roly Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Am o mica nelamurire si m am gandit ca acum este momentul sa ma 'luminez' si eu. Parerile pe care le am auzit au fost destul de impartite. Intrebarea mea este, daca se poate folosii 4H o perioada indelungata. Adica iarna de ex. cand afara e ghetus si alte conditii meteo nasoale, pot lasa masina in 4H cateva saptamani chiar luni fara sa se produca vreo defectiune? care sunt limitele de viteza in 4H? Am auzit ca in cazul in care folosesti 4H pe asfalt uscat sau la viteze prea mari (care s alea habar n am) se produc defectiuni. poate ma lamureste si pe mine cineva, multumesc 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: Mica nelamurire normal ca poti sa folosesti 4h pentru ca de asta ii facut sa ai 4x4 si la viteze mai mari,gandeste-te la jeep alea au 4x4 permanent si nu se mai strica nimic. 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: Mica nelamurire se poate folosii dar creste consumul si nu cred ca-ti va prinde bine la buzunar pe linga faptul ca vei uza mai repede planetarele pinioanele si cardanul fata si pe linga aceasta si reductorul eu incerc sa folosesc numai in situatii in care nu pot sa merg decit cuplat 4x4 in conditii meteo nefavorabile sau drumuri greu accesibile suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: Mica nelamurire Samuraiul este un part-time clasic - deci 4x4 se foloseste numai ca sa iesi din kkt. Sau in cazul nostru in offroad. Nu-ti recomand sa mergi pe ghetus cu 4x4 part time - masina devine mult mai greu de controlat in ciuda parerilor ca 4x4 adauga stabilitate. Aceasta afirmatie este valabila in cazul 4x4 full time - incepand de la un banal diferential central si terminand cu sistemele electronice de control al tractiunii. Iar pe uscat si mai ales pe asfalt daca mergi cu 4x4 cuplat permanent o sa fortezi inutil transmisia. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: Mica nelamurire parerea mea este ca poti folosi 4x4 pe zapada,gheata,etc fara nici un fel de problema! In legatura cu viteza nu exista nici o restrictie in acest sens-poti meerge cu cat iti duce fierul.In legatura cu aparitia uzurii-mult mai mare este in teren cand chiar se foloseste transmisia.O sa caut un filmulet cu prezentarea masinii de catre producator unde sunt explicate pe indelet toate aceste nelamuriri! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: Mica nelamurire Asta e valabila si la Jimny? Nu-ti recomand sa mergi pe ghetus cu 4x4 part time - masina devine mult mai greu de controlat in ciuda parerilor ca 4x4 adauga stabilitate. Eu de aici inteleg ca nu e recomandat sa mergi cu masina pe ghetus. Pai daca un 4x4 nu poate merge pe ghetus, atunci cu ce se poate merge? Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: Mica nelamurire @unde - daca tot ma citezi nu extrage din tot ce am scris doar o parte care iti convine!!!!! :uameni Imedeiat dupa fraza extrasa de tine am scris ca in varianta full time 4x4 este ok pentru ghetus. Am impresia ca voi faceti afirmatii bazandu-va pe ce ati condus pe internet - eu afirm DIN PROPRIA EXPERIENTA!!!!! ca pe ghetus sau zapata batuta un 4x4 part time se conduce mai greu decat daca ai avea cuplat doar spatele. Puteti sa-mi aduceti orice experienta virtuala citita nu stiu depe unde - eu va scot pe oricare iarna pe gheata si va demonstrez acest lucru. Mi se face lehamite deja de atatia "cunoscatori" cu experienta de tastatura si nu de volan. Cu asta inchei si nu ma mai bag decat in discutii cu oameni pe care ii cunosc si stiu ca vorbesc din propria experienta. Am zis!!!!! Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: Mica nelamurire salut scz ca ma bag in discutie dar nu vreau sa mai deschid un topic dar la samurai fata se cupleaza din reductor ca nu am schema lui si sunt nou in domeniu Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: Mica nelamurire Cine cunoaste limba Engleza poate afla cateva raspunsuri aici: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mprepelitza Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 Re: Mica nelamurire Salutare! Sunt de acord, in principiu, cu Vitalies...cam are dreptate, pentru ca marea diferenta intre un 4x4 part-time si cel full-time, este acel diferential, care in primul caz este "blocat", ca sa zic asa. In timp ce la cel full, este optional blocat, la cererea soferului. De aceea, consider ca dispozitivul fiind blocat la part-time, nu sunt diferente intre punti si creaza dificultati, mai ales la virajele luate mai in viteza. Tin sa mentionez, ca aici, avand in vedere ca se discuta despre zapada, gheata, suprafete cu aderenta foarte scazuta, "viteza" poate inseamna si 30-40 km/h si putina neatentie. Cocktail pentru a reusi un tete-a-queue. Totusi, eu nu as omite, poate singurul avantaj in cazul in care se opteaza pentru a se merge in 4H si nu in 2H. Acela de a putea face frana de motor pe toate cele 4 roti si nu doar pe cele spate, care iarna se blocheaza foarte usor si reusim din nou sa ne invartim, sa pierdem controlul. Sfatul meu este sa se aleaga 4H in oras si 2H in afara, insa in ambele cazuri MARE, MARE ATENTIE, cu pastrarea unei distante si mai mari fata de automobilele din fata si laurea virajelor cu simt crescut de responsabilitate. As prefera in oras 4H, tocmai datorita franei de motor si a posibilitatii mai mare de a "sari" ceva in fata masinii. Astept pareri vis-a-vis de comentariul meu si sfaturi. Totul este relativ!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanel2008 Postat August 9, 2009 Partajează Postat August 9, 2009 Re: Mica nelamurire Deci sa inteleg ca Vitara (part time 4wd) nu are diferential interaxial? Ca eu in momentul de fata ma confrunt cu alta problema. Am anvelope cu diametre diferite in spate fata de cele din fata si ma gandesc ca atunci cand cuplez 4H sau 4L fortez cutia de transfer. Things I like about the X5. 1. Design 2. Engines 3. Comfort 4. Fun to drive 5. 7 Seats I would never take an X5 to serious off-road, for? that I got a Suzuki Vitara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Mica nelamurire razvane nu e foarte sanatos sa ai anvelope diferite ca dimensiune,da este posibil sa fortezi un pic cutia,asta spun dupa logica mea suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Mica nelamurire @vitalies: te-am citat partial, doar ca sa evit bobirnace din partea moderatorilor pentru citarea intregului mesaj. Nu cu alta intentie, cu atit mai putin ca sa ma dau destept. Nu imi aduce nici un cistig daca te jignesc pe tine sau alt coleg de forum. Sintem aici ca sa invatam unii de la altii, nimeni nu le stie pe toate :h5 Acum am inteles ideea: un 4x4 part-time (sa zicem jimny), nu are diferential central si cutia de transfer e blocata intr-un raport fix (care e asta la Jimny? 50/50? 40/60?). Din acest motiv un 4x4 permanent, cu diferential central (blocabil sau nu) se va manevra mai bine. Later edit: poate un moderator schimba titlul topicului in "4x4 part-time vs. 4x4 permanent" sau ceva care sa sugereze mai bine despre ce se discuta. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Mica nelamurire @unde - part time sau atenti nepermanent! nu poate fi decat 50/50 - asta e si ideea : atunci cand exista diferente de viteza intre punti la part time ele se traduc prin patinaj si ca urmare derapare, iar la full time adica 4x4 permanent aceste diferente se compenseaza in diff central. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Mica nelamurire Deci sa inteleg ca Vitara (part time 4wd) nu are diferential interaxial? Ca eu in momentul de fata ma confrunt cu alta problema. Am anvelope cu diametre diferite in spate fata de cele din fata si ma gandesc ca atunci cand cuplez 4H sau 4L fortez cutia de transfer. O sa distrugi transmisia daca mergi asa!!! E obligatoriu sa ai cauciucurile de aceeasi dimensiune!! Pe 2H nu e nici o problema dar cand cuplezi 4x4 o belesti. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat August 11, 2009 Autor Partajează Postat August 11, 2009 Re: Mica nelamurire Fratilor, in sfarsit am revenit si eu, dupa aproape o saptamana timp in care am fugit dupa cei de la electrica, sa mi remedieze, "reparatiile de intretinere" efectuate pe strada mea, adica mai exact au taiat toate cablurile de pe stalpuri, telefon, tv, net. :pr Pe aceasta cale le multumesc ca m au lasat fara net si altele doar o saptamana. eurotire, link ul taui este excelent cred ca explica tot, multumesc 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 Re: Mica nelamurire Nu folosi 4x4 decat ca sa iesi din cacat. Apar uzuri in timp si chiar nu merita efortul. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate