Vizitator oana, cluj Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Servus sunt oana din cluj, saptamana aceasta m-am inregistrat pe forum dupa ce am aflat ca ati participat la Cupa Clujului weekendul trecut; nu am reusit sa fiu spectator, eram in tara Hategului, dar data viitoare cu siguranta nu mai ratez evenimentele. Zilele acestea am primit o oferta pt un Ford Explorer 1998, este ok pretul, ma sperie consumul: 20 l benzina / 100 km in oras, are 4000 cmc. Nu stiu cat consuma in exterior, proprietarul l-a folosit ca masina de oras, dar eu imi doresc doar la munte sa merg cu el. Ce ma sfatuiti? Sa-l cumpar? Ma va stoarce de bani combustibilul ? Sa nu mai vorbim de piese, impozite....... Merci, seara faina ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 Bun venit in club 4x4 oana , dar te rog sa citesti regulamentul forumului si s ate prezinti la rubrica de prezentare a membrilor si sa ne spui ceva despre tine. On topic asa cum zici si tu , impozit mare , consum mare , nu stiu pretul dar oricat ar fii de bun vei da dublu la stat , orienteazate spre altceva, parerea mea :W Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator oana, cluj Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 Servus, ma interesa daca stie cineva cati litri de banzina consuma un Ford Explorer 1998 pe teren accidentat, proprietarul nu stie, nu l-a folosit. Pt Silence DJ: Nu am inteles la ce te-ai referit cand ai spus ca la "stat dai dublu", te rog detaliaza. Merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 Impozitul pe un motor de 4000cmc, autoturism, se duce spre 30 de milioane pe an. Consumul poate ajunge si la 50 de litri la suta, si chiar mai mult, daca mergi mult turat, in trepte mici. Daca motorul e dereglat, poti sa scoti consumul asta si pe sosea / oras. Eu sincer nu ti-as recomanda masina respectiva. Cand eram mic tare imi placeau cum arata, dar problemele sunt urmatoarele: - E ceva mai exotic, nu gasesti piese, mecanici la fel de usor ca la masinile de teren incetatenite (gen Toyota, Nissan, Mitsu, Suzi, etc). - Motorul e prea mare, si prea gurmand (taxe, consum, bani, etc) - Puntea fata e ciudata, nu prea am inteles-o. Fie e pe bascule, fie pe o chestie ciudata Ford... oricum,... Sfatul meu este ca de banii respectivi pe care ii ai, sa strangi putin si sa cauti ceva mai accesibil. Pretul unei masini nu e doar pretul de achizitie. Incearca sa iei in calcul TCO - Total Cost of Ownership (Costul Total de a Detine / Folosi). Pret de achizitie RCA Impozit anual consum (benzina saptamanala) piese mecanica mentenanta (revizii, costuri) fiabilitate (cat de des apelezi la piese si mecanica) Daca tragi linia, parerea mea e ca pica varianta cu Explorer. Vrei musai o masina foarte mare? Daca da incearca un Patrol scurt. un Pajero sau un LJ70. Daca e ok si ceva mai mic, mergi pe un Samurai, sau un Jimny. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 Sunt sigur ca stef ti-a raspuns cu brio la toate intrebariile , faza cu statu asa cum ti-a spus si el e ca dai multi bani la impozit si asigurare Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator oana, cluj Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 Impozitul pe un motor de 4000cmc, autoturism, se duce spre 30 de milioane pe an. Consumul poate ajunge si la 50 de litri la suta, si chiar mai mult, daca mergi mult turat, in trepte mici. Daca motorul e dereglat, poti sa scoti consumul asta si pe sosea / oras. Eu sincer nu ti-as recomanda masina respectiva. Cand eram mic tare imi placeau cum arata, dar problemele sunt urmatoarele: - E ceva mai exotic, nu gasesti piese, mecanici la fel de usor ca la masinile de teren incetatenite (gen Toyota, Nissan, Mitsu, Suzi, etc). - Motorul e prea mare, si prea gurmand (taxe, consum, bani, etc) - Puntea fata e ciudata, nu prea am inteles-o. Fie e pe bascule, fie pe o chestie ciudata Ford... oricum,... Sfatul meu este ca de banii respectivi pe care ii ai, sa strangi putin si sa cauti ceva mai accesibil. Pretul unei masini nu e doar pretul de achizitie. Incearca sa iei in calcul TCO - Total Cost of Ownership (Costul Total de a Detine / Folosi). Pret de achizitie RCA Impozit anual consum (benzina saptamanala) piese mecanica mentenanta (revizii, costuri) fiabilitate (cat de des apelezi la piese si mecanica) Daca tragi linia, parerea mea e ca pica varianta cu Explorer. Vrei musai o masina foarte mare? Daca da incearca un Patrol scurt. un Pajero sau un LJ70. Daca e ok si ceva mai mic, mergi pe un Samurai, sau un Jimny. Multumesc tare mult pentru detalii, lamuriri si sfaturi. Am sa le urmez si ma reorientez spre o alta marca. M-a fascinat aceasta masina, e foarte bine intretinuta, putin utilizata (abia are 100.000 km / 11 ani de viata), iar pretul era de 3000 euro. Nu vroiam aceasta masina pt oras, doar pt iesiri la munte. Merci, seara faina ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 1.Impozitul-poti sa-l rezolvi inmatriculand masina pe un pensionar(se reduce cu 50% iar bunica devine mare off-road-ista) 2. Consumul- poti monta o instalatie GPL Pentru celelalte minusuri nu am rezolvare deocamdata :sr http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 1. nu consuma 20.....ci un pic mai mult.....sa nu mai vorbim cand te dai un pic la el in teren..... 2. te-as sfatui sa itzi iei alta masina, pe ford kiar daca dai putin pierzi la consum si taxe impozite care sincer te usuca...... concluzie: gandeste te.........ca daca iei fordul ma indoiesc ca vei scapa usor de el.pe criza asta.... :h5 Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator oana, cluj Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 1.Impozitul-poti sa-l rezolvi inmatriculand masina pe un pensionar(se reduce cu 50% iar bunica devine mare off-road-ista) 2. Consumul- poti monta o instalatie GPL Pentru celelalte minusuri nu am rezolvare deocamdata :sr Problemele mele se reduc la cel putin doua: - consum mare de benzina (sincer, chiar nu pot lua nicio hotarare nestiind exact cat consuma pe teren accidentat) - impozitul anual. Este inmatriculata deja, are nr de CJ, am scapat de aceasta taxa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 1.Impozitul-poti sa-l rezolvi inmatriculand masina pe un pensionar(se reduce cu 50% iar bunica devine mare off-road-ista) 2. Consumul- poti monta o instalatie GPL Are mare dreptate colegul bbb. Daca masina e chiar "tzipla" eu zic ca merita. Treaba cu mecanicii mi se pare o gluma, acum se pricepe lumea la orice fel de masini, nu mai e ca acum 15 ani....Doar Ford-ul nu e Maybach. Sa stii ca masinile de teren americane in general sint foarte solide si trainic construite...Masini bune si cateodata subestimate, iar pentru plimbari la munte cum spui nu-ti trebuie ceva foarte capabil off-road ci mai degraba mare si comfortabil (ca Explorer-ul) , ceea ce americanii stiu foarte bine sa faca. Daca iti place , :Hr ia-o ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 La Motor de 4000 cc impozitul anual este de 2400 ron. Iar in legatura cu consumul , iti poti pune GPL . Cu 3000 eur nu iti poti lua nici nissan si nici toyota din '98. Si cred ca ai sa poti transforma masina in autoutilitara si in cazul acesta impozitul scade pe undeva pe la 600-800 ron/an Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 pretul e "comsi-comsa" asta e pretul si pe afara la genu de masina; daca e euro 3 ...mai bine poate mai lasa 500e sa o faci utilitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 atentie, din 1 aprilie a aparut o circulara la rar urile din tara si transformarea in autoutilitara se face NUMAI cu un proiect a unui carosier omologat si cu teste dinamice la bucuresti.... deci e aproape imposibil la aceasta ora adi (yo2bt) incearca si se pare ca e problema f serioasa nu mai contati pe treaba asta la cat consuma masina, o sa te gandesti de 3 ori pana sa pleci cu ea la drum, deci vei iesi mai rar si cat mai scurt...ceea ce nu e o treaba buna impozitul de 2500 ron e o suma mare, chiar daca nu in primul an, si sa nu uitam ca se va schimba impozitarea pe co2 cand intra in ue, la un an o sa apara si la noi, iar un benzinar la asemenea capacitete te va nenoroci nu e o varianta buna, cred ca mai bine iei impozitul pe 2 ani in avans si adaugi la cei 3000 si cauti ceva "normal" un nissan sau o toyota, mai ales ca tendinta preturilor e sa scada forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 @ soimu: cum e cu impozitarea pe codoi? ai ceva informatii in avans? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator oana, cluj Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 atentie, din 1 aprilie a aparut o circulara la rar urile din tara si transformarea in autoutilitara se face NUMAI cu un proiect a unui carosier omologat si cu teste dinamice la bucuresti.... deci e aproape imposibil la aceasta ora adi (yo2bt) incearca si se pare ca e problema f serioasa nu mai contati pe treaba asta la cat consuma masina, o sa te gandesti de 3 ori pana sa pleci cu ea la drum, deci vei iesi mai rar si cat mai scurt...ceea ce nu e o treaba buna impozitul de 2500 ron e o suma mare, chiar daca nu in primul an, si sa nu uitam ca se va schimba impozitarea pe co2 cand intra in ue, la un an o sa apara si la noi, iar un benzinar la asemenea capacitete te va nenoroci nu e o varianta buna, cred ca mai bine iei impozitul pe 2 ani in avans si adaugi la cei 3000 si cauti ceva "normal" un nissan sau o toyota, mai ales ca tendinta preturilor e sa scada Multumesc tare mult, ma reorientez spre alta marca, desi proprietarul Ford Explorer 1998 a cerut acuma 2500 euro, doar sa o vanda. Dar e cat un tanc si consuma enorm, plus ca are cutie automata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator oana, cluj Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 La Motor de 4000 cc impozitul anual este de 2400 ron. Iar in legatura cu consumul , iti poti pune GPL . Cu 3000 eur nu iti poti lua nici nissan si nici toyota din '98. Si cred ca ai sa poti transforma masina in autoutilitara si in cazul acesta impozitul scade pe undeva pe la 600-800 ron/an Merci tare mult de sfaturi! o sa invat si eu toate astea pe viitor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 Dar e cat un tanc si ..... are cutie automata. Asta e foarte bine. Cutia automata face toti banii. Un deliciu... La banii astia e chilipir. Eu zic sa-l iei, ii tragi un GPL pe el (injumatatesti costul cu combustibilul) si gata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 Sa zicem ca iei masina, ca te descurci cu impozitul , consum etc, dar vei avea MARI probleme cand o sa vrei sa o vinzi; Nu stiu cati vor vrea o masina ca asta. :sr http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 vei avea MARI probleme cand o sa vrei sa o vinzi; Nu stiu cati vor vrea o masina ca asta. Hai bre las-o naibii....Ce vanzare, daca da acum 2.500 peste cativa ani ce sa mai vanda ? Cu cat ? Ce diferenta e daca o da cu 1.000 sau cu 500 sau cu lumanare si colac ? Tot aia. Mai ziceam daca dadea 100.000 si in loc sa ia pe ea peste 4 ani 70.000 lua 10.000 dar asa.... Oana deja de la 3.000 cat cerea initial pana la 2.500 ti-ai scos aproape instalatia GPL. Daca e asa intretinuta masina cum zici (greu fara poze) atunci merge luata.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 oana mai negociaza , spune-i ca ii dai pe ea 2000 E bagi dume cum ca e impozitu mare si bla bla bla , daca e asa la 2000 merita , cu gpl-ul te descurci cumva Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 sper ca nu va apucati sa-i faceti varza topicul fetei cu comparatia intre manual si automat... era vorba despre Explorer aici. Pace voua! :p Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 Nu te baga la o masina mare daca vrei off, fie si de ocazie. Putine avantaje - siguranta (un mit discutabil ) , spatiu - poti sa dormi in ea (indiscutabil, dar cu efort). Daca vrei sa o treci pe numele propriu, gindeste-te de mai multe ori (si bine) la costul total. E o masina buna de calarit ,dar nu pe banii proprii....spun asta fara nici o aluzie ,am cunostinte cu un asemenea dinozaur. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 dincolo de discutiile specifice, pt ca o masina cu un motor mare va avea aproape sigur o cutie automata, care te ajuta in unele cazuri si te incurca in altele, de fapt orice masina are plusuri si nimusuri, orice sistem si orice ansamblu e mai bun la unele lucruri si mai prost (sau nepotrivit) la altele sunt cateva probleme generale care trebuie avute in vedere prima este CE VREI SA FACI CU EA DACA VREI SA FACI IESITI MULTE LUNGI SI DESE DE O COMPLEXITATE MICA-MEDIE... AI NEVOIE DE O MASINA IEFTINA SI FIABILA adica sa consume putin, sa nu stai cu ochii pe indicatorul de combustibil si sa nu trebuiasaca sa te cobori din munti pt plin si cand ai ajuns in traseu...tocami ai terminat jumate de rezervor la ce iti foloseste o masina mare dar care e ticsita de canistre de benzina si butelii de gpl? pretul si fiabilitatea pieselor e un alt factor important personal stiu ca transmisia de aro nu tine cat cea de toyota, dar sunt sigur ca in primul sat din munte nu gasesc un diferential de toyota, pe cand unul de aro il voi gasi (sau planetara sau altele) asa ca, daca sunt 3marci de masini "de tura" folosite la noi, toyota, nissanul si mercedes G, atunci probabil ca spre astea ar trebui sa te indrepti, pt ca gasesti piese SH si nu trebuie sa faci sapaturi pt a vedea de unde si cum aduci piese noi ai observat ca am lasat la urma impozitul, care nu e cel mai important, dar e un factor, pt ca in primul an il vei plati, in al doilea mai greu dar dai banul, dar poate in al 3 lea an o sa folosesti masina mai putin si o sa ai alte prioritati...dar impozitul il vei avea de platit tot atat, chiar daca febra a trecut... si atunci nu e bine sa te gandesti de azi la treaba asta? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 oana ,parerea mea renunta la achizitia asta,este moarta din fasa. -citiva pusti de 22-24 ani,nu stie cum se fac bani (vezi criza),ptr ei o nimica toata ,sint copii de bani gata.(cu scuzele de rigoare) -colegi precum=soimu,u2_2,cos- te-a indrumat F, corect Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Re: Intrebare: Ford Explorer 1998 @jantero.....foarte glumetz :ha: :ha: @oana......pozeeeeeeeeeeee sa vedem pe ce discutam :P Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate