Kaesar Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Salutare baieti! Am iesit azi cu masina(din avatar) in oras si am auzit o bataie pe dreapta spate, o bataie ca de planetara de dacie in curba. Particularitatea e ca nu bate cand e in tractiune si nici in frana de motor ci atunci cand corelez turatia motorului aproape de cea a rotilor (impropriu spus dar ma intelegeti ce vreau sa zic). Aveti idee ce ar putea fi? Oricum maine daca o sa am timp ma apuc sa verific! Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? Cred ca este un angrenaj care si-a facut joc iar in conditie de "fara sarcina" se aude. Poate fi si planetara, dar poti verifica cu rotile sus, la invartirea brusca in sensuri contrare (aceiasi roata) ar trebui sa se auda sau sa-l simti la mana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kaesar Postat Septembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? maine o sa vad exact. Si daca il simt care e solutia ?!!! alta planetara......!??? :P :ang2 :hm Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? planetara spate la vitara nu are articulatii ea nu bate,e buna sau rupta, ceva joc in angrenaje parerea mea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kaesar Postat Septembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? inca nu m-am apucat s-o desfac! Am uitat sa va mai spun un lucru - cand i-am facut BL-ul si toata "harmalaia" din vara (vezi viewtopic.php?f=7&t=8411 ) i-am facut si uleiurile (cutie, grupuri ...) si la grupul din spate cred ca nu a etansat cum trebuie busonul si a tot curs ulei si dobitocul de sofer (adica "moi") am lasat asa! S-ar putea sa fie din cauza asta? :P Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kaesar Postat Septembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? Scuze, asta-i topicul viewtopic.php?f=7&t=8411 Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? pai daca n-ai ulei in grup sa nu te miri ca-n prima faza vibreaza si face scandal....iar intr-a doua....te trimite le pravalie.....dupa piese :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? inca nu m-am apucat s-o desfac! Am uitat sa va mai spun un lucru - cand i-am facut BL-ul si toata "harmalaia" din vara (vezi viewtopic.php?f=7&t=8411 ) i-am facut si uleiurile (cutie, grupuri ...) si la grupul din spate cred ca nu a etansat cum trebuie busonul si a tot curs ulei si dobitocul de sofer (adica "moi") am lasat asa! S-ar putea sa fie din cauza asta? :P Bine ca nu ai rupt ceva prin grup ... Ar fi indicat sa bagi ulei cit trebuie, sa dai o tura pe soseaua de centura si apoi sa-l scurgi afara. S-ar putea sa existe ceva span cum s-au frecat pinioanele si e bine sa-l scoti afara. Daca ai magnet la busonu de golire ai sa vezi daca este ceva razuit prin ulei. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kaesar Postat Septembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? am verificat uleiul, avea totusi ulei (am bagat degetul mic prin gaura si am dat de ulei) dar a trebuit sa mai pun Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kaesar Postat Septembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? M-am chinuit ieri vreo doua ceasuri cu tamburul de pe dreapta spate :ang2 nu a vrut sa iasa nicicum! Are cineva o idee cum l-as putea scoate? Am desfacut alea patru piulite de pe mijloc si ..... dai bataie in el, trage ....... si tot nik! :P Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? Poate fi de la sabotii de la frana, au ramas deschisi si prind pe buza interna a tamburului, desfa aerisitorul si incearca sa impingi sabotii cu o surubelnita, asta daca se departeaza cat de cat tamburul... La sfarsitul lucrarii va trebui sa amorsezi din nou instalatia de frana.. __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kaesar Postat Septembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? Poate fi de la sabotii de la frana, au ramas deschisi si prind pe buza interna a tamburului, desfa aerisitorul si incearca sa impingi sabotii cu o surubelnita, asta daca se departeaza cat de cat tamburul... La sfarsitul lucrarii va trebui sa amorsezi din nou instalatia de frana.. Tamburul nici macar nu clinteste !!!! Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? Nu cumva ai trasa frana de mana? Tamburul ar trebui totusi sa se invarteasca, poate uzura in interior este mai accentuata, poate s-a blocat si pistonasul care deschide sabotii, eu as incerca desfacand aerisitorul si lovind tamburul, sabotii ar trebui sa cedeze... __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? Si eu am patit la fel la una dintre masini. Nu vroia nicicum. Pana la urma am bagat o presa mare cu gheare si l-am scos, dar s-au rupt sigurantele care tin sabotii, le-am inlocuit cu unele de Dacie, cost infim :h5 . Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kaesar Postat Septembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? tamburul se invarte fara probleme.... nu da semne ca ar agata undeva, dar nu vrea sa se miste pe alea 4 prezoana nici un micron, si am batut in el nu gluma..... Astazi (dupa ce ieri am complectat uleiul in grup) am iesit cu masina la asfalt, sa vad ce zice, am purtat-o in toate felurile dar nu s-a mai auzit acea bataie. Sa fi fost din cauza uleiului??? dar tot vreau sa scot tamburul sa ma uit macar si la planetara..... Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? Eu tot cred ca e un angrenaj, ceva care la o turatie relativ plata a motorului (sau axului cardanic) isi da la iveala jocul. As verifica prinderea caroseriei, a puntilor, a diferentialului, poate joc in crucea cardanului, poate joc in diferential. Apare atunci cand esti in frana de motor si accelerezi/decelerezi usor si repetat (te joci un pic cu acceleratia) ? Crucile sau cardanul se greseaza la masina asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? daca nu mai suna laso asa o masina daca nu e stricata ....merge skimba uleiurile si cox :x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kaesar Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Re: Sa fie oare ..... planetara spate? asa m-am gandit si eu soso-bum, dar totusi mi-e sa nu-mi para rau mai tarziu ca nu am verificat! :h5 Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate