Ninja Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Pentru cei care au intrebat, iata o imagine cu suportul de roata de rezerva pe care l-am montat pe Niva, si care are 3 inconveniente: -trebuie mutat numarul de inmatriculare - eu l-am pus pe bara de jos -roata de rezerva acopera stopul suplimentar de pe luneta -de fiecare data cand trebuie sa deschizi portbagajul trebuie sa dai roata jos - nu de pe suport ci trebuie rotita in plan vertical partea mobila a suportului. Prinderea partii mobile de partea fixa este facuta cu o piulita pe care este sudat un maner. Suportul e prins in 4 puncte, 2 sub masina si 2 pe bara din spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva Nu era mai usor sa il montezi pe portbagajul de pe plafon? Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva nu stiu ale voastre dar a mea numai cu 2 bare de portbagaj ia 2 litri in plus, daca mai pun si roata... ma gindesc s-o pun pe capota ca la LR, desi np prea cred ca mai vezi ceva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva Pai, Niva are loc pt rezerva sub capota. Eu acolo o tin. Am si suport pe bara din spate, dar, mi lene sa il sudez, s-o rupt si l-am dat jos. O sa caut o poza mai veche cu masina dotata cu suportul montat. Sper sa gasesc. Dar, chestia e ca incurca in teren. Fura din vizibilitate si, mai mult de atat, il poti agata cand ti lumea mai draga Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva daca tot pui poza, poate pui numai suportul fara roata. sub capota nu intra decit roata originala. eu am 205/80/16 , si nu are loc de nici o culoare. ma gindesc sa fac unul in spate care sa se basculeze lateral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva Cel mai bine sta roata de rezerva pe suportul din spate(daca exista asa ceva :ha: ); Am avut pusa roata in compartimentul motor dar mi s-a parut prea incins acolo asa ca am scos-o si cand nu folosesc masina roata de rezerva sta frumos pe bancheta spate :ha: In concediu am avut prinsa roata de rezerva pe porbagaj iar in timpul unei deplasari prin padure "crengutele" copacilor mi-au zburat portbagajul cu tot cu roata :ha: Am auzit o trosnitura, dar am zis ca a lovit o creanga in caroserie si am mers mai departe. Dupa vreo 400 de metri am orpti la o intersectie de drumuri(nu stiam pe unde sa o iau), m-am dat jos din masina si cand ma uit la ea mi se pare ceva ciudat, dar mi-au trebuit vreo 2 secunde sa-mi dau seama ce am pierdut :ha: :ha: :ha: :ha: http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva daca tot pui poza, poate pui numai suportul fara roata. sub capota nu intra decit roata originala. eu am 205/80/16 , si nu are loc de nici o culoare. ma gindesc sa fac unul in spate care sa se basculeze lateral Nu iti incape de 205/80/16? Ce profil are ? Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva obisnuit, M+S, nimic special, dar e cu vreo 5 cm mai mare in diametru decit normala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva o intrebare : nu e cam incomod acel suport de roata? ma refer la faptul ca de fiacere data cand vrei s aiei cate ceva din portbagaj trebuie sa deschizi acel suport care sta exact in mijlocul masinii! aspectul e foarte misto dar intreb din punct de vedere al utilitatzii1 traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ninja Postat August 11, 2009 Autor Partajează Postat August 11, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva Este incomod, este construit mai mult la ochi decat la planseta (daca nu pui niste distantiere pe prezoanele de prindere a rotii de rezerva aceasta reazema in stergatorul de luneta) dar iti permite sa folosesti o roata de rezerva de alte dimensiuni decat cea standard - cea standard fiind singura care intra in locasul de sub capota - si salveaza spatiu in portbagajul minuscul, ceea ce e foarte util. Alt mare avantaj este ca daca umbli mult la portbagaj intaresti muschii de la mana dreapta tot dand roata jos si punand-o la loc. Am vazut un sistem asemenator si pe un Suzuki Samurai, atata ca suportul se rotea in jurul unei axe verticale prinse in partea dreapta a masinii - chestie care mi se pare mai practica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva Ceva asemanator are un prieten pe un Aro10. Suportul e prins pe partea dreapta spate,si,cu rezerva pusa pe el se rabateaza spre dreapta,ridicand de un maner care deblocheaza suporul rezervei de pe inchizatorul montat pe haion. La prinderea suportului a facut o intaritura pe interior si pe exterior. Avantajul la Aro10 cu acest suport este ca are forma mai patratoasa decat Niva. Sa auzim numai de bine! bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
craiova13abc Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva Cel mai bine sta roata de rezerva pe suportul din spate(daca exista asa ceva :ha: ); Am avut pusa roata in compartimentul motor dar mi s-a parut prea incins acolo asa ca am scos-o si cand nu folosesc masina roata de rezerva sta frumos pe bancheta spate :ha: In concediu am avut prinsa roata de rezerva pe porbagaj iar in timpul unei deplasari prin padure "crengutele" copacilor mi-au zburat portbagajul cu tot cu roata :ha: Am auzit o trosnitura, dar am zis ca a lovit o creanga in caroserie si am mers mai departe. Dupa vreo 400 de metri am orpti la o intersectie de drumuri(nu stiam pe unde sa o iau), m-am dat jos din masina si cand ma uit la ea mi se pare ceva ciudat, dar mi-au trebuit vreo 2 secunde sa-mi dau seama ce am pierdut :ha: :ha: :ha: :ha: tare de tot faza :bravo ar trebui sa o pui in sectiunea pentru bancuri cu toate ca probabil in padure nu prea iti venea sa razi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva o intrebare : nu e cam incomod acel suport de roata? ma refer la faptul ca de fiacere data cand vrei s aiei cate ceva din portbagaj trebuie sa deschizi acel suport care sta exact in mijlocul masinii! aspectul e foarte misto dar intreb din punct de vedere al utilitatzii1 eu am suport de roata pe spate si nu incurca, nici nu atinge de stergator sau luneta,este model nou de suport cred si nu tre sa dau roata jos.este ceva in genul celui de la aro 10, numai ca nu are maner de deschidere, ci 2 bolturi cu inele care sunt fixate direct in bara spate.am o poza cu suportul postata la "poze lada", poate te ajuta... :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva o intrebare : nu e cam incomod acel suport de roata? ma refer la faptul ca de fiacere data cand vrei s aiei cate ceva din portbagaj trebuie sa deschizi acel suport care sta exact in mijlocul masinii! aspectul e foarte misto dar intreb din punct de vedere al utilitatzii1 eu am suport de roata pe spate si nu incurca, nici nu atinge de stergator sau luneta,este model nou de suport cred si nu tre sa dau roata jos.este ceva in genul celui de la aro 10, numai ca nu are maner de deschidere, ci 2 bolturi cu inele care sunt fixate direct in bara spate.am o poza cu suportul postata la "poze lada", poate te ajuta... :hi Daca poti sa pui poze fara roata de rezerva.Cred ca s-ar observa mai bine. :hi bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: Suport roata rezerva Niva o intrebare : nu e cam incomod acel suport de roata? ma refer la faptul ca de fiacere data cand vrei s aiei cate ceva din portbagaj trebuie sa deschizi acel suport care sta exact in mijlocul masinii! aspectul e foarte misto dar intreb din punct de vedere al utilitatzii1 eu am suport de roata pe spate si nu incurca, nici nu atinge de stergator sau luneta,este model nou de suport cred si nu tre sa dau roata jos.este ceva in genul celui de la aro 10, numai ca nu are maner de deschidere, ci 2 bolturi cu inele care sunt fixate direct in bara spate.am o poza cu suportul postata la "poze lada", poate te ajuta... :hi Daca poti sa pui poze fara roata de rezerva.Cred ca s-ar observa mai bine. :hi este singura poza care o am, poate te ajuta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 (editat) Re: Suport roata rezerva Niva Nu deschide atsamentul. Ba da,deschide acum,dar stau si ma uit ca o sa-ti acopere numarul de inmatriculare si o sa te opreasca nenea cu cascheta. Cel mai simplu mod de purtat rezerva dupa tine,daca ai alta dimensiune si nu incape sub capota,este sa o pui sus pe portbagaj(sau cum i-o zice in engleza):grin: Editat Februarie 8, 2010 de moshu68 bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florincotofana Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Re: Suport roata rezerva Niva Salutare, eu am roata de rezerva in portbagaj momentan, dar intentionez sa o mut pe un portbagaj aerian, cred ca este cea mai buna idee, pentru ca oricum nu umblii zilnic la ea, si acolo nu te incomodeaza cu nimica. Mai ales daca ai si ceva praguri laterale foarte usor te intinzi sa o montezi-demontezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Suport roata rezerva Niva suportul lui liviu este original ursesc de fabrica ,numar se poate cere contra cost la pol dreptunghiular !mie mi ai dat 3 2 lungi si unul scurt , atentie ca roata de rezerva este un element excelent de sigurata pt sofer ! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 (editat) Re: Suport roata rezerva Niva ...din punctul meu de vedere, singura chestie 'utila' a rotii pe haion, e strict estetic ...dezavantajele pe care le vad eu sunt: 1. niste banuti dati pe ceva fara utilitate prea mare(cu banii aia +diferenta iti faci un roof rack pe care mai pui un proiector, un hilift, o cutie cu ceva etc) 2. suportul respectiv te jeneaza vizual (si asa e mica luneta si ridicata fata de sol), la retrovizoare, plus ca iese dupa linia barei de protectie si lungeste masina cu cm buni ceea ce ii scad din punctele cu ''+'' ale nivei, ca fiind o masina scurta si indemanoasa in locuri stramte 3. sa nu mai spun ce pagube apar cand o scapi cu spatele intr-un copac. 4. in teren , nu mai spun, acel suport coboara mult sub bara de protectie, si iti lungeste si masina (cum spuneam), si iti strica considerabil unghiul de degajare. Si imaginativa cum ar fi cazul in care, infipt cu fundul intr-o rapa, sa vrei sa mai scoti cate ceva din portbagaj(lopta, chinga, ochet, scripete, etc). Spun asta tinand cont ca am mers ani buni fara nici una din bare(fata, spate), si niva era imbatabila, nu atingea nimic, aborda orice ravena perpendicular si nu atingea. acum cu troliul pe fata, uneori mai raman infipt Editat Februarie 20, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate