Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero kit suspensie

coolhandluca

Postări Recomandate

Salut. Am un Pajero I din 90 pe care nu-l mai folosesc prin oras si vreau sa-l bag exclusiv la offroad. Deoarece oricum telescoapele sunt varza si trebuia sa le inlocuiesc de mult m-am gandit cu ocazia asta sa cumpar ceva mai profesional un kit amortizoare + arcuri care sa ma tina la un traseu de open si sa-mi ridice si putin masina cu ocazia asta cu vreo 3-5 cm. Va rog spuneti-mi ce marca ar merge la modelul meu si de unde pot comanda? Am vazut ca unii colegi de pe forum au service-uri sau magazine de piese poate imi poate aduce cineva la comanda si ajuta un biet incepator. Multumesc mult :hi
SHOGUN 3.0 V6 24V
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pajero kit suspensie

Salut. Am un Pajero I din 90 pe care nu-l mai folosesc prin oras si vreau sa-l bag exclusiv la offroad. Deoarece oricum telescoapele sunt varza si trebuia sa le inlocuiesc de mult m-am gandit cu ocazia asta sa cumpar ceva mai profesional un kit amortizoare + arcuri care sa ma tina la un traseu de open si sa-mi ridice si putin masina cu ocazia asta cu vreo 3-5 cm. Va rog spuneti-mi ce marca ar merge la modelul meu si de unde pot comanda? Am vazut ca unii colegi de pe forum au service-uri sau magazine de piese poate imi poate aduce cineva la comanda si ajuta un biet incepator. Multumesc mult :hi

In primul rand citeste regulamentul acestui forum si incearca sa il respecti.

Completeaza-ti locatia si fa-ti o prezentare in sectiunea dedicata.

Link spre comentariu

Cea mai sigura si mai ieftina inaltare la un Pajero mk I este urmatoarea:

Se face un body lift mic... de pana in 4 cm. Apoi se taie nitel din aripi... cam inca vreo 3-4 cm. Iar la urma se pun MT-uri 33" pe jante cat mai negative... Cam asta ar fi cea mai ieftina si mai sigura inaltare pentru Pajero.

Bine-inteles... mai sunt inventii gen bucati de cauciuc peste arcurile spate si ridicari din "berile" de torsiune fata. Nu-i nimic rau in asta... insa mai apoi fata va fi rigida ca un tractor, apoi urmeaza defectiunile. Sigur sunt kit-uri de inaltare, insa costa enorm si ... parerea mea... e ca nu se justifica pentru un plus de 3 cm. Tine cont ca un Simex 33" are de fapt cam 34" cu tot cu crampoane. Ceea ce inseamna ca e cu 3" mai mare decat 31". Adica se inalta garda la sol sigur cu 1.5", ceea ce in cm da vreo 4-5 cm... Cu restul de body-lift-uri, suspension lift-uri se inalta masina, insa transmisia (punte fata + spate) tot acolo ramane.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

ce am facut eu:

- bodylift de 4 cm de la Gepetto (gasesti la Mica Publicitate / Promo)

- arcuri spate puse pe un suport de cauciuc + dublate pe interior cu alt arc (de lada, moskvitch sau nu stiu ce dracarie ruseasca)

- inaltat putin din bari torsiune fata

- simex-uri de 33" de la Ionutz (gasesti la Mica Publicitate / Vanzari diverse)

- flanse la roti de 30cm + 30cm (la o roata si la cealalta) de la Calinvas (tot acolo, unde are si trolii T-Max)

- in rest am mai facut si alte modificari, poti vedea in topicul meu, cele de mai sus sunt insa pentru ridicat masina. Sunt multumit de ele, de aceea le recomand, oricum poti cauta aici pe forum si vei gasi si alte variante, nu inseamna ca nu sunt si altii la fel de buni

- mecanic pentru Bucuresti pot face recomandare, daca va intelegeti bine, daca nu sa nu ma acuzi de ceva :ha:

PS - singura problema la inaltare pe care am avut-o (restul se rezolva fara probleme, de ex protectia ventilatorului de pe radiator, care trebuie scoasa sau mutata; de verificat conductele de frana, dar la MK2 ai destula rezerva lasata din fabrica): maneta de la reductor nu mai cupleaza bine dupa ridicare deoarece va lovi in marginea gaurii prin care trece, prin caroserie. Trebuie decupata o garnitura de cauciuc, si daca inca mai loveste atunci trebuie largita putin si gaura din caroserie prin care trece.

Atentie dupa ridicare la amortizoare, ar trebui schimbate cu unele mai lungi nitel, eu inca nu am pus dar am de gand sa iau OME: ori de la colegi (vezi Mica Publicitate) ori de la dealerul lor din Ro

KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

Nu ma intereseaza bodylift. Caroseria e destul de ridicata deja si am centrul de greutate prea sus. Cand merg prin ravene frec cu puntile nu cu caroseria. Dupa cum am scris oricum telescoapele mi-s duse si trebuie sa cumpar altele de aia as vrea daca tot le inlocuiesc sa fie ceva mai HD. Stie cineva ceva date de contact pt dealerul OME din Romania? Merci

SHOGUN 3.0 V6 24V
Link spre comentariu

http://www.taubenreuther-romania.ro/

bodylift iti permite sa pui cauciucuri mai mari, care este singura modalitate de a mari distanta intre punti si sol...

pe de alta parte, din cate stiu eu, amortizoarele singure la pajero nu o sa te inalte dupa cum ai spus in primul tau mesaj: "si sa-mi ridice si putin masina cu ocazia asta cu vreo 3-5 cm"

KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

Pooortaaaleeee , neamuleeeeee .......

.......... pentru care mi-as vinde si catzelu' .......

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pooortaaaleeee , neamuleeeeee .......

.......... pentru care mi-as vinde si catzelu' .......

Nu-s chiar asa de scumpe. La 3500-3600 euro gasesti un set. Eu nu mi-as vinde doar cu atita catelul, nici macar ala strins de pe strada ... as da o soacra pe banii asta, dar nu-mi iese nici macar de o franzela ...

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Un mitz cu portale fata -spate ar fi ceva ..... mai ceva ca o bonda naturala....

Catelul meu sigur vine inapoi....si li revind pentru amortizoare de calitate , reglabile pneumatic.Cu ceva munca , ajuta la Pajero, cistiguri mari pe toata linia, durata de exploatare relativ redusa.....

....totusi soacra-mea face sarmale.......nu vind....ca poate se intoarce.....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare