Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cauzele care pot provoca ,,trepidatii,, la pedala de frana?

cobrra

Postări Recomandate

am o mica nelamurire. in momentul in care actionez pedala de frana mai incet apar anumite ,,trepidatii,, si un zgomot sec sacadat. posesor de galloper servo. nu pierde lichid pe nicaieri. sa fie din servo? astept pareri. va multumesc. :happy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cauzele care pot provoca ,,trepidatii,, la pedala de frana?

Aceeasi chestie apare si la Mercedesul nostru.... La o anumita viteza ( 60-70 km/h ) la apasarea pedalei de frana apare un zgomot si o vibratie asemanatoare cu cea aparuta atunci cand treci peste benzile alea paralele de avertizare de pe sosea .... Ciudat... Poate ne lamureste cineva.... :h5

Link spre comentariu

Discuri deformate(chiar crapate) sau uzate , placute uzate sau care nu mai culiseaza usor pe bolturi si calca doar cu una din parti;daca frina e cu tambur, se poate sa fie ovalizat sau sabotii uzati fara ca autoreglarea sa compenseze.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Atunci cind calci frina, partea hidraulica e sub presiune,(mare...) si cind i-ti vibreaza placuta din cauza discului,aceasta preseaza asupra pistonasului etrierului, care transmite forta prin intermediului lichidului inapoi catre pompa de frina si pedala...

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

de ce nu este permanent daca ar fii discuri?nu face mereu nu tine de temperatura si zgomotul este in interior nu afara.

Nu mai bine te uiti tu miine pe la frane sa vezi daca e vre-una din cauzele astea? Ca asa, sa faci mecanica de la distanta nu iese...

Nu este permanent pentru ca placuta , in momentul cind nu lucreaza sta la o f. mica distanta de discul in miscare si nu este presata.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Lasa Cobra ca merge si asa :h5

La mine sunt putin ovalizate ambele discuri pe fata de vreun an. Am de schimb altele aproape noi dar m-ii lene... In plus... e "filing-ul" ala de ABS.... te simti mai in siguranta cand franezi... masaj moca la piciorul drept... etc. Vezi... sunt numai parti bune in asta :ha:

Lasand gluma la o parte (de fapt chiar vorbeam serios), discurile de frana le scoti si te duci la un strungar foarte priceput si pentru 50-100 de roni t-i le face aproape noi. Le montezi inapoi si iesi in probe... daca problema persista, scoti tamburii spate si faci aceeasi operatiune. Sunt 90% sigur ca dupa ce faci toate astea, trepidatiile vor disparea.

Aa.. sa nu uit... daca "strunguiesti" discurile, sa-ti cumperi placute de frana noi... De preferat Textar :wink:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

permanent in sensul ca nu mereu cand actionez frana. asta este si marea dilema :fr2 dar oricum merci pt idee. o sa mai desfac o data rotile sa vad ce si cum.. ma roade chestia asta rau.,,trepideaza pedala usor,, zgomot in interior fara repetare fara pierderi de lichid. :fr

Link spre comentariu

Am avut si eu problema asta,dar am fost ceva mai norocos am schimbat doar placutele si nu a mai fost nevoie sa strnjesc dicurile.

Ai putea sa incerci inatai cu placutele,pe mine asa m-a sfatuit mecanicu si a avut dreptate.

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu

Am analizat toate variantele care l-eati spus , dar nu sa precizat daca masina are ABS sau nu ,daca da atunci trebuie sa se stie ca isi face si el traba si de aceea arunca pedala inapoi dind vibratii in pedala, daca nu atunci inlocuim discurile si placutele nu doar discurile ca vibratiile vor aparea , sar putea din cauza ca masina nu a fost des folosita discurile sa fi ruginit si atunci placutele nu calca pe metal ci pe rugina de pe disc , dar daca se inlocuiesc doar placutelesi discurile ramin cele deformate dupa circa 2000km sar putea sa reapara vibratiile caci abia dupa 500km ele se aseaza pe discuri :h5

Offroad Team ARO

,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244)

Link spre comentariu

Legat de acest subiect am o nelamurire cu privire la strunjirea discurilor de frana; :?: :?: :?:

Din cate cunosc acestea au un procedeu de prelucrare mai special, respectiv nu stiu daca ma exprim corect au un anumit excentricatunci cand se elibereaza pedala de frana placutele sa poata fi aruncate de pe disc, altfel s-ar lipi de disc.

Atunci cand discurile se rectifica, se rectifica numai partile care ies in afara suprafetei de uzura provocata de placute.

Poate eu gresesc dar astept lamuriri :h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

da ce sa spun nu sunt prea lamurit cu aceste explicatii :p deci: la actionarea pedalei de frana usor in ANUMITE MOMENTE NU MEREU apar unele trepidatii usoare in pedala precum si un zgomot sacadat in interior. la actionare mai ,,barbateasca,, este in regula. masina are si ABS . care credeti ca ar putea fii cauzele? nu sunt discuri nici placute nici pierderi de lichid. alte cauze?

Link spre comentariu

care credeti ca ar putea fii cauzele? nu sunt discuri nici placute nici pierderi de lichid. alte cauze?

Hai sa-ti zic si eu una (o cauza). O pietricica intre discul de frina si aparatoarea de metal de pe interiorul roti :hi

ps: daca nu te satisfac posibilele explicatii, mergi la o statie itp, platesti o taxa, iti baga masina pe stand si iti spun aia exact ce si cum. Daca iti poate face cineva o intrare negocieaza o ciorba si o bere si poate iti fac testul pe gratis. Bafta mare! Apoi, hai si spune-ne ce a fost :h5

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Eu totusi spun ca-s ovalizate discurile. La mine le-am ovalizat dupa ce am coborat vreo 500 de metri in vrana, apoi am intrat adanc intr-o apa curgatoare. Abia dupa aia mi-am dat seama cat de "blond" am fost. Oricum, discurile de frana se pot rectifica la strung. Si eu personal n-am auzit ca un disc sa treabuiasca sa fie exentric, incentric, descentric,... centric. Am strunjit discurile de frana la un bmw 316 cu exact aceeasi problema. Au iesit ca noi si au mers perfect dupa aceea. Acuma urmeaza sa le duc si pe ale mele la strungar.

Nu simti vibratia (trepidatia) introtdeauna fiindca la viteze mici <30 kmh acele vibratii sunt prea lente, iar peste 70-80 sunt prea rapide. Depinde si de modul in care calci frana. Daca doar o pisti, nu simti nimic, daca o calci brusc, iarasi nu se simte ca atunci ori se blocheaza roata, ori intra in functiune ABS-ul si e ceva normal... Cel mai bine se simte cand franezi incet, cu calm si rabdare (asa ca mosii) de pe la un 60 kmh.

P.S.: Legat de excentrizarea discului care retrage placuta de frana.... Placutele de frana revin la pozitia initiala deoarece nu mai este pistonul care sa le preseze. Dupa ce iei piciorul de pe frana, pistonul din etrier se retrage "la locul lui", iar placutele o data cu el. De astea sunt si prinse in sigurante (sau sarme) de etrier. In "punctul mort", intre placute de frana si disc, nu se afla mai mult de 1 mm.

@Cobra: Schimba-ti placutele de frana si sabortii de frana. Daca problema persista, fa ce a spus Srevni si du-te la o statie ITP. Acolo, iti va arata exact care roata produce trepidatia. Debia dupa aceea, poti scoate exact discul cu problema si sa-l duci la rectificat/strunjit.

Si nu uita sa pui placute de frana noi.... si de calitate :wink:

Bafta

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Nu simti vibratia (trepidatia) introtdeauna fiindca la viteze mici <30 kmh acele vibratii sunt prea lente, iar peste 70-80 sunt prea rapide. Depinde si de modul in care calci frana. Daca doar o pisti, nu simti nimic, daca o calci brusc, iarasi nu se simte ca atunci ori se blocheaza roata, ori intra in functiune ABS-ul si e ceva normal... Cel mai bine se simte cand franezi incet, cu calm si rabdare (asa ca mosii) de pe la un 60 kmh.

Bafta

Mi se pare o explicatie destul de logica.... :h5 Cand voi ajunge sub "Dansatoare" ( asa mi-au poreclit belgienii ambulanta pentru ca se leagana ca o barca :ha: ) , dupa ce schimb placutele, il voi pune pe mecanic sa ia in calcul si ovalizarea!

:tk

Link spre comentariu

legat de ovalizare ,cea mai frecventa cauza este socul termic care il sufera un disc incins la racire brusca in contact cu apa de ex.

sau mai era una care mi sa parut interesanta

daca stai la stop de ex cu pedala de frina calcata si discul incins placutele de frina nu lasa sa se raceasca uniform si asta poate duce la ovalizare

pune mecanicul sa verifice si bucsele pe care culiseaza partea mobila a etrierului

bafta

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

http://www.cert-transilvania.ro/

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

bun. am trecut la singura si ce-a mai indemana solutie: tester service autorizat HYUNDAI. concluzia: dupa multe si foarte multe probe s-a ajuns la ideea de baza ca masina nu are nimic :ang :f1 . tester perfect proba practica problem :ha: ceea ce a fost intradevar descoperit :bravo o roata nu se infrana in aceeasi perioada cu celelate si transmitea senzorului de ABS ca se afla pe o portiune in dificultate drept pentru care intra in fuctiune ABS-ul si de acolo acea senzatie :P multumesc oricum tuturor pt sfaturile si indicatiile utile care in viitor poate vor fii indicate. :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare