Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

VW Iltis

gabitzu

Postări Recomandate

Astazi am intalnit minunatia asta. Stiam ca exista, dar n-am vazut niciodata. Oricum, arata interesant, si proprietarul se vede ca a avut grija de ea. am povestit un pic cu el, din ce am inteles de la el, pe langa cele 5 viteze "normale", mai are una, care merge doar cand e 4x4 cuplat, o viteza super redusa´, dar nu e reductor, adica e doar treapta aia...

Motor 1,7 / 75 CP, si masina are 1500kg goala.

Suspensie independenta, si e identica fata/spate, se poate schimba intre ele.

Diferential blocabil spate (asta sigur, fata nu cred, din ce am inteles)

Armata germana a ales initial masina asta in defavoarea G-ului pt ca era mai ieftina, si dupa ce au renuntat la ea au trecut la Mercedes G :grin:

A, si cica Iltis inseamna un soi de dihor, sau un rozator oricum, din ce incerca tipul sa-mi explice...

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In realitate arat EXACT ca o barca cu roti ... :bleah

Tipul era extrem de entuziasmat de ea, nu stiu de ce, si imi statea pe limba sa-l intreb de un G, da´ma gandeam ca scoate draq vreo pusca la mine :P

Oricum, daca parintii ei i-au zis dihor, noi ce sa mai zicem ?

Link spre comentariu

Re: VW Iltis

cum , cum ??

se pot schimba intre ele... ce sau cine?

Da, adica toate elementele suspensiei si pe fata si pe spate sunt inter-schimbabile... merge un brat de pe spate pe fata de ex, pt ca e acelasi... E un avantaj mare la reparatii, mai ales pe front...

Link spre comentariu

pentru a tine partea dihorului

tin sa va aduc la cunostinta ca acest "dihor" s-a clasat pe primele doua pozitii la Dakar in anul 1980... in fata Range Rover, Toyota, G, Pinz, Jeep.

pt documentare:

http://www.dakardantan.com/paris-dakar- ... ement.html

http://www.dakardantan.com/paris-dakar- ... s,137.html

http://www.dakardantan.com/paris-dakar- ... s,136.html

p.s. cele doua VW au fost inscrise de catre un dealer doar cu modificarile pentru siguranta impuse de regulament...

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

Ba toate le mai inteleg, da sa mergi la Dakar cu Citroen DS, Peujeot 504, R 12, Citro traction avant de prin '40, ma dat pe spate.

In zilele noastre, totul s-a profesionalizat, au disparut nebunii care mergeau cu ciudatenii de dragu aventurii.

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu

Fereasca sfintu sa-ti trebuiasca o piesa de schimb la el.am cochetat si eu pe vremuri cu ideea de a lua unul, dar m-a linistit un amic din shermania. :)

Da, asa e. din ce mi-a povestit proprietarul, nu se mai fabrica de 20+ de ani ... El a gasit mai multe, din care a facut unul ...

Oricum, situatia e un pic similara cu M461 de la noi ... mai e cate un pasionat (cum am vazut la colonelu) care se chinuie ani buni, cautand piese, si reface masina cat aproape de original, si culmea, se mai si plimba cu ea... chiar si in teren....

Deci parerea mea e ca merita apreciat...

Si "dihorul", ca si M461, au farmecul lor, aparte, de masini militare ... de veterani "in rezerva" ... nu stralucesc ca astea noi, dar au tras mult la viata lor.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator horia

Intamplarea face ca in curte sa am un Iltis ce apartine unui prieten din Franta, ce vine de 2-3 ori pe an aici si il foloseste la urcarile lui pe munte. Din cand in cand il mai scot si eu.Dupa ce il folosesti catva timp, ajungi la convingerea ca forma este chiar atragatoare.

De remarcat ca in compartimentul motorului, in aripi este un arsenal de teren: tirfor,lopeti,placi pt nisip din aluminiu striat, lanturi,franghie,cuplaje,etc

Cred ca este una din putinele masini ce din serie au accesori de off road.

Usile(din prelata) si soft topul se demonteaza ff simplu si ai o senzatie minunata vara...

Apropo:geamurile usilor se inchid cu...fermoare....

Link spre comentariu

Cate masini militare cu pretentii de miss ati vazut voi?

Ce Kraz-ul e frumos? :grin:

Marius... te rog! KrAZ-ul arata foarte bine! E chiar superb!

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Nu va mirati ca suspensia era identica fata/spate. Asa e si la H1. Aici e vorba de utilitate, usurinta in exploatere si intretinere - doar e vehicul militar, pentru soldati, nu pentru ciobani - e Iltis, nu Maybach! Si, ca sa nu-l parafrazez exact pe Marius, la vehiculele militare este importanta utilitatea formei, nu frumusetea!

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Mihai...ptr cei ca noi...da...Kraz-ul e superb....dar ptr cei amatori de SUV-uri....ma indoiesc....mai ales ca ptr ei ce vine din est....e,,niet harasho" :grin: :grin: :grin:

Putem spune ca la partea frontala e ca un M...dar mult mai mare :grin:

Link spre comentariu

... Putem spune ca la partea frontala e ca un M...dar mult mai mare :grin:

:ga :ga :ga

Vrei sa spui ca la ARO este "M" si la KrAZ este "M" ??? :ga :ga :ga

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare