Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pozitionare antena statie CB

NeRv1

Postări Recomandate

Re: Pozitionare antena statie CB

...

O sa mai verific cablul... altceva nu stiu ce sa mai verific :(

Si legatura la masa a antenei! Eventual, poti trage un fir suplimentar intre masa antenei (punctul mecanic de montaj) si masa electrica a masinii:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in completare la ce spunea Tedy

e ca eterna discutie intre planul de masa al antenei care unii sustin ca e dat de planeitatea suprafetei din jurul antenei.spicului,batului :) sau planul de masa electric care e considerat a fi tot ansamblul caroseriei atata timp cat ii tragi acel fir la masa :)

eu le aveam pe amandoua just in case :)

sa fiu sigur :D:D:D

corect verifica toate legaturile iar daca poti verifica si bobina antenei sa fii sigur ca nu e intrerupta ca am mai intalnit chestii de genul :)

tot asa e important daca antena e cu montura fixa sau cu magnet ca si aici ai probleme si adaptari de facut

Link spre comentariu

Antena este noua si isi ia masa prin montura fixa, direct de la tabla haionului... haion care posibil sa nu aiba o masa prea buna prin intermediul balamalelor.

Asa ca la sfaturile voastre o sa trag si un fir de la masa antenei direct la sasiu.

Multumesc, o sa revin.

Link spre comentariu

Eu am doua probleme d'astea:ha:

Statiile: President Jackson II, Intek M760 Plus

Antenele: doua Sirio Megawatt 4000, una pe magnet, alta fixa pe capota Patrolului.

In orice configuratie, nu stiu cat emit, pentru ca receptionez doar de la 1-2 km.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Antenele: doua Sirio Megawatt 4000, una pe magnet, alta fixa pe capota Patrolului.

In orice configuratie, nu stiu cat emit, pentru ca receptionez doar de la 1-2 km.

Azi am pus-o pe o talpa magnetica... SWR 3 (din plaja ei de reglaj am reusit s-o aduc cel mai bine in 2... cica ar trebui taiat di ea).

Sa fie talpa necompatibila?

Ciudat cum o antena asa de buna (review-uri, specificatii tehnice) sa faca asa probleme...

Link spre comentariu

sa stii ca prin lumea radioamatorismului nu e asa surprinzatoare situatia :)

ce iti recomand eu e sa nu prera emiti la SWR 2 sau 3 ca risti parlirea finalilor de la statie :)

eu de exemplu la un ML de la midland am schimbat spicul original de 145cm cu unul de 160cm de la o alta antena tot pe probleme de adaptare. iar acum merge perfect la un SWR de 1,3 ca mai jos nu am reusit sa il scot

oricum reglajul iti recomand sa il faci cu un analizor de preferinta ,acele MFJ-uri sau cum se numesc

merge si prin metoda clasica cu SWR-metrul dar nu atat de exacta.

incearca sa repeti masuratoarea si cu o alta antena pe acel suport sa vezi daca problema vine de la antena sau de la suport

tot ca exemplu am patit cu suport scump o caruta de bani sa mearga prost in comparatie cu un gunoi de suport de 30 de lei pe care l-am mutat de pe o masina pe alta.(problema descoperita ulterior,lungimea si calitatea cablului de la statie la talpa magnetica era un kkt) lipiturile erau niste magarii parca erau facute cu bricheta.

cel mai bine mi s-a acordat pe un suport magnetic ca asta de aici:

http://www.lccom.ro/product_info.php?cPath=23_39&products_id=476

a nu se intelege ca e reclama e doar exemplificarea tipului de suport.

dar bucuria nu a fost mare pentru ca intr-o noapte suportul si antena au facut pasi subtil si iaca am ramas fara el :)

Editat de Astral
Link spre comentariu

Eu se pare ca sunt mai norocos :f2

Cum am rezolvat:

- am schimbat suportul de pe haion (coltar "L" din Dedeman 100x150 4lei) care m-a scos mai inafara, departandu-ma de planul vertical al masinii cu ~10cm fata de vechea prindere

- am schimbat montura+cablu+mufa cu unele noi

Rezultat: SWR 1,1 din prima fara acordare (radiantul este la maxim in jos, deci pt. un SWR mai bun ar trebui sa mai tai putin din el?... am optat sa nu) cred ca 1,1 e ok.

Statie: Intek M100 Plus

Merci @all!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare