Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rog ajutor informatii caroserie Samurai

Vizitator doomdog

Postări Recomandate

Vizitator doomdog

Salutare,

Am vazut ca ar exista 3 variante de Samurai: softop, hardtop si inchisa. E corect?

Am tot cautat si imi cer scuze daca s-a mai spus, dar sint nou-nout si nu am gasit o descriere pe larg a celor 3 variante, ce presupune fiecare, avantaje, dezavantaje. M-ar interesa, bineinteles, pareri avizate, de la posesori. De exemplu, eu inclin spre varianta aceea inchisa, dar poate e o alegere foarte neinspirata, etc., vazind ca multi dintre voi au decapotabile. Se poate demonta acel acoperis/prelata? Cind se face asta? De ce? E frig in cele fara caroserie completa de tabla? Sint intrebari pe care poate multi dintre voi le-au avut mai la inceput asa... Nu rideti :) La fel, cum e cu parcarea in fata blocului, cum e mai bine sa iau masina? Va rog dati-mi cit mai multe detalii, ca pentru un incepator.

Multumesc anticipat pentru cei ce-si vor rupe din timpul lor pentru a-mi raspunde.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Rog ajutor informatii caroserie Samurai

depinde ce vrei sa faci cu masina?

adica vrei so folosesti numai la iesiri in off-road ?

sau prin oras zi de zi?

sau altceva?

apropo treci si pe la prezentarea membrilor :rules :cl si nu mai deschide o gramada de topic-uri :rules :cl stiu ca esti nou si presat de timp dar trebuie sa te conformezi dupa niste reguli

Suzuki
Link spre comentariu

Vizitator doomdog

Vreau sa o folosesc in ambele situatii, DAR.

Nu cred ca descrierea variantelor depinde de destinatia masinii.

Pentru un post folositor, cred ca puteai sa imi descrii, de exemplu, ce te (ne)multumeste la Samurai-ul tau, din punctul de vedere al topic-ului.

In ceea ce priveste regulile, le-am citit si asimilat, iar prezentarea mi-am facut-o (INAINTE de a posta) si se poate verifica in locul respectiv. Si daca 2 (doua) topic-uri inseamna "o gramada", atunci... :sr

Apropo, se spune "conformezi _unor_ reguli"...

Link spre comentariu

Prietene,

uite asa arata masina cu care eu si copilotul sau inca o persoana (adica are 2 locuri), mergem la ,,joaca" , sau prin oras - dar numai tranzitoriu, masina asta nu mai e de plimbare prin oras , sunt multe modificarii care o fac sa fie destul de incomoda in oras.......

caroseria a fost la origine una decapotabila si a ajuns cum o vezi aici;

colegul care ti-a raspuns mai inainte, are dreptate, ce vrei sa faci cu masina?! o masina preparata, se modifica substantial si nu prea mai conteaza mirosul odorizantului :grin:

la una de tura.... nu prea conteaza caroseria, deoarece la performanta nu vei ajunge fara modificarii substantiale...... si astfel.... ne invartim in cerc, concluzia: TREBUIE SA STII CLAR CE VREI SA FACI CU MASINA -apoi intreaba si sa fii sigur, vei primi o gramada de raspunsuri.

Oricum, eu ti-as recomanda una soft top, cu alarma si senzor de perimetru; cat despre caldura sau frig..... o sa vezi tu :grin:

Te salut.

Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare !

------------------------------------------------

Link spre comentariu

asculta omule eu ti-am spus prieteneste sa citesti regulile si sa nu deschizi "o gramada" de topic-uri (nu aveai decat 3post-uri in 2 topic-uri nu puteai sa postezi si asceasta problema acolo in primul topic, daca am face toti la fel pt fiecare problema un topic in parte) , in privinta prezentari imi cer scuze nu am vazut prezentarea ta pt ca de obicei membri isi deschid un topic pt a se prezenta inca o data scuze

eu nu vreau sa ma cert cu nimeni dar nu imi spune tu cum sa scriu, scriu cum vreau eu nu cum vrei tu daca iti place bine daca nu nu :P

mie unu imi place varianta deschisa pt ca folosesc masina numai la iesiri de weekend in off si imi place natura si aerul curat dar cu o prelata la dispozitie tot timpu in caz ca se schimba vremea

daca te dai cu ea zi de zi varianta inchisa mi se pare mai buna mai ales iarna fiind mai calduroasa

de asta am zis ca depinde ce faci cu masina

ps asta este parerea mea depinde si de om

Suzuki
Link spre comentariu

Vizitator doomdog

Nici eu nu vreau sa ma cert cu nimeni si poate pur si simplu nu am fost incintat de primirea facuta, mai ales dupa ce am respectat regulile. Consider ca un forum e mai bine organizat daca se tin lucrurile organizate si separate pe subiecte, si oricind un topic poate fi deviat daca e incarcat din start cu mai multe teme. Stai linistit ca nu urmaresc record de post-ari... In ceea ce priveste gramatica, la fel cum tu iti rezervi dreptul de a scrie cum vrei si de a imi nega mie dreptul de a-ti atrage atentia (tot prieteneste), la fel si eu imi rezerv dreptul de a nu renunta la corectitudinea limbii romane. We agree to disagree.

Revenind la tema curenta, incep sa inteleg ca de fapt modelul constructiv nu e asa important si nu face obiectul unei pasiuni deosebite in sine. Traiam cu impresia ca se ridica din sprincene dezaprobator la vederea unei masinute inchise ;) Si ca exista considerente dincolo de cele de bun simt, concrete si evidente, cum ar fi frig, intemperii, vandalism etc.

Cred ca s-a inteles gresit, eu in principiu vreau masina pentru drumuri inaccesibile cu masina normala, si soseaua pina acolo, nu oras zi de zi (cu o exceptie, descrisa in celalalt topic), si parcare in fata blocului, deci se pare ca mi-ar trebui intr-adevar tipul inchis, daca nu iau in considerare sugestia data de un coleg mai sus, cu soft top si alarma... Dar nu stiu sigur; speram sa aflu mai multe detalii personale de la posesori.

Link spre comentariu

ok nu are rost sa ne contrazicem in off-topic facem pace si gata :p desi nu ne-am certat au fost niste replici care ne-au deranjat pe amandoi :h5

in legatura cu masina :

samu' meu este destul de modificat incat sa nu il pot inmatricula. acoperisul de deasupra pilotului si al copilotului este din tabla striata de 4mm iar in spate unde nu are loc decat o rezerva si cateva cutii bateria si troliul va veni o prelata facuta de mine acasa

o sa pun o poza

asta este varianta numai si numai pt off-road

mai avem ceva colegi pe forum cu niste "veverite" foarte interesante

in limbajul de pe forum veverita = samurai

dl dalmatianu are varianta inchis si samurai-ul arata nu bine foarte bine mai rar un samurai asa bine intretinut (varianta de oras) nemaipomenit de frumos

cu ocazia asta il salut

Suzuki
Link spre comentariu

Teoretic, cele 3 variante de care spui, sunt doar doua.Adica break(cea cu caroseria inchisa) si cabrio.Pe cea cabrio poti opta sa pui un soft-top (varianta decapotabila cu prelata si cadre metalice care se pliaza) sau un hard-top(care este o carcasa din material dur si usor gen fibra de sticla, aluminiu, etc.)

Al meu este tipul break si pina acum nu am de ce ma plinge de el.Sincer sa fiu si la masinile la care am avut trapa, nu am folosit-o niciodata.Avantajele sint ca nu ai probleme ca la celelalte doua,adica deteriorarea mai rapida a prelatei sau mecanismului de pliere sau probleme de etanseitate.Si cred ca e si mai sigura in caz ca te rastorni.Acum depinde si ce ii place fiecaruia.

Concluzie : varianta break mi se pare cea mai fiabila. :h5

Si ca sa fac o precizare, i-am zis varianta "break" nu ca asa m-i s-a nazarit ci pentru ca asa e trecuta in Cartea de Identitate.

Link spre comentariu

Vizitator doomdog

Multumesc PYZ, imi permit sa apreciez ca foarte informativ textul tau. Acum am inteles si eu in sfirsit, ca sa nu mai vorbim ca pot sa ma exprim corect cu termenul de break, sau cabrio :)

Incep sa inclin din ce in ce mai mult pentru varianta break. E clar insa ca e vorba de preferinta personala, multi probabil prefera aer deschis, natura, cum spunea cineva mai sus...

Avantajele pragmatice la break, insa, sint evidente si aparent in numar mare.

Link spre comentariu

Sunt 2 modele de caroserii:

SoftTop cu prelata sau hardtop(hardtop)

Metaltop cel cu topul de metal.

Dupa parerea mea daca folosesti masina mai mult pe sosea si ture de offroad mai soft e mult mai ok cel metaltop pentru ca e mult mai silentioasa,nu ploua in ea nu-ti rupi prelata in copaci,nu-ti taie nimeni prelata sa-ti ia casetofonul.....

Pentru modificari substaniale de extrem.....se preteaza mai bine cel softop

O seara buna va doresc :grin:

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Eu am testat ambele variante. Initial imi cautam varianta Metaltop dar s-a ivit ocazia sa-mi iau soft-top de care am si profitat.

Ce iti pot spune acum este ca intradevar varianta Metaltop este mult mai silentioasa la interior. Eu cu a mea cand am adus-o de la VL, cu prelata, nu ma puteam intzelege la telefon pe autostrada.

In privintza sigurantzei in locul de parcare, mi-am luat un hard-top de fibra cu care voi circula in oras, urmand ca la ieshiri in off-road sa pun soft-top-ul in "porbagaj"( nu stiu care portbagaj :ha: ) si sa merg cu ea decapotata.

De frig nu iti pot spune nimic inca pt ca nu am dat cu ea de frig. Cert este ca apa nu a intrat in ea si a trecut prin niste ploi zdravene cu soft-topul pe ea.

In rest abia ashtept s-o termin iar la anul sa ies cu ea pe Dorobanti decapotata :ha: :ha: :ha:

PS Si atentie modelul decapotabil este ceva mai scurt decat cel inchis (vre-o -10 cm in spatele scaunelor din spate)

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare