL)

2. Aspectul - Scris AVM high performance pe fond rosu (in loc de AVM pe fond negru)

3. Inel de cuplare din otel calit (in loc de fonta - la cele "normale")

4. Canelura de prindere pe planetara din otel calit (in loc de fonta - la cele "normale")

5. Bucsa de bronz (in loc de fier - la cele "normale").

6. Pretul - 199,50€ (in loc de 149,50€ - la cele "normale")

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare