Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pompa motorina

cos

Postări Recomandate

Am o intrebare pt cei cu barba : ce tipuri de masina au pompa de motorina exterioara rezervorului, la 12v , pe furtun, de preferat peste 5 l/min.

Vreau o asemenea pompa , sa o montez la rezervorul suplimentar.Am gasit variante doar pt benzina, am dubii ca ar functiona bine la temperaturi joase.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pompa motorina

sti cum este pompa mecanica de tractor ?(asemanatoare cu cea de dacie benzina)

deci corpul cu supape este indentic

-la auto lastun pompa de benzina este electrica,dar pe alt principiu,eu am folosito ptr motorina,chiar si iarna-sigur,sigur merge ! pret s.h.-50-60 ron -nu stiu debitul !

-

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Am pompa de lastun pe masina de lucru, ca o a doua pompa de benzina.Debitul e insuficient pt o pompa de transfer, o depasesti fara probleme daca dai la mina la coada de actionare manuala a celei mecanice, fara sa te agiti frenetic.M-am gindit si eu sa o folosesc, dar e electromagnetica, , debit mic o lasi o juma' de zi sa transfere 45 l.

.....rezervorul imi tre' pt diesel.....ca sa dau la doseala cei 30 l....cind ma duc in sahara....

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

La peste 3Hz, incepe sa isi piarda suflul si poti folosi masina ca sperietoare de sobolani , asa vibreaza.....lipseste o blonda, ca sa nu se iroseasca vibratiile.Ideea e mareata, pompa e bulletproof, dar una rotativa cred ca ar avea randament mai bun.

Va multumesc , astept in continuare variante la problema , desprinse din experienta dvs.

Link spre comentariu

Vizitator fender

5 l/min inseamna 300 l/h. Nu stiu daca vei gasi o pompa de alimentare la debitul asta pt. ca masinile nu consuma mai mult de 1/10 din cantitatea asta.

Ce-ti trebuie tie se numeste pompa de transfer combustibil, sunt rotative si au debit intre 40 si 150 l/min. Spre deosebire de pompele de alimentare, care trebuie sa furnizeze si presiune, pompele de transfer nu dau decat 0.1-0.5 psi dar, in schimb, au debit mare. Majoritatea sunt date de producator ca fiind bune pt. benzina, motorina si biodiesel.

Link spre comentariu

Exact asta face , dat nu am scris direct 'pompa de transfer combustibil ', stiind ca au presiunea relativ mica si un filtru in amonte le-ar induce cavitatia si ar face inutila instalatia.Ma gindesc ca o pompa de motorina dedicata ar fi mai sigura. Marele impediment e costul celor de motorina care sint de trei ori mai scumpe decit cele pe benzina , dedicate, exterioare.Azi mi-a zdruncinat ideea preturile-pompa pt diesel=1200 ron ; pompa benzina=320 ron.

Inca mai caut...

Link spre comentariu

Vizitator fender

De ce vrei sa pui filtru in amonte? Exista sansa sa ai in rezervorul auxiliar motorina mai murdara decat in rezervorul principal? Eu nu m-as complica cu un filtru, cel mult un decantor.

O pompa de transfer buna si pt. motorina e cam 500 de lei.

Vezi ca nu stiu care model de Patrol (GU?) are rezervor auxiliar cu pompa de transfer inline din fabrica ca optiune sau pt. piete din emisfera cealalta.

Pompe de trasfer pt. motorina se folosesc curent si pe barci pt. transferul intre rezevoare. Cand rezervoarele sunt dispuse la babord si tribord atunci se folosesc pompe reversibile (se inverseaza polaritatea) pt. echilibrarea greutatii.

In locul tau pe solutia asta as merge. In felul asta scapi si de eventualele complicatii cu alimentarea auxiliarului (separata sau nu). Costa vreo 200 USD plus transport (nu cred ca te mai pune sa platesti vama si tva).

Ar mai fi si solutia sa bagi aer (din orice compresor montat onboard) in rezervorul auxiliar dar trebuie ca rezervoarele sa aibe busoane de alimentare separate si sa modifici unul dintre busoane a.i cel de la rezervorul principal sa 'tina' o presiune mai mica (sau sa-l scoti pe perioada transvazarii).

Link spre comentariu

eu zic sa iesi la lumina cu una bucata pompa electrica "pe furtun" de IVECO Turbo Daily. E sub 200 euro, merge de rupe, nu stiu exact transferul dar merge beton. Se gaseste peste tot, inclusiv la dezmembrari sau la orice magazin piese Iveco. Si ai inchis un subiect, plus ca la o adica gasesti replacement oriunde in europa...

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

Am pompa de lastun pe masina de lucru, ca o a doua pompa de benzina.Debitul e insuficient pt o pompa de transfer, o depasesti fara probleme daca dai la mina la coada de actionare manuala a celei mecanice, fara sa te agiti frenetic.M-am gindit si eu sa o folosesc, dar e electromagnetica, , debit mic o lasi o juma' de zi sa transfere 45 l.

.....rezervorul imi tre' pt diesel.....ca sa dau la doseala cei 30 l....cind ma duc in sahara....

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... FP:US:1123

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare