Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

asigurari RCA de cacat

RETI

Postări Recomandate

Re: asigurari RCA de cacat

Da, dar tot e ceva, decat nimic...

Astia de la ASF mimeaza si ei ca lucreaza. Pana acum nici nu stiam ca exista asa ceva (ASF), iar la EUROINS li s-a suspendat dreptul de a emite polite...

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

intrebare :)

deci daca euroins nu mai poate emite polite ce se intampla cu alea deja emise si care intra in valabilitate din septembrie?

intreb ca asa am eu una facuta in avans si intra in valabilitate de pe 7 septembrie.

Link spre comentariu

Asta daca nu cumva initiaza o procedura de faliment. Dar, cred ca e greu, pentru ca, iarasi cred, ca sunt obligati la randul lor sa fie asigurati la alta firma.

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

intrebare :)

deci daca euroins nu mai poate emite polite ce se intampla cu alea deja emise si care intra in valabilitate din septembrie?

intreb ca asa am eu una facuta in avans si intra in valabilitate de pe 7 septembrie.

Ai raspuns singur, a ta e deja emisa ! :)

Intrarea in valabilitate e alta poveste , deci stai fara grija .

Link spre comentariu

deci sa inteleg ca in cazul meu este ok?

in ciuda tuturor discutiilor?

Au raspuns si ei la intrebarea asta: asigurarile deja incheiate raman valabile:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Un nou topic nu se justifica.

I N I M A G I N A B I L !

După decizia de a impune contribuţii la sănătate pe veniturile din chirii, Guvernul Ponta vine cu o nouă idee de a livra bani sistemului de sănătate. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că o parte din contribuţiile din asigurarea de răspundere civilă obligatorie (RCA) ar trebui transferate la sectorul medical de urgenţă şi că până la sfârşitul anului ar putea fi reglementat acest transfer. Potrivit reprezentanţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară, o astfel de reglementare va putea avea loc doar după ce va fi efectuată o consultare serioasă cu sectoarele afectate.

“Credem că o mare parte din contribuţiile din RCA ar trebui transferate la sectorul medical de urgenţe. Cele mai multe accidente rutiere se finalizează cu traume care au nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. Probabil, până la sfârşitul anului, vom realiza formele tehnice ale unui astfel de transfer”, a declarat Nicolăescu, la ZF Pharma Summit. Totodată, ministrul a făcut referire la noul proiect de lege privind statutul spitalelor, precizând că o unitate sanitară poate fi regie autonomă, societate comercială sau ONG. El a punctat însă că schimbarea statutului spitalelor publice nu va implica schimbări în relaţia acestora cu pacienţii. “Dacă schimbăm statutul spitalului, şi devine o entitate responsabilă, spitalul poate fi regie autonomă, societate comercială sau ONG. Spitalul, sub oricare dintre cele trei forme, rămâne proprietate publică a statului sau a consiliului local, în funcţie de locul unde se află. Numai că el are anumite avantaje. Spitalele nu sunt plătitoare de TVA în prezent, taxa se găseşte în costuri, ea nu se deduce”, a declarat Nicolăescu. El a adăugat că, dacă spitalele publice s-ar transforma în entităţi plătitoare de TVA, valoarea taxei s-ar scoate din costuri şi din când în când s-ar putea rambursa de la bugetul de stat.

ASF nu comentează

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Radu Soviani, a declarat pentru PUTEREA că nu se poate vorbi despre o decizie în acest sens până nu sunt consultate companiile de asigurări. Potrivit lui Soviani, ASF nu va comenta o astfel de decizie până când nu va exista o consultare concludentă, fundamentată pe studii de impact. “Suntem convinşi de faptul că orice decizie legată de fiscalitate sau parafiscalitate - un atribut exclusiv al Guvernului - ar trebui să fie luată doar după o largă consultare a sectoarelor afectate de o eventuală modificare. Până acum, această consultare consolidată nu a existat. Până când nu va exista o astfel de consultare concludentă, (în special cu sectorul asigurărilor), care să fie fundamentată pe studii de impact, ASF îşi rezervă dreptul să nu comenteze o astfel de intenţie”, ne-a declarat Soviani.

Consecinţa: Scumpirea RCA

Pe viitor, există o posibilitate mare ca preţul unei poliţe RCA să crească, dacă se va pune în aplicare ideea ministrului sănătăţii, consideră expertul în fiscalitate Gabriel Biriş. “Fiecare companie realizează un anumit venit din vânzările de RCA. Acestea nu sunt contribuţii, ci preţul poliţei RCA. Eu cred că se referă la extinderea răspunderii civile pentru toate daunele, urmând astfel ca banii din daună să meargă şi la sistemul medical de urgenţe, în caz că a fost necesară asistenţă. Oricum, această declaraţie va duce pe viitor la scumpirea RCA-ului, cu siguranţă”, ne-a declarat Gabriel Biriş.

Editat de pitonul
Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Asta e o ineptie demna de un ministru de kkt ! Personal nu cred ca se va pune in practica asa ceva .

Nu e exclus sa vina si cu ideea de a lua din RCA si bani pt minerii de la Rosia care nu vor sa munceasca decat la doi pasi de casa si neaparat in mina !

Link spre comentariu

Boul justifica pretentia spunand ca spitalele trateaza victimele accidentelor. Dar uita ca:

1. spitalele pretind vinovatilor care au provocat accidentele sa plateasca nota de plata pentru victime;

2. faptasii si victimele accidentelor rutiere sunt aproape intotdeauna asigurati sau coasigurati, deci au platit statului deja cel putin o data;

3. RCA include si asigurarea persoanelor din autovehicule, si se platesc despagubiri la fel ca la fiare.

4 E CRETIN! E HAMESIT! E INCOMPETENT! Dracu sa il invete minte!

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

...

4 E CRETIN! E HAMESIT! E INCOMPETENT! Dracu sa il invete minte!

E vreun membru al actualului guvern (sau al oricauia de dupa '89) care sa fie altfel? Ca eu nu-mi aduc aminte vreunul...:old

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare