gabitzu Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Astazi am intalnit minunatia asta. Stiam ca exista, dar n-am vazut niciodata. Oricum, arata interesant, si proprietarul se vede ca a avut grija de ea. am povestit un pic cu el, din ce am inteles de la el, pe langa cele 5 viteze "normale", mai are una, care merge doar cand e 4x4 cuplat, o viteza super redusa´, dar nu e reductor, adica e doar treapta aia... Motor 1,7 / 75 CP, si masina are 1500kg goala. Suspensie independenta, si e identica fata/spate, se poate schimba intre ele. Diferential blocabil spate (asta sigur, fata nu cred, din ce am inteles) Armata germana a ales initial masina asta in defavoarea G-ului pt ca era mai ieftina, si dupa ce au renuntat la ea au trecut la Mercedes G :grin: A, si cica Iltis inseamna un soi de dihor, sau un rozator oricum, din ce incerca tipul sa-mi explice... Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 bai da urata mai este !!! totusi interesant pentru cultura generala ! Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 nasoala masina la viatza ei..... chiar...o sa visam urat la noapte... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Cate masini militare cu pretentii de miss ati vazut voi? Ce Kraz-ul e frumos? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Septembrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2007 In realitate arat EXACT ca o barca cu roti ... :bleah Tipul era extrem de entuziasmat de ea, nu stiu de ce, si imi statea pe limba sa-l intreb de un G, da´ma gandeam ca scoate draq vreo pusca la mine :P Oricum, daca parintii ei i-au zis dihor, noi ce sa mai zicem ? Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 ba mie chiar imi place masina...o strica botul ala prea in fata...pierde din unghiul de atac....in rest...super Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Re: VW Iltis Suspensie independenta, si e identica fata/spate, se poate schimba intre ele. cum , cum ?? se pot schimba intre ele... ce sau cine? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Re: VW Iltis cum , cum ?? se pot schimba intre ele... ce sau cine? Da, adica toate elementele suspensiei si pe fata si pe spate sunt inter-schimbabile... merge un brat de pe spate pe fata de ex, pt ca e acelasi... E un avantaj mare la reparatii, mai ales pe front... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kess Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 pentru a tine partea dihorului tin sa va aduc la cunostinta ca acest "dihor" s-a clasat pe primele doua pozitii la Dakar in anul 1980... in fata Range Rover, Toyota, G, Pinz, Jeep. pt documentare: http://www.dakardantan.com/paris-dakar- ... ement.html http://www.dakardantan.com/paris-dakar- ... s,137.html http://www.dakardantan.com/paris-dakar- ... s,136.html p.s. cele doua VW au fost inscrise de catre un dealer doar cu modificarile pentru siguranta impuse de regulament... Range Rover Classic V8 The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Felicitari dihorului! In Dakar intr-adevar, suspensiile joaca un rol extrem de important... fiind usor si avand indepentente all around, probabil setate si bine... din nou, felicitari dihorului! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Ba toate le mai inteleg, da sa mergi la Dakar cu Citroen DS, Peujeot 504, R 12, Citro traction avant de prin '40, ma dat pe spate. In zilele noastre, totul s-a profesionalizat, au disparut nebunii care mergeau cu ciudatenii de dragu aventurii. "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Fereasca sfintu sa-ti trebuiasca o piesa de schimb la el.am cochetat si eu pe vremuri cu ideea de a lua unul, dar m-a linistit un amic din shermania. :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Septembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Fereasca sfintu sa-ti trebuiasca o piesa de schimb la el.am cochetat si eu pe vremuri cu ideea de a lua unul, dar m-a linistit un amic din shermania. :) Da, asa e. din ce mi-a povestit proprietarul, nu se mai fabrica de 20+ de ani ... El a gasit mai multe, din care a facut unul ... Oricum, situatia e un pic similara cu M461 de la noi ... mai e cate un pasionat (cum am vazut la colonelu) care se chinuie ani buni, cautand piese, si reface masina cat aproape de original, si culmea, se mai si plimba cu ea... chiar si in teren.... Deci parerea mea e ca merita apreciat... Si "dihorul", ca si M461, au farmecul lor, aparte, de masini militare ... de veterani "in rezerva" ... nu stralucesc ca astea noi, dar au tras mult la viata lor. Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 VW Iltis, fabricat intre 1970 si 1990, motor de 1700 cc benzina ( de pe Passatul vechi) sau 1600 Diesel . Avea cam 1300 kg. Cam atat imi amintesc de el. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 In prezent este fabricat de "Bombardier" si este in dotarea armatei belgiene . http://www.armyrecognition.com/europe/B ... ure_01.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator horia Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Intamplarea face ca in curte sa am un Iltis ce apartine unui prieten din Franta, ce vine de 2-3 ori pe an aici si il foloseste la urcarile lui pe munte. Din cand in cand il mai scot si eu.Dupa ce il folosesti catva timp, ajungi la convingerea ca forma este chiar atragatoare. De remarcat ca in compartimentul motorului, in aripi este un arsenal de teren: tirfor,lopeti,placi pt nisip din aluminiu striat, lanturi,franghie,cuplaje,etc Cred ca este una din putinele masini ce din serie au accesori de off road. Usile(din prelata) si soft topul se demonteaza ff simplu si ai o senzatie minunata vara... Apropo:geamurile usilor se inchid cu...fermoare.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Cate masini militare cu pretentii de miss ati vazut voi? Ce Kraz-ul e frumos? :grin: Marius... te rog! KrAZ-ul arata foarte bine! E chiar superb! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Nu va mirati ca suspensia era identica fata/spate. Asa e si la H1. Aici e vorba de utilitate, usurinta in exploatere si intretinere - doar e vehicul militar, pentru soldati, nu pentru ciobani - e Iltis, nu Maybach! Si, ca sa nu-l parafrazez exact pe Marius, la vehiculele militare este importanta utilitatea formei, nu frumusetea! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Mihai...ptr cei ca noi...da...Kraz-ul e superb....dar ptr cei amatori de SUV-uri....ma indoiesc....mai ales ca ptr ei ce vine din est....e,,niet harasho" :grin: :grin: :grin: Putem spune ca la partea frontala e ca un M...dar mult mai mare :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 ... Putem spune ca la partea frontala e ca un M...dar mult mai mare :grin: :ga :ga :ga Vrei sa spui ca la ARO este "M" si la KrAZ este "M" ??? :ga :ga :ga :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 vroiam sa spun ca partea frontala la cele doua este ff asemanatoare :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Da! Asa e! Daca ar fi si motorul... axele... rotile... :h5 :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: VW Iltis Iltis - super masinutza...don cate am citit, a servit destul de mult "sub arme" Kraz - alta mancare de peste :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate