Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

de ce intra apa in masina?

maitre

Postări Recomandate

De cate ori ploua torential gasesc balta in partea soferului de la scaun pana la pedale.

Am verificat chederul usii, pare in regula si tot nu reusesc sa-i dau de cap acestei probleme.

Daca cineva a patit ceva asemanator, poate da aici o solutie.

Multumesc anticipat!

Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: de ce intra apa in masina?

Sigur nu ti-e frica de ploaia torentiala ? Ca altfel nu prea se uda scaunul singur... :ha: :ha:

Verifica si chederul de parbriz, chederul de la geamul din partea soferului si inca odata chederul usii :wink:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Sigur nu ti-e frica de ploaia torentiala ? Ca altfel nu prea se uda scaunul singur... :ha: :ha:

Verifica si chederul de parbriz, chederul de la geamul din partea soferului si inca odata chederul usii :wink:

Frica mi-e, dar nu pot sa fac cu bolta din casa :ha:

Si dupa ce ar trebui sa ma uit? :grin:

Link spre comentariu

daca ai trapa, verifica canalele de scurgere de la trapa

Nu am trapa, raman la ideea mea ca apa care se scurge pe langa usa intra intr-un fel pe la imbinarea mochetei cu pragul

Link spre comentariu

Pai cel mai simplu e sa intri in masina si sa te duci cu masina la spalat. ii dai 5 lei in plus lu` ala cu jetu, sa insiste prin zona chederelor, in timp ce tu stai cu lupa si cu servetelele geana pe jet. Asa am descoperit si eu ca chederul de la gemul de la portiera stanga nu prea inchide bine si ca de aia aveam mocheta uda aproape in continuu :wink: :grin:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

deschizi trapa si in fiecare colt ai o gaura de scurgere, 2 in fata si 2 in spate

toarna apa pe canalul de pa margine si ai sa vezi daca se scurge

apa ar trebui sa curga prin capul pragului ,

daca nu curge se descfunda cu o sarma si apa

daca incerci cu presiune de aer ai grija ca poti sa demufezi furtunul de scurgere care este in stalp

dar este usor cu o sarma si apa , ca mizeria sa curga ...

succes

Link spre comentariu

Intradevar, zona pedalelor - "firewall" e pasibila de intrat apa. Pe acolo intra si la mine, tot sub pedale pana spre scaun.

Pedalele au un fel de burdufuri pentru etansare, posibil obosite si ne-etanse, sau cablajele electrice, ce la fel, au niste garnituri de cauciuc pe unde "penetreaza" firewall-ul. Studiaza zona, in functie de masina ta.

Link spre comentariu

Vizitator fender

Daca la masina din semnatura mea ar intra apa doar cand ploua torential cu masina in stationare, nu intra la ploi usoare sau la spalatorie (sau cantitatea nu e semnificativa), atunci m-as gandi ca scurgerile compartimentului de sub stergatoare (la baza parbrizului) sunt partial infundate.

Insa depre masina lui maitre nu pot sa spun nimic pentru ca nu stiu despre ce masina sau trotineta cu coviltir e vorba, model, an fabricatie.

Alte locuri prin care intra apa si ajungea pe mocheta sofer/pasager si cu care m-am confruntat eu (mai multe marci de auto):

- stalp drepta/stg fata incorect sudat/infundat/protejat

- scurgere usa infundata (intra apa pe la cheder sau pe la oglinda, se acumuleaza in usa si da pe dinafara catre inauntru) - usa facea bâlbâdâc cand o deschideai, de verificat daca nu face cand misti masina usor pui frana (apa in praguri sau altceva)

- parbriz dezlipit sau cheder cu probleme

Cel mai simplu, pui furtunul cu apa cu debit mare (fara presiune) concentrat pe locurile critice pana cand vezi apa in masina. Apoi reduci debitul si dai mai concentrat, poate mai desfaci cate ceva, pana dai de problema.

Link spre comentariu

La a mea picura pe pedale, de undeva din spatele bordului. Si la sofer si la pasager! Cand plua conduc in sandale, dar ce ma fac la iarna?

Iti iei patine! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare