doctoru Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Avem asa ceva sau nu?? Cartea masinii zice ca da, dar eu nu l-am vazut niciodata. Tine de cum este legat carligul masinii sau isi da seama singura?? Rog posesorii de Freelander 1 care au tras ceva dupa ei sa-mi spuna daca li s-a aprins ceva in bord. Problema e ca de cand am cumparat rulota a inceput sa cada pe rand, la distanta de 1 luna, cureaua de la alternator, pompa de apa si ultima chestie fulia de la vibrochen(scumpa dracovenia). Sa fie coincidenta..,dar nu prea cred... Mentionez ca carligul este montat aici, nu era din fabrica si ca masina are cutie automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca rulota este usurica-parerea mea= coincidenta= -un preten vechi,care ma convins sa iau si eu"freelander" are platforma tractari si nu-l aud ca se vaita de ceva--are 75000 km efectuati in 2 ani (merge mai mult cu platf.) Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca cu becul =se aprinde daca legaturile sint originale priza+ stecher--zise sursa (proaspat informat) Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca La mine, la Discovery, se aprinde un martor verde, pictograma cirligului de remorca, doar atunci cind semnalizez.Cirligul a fost montat in Germania de fostul proprietar(avea hartia de la TUV in acte), deci posibil explicatia in cazul tau poate fi legata de montare. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca Rulota are 860 kg proprie plus 40 kg cort, plin facut, generator cel putin 35kg, 2-3-4 pers, alte boarfe.. urcari serpentine.. sute de km..eu zic ca se aduna. Masina trebuie sa stie ca trag ceva dupa ea daca in carte imi arata un martor si ma gandesc ca-i modifica ceva din electronica.. nu stiu nu ma pricep. Daca a mea nu stie si se forteaza?? Daca prietenul tau are cumva V6 atunci chiar nu are treaba.. Plus ca un rol important cred ca il are si cutia pt am pus niste AT putin mai mari sa vad cum merge (225/70) fata de 215/65 si le-am dat jos a 2-a zi, ziceai ca am rulota in spate.. Cum se leaga un carlig la masina, doar asa din becurile masinii sau cum sa fac sa mi se aprinda acel martor?? Ca nu cred ca l-a pus fabrica acolo doar sa-mi aduca aminte ca am o garsoniera in spate si sa mai verific daca mai este... Multumesc de rasp si dati-mi un ajutor ca situatia ma cam depaseste.. Ok, ce ma sfatuiti sa fac?? Carligul este luat si montat de firma specializata de pe aici.. Flay, stiu ca esti tatic in Land Rover si esti si aproape, stii pe cineva?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca are motor rovar cc 1994 diesel becul se aprinde cind introduce stecherul "asa spune" Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca are motor rovar cc 1994 diesel Motorul e Bmw nu rover becul se aprinde cind introduce stecherul "asa spune" Atunci e clar, trebuie apelat la profesionisti.. Doamne ajuta sa nu-mi mai cada ceva ca ieri am dus samuraiul la cump. pe platforma Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca ROVAR are curele nu lant la distrbutie Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobo Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca la mine, la defender, cand semnalizez se aprinde martorul de la remorca. de ce? foarte simplu - masina a avut montata din fabrica instalatie originala pentru priza de remorcare si carlig. in momentul cand am cumparat-o eu, neamtul s-o gandit sa faca o afacere buna si sa demonteze priza si carligul. eu nu am observat tzeapa decat acasa, unde am vazut ca a ramas undeva pe langa rezervor pregatirea de cablaj pentru priza. presupun ca din cauza ca a ramas asa suspendata treaba cu priza se aprinde martorul respectiv. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca La mine se aprinde doar daca am cuplata instalatia remorcii la masina.... Posibil ca instalatia montata profi sa aiba un releu, ceva care detecteaza consumul a inca un bec si atunci sa aprinda martorul;de ce doar la semnalizare...? pentru ca atunci e cel mai important sa-ti mearga instalatia, nu-i asa? Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca 1. Se modifica ceva electonic in fct masinii daca se aprinde becul? 2. Este posibil sa-mi fi cedat aceste piese din cauza rulotei? Cand am schimbat cureaua masina a fost ok 1 luna, apoi pompa de apa si iar a fost ok cateva sapt, apoi fulia.. am rezolvat-o si deocamdata e bine. Ma mai asteapta ceva oare? 3. Cum fac sa rezolv problema cu martorul, la cine sa apelez? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca 1 si 3 - eu zic sa o lasi asa,nu cred ca influenteaza cu ceva in rau faptul ca nu ai acel bec aprins(este verde, deci e un bec de informare nu de avertizare). 2- la un td4 cu AUTOMATA nu trebuie sa cobesti prea mult referitor la viitoarele defectiuni, traieste clipa, si stringe bani pentru viitor. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca Mi se pare ciudat ca cei de la LR s-au gandit sa puna un bec verde in bord ca sa nu uiti ca in urma cu 1 min ti-ai montat o garsoniera mare si alba la un metru in spatele tau... Cred ca becul acela inseamna ceva, asa cum si asistenta la coborare (bec verde) nu e bec sa informez masina ca va ramane fara bara ci chiar isi face treaba. Cred ca va trebui sa compar in paralel 2 masini dpdv al firelor sa vad care si pe unde se duce. Un carlig se leaga la fel la o masina cu electronica ca si una fara?? Problema ramane deschisa :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca Nu toate au martor la bord si daca ar fi ar trebui sa fie in dreapta jos cu martorul pt ceata. Daca il ai nu se aprinde numai daca priza electrica ii originala si conectata la mufa pt remorca din porbagaj situata in partea dreapta, o mufa alba cu 7 pin. Daca ii conectata la originala si ai martor in bord atunci se aprinde verde impreuna cu semnalizarea si se aprinde rosu cand ai ceva avari pe lumini remorca. Recomand montarea pa cale originala nu legate la luminile masini cum sa practica deoarece solicita instalatia masini cu consum mai mare de curent de cat ii prevazut si pot aparea probleme; solicitare mai mare a releelor etc. Legat de celelalte probleme ii pura coincidenta si se leaga oarecum intre ele. Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca Multumesc Valentin, in poza din carte becul este in drepta jos langa ceata. Carligul este legat la luminile masinii, cumparat si legat aici, nu e original. Sper sa ai dreptate si tu si Flay si sa fie doar coincidenta. In rest, scuza-ma, poti sa fii mai explicit te rog?? O sa scriu maine si textul in germana poate ne ajuta cineva cu traducerea lui. Cred ca trebuia de la inceput sa fac asta... :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca http://www.ownerinfo.landrover.com/extf ... ng_Kit.pdf Vezi aici instructiunile de montare a kit-ului de carlig original;dupa cum banuiam e si un releu pe acolo;daca vrei poti sa-ti comanzi un alt cablaj, original pentru a avea acel bec aprins in bord....totusi cred ca-ti faci mult prea multe griji pentru acest aspect minor. Vezi ca e cineva pe aici care vinde carlige de remorca,cere-i o parere despre rolul acelui bec in bord si complexitatea cablajului. http://www.ownerinfo.landrover.com/extf ... /index.jsp Incearca sa scoti de aici cartea in engleza, ca poate merge mai usor . Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
G Saftoiu Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Re: Freelander - martor bord remorca Salut! Da exista martor de remorca ,rulota (in dreapta jos de culoare verde) 1. Daca NU ai remorca,rulota dupa tine ,la semnalizarea schimbarii directiei de mers, (stanga-dreapta) ,clipeste 1 data semnul remorcii,iar apoi numai sageata sensului respectiv. 2.Daca AI remorca, rulota si este cuplata la priza, la semnalizarea schimbarii directiei de mers (stanga-dreapta),in acelasi timp cu sageata sensului respectiv, va clipi si semnul remorcii. Mentionez ca am carligul montat din fabrica.Mufa pt priza se afla intradevar,in portbagaj dupa panoul de plastic din dreapta. Poate ai becul de semnalizare ars! Freelander TD4 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saig86 Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Re: Freelander - martor bord remorca Va salut. Am si eu o mica problemă,asemănătoare...si anume,am văzut de 2 ori aprins acel bec.Dar,coincidenta sau nu,odata sa aprins cand am plecat de la o spălătorie si odata sa aprins le timp de ploaie.Eu habar n-am daca-i original sau nu carligul.Problema asta o am la td4,pt ca la 1.8 nu am văzut acest martor aprins niciodată.Si culmea,la cel de 1.8,am doua prize la carlig. Se poate sa mi se fi aprins ca a intrat apa pe la priza? Mulțumesc! "Între două nu te plouă,dar cu patru e mai bine" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Freelander - martor bord remorca Va salut. Am si eu o mica problemă,asemănătoare...si anume,am văzut de 2 ori aprins acel bec.Dar,coincidenta sau nu,odata sa aprins cand am plecat de la o spălătorie si odata sa aprins le timp de ploaie.Eu habar n-am daca-i original sau nu carligul.Problema asta o am la td4,pt ca la 1.8 nu am văzut acest martor aprins niciodată.Si culmea,la cel de 1.8,am doua prize la carlig. Se poate sa mi se fi aprins ca a intrat apa pe la priza? Mulțumesc! Daca montajul a fost facut corect martorul trebuie sa se aprinda o data, scurt, cand dai semnal stanga/dreapta. Pe 1.8 ai carlig pentru rulota, asa ca n-ar strica sa verifici mai in amanunt masina. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saig86 Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Freelander - martor bord remorca Am verificat,iar la td4 se aprinde odată la semnalizare,dar la benzinar,nu...mai mult ca sigur nu este original si nici montat corect. "Între două nu te plouă,dar cu patru e mai bine" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Freelander - martor bord remorca nu are nici o legatura acel bec martor din bord cu electronica masinii.am avut un opel vectra din 1992 si avea instalatie pt remorca de fabrica,astfel ca avea si martorul aferent,care se aprindea in momentul in care semnalizam si aveam remorca dupa mine sau cand puneam avariile,dar nu se modifica nimic la masina,probabil era doar un safety feature sau legile de la vremea respectica erau de asa natura incat obliga fabricantul sa monteze un martor.asa ca poti trage linisti rulota,ca nu vei avea nici o problema Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 (editat) Re: Freelander - martor bord remorca Acel martor are rostul lui, daca exista probleme in cablajul de pe remorca nu se va aprinde acel martor cand semnalizezi, sau daca ai uitat sa fixezi cupla electrica. In rest, la un montaj corect va flash-ui o data cand dai semnal, sau va lumina intermitent in tandem cu semnalizarea cand este cuplata si remorca. Editat Mai 17, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: Freelander - martor bord remorca Eu asa am inteles ca cele care au din fabrica carligul montat, au un alt releu de semnalizare. Am vazut si pe ebay ca vindea cineva cu specificatia aceasta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 Re: Freelander - martor bord remorca Acel martor are rostul lui, daca exista probleme in cablajul de pe remorca nu se va aprinde acel martor cand semnalizezi, sau daca ai uitat sa fixezi cupla electrica. In rest, la un montaj corect va flash-ui o data cand dai semnal, sau va lumina intermitent in tandem cu semnalizarea cand este cuplata si remorca. Este ce-a mai pertinenta explicatie. Asa se intampla si la mine. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 (editat) Re: Freelander - martor bord remorca chestia aia cu aprins O SINGURA DATA scurt e de fapt self check-ul martorului si asta trebuie sa se aprinda indiferent ca ai instalatie/mufe sau remorca sau orice, e din circuitul bordului... o aprindere intermitenta si haotica fara remorca cuplata inseamna ca este ceva scurt pe circuit undeva Editat Mai 22, 2014 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate