Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Daihatsu Terios

Caphonne

Postări Recomandate

Salutare cu toate ca sunt posesor al altei marci auto am vrut totusi sa va arat aceasta buburuza mica si frumusica pe care am vazuto in Grecia.Masina arata destul de ok si de tzeapana acolo in Grecia find foarte des intalnita.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...

Re: Daihatsu Terios

Sall.Sunt si eu un posesor de Terios din martie 2008, am acum 20000 km si sunt foarte incantat de masina.Nu am luat-o in ideea unor modificari cum sunt marea majoritate a celor de pe forum.Am folosit-o pe multe trasee si nu am fost dezamagit.[youtube:20zkm9x9]http://www.youtube.com/watch?v=H9aGcpjatm8[/youtube:20zkm9x9]

Asta fac grecii in parcurile lor special amenajate pentru off-road(din ce am vazut si pentru masini nemodificate)

[youtube:20zkm9x9]

[/youtube:20zkm9x9] aici sunt eu incercand apa cu degetul :wink:

Daihatsu Terios 4x4 permanent

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Vreau sa ma duc la o verificare pe rampa de toamna-iarna , si o gresare daca este necesara.Nu am mai facut pana acum fiindca nu am avut astfel de sistem.Ceva idei?Unde sa ma duc?Merci!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Masina arata bine pentru plimbarici normale pe trasee unde nu te poti duce cu un turism.Legat de verificari gresari etc nu stiu ce sa zic ...Dealerul nu ti-a recomandat un service unde sa-i faci reviziile?

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Vreau sa ma duc la o verificare pe rampa de toamna-iarna , si o gresare daca este necesara.Nu am mai facut pana acum fiindca nu am avut astfel de sistem.Ceva idei?Unde sa ma duc?Merci!

La noi in tara in momentul asta nu mai exista dealeri.Eu am chizitionat masina din Austria , datorita pretului mai mic.E luata printrun prieten care este importator multi-marca.Ultimii care au adus masinuta au fost cei de la Subaru Radacini (Prisma/Corbeanca) dar care aveau doar versiunea mai slab echipata.Service-ul se face la Bosch Car Service pe Marasesti,dar....pass.Sunt un pic paraleli chiar in privinta unei revizii!Prefer sa o duc eu la alt service si sa-i cumpar consumabilele,iar apoi trimit cartea la stampilat in Austria.

Nu ,nu este pe sasiu separat,dar cat o folosesc eu in light of-road imi este de ajuns ,taica-miu are un Jimny nemodificat si mai mergem impreuna pe dealurile din zona unde s-a mutat(Patarlagele-Nehoiu).

Cateva date despre ea:

Cutie manuala in 5 trepte

Diferential central blocabil

Aer conditionat

ABS

EBD

Sistem de control al tractiunii TRC

Sistem de control al stabilitatii VSC

Motor Benzina 1,5 l VVTi

16V, 105 CP

Link spre comentariu

In Austria era 19500 euro si aici 23600euro.Am luat-o pe firma si am platit 16200.Acum mai este o bucata la Subaru Radacini varianta Top (eu am Top S) cu ~16000 .

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Salut am un prieten care si-a cumparat un Terrios din 97 imi poate spune cineva cum se poate inalta si ce cauciucuri offroad se pot pune pe el neinaltat eu am vitara si nu prea am cum sa il ajut cu idei. Mersi

Offroad Club Sibiu
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

@lucianer: salutare, si eu sunt in cautarea unui "minisuv" ca sa-i zic asa... deocamdata sunt chitit pe un Jimny stock pe care sa-l folosesc asa cum folosesti tu acum Teriosul. Am o intrebare pentru tine: cat este garda la sol la Terios? multumesc anticipat.

Intreb pt ca de vreo 2 zile am tot dat de el pe site-uri... Mentionez ca am sa achizitionez ceva second hand, nu am bani de una noua, ce parare ai de Terios construit intre 2000-2005 (comparativ cu Jimny construit in aceeasi perioada) ?

Editat de tdd70
LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

@tdd70 - pe lucianer il gasesti pe suzuki-club.ro.

Ce pot sa-ti spun eu este ca jimny e mai rigid. Are sasiu si punti rigide. Poti sa-l inalti si sa-l modifici relativ usor (pe bani bineinteles). Terios e fara sasiu cu suspensie independenta deci mult mai confortabil (si mai tehnologizat). Nu poti sa-i faci mari modificari.

E bine sa te uiti pe net dar trebuie sa faci si test drive. Bafta la achizitie.

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

@alexb25 multumesc de raspuns. inca sunt indecis pentru achizitie, de Jimny am aflat si eu destul de multe de aici de pe forum si din alte parti, numai ca din toamna vine barza si nu stiu cat de incapatoare va deveni (dintr-o data) un Jimny pentru 2 adulti si un bebe. la Terios imi place faptul ca are 4 usi desi nu prea agreez ideea ca 4x4 este permanent cu toate ca are un diferential central blocabil care "cica" ajuta in multe situatii. Sincer, sotia este mult mai atrasa catre Jimny, ii place tare mult si de aceea spun ca sunt inca indecis, eu ma gandesc totusi si la spatiul interior... pentru un bebe e nevoie de mult spatiu (chiar daca el e mic :D). ...inca ma mai gandesc, cand ma voi hotari am sa scriu aici pe forum pt ca va fi un 4x4 cu siguranta.

Am aflat si garda la sol la Terios: 190mm pentru modelele noi, nu stiu modelele vechi cat au dar foarte probabil ca pe undeva pe acolo.

revin cu edit: la Terios imi mai place ca e ceva mai spatioasa decat Jimny...

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

Terios e f bun ca varianta all-around, e mai confortabila pe sosea si in teren, cat timp o tii incaltata corespunzator si te rezumi la forestiere si nu exagerezi o sa fie super. Are unghiuri f bune iar motorizarea este una dintre cele mai fiablie la momentul actual.

Motorul de la Daihatsu este mai puternic si mai potent, nu te face de ras pe strada si nici in afara ei.

Un fapt imens pe care il omiti este REDUCTORUL. Care Terios-ul nu il poseda. Si care te ajuta imens de mult in off-road. Te lasa sa mergi 2x4 pe sosea, 4x4 in teren si sa modifici rapoartele in low.

De asemenea, dar pe locul doi ar fi puntea fata rigida, care e foarte buna in off-road, dar mai putin pe sosea, rigidizand si ingreunand masina.

Deci, daca nu vrei sa o modifici, ia-ti Terios linistit.

Daca vrei sa iesi cu baietii, chiar si la prietenesti, ia-ti Jimny, fara regrete.

Spor la ales!

P.S. vezi ca nevasta stie ea ceva :y

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Din motive de "tantalie" mi-am incurcat parola ,si mai multe de nu intelegeam ce se intampla.Acum am reusit sa resetez aceasta parola si sa revin aici!:ypu

Masinuta merge in continuare exemplar, a trecut de 38000 km si peste 12000 pe GPL, nu-mi pare rau de alegerile facute, nu prea am mai avut timp de multe iesiri in aer liber...dar niciodata nu e prea tarziu!

Bafta!

Link spre comentariu

Eu zic ca MERITA pe orice masina, nu numai pe Terios.Mai ales daca faci kilometri intrun an!Consumul in oras pe benzina era de max 12 iar acum mai mare cu maxim 1,5 l.

Editat de Astral

Link spre comentariu

Totul a costat 2200 ron.Este instalatie Tomasetto secventiala euro4.Rezervorul este in portbagaj.A trebuit in felul acesta sa-l sacrific!

http://www.postimage.org/image.php?v=TswyD0S

http://www.postimage.org/image.php?v=TsjQX8i

http://www.postimage.org/image.php?v=TsjQgJS

http://www.postimage.org/image.php?v=TsjQDb9

http://www.postimage.org/image.php?v=TsjQS90

Scuzati calitatea pozelor facute cu un telefon!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare