Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

nou posesor de sami!

dac

Postări Recomandate

Am intrat in posesia unui Samurai la sfirsitul saptaminii trecute.

Super incintat de achizitie am plecat spre caile padurii si ale delaurilor din imprejurimi.

Dupa prima zi de incintare la volanul luptatorului am reusit sa -l las fara disc de ambreiaj!

Ce va fi in a doua voi vedea. Sper sa ma deprind mai repede cu mersul pe coclauri.

Asadar, am trecut la urmatoarele:

- comanda kit ambreiaj (multumesc pentru sfaturi inca o data);

- gresat tot ce se invirte sau misca;

- schimbat filtre;

- desfacut grup spate. are foarte putin joc si se poate stringe surubul de la flansa.

- voi schimba uleiul de motor. aici as avea nevoie de sfaturi. daca trebuie aditiv si care anume. fostul proprietar a folosit RX1.

- voi schimba ulei cutie si grupuri. Deasemenea va rog sa ma sfatuiti ce sa folosesc. Cineva spunea sa folosesc ceva romanesc si sa schimb la fiecare iesire. nu stiu cum ar trebui sa procedez.

- reglaj de carburator. Lucrul acesta va fi facut de cineva care a lucrat la suzuki in Italia. sper sa fi reparat si masini acolo :grin: .

dupa ce se vor fi facut astea toate voi incerca din nou urcusuri si piraie.

citeva fotografii. sper sa le pot incarca

Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: nou posesor de sami!

Asa cum se vede si probabil stiti agregatul are volanul pe dreapta. Intentionez, in masura in care nu este prea costisitor, sa schimb volanul pe stinga. drept urmare va intreb daca stiti pe undeva unul la dezmembrari de la care as putea lua bordul? si ce altceva mi-ar mai trebui pentru o asemenea lucrare de "intrare in normalitate"?

Link spre comentariu

Lasa volanul asa si obisnuieste-te.

Legat de uleiuri...top-ul este Castrol dupa parerea mea, dar e f bun si Mobil 1.

Nu trebuie schimbat uleiul in grupuri, diferentiale si reductor dupa fiecare iesire, ideea e sa-l verifici si sa ungi regulat "tot ce misca".

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

multumiri inca o data.

sper sa ne si vedem la ceva iesiri. eu sint la inceput.

va fi folosit aproape in mod exclusiv pentru off road. asa ca o sa-i pun castrol si benzina!

de aditivi?

Link spre comentariu

Asa cum se vede si probabil stiti agregatul are volanul pe dreapta. Intentionez, in masura in care nu este prea costisitor, sa schimb volanul pe stinga. drept urmare va intreb daca stiti pe undeva unul la dezmembrari de la care as putea lua bordul? si ce altceva mi-ar mai trebui pentru o asemenea lucrare de "intrare in normalitate"?

In caliate de posesor al unu sami cu volan pe dreapta initial si mutat in locul normal iti spun ca este mult de munca si multe de schimbat. Nu vreau sa insir iarasi tot ce trebuie - cauta am mai scris in cateva topicuri. Insa sfatul meu sa te apuci de treaba asta doar daca ai idiosincrazie pentru volan dreapta cum am avut eu. Daca e mai mult un moft las-o asa cum este.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Alta intrebare ar fi legata de mersul pe strada in conditiile date. Ma refer la faptul ca masina e inmatriculata in Anglia,nu are asigurare o sa-i platesc asigurarea , verificarea tehnica este inca valabila. Cit de legal este sa circul cu ea pe strada sau la ce ar trebui sa ma astept la mai rau ? mentionez ca nu detin platforma si parca as merge si mai departe cu agregatul, nu numai prin imprejurimi. macar la ceva manifestari off road!

Link spre comentariu

Eu am o vitara cu volan pe dreapta (adusa din Anglia in iulie). Se poate inmatricula fara probleme. La a mea, odata ce i-am facut certificatul de depreciere, a scazut taxa undeva la ~1100 euro, si are motor 1.6, din 1999.

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

odata ce i-am facut certificatul de depreciere

asta ce este? prima data aud de asa ceva!

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

De la RAR poti intocmi un certificat de depreciere al masinii, la care conteaza: A/C, airbag-uri, ABS. Daca nu ai niciuna dintre acestea, taxa de prima inmatriculare este jumatate fata de tabelul lor.

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Ai sa fie - dca stiam cand l-am inmatriculat pe sami - ca cade dotari minus avea cred ca reduceam la o treime!!!

Link spre comentariu

Actul care reglementeaza acest lucru este HG 686-2008 :h5 . Tot de aici se poate face un calcul aproximativ al deprecierii.

O sa imi incerc si eu norocul, sper sa nu fie bani aruncati :P

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

trebuie incercat. dar oare cei care fac comert cu masini nu au incercat?

la a mea cred ca lucrurile stau si mai rau. e modificata si cred ca cei de la RAR nu prea sint de acord. nu stiu exact. voi ce stiti despre asta?

ar merita incercat si insrierea, cel putin mergi incet dar fara amenzi si alte chestii

!

Link spre comentariu

dac - daca nu ai pile la RAR nici nu te lasa sa te apropii cu ea asa. Va trebui sa-i pui toate cele stoc pe ea pentru RaR. Oricum merita - daca iti expira actele englezesti si te prinde pe strada militianul se va considera ca circuli cu masina neinmatriculata - iar asta te baga in penal.

Link spre comentariu

Dar din cate tine eu bine minte, masina aia nu e modificata chiar sa se sperie cei de la rar. Daca ii pui cauciucurile trecute in acte, cred ca poti macar sa incerci. Ce pot ei sa iti faca e sa iti traga o urecheala si sa te puna sa revii dupa ce remediezi anumite probleme. Oricum nu merita sa circuli cu ea cu numerele expirate ca distractia asta te poate costa mult prea mult.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

e expirata asigurarea. in rest pare ok. va fi verificata in anglia. saptamina viitoare o sa incerc sa o inscriu pe numele unui prieten din anglia. pina o sa incerc eu la RAR, macar sa nu am probleme pe strada (in scurtele iesiri spre padure).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare