Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

S M H la PAJERO 2

Vizitator Florinica

Postări Recomandate

Vizitator Florinica

Salutari tuturor posesorilor de Pajero si nu numai...... Ca incepator in ale jeep-urilor va intreb cum setez suspensia unui Pajero 2 in modurile S M H. Mentionez ca momentan ledul H eset aprins. Si asta dupa ce am rulat cativa km buni pe macadam si cu cauciucurile destul de tari.

Eventual mi-ar prinde bine si un manual al utilizatorului de pajero.Acaretul este un 3000 V6. Si bineinteles...ceea ce vb mai sus S M H? CE inseamna ce se face si unde folosim.......?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: S M H la PAJERO 2

baga mare si repede si completeaza locatia si o mica prezentare a ta ca de nu sar lupii pe tine

P.S. citeste 5 min regulamentul forumului nu da clic si atat

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

S = Soft

M= Medium

H= Hard

Butonul este pozitionat indeobste pe cotiera centrala...dar nu e o regula.

Modalitatile d ereglare cred ca le stabilesti tu cel mai bine, experimentand. Pe strada eu merg cu H, iar in teren cu M.

Atunci cand sunt obstacole gen linii de tramvai pe o distanta mai lunga, setez S, ca sa nu se rupa ficatii in mine...

Repet : cel mai bine experimentezi si setezi in functie de preferinte...

Link spre comentariu

Vizitator Florinica

Pe cotiera centrala nu am niciun buton in genul asta.de altfel la bord im icunosc toate butoanele ce rol au..dar pt S M H.....unde ar putea fi??? la aceasta masina.

mersi de raspuns.......o sa completez si sectiunea de prezentare.

Link spre comentariu

Vizitator Florinica

Haideti oameni buni. Imi spune si mie cineva cum setez aceste trei moduri S M H. Repet pe cotiera centrala nu am niciun asemenea buton,.Imi cunosc instrumentele de bord foarte bine insa asa un buton nu am.

Va multumesc!

Link spre comentariu

Fa o poza la interiorul masinii, mai exact la consola centrala. In mod normal acest buton se afla intre scrumiera si cotiera

ai aici cateva poze de la un Pajero 2 tot de 3000

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

Modificarea suspensiei se face dupa placul fiecaruia. cum spunea cineva mai sus pe pozitia H masina este mai rigida (hard) si poti lua curbele in siguranta si la viteze mari (nu se mai inclina in curbe). Pozitia M (medium) este de uz normal ,iar pozitia S atunci cand vrei sa te dai cu barca :grin: .(suspensia pe S este moale si treci peste denivelari fara sa simti nimic....decat rau de mare)

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

Vizitator Florinica

He hei uite cum m-am dezmeticit si eu. In primul rand acel buton nu exista pe cotiera,consola.Acolo am doar o imitatie de buton ca si in poza lui sese. deci nu exista. In al doilea rand telescoapele nu sunt cele originale ele fiind mai scurte ,parca si galbene ....ceva ARB parca.

In concluzie raman doar pe H. Numai ca acest led se aprinsese dupa ca mi-am umflat cauciucurile foarte tare. De cca juma de an de cand am masina nu a fost aprins niciunul dintre ele S M H. Acum e H aprins si in concluzie am suspensie hard.

Va multumesc la toti!!!!!

Link spre comentariu

Eu unul folosesc mai tot timpul M , mi se pare ca e cel mai optim pentru drumurile noastre. Daca dau pe H e ca si cum as avea suspensie sport, daca iau o gaura mai mare parca se rupe. Iar cand ma duc in offroad folosesc S. Ai grija si ce presiune bagi in cauciucuri pentru ca si asta conteaza foarte mult. :h5

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

daca nu ma insel am 265/65-70/15 si le tin la vreo 3

WOW!!! Si nu rup ficatii in tine? Mai scapa de o atmosfera...dca nu ma insel, presiunea ar trebui sa stea cam asa:

LWB si SWB : 265/70/15 - fata: 1.8 si spate 2.0

Iar daca vei purta 31/10.5/15 - fata: 2.0 si spate 2.0

Cel putin asa scrie pe abtibildurile lipite pe undeva pe stalpul masinii, pe partea cu soferul :wink:

Link spre comentariu

Vizitator Florinica

Asa au fost la 2 dar mi se pareau cam moi si apoi......le-am umflat. Intr-adevar scutura ceva mai tare dar deh...e jeep. MErsi de sfat,o sa le las si eu ceva mai moi.

Link spre comentariu

Pe drumurile noastre "asfaltate", daca mergi curotile umflate la 3 atm, iti spun sigur ca in maxim jumate de an trebuie sa schimbi tot ce tine de bucsaraie. Si asta fara sa faci off-road. Scutura, scutura, dar gandeste-te si la cum scutura toate bucsele si pivotii.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

3??? auauau ,..nu ti-ai spart capul? sunt de acord cu oldcarsmaniac. Pe stalp ar trebui sa gasesti un abtibild, daca nu il mai ai e presiune 2.0 si 2.0 sau 1.8 si 2.0 daca vrei pot sa fac o foto la mine si sa o atasez.

Bafta :h5

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

Vizitator Swiby

1.8/1.8 de 7 ani, si pe cele de vara (dimensiuni standard) si pe M/T-uri (31). Presiunea recomandata si de departe cea mai comoda. Peste 1.8 devine cam rigida.

Poate o sa scanez manualul si o sa il uploadam public pe forum, sau, daca doreste cineva il pot imprumuta pentru a fi scanat.

La fel si cu ESC-ul (softul de identificare P/N dupa seria de sasiu).

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Ar mai fi de facut unele obiectiuni...verifica cu atentie daca intr-adevar amortizoarele tale mai sunt cele originale si daca intr-adevar masina mai are ca optiune "suspensie reglabila"...

Salut

Cum imi dau seama daca suspensia este cea originala ,eu am butonul acela dar parca nu se simte mare diferenta daca mut din H in S ,(extremele )

Au ceva in plus telescoapele?Fata sau spate?

Merci!!!!!

Link spre comentariu

simplu...in capatul de sus al amortizoarelor....vei gasi dispozitivele de reglare a tariei .......daca nu le ai....nu mai ai suspensie reglabila....

Valabil si pe fata si pe spate?

De exemplu m-am uitat pe milner si nu am vazut decat pt spate telescoape relabile ,nu au ei sau nu sunt decat pt spate?

Cele de pe spate singura diferenta intree cele cu reglaj si fara este ca partea de sus nu are bucse ci doar surub ,pe fata tot asa sunt?

Merci!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

simplu...in capatul de sus al amortizoarelor....vei gasi dispozitivele de reglare a tariei .......daca nu le ai....nu mai ai suspensie reglabila....

Am verificat si eu daca are acele dispozitive si chiar functioneza:ha:...atunci cand schimb de pe o treapta pe alta se aude un zgomot de motoras,dar...inca nu am gasit care este pozitia cea mai buna pt teren accidentat:tk

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare