Vizitator nr. 150 Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Are careva sau ?ti?i unde pot g?si capete de bar? pt Aro 10? Mecanicul mi-a sugerat cât de se poate de serios s? le schimb ?i-l cred pe cuvânt c? nu unul mi-a spus c? atunci când merg îmi joac? ro?ile popular?. Am c?utat în SV dar nu am g?sit. Sau: se poate face vreo modificare pt a se pune capete de bar? de alt model de ARO? (se pare c? vreau nu vreau modific înte?i?or toat? ma?ina) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Re: capete bara aro 10 Ce tip de directie ai? Cu caseta de directie in fata sau in spatele motorului? Capetele de bara la unele modele erau demontabile, si se schimbau doar niste bucsi. Eu la aro-ul 10 ce l-am avut, am luat bielete de dacie, si am scos din ele atit bucsa din plastic cit si surubul ala cu capatul sferic (nu stiu cum se numeste exact) si le-am montat in capetii de bara. Capeti de bara nu am gasit nici eu decit foarte scumpi, asa am rezolvat mai ieftin. Operatia am facut-o acum vreo 3 ani, si merge si in ziua de azi fara probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nr. 150 Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: capete bara aro 10 in spatele motorului e caseta de directie. Voi vorbi cu mencanicul sa vad daca e dispus sa faca asa ceva. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: capete bara aro 10 Si la al meu tot asa era cutia, deci probabilitatea este mare sa ai capetii demontabili, si atunci o rezolvi ieftin cu bielete de Dacia. Succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: capete bara aro 10 varianta descrisa de manu e potrivita sistemului tau de directie. doar la cele cu caseta in fata motorului, ca la 24, merg adaptate capete de bara de a24. ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: capete bara aro 10 salut keo, de mult u ai mai dat pe aici varianta eftina este sa iti modifici capetii de bara actuali sai sa ii poti schimba "miezul" cu cel din bielaeta de dacie interiorul e identic cu ea, boltul e identic ca si sfera si conicitate, si bucsa e identica aici e si problema, ca fiind de dacie...tin cam ca la dacie, mai putin ca aro 10 e si mai curvit pt ca pui cauciucuri mai mari si dai pri bosketi ar fi mai bne sa gasesti alta varianta..dar nu e macar sa le schimbi usor atentie, problema mare e ca la acel tip de directie este o pozitie in care toate componentele se alineaza si roata (dreapta) face ce vrea si tu nu ai nici un control asupra ei, de obicei va supravira si smulge tripodadin planetara si duce in masa si capetii de bara exista limitatoare de viraj care se monteaza pe fuzeta si care te mai protejeaza, chiar daca iti face raza de bracaj si mai mica solutie f buna e sa folosesti cauciucuri f inguste, care iti maresc viata directiei atentie la abordarile de ogase de pe dreapta (mai ales traversare de ogase) ca odata ti se pune raota la 90 de grade si cam asta a fost iesirea forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: capete bara aro 10 salut keo, de mult u ai mai dat pe aici salut soimule! gresit...dau, dar doar citesc. adevarat ca nu colind alte arii, decat cea cu aro...dar am mai postat la "aro-ema" :) ma bucur ca impartasesti experienta ta in materie de a10 cu cei mai noi in bransa. on topic: domnu' 150, baga la cap ce zice soimu, ca si-a mancat tineretea in aro 10! :g ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: capete bara aro 10 Da, se pot monta conurile, suruburile sferice si mansonul din cauciuc -de protectie impotriva apei si noroiului- din pipele bielete de Dacia, se potrivesc la fix, si este recomandabila ooperatia de inlocuire doar la capetele de bara care au acea siguranta demontabila in partea din spate, la cele ambutisate nu se pot monta. In urma cu ani buni imi facea un tip rost de bucsile conice ..schimbam doar acele bucsi dar nu rezistau in timp.. Pe taca' am montat acu vre-o 2 ani bucsi si suruburi din pipele de dacia si stau destul de bine in sensul ca a trecut ITP pe bune la acest capitol.. Aveam chiar si un dispozitiv, home made, facut in acest scop, daca il gasesc ii fac ceva poze ... Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: capete bara aro 10 pentru cele capsate se procedeaza in felul urmator 1. se da jos burduful de prtectie (presupunem ca tii capatul de bara in mana, nu pe masina) 2. se cauta o piulita sau bucata teava care sa aibe diametrul mai mare putin decat capacul capsat 3. se pune cu botul in sus, (poti pune si piulita pe el desi nu e cazul) se pune sa stea perpendicular si se loveste cu un baros in varful boltului (in capatul filetului) la a 2 a lovitura ar trebui sa se decapseze acelasi lucru il faceti la bieleta, dar acolo vedeti sa fie piulita pe ea, ca altfel se duce filetul (la aro nu mai e cazul ca il schimbati) operatiunea se face mult mai elegant intr-o presa de tipografie, dar daca nu e, merge si asa dupa demontare, se sterge in interior corpul apatului de bara, se verifica sa nu fie uzat inspre iesirea boltului (caz in care il arunci, asta daca e uzat incat e risc sa iasa sfera la forte mari) se pune in o menghina cu iesirea boltului in jos, se pune boltul cu tot cu bucsa pe el (pune si vaselina, nu te zgarci), se inpinge pana la maxim apoi cauti o piulita mariosoara (20 sau 22) care sa intre in interiorul corpului si mijlocul bucsei, si o pui peste bucsa si ii ai cateva ciocane pana intra bolt-bucsa in corp bine si simti ca bucsa a ajuns pana in fata (te uiti si vezi) iar boltul e fix acum pui arcul inapoi (cel mai bun care e) si pui capacul peste il strangi capacul peste corp pana se lipeste de corp (in menghina) si ii dai 3 puncte de sudura, cate unul si apoi apa multa turnata si apoi inca unul si apa multa si apoi schimbi pozitia si mai dai unul atentie, sa nu se incalzeasca corpul ca se arde bucsa si iesei si vaselina si e tot ca ala vechi pui vopsea bine in spate ca sa etanseze marginea si pui burduful de dacie in fata ...ai unul nou forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate