Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Hyundai Galloper

aztec

Postări Recomandate

Ceva comentarii despre masina asta..?

Stiu ca este "copiata" dupa Mitsubishi Pajero, numai ca vad ca si pret de vanzare in afara este putin diferit. Cand l-au faricat in Corea, au pierdut din calitatea initiala?

Piesele se potrivesc de la o marca la alta?

Sunt comparabile cu originalul, sau macar sunt bune de ceva?(off soft-mediu)

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator koala

Am vazut astazi in trafic un Hyundai Galloper verde si m-am uitat oleaca la el ... punte rigida pe spate, suspensie independenta pe fata, turbina [ avea fanta de racire pe capota ] ... inauntru am observat clinometrul, pus de fabrica asa ca probabil are si reductor [ stiu, n-are nici o legatura una cu alta, dar daca i-au pus clinometru probabil ca e gandit sa "iasa" de pe asfalt -> sanse mari sa aiba si reductor ] ...

... la volan era un mos ursuz care s-a facut ca nu vede cand i-am facut semn sa lase geamul jos, vroiam sa-l intreb ce parere are de masina ... oricum, mie mi-a placut cum arata acaretul, e destul de barbateste construit si nu are "aer de SUV" :ga ...

... maine ma intalnesc cu Vitalies [ de pe 4x4mania ] care are o masina d-asta ... o sa aflu mai multe de la el si-ti zic ...

Link spre comentariu

Pai cred ca pe el l-am vazut si eu ieri,(Vitalies, la pta Dr taberei) ca avea un poster pe spate..

Striu ca este copia unui Mitsubishi pajero, am inteles ca au cam acelasi sasiu si caroserie cu Pajero Mk2.. dar pare suspect ca masini relativ noi sunt destul de ieftine pe mobile.de

Link spre comentariu

In unele tari (in Germania sigur, cred ca si in altele din Europa) era comercializat ca Mitsubishi Galloper.

Chiar am vazut mai demult unul prin Sibiu cu sigla pe bot de mitsubishi, husa de roata cu "mitsubishi motors", etc ... daca nu scria Galloper pe spate, juram ca e Pajero. si ma gandeam ce fitze tre sa ai ca sa-i schimbi sigla, sa para altceva ... dar probabil chiar asa era de la inceput...

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

am mer o vreme cu unu dar LWB. avea in jur de 70k km si mergea f bine. nu stiu daca au si acelasi motor de 2.5 dar se pare ca are intercooler si deci in jur de 100 cp. are reductor si merge bine in teren. cineva a zis pe aici ca cineva s-a si dat la concurs cu un galloper. Nu stiu daca piesele se potrivesc de la mitzu la hyundai.

Pretul e mic din cauza pretului de achizitie de nou mult mai mic....si a deprecierii marcii hyundai pe piata.

Eu personal il consider o optiune buna. Dar la motorul de 2.5 ar fi de preferat modelul SWB. Nu sunt asa multe masini care sa fie asa noi si asa ieftine.

Link spre comentariu

Vizitator koala
... cam asa arata si ala de l-am vazut eu astazi din fuga masinii, uite, se vede clinometrul ala de care ziceam ... asta era SWB, cu inscriptie bengoasa pe laterale : INTERCOOLER :D ...
Link spre comentariu

Vizitator koala

... M-am intalnit astazi cu Vitali [ vitalies ] si am stat putin de vorba ... este foarte incantat de masina lui [ el are un Galloper LWB ], l-a dus peste tot, a urcat si la Babele cu ea, in sfarsit, a zis asa : "Masina buna domnule !"

... mi-a mai zis ca i se potrivesc absolut toate piesele de la Mitsubishi, si ca el personal n-a avut probleme cu ea ... mai are un prieten, si acela si-a cumparat acelasi tip de masina si tot asa, este incantat ...

... concluzia este ca e o masina buna si cinstita la banii pe care-i dai pe ea ...

Link spre comentariu

Tot sapand dupa ceva informatii, am gasit urmatoarele linkuri.

Unele sunt de manuale,

pana la urma dupa ce mitsubishi e copiat.. dupa mk1, mk2.. su mai bine zis.. dupa cel fabricat intre anii ?

Gallper am inteles ca s-a fabricat undeva intre 1998 si 2001.

Deci e o varianta de luat in seama, chiar daca aftermarketurile sunt limitate, doar pt mits, ce se potrivesc.

Ce norme de EURO or avea.. 2 sau 3.. sau noneuro?

http://paul128.co.kr/index.htm

http://preignou.club.fr/loisirs/galloper/galloper.htm

http://www.webalice.it/bimoxx/

http://www.clubgalloper.com.ar/manual%2520despiece/

http://www.autoweek.nl/autotestrapport.php?id=427

Link spre comentariu

:cn am si eu o nedumerire: cum arata Galloper-ul facut dupa a doua generatie de Pajero? ca eu sincer nu am vazut...

acuma poate ca eu gresesc, dar Galloper s-a facut dupa prima gen de Pajero si pe la sf anilor '90 i-au mai pus niste plastice (cel super musculos cu si mai multe plastice tot dupa Pajero prima gen este facut)

si s-a vandut atat ca Hyundai cat si ca Mitsu (depinde de piata)

si inca o intrebare pt cei cunoscatori: la a cata generatie este Pajero acuma? ca mie nu-mi prea ies calculele !!!!!

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

Vizitator koala
@aztec : ... ai face bine sa te infiintezi la Baia Mare ... vine Vitali cu Galloper-ul sau si o sa poti sa-ti faci o parere chiar "la fata locului, la botul calului" :ga ... tipul este super ok si, cred ca daca il rogi, ai sanse sa mergi si tu in masina aia, pe teren, sa o vezi ce poate ...
Link spre comentariu

Vizitator koala
Nu pune paie pe foc..

o sa fiu plecat din bucuresti, dar nu stiu destinatia..

... tu nu, dar noi o stim deja :ga ... e in nordu' tarii, la Maramu' ... la palinca si dicstractie :ga ... cateva zile de concediu, pe plaiuri de legenda, n-au ce sa-ti strice ...

Link spre comentariu

Va salut Domnilor,

Scuze ca nu am scris aici ar trebui - sunt singurul posesor de galloper declarat de aci probabil :) Din pacate am aflat de curand de acest forum de la Ricardo si abia acu m-am inregistrat.

Despre galloper - este intr-adevar pajero cu un pic de face lift. Modificarile aduse de coreeni au vizat doar exteriorul - si nu foarte mult - in rest Pajero curat.

Eu sunt multumit de ea - din "probleme" am avut doar un MRL Automat rupt - l-am distrus ca nu stiam atunci cum trebuie sa-l folosesti. Am vrut sa pun manuale dar masina era in garantie ( la mitmotors) si l-am schimbat gratis tot cu automat, cand se va rupe - obligatoriu manuale.

In rest fara mari probleme. Eu am v6 benzina 161 cp - haleste 20 de litri in oras (pentru oras i-am pus gpl, in off si afara merg pe benzina.

Masina nu este pentru extrem oricat ai modifica-o pentru ca are suspensii independente pe fata. In schimb este foarte usor de modificat. Daca te hotarasti iti pot povesti multe despre galloper pentru ca activez pe site-ul rusesc de galloper inca de la infiintare http://www.galloper.ru unde sunt adunati numai pasionati de asa ceva.

In Bucuresti mai am trei prieteni cu Gallopere - doi cu diesel si unul cu benzina - nu i-am auzit plangandu-se de masina.

Pe a mea cu ajutorul lui Don' Luigi sper sa o fac sa arate asa cum trebuie sa arate o masina de off fara pretentii extreme (ea este si masina de familie - concedii, drumuri lungi, iesiri etc)

Daca vrei ne intalnim in bucuresti si poti sa-o testezi singur sa-ti faci o parere.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Pai cred ca pe el l-am vazut si eu ieri,(Vitalies, la pta Dr taberei) ca avea un poster pe spate..

asa e - acolo stau :grin:

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

sa stii ca am fost chiar impresionat de modul cum e construita masina:

- 12 puncte de sustinere a caroseriei ( deci cu 20% mai mult ca la majoritatea 4x4

- tendoanele pe spate sunt impresionante, alea de Patrol sunt o gluma pe langa astea

- sasiul foarte compact si cu multe ranforsari, confera masinii o mare rigiditate, chestie pe care o simti in teren, nu clantzane usile in cadrul caroseriei

- planetarele fata sunt extrem de scurte, ma gandesc ca asta e bine pt ca suporta mai bine efortul mare la roata

- masina e gandita sa suporte bodylift, calandrul radiatorului are partea inf detasabila, la un bodylift de 50mm nu ai probleme nici cu levierul sch de viteze, nici cu cel al reductorului

Toate astea arata ca nu avem de a face cu un SUV ci cu un off road de clasa grea cu cu o solutie IFS ( independent front suspension)

Ce sa zic, mi-a placut cum e construita !!!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Sa traiesti nea Bogdan :D - imi pare bine sa ne reintalnim, si sper sa fie cat mai frecvent. Sa vezi ce "cumintica" o sa faca din ea Don' Luigi in curand

:jp1

Don' Luigi - multumesc mult pentru aprecierea masinii (ca sa nu mai zic de body):rsp ma simteam tot timpul un fel de codas cu ea, dar acum stiu ca nu e chiar asa. De fapt imi era frica sa nu ii incurc pe altii sa ma scoata tot timpul din necaz. Sper sa ma descurc la Baia Mare onorabil. La iesirile solitare m-am descurcat dar nici nu m-am bagat prea adanc in...... stiti voi :D

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare