Sensei Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 Am un Grand cu care nu prea umblu. Il mai misc odata la cateva zile, dar mi-e mila sa-l vad ruginind in fata casei. Prin urmare deschid acest topic din dorinta de a vedea ce as putea scoate din aceasta masina. Mentionez ca este un proiect de viitor, probabil pentru la anul. Pana atunci ma documentez, cum ii sade bine omului gospodar. Masina are motorul de 5,2 litri si transmisie 4x4 permanenta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi 1 Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 Din ce spui tu ... poti scoate ceva foarte ....serios. Pe bune ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Septembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 De-aia am deschis topicul. In momentul asta eu vad masina dotata cu: - kit de inaltare - gume cu jante - bare fata/spate - troliu (trolii) - niscaiva proiectoare - punti rigide fata/spate - diferentiale - roll cage E posibil sa mai fie necesare si alte lucruri, la care nu m-am gandit. Daca la unele m-as mai pricepe cat de cat, la restul e clar ca am nevoie de sfaturile si ajutorul celor care stiu mai mult. Exemple de intrebari care-mi vin in minte acum: 1. Care este inaltimea optima a kitului de inaltare pentru ca masina sa se comporte bine in teren? 2. Cat de complicata este montarea unei punti rigide pe fata cu tot ce implica asta (cutie de transfer, diferentiale blocabile, etc)? Ma mai gandesc la intrebari pe parcurs. :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 suna-ma si vorbim, am si eu unul de vreo 3 luni la care de abia acum incep sa-l preapar si partea buna este ca e acelasi model..... am deja bullbar-urile fata + spate.... stiu KIT-ul de inaltare optim, asa ca hai sa le facem impreuna.... o sa iasa super smechere... :) 0722-306.000 / 0751-306.000 Laur ... in caz ca ai uitat :P Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Septembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 Nu mai da cu tarte ca te sun! :grin: Oricum e bine ca subiectul sa ramana deschis, sunt oameni pe-aici care chiar se pricep la fiare de-astea. In acest moment am capul varza de la cate kituri de 3", 4", 6" si alte dimensiuni am vazut, de la studii comparative intre Detroit Locker si ARB AirLocker, de review-uri la modele de anvelope, etc. :T Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 cu blocantele e interesanta discutia, pe unu am ARB si pe altul am Detroit Locker......se comporta exemplar ambele, apare doar problema diferentei de pret intre ele ( cam mare ) si a manoperei la ARB care e munca de sclav .... la Detroit se baga imediat... pana una alta pe Rubicon-ul din fabrica se pun Detroit Locker.... in alta ordine de idei, daca ai sti cat de "des" il folosesti, la ce power ai la masina.... mai ca nu ti-ai mai pune :ha: deci in concluzie .... baga un detroit si gata.... Hai suna-ma sa-ti vad utilaju' ca sa-ti creionez cu markeru pe caroserie ce ramane si ce zboara :ha: :ha: :ha: Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Septembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 Tot citind si invatand am ajuns la concluzia ta: Detroitul e preferabil, functioneaza fara sa-l simti, e mai simplu de montat, etc. Inclin deci spre asa ceva. Am inteles ca la Detroit se aude un tacanit cand cupleaza/decupleaza in viraje. E adevarat? Daca da, cat de deranjant este? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 eu sincer nu il aud decat daca stau sub masina :)) .... da, se aude cand masina e pe rampa si il cuplezi sau decuplezi.... in mers nu il aud. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 E posibil sa mai fie necesare si alte lucruri, la care nu m-am gandit. Daca il inalti peste 5cm o sa ai nevoie de SYE altfel o sa ai parte de vibratii in transmisie, si la cutiile de transfer de pe ZJ 5.2 nu gasesti. Trebuie alta cutie de transfer, cum e pe cherokee sau pe wrangler. 1. Care este inaltimea optima a kitului de inaltare pentru ca masina sa se comporte bine in teren? 2. Cat de complicata este montarea unei punti rigide pe fata cu tot ce implica asta (cutie de transfer, diferentiale blocabile, etc)? 1. Depinde de ce cauciucuri vrei sa montezi si cata tabla esti dispus sa tai. Am vazut cherokee pe 36" inaltat doar 10cm. 2. Ai deja punte rigida pe fata. Parerea mea e ca daca vrei sa faci masina mai tare de dat in off-road, grand-ul cere mult prea multi bani. pana una alta pe Rubicon-ul din fabrica se pun Detroit Locker N-am mai auzit de asa ceva nicaieri si nici nu am gasit informatii calumea. Pune ceva sursa la informatia aia, tare ma indoiesc ca e adevarata... 5.2 parca are d44a pe spate, nu sunt ferm convins, dar pentru d44a doar aussie locker este si posibil arb. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Septembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 Daca il inalti peste 5cm o sa ai nevoie de SYE altfel o sa ai parte de vibratii in transmisie, si la cutiile de transfer de pe ZJ 5.2 nu gasesti. Trebuie alta cutie de transfer, cum e pe cherokee sau pe wrangler. Am citit despre problema asta dar din ce am vazut ea aparea la lifturile mult mai mari (4,5"+). Trebuie sa mai sap, e clar. Daca insa e cum spui tu, e complicat de schimbat cutia de transfer? 1. Depinde de ce cauciucuri vrei sa montezi si cata tabla esti dispus sa tai. Am vazut cherokee pe 36" inaltat doar 10cm. 2. Ai deja punte rigida pe fata. La cauciucuri as merge pe 33", daca ma intrebi acum. De taiat din tabla n-ar fi problema, dar am vazut ca 33-uri incap lejer cu conditia sa scapi de barele stoc. Cu puntea nu m-am exprimat eu bine. Auzisem povesti cu schimbatul puntii fatza si intrebam daca e complicat de facut operatia asta. Intre timp m-am mai documentat si concluzia e ca schimbarea puntii e inutila. 5.2 parca are d44a pe spate, nu sunt ferm convins, dar pentru d44a doar aussie locker este si posibil arb. Pe fatza are Dana 35(27) si pe spate Dana 44(30), cel putin asa am gasit eu. Nu scrie undeva si pe ele? Ca as vrea sa ma asigur ca astea sunt. Parerea mea e ca daca vrei sa faci masina mai tare de dat in off-road, grand-ul cere mult prea multi bani. Asta e-n curte, cu el defilam. :grin: Oricum am o banuiala ca in final dotarile masinii vor depasi binisor cunostintele soferului. :grin: Multumesc pentru sfaturi! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AT 5.9 Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: Transformarea unui Grand Cherokee Limited 96 poate te inspira: http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=795965 Johnson. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate