Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce poate niva

Vizitator florin_florin

Postări Recomandate

Vizitator florin_florin
Va salut .De ceva vreme intentionez sa achizitionez o niva nu noua dar nu stiu ce sa verfic la ea inainte de a o cumpara? Doresc sa o folosesc dupa ea o remorcuta tip stupina face fata
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ce poate niva

Salut Florin, o sa te rog sa treci in prima faza pe la sectiunea de prezentare a membrilor, iar mai apoi, o sa te mai rog sa citesti

putin sectiunea destinata Nivspecial Niva, pentru ca sunt sigur ca o sa gasesti explicatii, care sa raspunda la multe intrebari pe care ti-le pui in momentul acesta.

Ca si un raspuns, pot sa-ti spun ca Niva este o masina OK, atata cat stii ce vrei sa faci cu ea, iar in ceea ce vrei sa o folosesti tu, respectiv sa tractezi o stupina, din poacate nu-i cunosc dimensiunile, insa pot sa-ti spun ca am vazut tractand chiar si un grup generator pe roti de ~700 - 800 Kg.

Mult bafta in alegerea facuta,

Dragos

Link spre comentariu

Va salut .De ceva vreme intentionez sa achizitionez o niva nu noua dar nu stiu ce sa verfic la ea inainte de a o cumpara? Doresc sa o folosesc dupa ea o remorcuta tip stupina face fata

Salut Florin,

In cazul in care te hotarasti sa cumperi o niva second, poti lua in calcul si masina mea care este de vanzare, la un pret foarte bun:

viewtopic.php?f=28&t=10670

Multumesc,

Vladimir

Link spre comentariu

Salut Florin,

O prezentare prealabila ar fi binevenita (si un semn de politete fata de noi, care dorim sa te ajutam).

Cat despre remorcat, depinde de dimensini si, mai ales, de greutatea remorcii. In primul rand nu trebuie depasite valorile din talon (si cartea tehnica). Colegii cu Nive iti pot spune cat este aceasta valoare. In orice caz, masinile usoare si scurte nu sunt facute pentru remorcat, din cauza riscului ca, la un moment dat, mai laes la franare, remorca sa controleze vehicului tragator (remorca risca sa vina peste masina, cea ce in engleza se cheama "jack-knifing").

Plus ca ambreiajul de Niva nu este unul dintre cele mai rezistente.

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

Uite cam ce zice in certificatul de inmatriculare al unei Nive din 2003 legat de dimensiuni etc. Sunt sigur ca poate tracta chiar si mai mult dar depinde pe ce distanta, conditiile de drum etc. Pana acum Niva mea s-a cam odihnit (intr-un an si ceva am facut doar 5000 de km cu ea) dar daca ma apuc de casa si o mai am atunci va trage mult mai mult decat ce scrie in talon :ha: :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

N-as vrea sa deschid un nou topic pentru intrebarea mea de incepator: cu Lada Niva poti sa cuplezi transmisia in asa fel incat sa traga doar rotile de pe o parte ?

Stiti (si) alte masini la care se poate face acest lucru ?

Link spre comentariu

Uite cam ce zice in certificatul de inmatriculare al unei Nive din 2003 legat de dimensiuni etc. Sunt sigur ca poate tracta chiar si mai mult dar depinde pe ce distanta, conditiile de drum etc. Pana acum Niva mea s-a cam odihnit (intr-un an si ceva am facut doar 5000 de km cu ea) dar daca ma apuc de casa si o mai am atunci va trage mult mai mult decat ce scrie in talon :ha: :ha: :ha: :ha:

:banana in noile taloane mai nou nu mai scrie ce dimensiuni trebuie sa avem la cauciucuri, si la rubrica raport rutere/greutate in kw/kg nu mai scrie nimic

la a mea masa incarcata maxima admisa este de 2250

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare