Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor - posibila estorcare

vitalies

Postări Recomandate

Salutare tuturor

Am nevoie de ajutorul sau sfatul vostru

am comandat recent niste bunuri din China - chinezul le-a trimis pe mare si mi-a cerut 60 de dolari

coletul cantareste 30 de kile are 0,05 metri cubi marfa valoreaza 820 de dolari.

La sosire in portul constanta a marfii ma contacteaza firma transportatoare si ma anunta ca trebuie sa achit o sumedenie de taxe pentru pachet care insumate sar de 13 milioane

- LCL Costs : 60 RON + TVA

- Warehouse Handling Charges : 250 RON + TVA

- Port Forwarding Fee : 20 EUR + TVA

- D/O + Administration Fee + ISPS : 190 RON + TVA

- Documentation : 180 RON + TVA

- CIS : 55 EUR + TVA

- Customs Inspection at POE ( if necessary ) : 105 RON + TVA / to, min = 105 RON + TVA / shipment

si astea toate fara taxa vamala.

Pana acum nu am paltit niciodata asemenea taxe - doar taxa vamala la ridicarea marfii si atat.

Ajutati-ma cu sfat - cat de legala este ceea ce fac transportatorii si cum si unde pot sa contest aceasta nedreptate?

Le-am ceru lamuriri si in afara de raspunsuri evazive de genul ca asta este si terbuie sa platesti vrei sau nu nu am primit.

Alt aspect este ca am cerut sa ridic personal marfa in port Constanta si au refuzat si ma obliga sa platesc tot felul de taxe legate de aducerea marfii in Bucuresti, desi nici vanzatorul nici eu nu am cerut sa fie adusa in Bucuresti.

Ajutati-ma care puteti cu niste sfaturi ca ma lasa nervii

Cand se va termina toata tarasenia o sa va zic si numele companiei ca sa nu va parliti si voi in viitor.

Multumesc

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor - posibila estorcare

Din pacate nu prea ma pricep nici eu la asa ceva,dar daca crezi ca pot sa te ajut cu ceva ,nu ezita.Pot merge direct la sediul lor si sa vad ce si cum la fata locului.

Nu mi se par in regula aceste taxe.Si eu am adus din China ,dar nu pe mare....si in afara de vama....nu am avut nimic de platit.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Si eu am impresia ca este pentru containerul intreg - insa nu inteleg ce si pentru ce sunt majoritatea taxelor. Le-am pus intrebarea - daca comandam un pachet de tigari care incape in palma si valoreaza 5 dolari tot 13 mil aveam de plata - raspuns da !!!!

Este un santaj curat - ca sa iau marfa trebuie sa le platesc - daca nu o fac in 10 zile - sute de euro penalizari. Culmea m-au atentionat ca chiar daca abandonez marfa tot o sa le platesc taxele. Este banditism mascat. Le-am zis ca nu am semnat nimic cu ei - si au zis ca cica daca am acceptat transportul de la vanzator e ca si cum as fi semnat. Eu ma mir ca in conditiile astea nu ma obliga sa platesc mii de euro !!!!!

Se folosesc de incapacitatea noastra de a riposta si ne estorcheaza cum pot. Sunt sigur ca ii pot ataca oficial prin autoritati dar nu stiu cum si unde sa ma adresez.

Am crezut ca este un abuz local si am cerut explicatii la comitetul director al firmei mama care nu este in Romania - si-au bagat ceva in mine si nici macar nu s-au catadicsit sa raspunda. De citit au citit sigur mail-ul meu pentru ca tanti cu care ma conversez in Romania a folosit niste expresii pe care le-am scris dirfectorului - deci ei i-au raspuns pe mine s-au pisat.

Sunt un car de nervi pentru ca simt ca am dreptate dar nu am cum sa mi-o fac!!!

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Nu sunt sigur...dar niste idei,pot da si eu...

OPC-ul e apa de ploaie...dar trebuie sa apere drepturile consumatorului...ar fi un pas.

Daca sunt transportatori atunci ar trebui sa aiba o licenta de la ministerul transporturilor....

O reclamatie la Garda Financiara...sa justifice ....pentru ce cer banii...

Poate totusi e-mail-ul trimis celor de afara nu a ajuns unde a trebuit...pentru ca stiu ca afara exista un control foarte riguros pentru CUSTOMER SATISFACTION.Ar mai trebui trimis acelasi mail pe adresele de worldwide si il vor redirectiona (macar unul din destinatari)catre cel care poate sa va ajute...macar cu un raspuns de bun simt.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Si eu am impresia ca este pentru containerul intreg - insa nu inteleg ce si pentru ce sunt majoritatea taxelor. Le-am pus intrebarea - daca comandam un pachet de tigari care incape in palma si valoreaza 5 dolari tot 13 mil aveam de plata - raspuns da !!!!

Este un santaj curat - ca sa iau marfa trebuie sa le platesc - daca nu o fac in 10 zile - sute de euro penalizari. Culmea m-au atentionat ca chiar daca abandonez marfa tot o sa le platesc taxele. Este banditism mascat. Le-am zis ca nu am semnat nimic cu ei - si au zis ca cica daca am acceptat transportul de la vanzator e ca si cum as fi semnat. Eu ma mir ca in conditiile astea nu ma obliga sa platesc mii de euro !!!!!

Se folosesc de incapacitatea noastra de a riposta si ne estorcheaza cum pot. Sunt sigur ca ii pot ataca oficial prin autoritati dar nu stiu cum si unde sa ma adresez.

Am crezut ca este un abuz local si am cerut explicatii la comitetul director al firmei mama care nu este in Romania - si-au bagat ceva in mine si nici macar nu s-au catadicsit sa raspunda. De citit au citit sigur mail-ul meu pentru ca tanti cu care ma conversez in Romania a folosit niste expresii pe care le-am scris dirfectorului - deci ei i-au raspuns pe mine s-au pisat.

Sunt un car de nervi pentru ca simt ca am dreptate dar nu am cum sa mi-o fac!!!

scrie la o televiziune....ca tot e scandal cu portu cu base...cu cei care opereza in port....

Link spre comentariu

Daca contractul de expeditie a fost incheiat "franco furnizor" atunci ai o problema ce implica toate aceste costuri, plus riscul pentru tine ca acesta nu raspunde de marfa deteriorata. Daca transportatorul a fost platit de catre furnizor cu contract de predare " franco beneficiar" atunci nu cred ca au dreptul sa iti solicite toate aceste taxe. este important din punct de vedere al costurilor tale finale, sa cunosti modul in care furnizorul l-a contractat pe caraus.

Link spre comentariu

pentru asa ceva exista comisionari vamali ... acum nu ai decat sa platesti ... oricum plateai .... nici nu e o suma imposibila ...

da ce ai luat ca murim de curiosi .... ofer un spalat gratis daca-mi spui ....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

cand termin cu toata tarasenia o sa va zic ce e in cutie :banana

Link spre comentariu

Este Normal ceea ce ti-au cerut :)

Ce conditie de livrare ai pe invoice ? daa ai EX WORK Te-ai fript :ha: pe mine m-au costat numai taxe in China 200 EUR .. :P

Erau 5 CBM la mine.

Cu cat aduci un colet mai mic cu atat costurile transportului dintre care multe sunt FIXE devin mai mari raportate la valoarea bunului importat .

Pare cred si logic .....

Salutari,

Calinvas,

Sa ne spui cat te-a costat in final sunt chiar curios :hi

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare