Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Punem lacat pe afaceri?

cretu

Postări Recomandate

Re: Punem lacat pe afaceri?

acuma, cu riscul de a starni niste polemici, o sa-mi exprim o parere vis-a-vis de impozitul asta forfetar - cred ca firmele/patronii care au o problema cu impozitul fofetar au o problema de management.

Mi se pare un impozit modic raportat la cifra de afaceri. Parca 1000 Euro la 100,000 cifra de afaceri daca nu gresec

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 89
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cand eram mai tanar si mai naiv ma umplea de bucurie gandul ca am o firma in care sunt asociat unic. Mi-a luat ceva vreme sa imi dau seama de fapt eram doi asociati, cu procente aproape egale: eu si Statul... :bleah

@Cretu: Fa-ti alta firma.

de exemplu...16% impozit pe profit, 16% impozit pe dividente,19% tva....adica 51% statul si 49% tu, care muncesti sa tii toate javrele care te pun sa cumperi antinevralgic in spital...

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

acuma, cu riscul de a starni niste polemici, o sa-mi exprim o parere vis-a-vis de impozitul asta forfetar - cred ca firmele/patronii care au o problema cu impozitul fofetar au o problema de management.

Mi se pare un impozit modic raportat la cifra de afaceri. Parca 1000 Euro la 100,000 cifra de afaceri daca nu gresec

Ionut, nu e vorba despre valoarea in sine, cat despre principiu. Statul ar trebui sa lase piata libera, nu sa dicteze de la ce impozit pe profit incolo o afacere poate fi desfasurata sau nu. Pentru ca in cazul impozitului forfetar, se calculeaza 16% si se plateste suma cea mai mare.

Si mai e vorba, cel putin in cazul meu, de alt principiu: pai daca tu-mi esti dator de multa vreme cu 200 mil, si intr-o zi eu ar trebui sa-ti dai 7 mil (adica, de 30 de ori mai putin decat trebe tu sa-mi dai mie), ti se pare normal sa vii la mine sa-mi spargi fata, sau e normal sa compensam in asa fel incat tu mai trebe sa-mi dai 193 mil?

Revenind, sunt multe srl-uri care dau de lucru la 2-3 oameni, carora le platesc taxele, si ramane foarte putin ca si profit. Ei, ala e nivelul lor, ei nu se pot ridica mai sus din varii motive. Pentru o astfel de afacere, 10 mil pe trimestru e diferenta intre supravietuire si faliment. Si am o intrebare: e mai bine sa falimenteze, si oricum deci sa nu-ti plateasca cei 10 milioane, sau e mai bine sa se plateasca taxele celor 2-3 angajati, care cu aceiasi ocazie nu devin someri si nu trebuie sustinuti de stat?

Polemica pe tema asta e intr-adevar lunga, si nu cred ca-i locul aici, aici intram sa ne bucuram de hobby-ul nostru sau sa chibitam pe altii.

Noroc! :x

Link spre comentariu

@ u2_2 - ai dreptate cu compensarile de plati - astea sunt o problema reala. Si vor deveni o problema si mai mare in viitorul apropiat (Doamne pazeste sa ai de recuperat bani de la stat). Cat despre cele 10 mil pe trimestru - sincer, din nou, cred ca nu toata lumea trebuie sa aiba sau sa administreze o firma.

@ miron

ce treaba are TVA-ul Sorine?

Nu-l mai pune la socoteala ca ala nu e al tau. Tocmai de-aia facturezi "x + TVA". TVA-ul iti poate fi:

- prieten - pentru ca se traduce in cash-flow intre momentul incasarii si momentul platii la buget.

sau

- dusman - atunci cand il facturezi, nu il incasezi, dar trebuie sa-l platesti la stat (si aici sunt de acord cu cei dinainte - e o problema mare).

Sumarizandu-mi pozitia: cred ca avem o clasa politica de 2 lei, cred ca avem unul din cele mai incompetente guverne din ultimii 20 ani si, ghinion, ne-am pricopsit cu el intr-o perioada f delicata, cred ca foarte multi bani de la buget se cheltuie aiurea; insa cred ca trebuiesc platite iimpozite la stat pentru veniturile obtinute (fie ca esti firma sau persoana fizica).

Link spre comentariu

Sorine nu e socoteala corecta:

ca sa faci 100 lei cheltui minim 50 (in cea mai prospera afacere)

si ar fi socoteala asa

100 - 50 - 8 (16%) - 9,5 (19%) - 7 (al doilea 16%) - 1 (forfetaru) = 24,5

deci dupa o socoteala simpla:

tu investesti 50 + 25,5 toate taxele in avans (in marea majoritate a cazurilor banii se incaseaza dupa ce iti platesti aceste taxe)... statu ... :ce + eventualele dobanzi la banci (cca 1.5% pe luna!!!)

statu investeste 0 si ia 55% iar tu investesti fara numar si iei 45% ... asta la un adaos de 100%!

Insa daca vinzi ceva cu un adaos de 10-12% (cum se practica la noi) care mai sunt procentele??? Statul la 90% si tu 10% ...Foarte tare, nu? :pr :uameni

Eh, acu vedeti ... cam care e miscarea de rotatie in Ro? BGP in mama lor!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Gogane iti vand eu un pont , i-ati crema doina deaia de 2 lei ca am auzit ca e buna :happy

On topic , %^&^%$#$#@%^&^%$# inca astazi si maine! Adica eu ma chinui la firma sa imi fac targetul sa iau niste banuti mai multi si stupoare daca fac bonusul de 10 milioane si credetima ca trag pentru astia statul imi ia mai mult de 3 milioane DIN MUNCA MEA :pl :bleah

Never stop exploring
Link spre comentariu

Sorine nu e socoteala corecta:

ca sa faci 100 lei cheltui minim 50 (in cea mai prospera afacere)

si ar fi socoteala asa

100 - 50 - 8 (16%) - 9,5 (19%) - 7 (al doilea 16%) - 1 (forfetaru) = 24,5

deci dupa o socoteala simpla:

tu investesti 50 + 25,5 toate taxele in avans (in marea majoritate a cazurilor banii se incaseaza dupa ce iti platesti aceste taxe)... statu ... :ce + eventualele dobanzi la banci (cca 1.5% pe luna!!!)

statu investeste 0 si ia 55% iar tu investesti fara numar si iei 45% ... asta la un adaos de 100%!

Insa daca vinzi ceva cu un adaos de 10-12% (cum se practica la noi) care mai sunt procentele??? Statul la 90% si tu 10% ...Foarte tare, nu? :pr :uameni

Eh, acu vedeti ... cam care e miscarea de rotatie in Ro? BGP in mama lor!

Poate nu inteleg sau nu am prins rationamentul, am vazut si mai devreme. Nu prea vad de ce tot se ia in calcul TVA. Ala doar trece pe la tine.

De plata ai la stat doar 16% sau forfetarul, ca firma. Daca vrei sa scoti bani din firma mai ai 16% impozitul e dividente. Mai ai impozitele si taxele locale.

Nici eu nu sunt deacord cu forfetarul, mai ales acum cand mi se calculeaza dupa cifra de afaceri a anului trecut, cand a fost de 5 ori mai mare pe primul semestru fata de anul asta.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

oricum tu vii si ma amendezi pe mine o suma pe care eu nu o produc intr-un an

o suma de 4x mai mare ca tot ce am eu pe rafturi + ce mai platesc impozite

intrebare de unde scot eu bani astia? :uameni

despre Garda vorbesc

Suzuki
Link spre comentariu

@atar

cost 50 vinzi cu 100

la 50 pret de achizitie ai TVA 9.5 deductibil

la 50 adaos ai TVA 9.5 ...bani pe care ii dai la stat

vinzi pe hartie cu 100 de fapt vinzi cu 100 - 9.5 (taxa pe valoarea adaugata) ... :grin: restul de TVA e deductibil din cumparare!

La mine cifra de afaceri a fost conservabila ...chiar am inregistrat cresteri de rulaj intre 10-25% fata de anul trecut! Din cauza concurentei "oarbe si proaste" insa am micsorat adaosul si am marit volumul de lucru ! De fapt muncesc cu 25% mai mult decat anul trecut pe aceeasi bani! Singura problema - lipsa de lichiditati din piata! :roll:

Link spre comentariu

@Yonutz Am inteles acum rationamentul tau, dar cred ca nu e tocmai corect economic,

Din 97' m-am invatat sa nu fac nici un calcul cu valori brute. Sunt gresite din start.

Orice calcul il fac numai la valorile nete, fara TVA.

TVA-ul oricum nu-l platesc eu, nici macar 1 leu. Il plateste beneficiarul, eu doar il incasez si il platesc mai departe, la furnizor odata cu factura de achizitei o parte si diferenta la stat in luna urmatoare. Deci EU nu il suport.

Daca gresesc corectati-ma, ca eu 12 ani asa fac.

Restul, legat de impozite, revin, sunt 16% sau minimul impus de stat. Mai ai imp. pe dividente daca ai profit si vrei sa scoti banii din firma, si mai sunt impozitele locale

Aaa, era sa uit, mai avem Radio TV cica. M-a anuntat luni firma care imi tine contabilitatea ca a revenit in actualitate.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

sincer am citit si reflectat asupra acestor aspecte punctate aici , sunt unul dintre cei cu datorii la stat cu datorii la banci , furnizori , ,,prieteni,, nu mai cautati solutii obtime ca nu sunt. intradevar poate sunt putin ,,rasist,, dar traiasca NEGRUL cu tot ceea ce implica!!!!! nu mai merita nimeni si nici o coloratura politica un ban nu un cent un ban. sa fie ..... :ce :ce :ce :ce de capul lor. cer scuze celor ce fac parte din ,,conducere,, :p

Link spre comentariu

@atar - ai vandut vreodata ceva cu banii la un termen de peste 30 de zile? Daca da, inseamna ca atunci TU platesti acel TVA pe care il recuperezi (sau nu) de la client ulterior!

Rationamentul meu e unul simplu ...taxele pe valorile adaugate (TVA, impozite, etc etc) nu le iei in calcul! Dar trebuie sa se scada de undeva ...

Fi atent aici: pret de achizitie + taxe (de regie, de productie, pe valori adaugate) + profit = pret de vanzare! Corect? Toate trebuie sa le iei in calcul sub o forma sau alta ...

Link spre comentariu

Cu tot respectul si eu.... va recomand sa faceti greva fiscala... Daca nu, ei sigur vor crede ca nu mai putem de bine si vor mai baga inca `nshpe zeci de legi, taxe, impozite doar de dragul de a ne mai suge putin... Pai sa ne suga... da din alta parte... sa ne simtim si noi bine, nu numai ei...

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Azinoapte, nu am mai suportat sa stau sa ma plang. Mi-am luat hainutele pe mie, portmoneul ( cu ce mai aveam in el), am fugil la Peco, am mai bagat ceva benzina, si am dat o tura singur de nebun . Cu toate ca la noi o plouat si lemnele erau ude, am umplut bancheta din spate de lemne, asa ude cum erau ele. M-am dat prin padure pana m-am prins ca alternatoru nu incarca si merge doar pe baterie masina. Am reusit cu greu sa ies, am iesit pana la terenul proprietatea nevestei (pt ca mine nu imi place sa am nimic pe mine), Si coborarea a fost cu mare bunlan. Noroc cu frontala pe care o aveam la mine.

Ajuns jos, descarcat lemnele alea ude, facut focul si, am stat. pana pe la 5 jumate cand m-o fugarit ploaia. Nu am facut nimic altece decat am golit dozele de bere si m-am gandit. Si am tras o concluzie. voi inchide sandramaua din punct de vedere legal. Ssssi, voi intra, cu tot ce pot, in zona neagra a economiei. Acolo unde doar legea junglei functioneaza.

Multi dintre voi lucrati in comert. Eu sunt avocat de 12 ani. Daca am ajuns sa spun ca nu mai pot, si nu mai merge, e groasa. o gramada de ani m-am descurcat. Si cand nu am avut, am strans din dinti si m-am ridicat oricat de jos am ajuns 9eu am o mica, mare problema: nu pot sa tac, si drept urmare, imi primesc suturile si p...le de rigoare).

Va rebuii doar sa reusesc sa imi conving consoarta de faptul ca renunt. Si ca voi face altceva, la negru. Va fi greu. Ea e dependenta acum de stat. E magistrat, si......nu mere ca sotul unui magistrat sa fie infractor.

Nu voi fi infractor. Voi fi o persoana care nu va exista pt sistem.

pensie? cine naiba se gandeste ca o prinde? Eu nu. Fumez prea mult, beau prea mult, consum mult prea multe E-uri. Bunicu mege pe 87 de ani. Eu nu pot sa sper asa ceva. Inima bate aiurea, dintii, imi sunt la juma de numar., dar, dar, barba creste si creste. Dar....... Nu ma ajuta la nimic decat ca imi tine de cald iarna la munte. Sau, cand mi foame, si daca nu am insistat bine cu apa, sapunu si prosopu, pot sa mai pescuiesc ceva din mustata.

Daca nu imi ieste "aroganta gandita deja", imi bag picioarele in ceei 16 ani de scoala, 2 ani de stagiatura si inca 10 de profesie efectiva, si voi facce ceea ce sti si stiam prin simplul fapt ca m-am nascut. Voi traii.

Pe vremuri faceam bratari din piele. Cu lama si acul. Nu aveam burice la deggete, dar, faceam baini. Si erau baini frumosi. Tata nu pute sa imi dea lunar bani ca sa stau eu in Bucuresti, fata de cat reuseam sa fac eu in 2 saptamani de munca la camera. Si era simplu. Dadeam drumu la casetofon, mergea muzikia, goleam sticla dee 2 litri de tuica din productie proprie, si munceam. Urmatoarea zzi, vindeam tot ce produceam. Incep sa o fac altfel. Acum, am kuter si alte scule. Nu mai am piele de iepure, dar, pot sa rezolv. Cresc iepuri. Carnea o vand ( cica e undeva la 60 de lei bucata de animal la prima mana) si pielea o lucrez. Ca doar am crescut la tara nu l a oras.

Si, pe la langa asta, daca nu va megge, posibil sa meaga ceva mai negru. Sunt o gramada de nebuni care prefera sa se ssimta bine dand banul si tragand niste fumuri. Cineva trebuie sa le ofere satisfactia. Piata de import nu poatte suporta consumul. Si, oamenii, pot fi ajutati. Ccineva produce, vvinde, oamenii se dimt bine, ssi, o buna parte din bugetari (DIIICOT) vao cauta sursa si isi vor justifica salariile.

deci, lucrand in eceonia subterana, stimulezi si bugetarii sa functioneze. Altfel, nu prea pot saracii.

Link spre comentariu

bag de seama ca unii nu au nevoie de vaselina ci de 5 litri de benzina cu care sa umple sticle de bere goale si sa le arunce in diferite locatii :F eu pentru inceput tocmai mi-am dat foc la miriste ca sa poluez putin si sa vad dincotro bate vantul :ha: motorina era cumparata tot de la NEGRU probabil furata de la oameni cu firme in regula :ha: atentie la haine cand manevrati benzina sa nu va patati :tr :shrk :fr

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

oricum tu vii si ma amendezi pe mine o suma pe care eu nu o produc intr-un an

o suma de 4x mai mare ca tot ce am eu pe rafturi + ce mai platesc impozite

intrebare de unde scot eu bani astia? :uameni

despre Garda vorbesc

zice sa semneze numai ca nu este sentinta dar el pune alta foaie in loc

dar oricum DUMNEZEU ESTE SUS si nu doarme

no offence comisarilor de la garda daca exista pe forum

DAR COLEGA ZI PE FATA CA NU AM AJUNS SA NE TEMEM DE GARDA FINANCIARA CHIAR SI AICI PE FORUM!!! Sincer nu cred ca au ei pasiuni de astea cu masinutele pe coclauri, chiar daca ii vezi cu ,, gipane" este ca si le permit ca de aia au procent din dijma si zeciuala, sta-lear in gat sa le stea coicoi moderni cu chitantier, ca noi le platim lefurile si cred ca ii putem intreba de sanatate.

MAI NU INTELEG, DECI EU II PLATESC LEAFA DE BUGETAR SI SA-MI FIE FRICA DE EL????

Adica sta acolo si face sau nu face si nu-si bate capul de ziua de maine ca mine privatul lui peste CA DE LA BIRUL PE MINE ARE SALAR SI SA-MI FIE FRICA DE EL???

Poftim?????????????

Vasile Marginean 1977-2009
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Aveti dreptate,sistemul esate corupt,guvernarea de rahat..mostenirea ashijderea,sunt de acord.Pana acum nu a deranjat pe nimeni sistemul fiscal din RO ??!! Trebuia sa vine ,,criza" ca sa descoperim ca impozitul este mare,amenzile grase...spagile mari???

De cand ne stim am dat spaga in speranta ca vom obtine/rezolva ceva ,orice mai repede decat ceilalti.Noi am intretinut ,,sfanta spaga" si hai sa nu fim ,,rai": am zis mersi cand am scapat cu o spaga in locul unei amenzui de 10 ori mai mare pt o neregula in contabilitate ..etc..De ce nu a sarit atunci patriotismul si corectitudinea din noi sa spunem : ,,AM gresit,platesc amenda.. si pe tine organ de control te reclam pt ca mi-ai sugerat ca pot scapa altfel" .

Intretinem aceasta situatie de ani si ani si cand cade sandramaua ne dam ,,loviti de soarta sau de sistem".

Noi suntem de vina pt ca ,,nu stim sa inselam sistemul" ..iar pt asta va recomand sa angajati ,,contabili " nu artiste.Contabilul bun este ala care stie sa fure statul.La fiecare crestere de impozit am stat cuminti in fata televizorului comentand ...si injurand..La fiecare ordonanta care ne afecta venitul ,injuram si ne trecea.Nu a iesit nimeni in strada sa lasa in fata guvernului sa arunce cu oua sau rahat .De ce ? Pt ca asa rau cum este ,inca ne este bine.Daca stii sa furi statul atunci fa-o,daca nu stii lasa-te de afaceri sa plangi in pumni.Asta e4ste sistemul si nu-l va schimba nimeni cel putin 30 ani de acum inainte pt ca ne convine si-l intretinem.

Greva fiscala?!! De ce ? ce rezolvam? Aaaaaaaaaa,taiem pensiile parintilor nostri,banii pt scoli (asa putini cum sunt) ,salariile Politistului care asa cum este tot mai tine cat de cat infractionalitatea in frau,fondurile pt medicamente,salariile doctorilor ..etc ...

Se fura ...Da cine nu fura?!! Voi nu furati??Impozit mare ?? Pai sa traiti in Germania sau in tarile nordice...!!!!!!!!!! Si calculul este gresit ,pt ca din ce castigati ramaneti efectiv cu max 15 % ca cetatean .Accize,taxe,etc..nu se pun la socoteala?? Asta este ,nu ne convine trebuie sa iesim in strada ..altfel vom sta ca babele in fata portii plangandu-ne de mila.

PS-comparatia magazinului de la tara cu cel de la oras eset penibila ,fara suparare.Banii celui de la orash au alta valoare???Alta culoare? Omul doar a riscat mai mult ca tine si si-a deschis o afacere la orash..Acum facem tarife la curve in functie de zona geografica??? Daca violez una de 17 ani imi iau 7 ani,daca violez o baba de 70 logic ar fi sa scap cu 30 zile ..???!! Ai gresit ,meriti sa platesti indiferent cat de mare este afacerea ta .Amenda este o taxa pe prostie pe care fiecare o platim din cand in cand.Solutia muncii la negru este ,,acceptabila" intyr-o anumita masura ..altfel incepe haosul si tot pe carca noastra cade magareata.

Nu renuntati,ganditi si incercati sa miscati altceva ..daca v-a dus mintea la o afacere trebuie sa gasiti iesirea si din situatia asta de rahat..Optimism cat cuprinde si gasim o rezolvare.de ce sa iti macini nervii ,sanatatea pt o afacere care nu mai merge bine..cautam alta ..daca nu gasim inseamna ca nu meritam sa lucram ,,pentru noi " si ne facem slugi la cei carora le merge minte a. Trebuie sa supravietuim,nu?

Link spre comentariu

hai nu zau comparatia este penibila.....adica vrei sa zici ca tot aia este ca eu am marfa de 2000 si supermaketu are de 200000

si tot aia este o amenda de 8000 pt un magazin mic cat si pt unul mare dupa tine

adica eu am un chiosc la tara si altu are lant de supermaketu-ri la oras si tot aia este nu

problema este ca el nu simte o amenda din asta dar eu pe mine mai ca ma falimenteaza hai ca nu e tot una

:uameni

Suzuki
Link spre comentariu

foarte tare @fofiu .am citit si eu prelegera de vreo trei ori ca sa inteleg dar am zis ca incurcate sunt caile Domnului si mai stau sa vad ce mai zic si altii inainte sa pun mana pe coasa si topor. :rsp daca ai doar 17 ani.

nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004
Link spre comentariu

avem un niste parlamentari incompetenti numai sa fure stiu

hai sa fim seriosi statul roman este o varza care incepe sa se descompuna si mai vezi pe uni vorbind de economia tari care economie ?noi nu avem asa ceva asta nu se numeste economie ce este la noi

stim sa luam loganuri cu 70 de mii de euro

stim sa facem 5 km de autostrada in 5 ani

stim multe alte ....dar intradevar este vina noastra ca noi am votat pt ei noi i-am pus acolo si cred ca noi ar trebui sai dam jos

:ce :ce :ce :ce de politicieni (eu nu am votat)

ps

stiu un prieten in spania care are un bar deschis intr-un sat repet in spania unde plateste si se prezinta cu actele o data la 6 luni (o anumita suma) DAR nu vine garda la el si ii da niste amenzi pt nimik

ps oricum o sai dau in judecata si sunt 99% sigur ca o sa castig

:uameni

Suzuki
Link spre comentariu

pt serghei ai mare dreptate dar sa nu uitam un argument pt ca cei care muncesc cinstit si vrea sa cistige o paine pe propia lui afacere si este jecmanit prin tot felul de taxe si impozite de ce sa tinem in spate o multime de adunaturi gen alocatii sociale gen scoli libere pt tigani sau puscariasi sau sa le platim din banii contribuabililor care de fapt au acelaesi drepturi ca si noi adica un caz concret eu am farmacie nu am scos o rp de 7 ani pt ca doctorita nu vrea sa-mi scriept ac argumenteaza ac eu am farmacie parca eu iau medicamentele din aer dar platesc la cas tiganul care are aceleasi drepturi ca si mine el ia in fiecare luna rp si nu una ci poate mai mult asta pt ca cica si el este contribuabil la cas datorita ca el beneficiaza de alocatie sau ajutor social care sunt paltiti tot din banii publici de la contribuabili ,haideti sa fim realisti stiu ca este greu sa traim in sistemul acesta mizer dar nu sunt de acord sa platesc o amenda la garda pt ca asa vor domnii respectivi ca cica stampila nu este pusa pe factura corect sau ca cetateanul nu vrea sa ia bonul fiscal de pe tejghea sincer m-am saturat lucrez 12 h pe zi si pt ce sa ofer copilului un trai mai bun si degeaba statul ia totul in loc sa ne sustina pe cei care inca mai paltim taxe si impozite pe acestea ne jecmanesc poate ca am ofensat pe altii dar sincer imi cer scuze atit pt greselile gramaticale cit si pt rasism sincer nu am nimic cu nimeni dar vreau sa fiu lasat in pace sa traiesc in liniste si sa pot sa ofer copilului o bucata de paine inca o data mii de scuze

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare