Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

deblocare ax came

yoke

Postări Recomandate

Help!

Cine stie vre-o tehnica speciala de de-gripare a unui arbore cu came. Este gripat la unul din lagare (palierul 1 l-am gasit uscat de ulei, probabil ars prin supraincalzire).

Cu spray WD40 si cu ciocanul am incercat. Nici nu clinteste. Stie cineva o "vrajitorie"?

multumesc,

Yoke - SJ 410

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: deblocare ax came

incalzeste MODERAT chiulasa cu autogenul in zona palierelor pt a obtine dilatarea relativa si apoi incearca, folosind un pistol preumatic setat mediu, sa rotesti de axa.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi. Ciocanele cu simt de raspundere au ajutat. Intr-adevar era deja cam stricat, doua lagere (primele doua dinspre roata de distributie) distruse.

Se pot oare bucsa sau se arunca?

Yoke - SJ 410

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Daca masina in cauza este samurai, se face in felul urmator: se incarca cu sudura de aluminiu zona lagarelor. Se rectifica axa cu came in portiunile afectate, dupa care se rectifica lagarele, care se aduc in cota la care s-au rectificat palierele de la axa. Daca lucrarea e facuta bine, chiulasa merge ca noua. Atentie la incalzirea exagerata a chiulasei in timpul sudurii! Aaa... si am uitat, trebuie obligatoriu sa planezi chiulasa. Bafta

PS: lucrarile astea le faci desigur intr-un atelier specializat de strungarie auto.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare