SamuRadu Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Buna ziua, am un Samurai cu soft top si ma gindesc sa imi pun hard top. As dori sa stiu de la cei care au facut o astfel de modificare daca merita sau nu. Care sint avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de <top> -uri. Soft topul pe care-l am este nou nout, luat anul trecut. Nu ploua, nu ninge dar in schimb flutura si face zgomot la viteze peste 60km/h, sufla vintu prin el pe la spate si intra praf in masina ca si cum ar fi deschisa cu totul. Un hard top va ajuta la eliminarea acestor dezavantaje? Cum e cu etansarea la hard-uri? Multumesc pentru sprijin. ____________________________ Because life is stranger than fiction. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Eu am un tin-top, e drept ca nu face atita zgomot, dar de praf nu te apara. Din cite am remarcat pina acum la hard-top apar alte zgomote: scirtiieli, dar daca umbli cu unguentul dupa tine sa faci masaj la chedere scapi :) Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Eu am luat mashina cu soft-top dar din motive de sigutanta (mi-a fost tarsha s-o las in fata blocului cu soft-top-ul) i-am pus hard-top. Soft-Top - Intradevar cu soft-top-ul este ceva mai zgomotoasa dar sincer imi place mai mult cum arata mashinutza cu el. Apa nu intra, de fluturat . . . flutura dar nu atat de tare pe cat ma asteptam (vezi ca poate nu este bine intins) iar de suflat vantul prin el nu sufla. Hard-top - La mine, hard-top-ul nu s-a potrivit din prima (probabil este un model mai vechi). Acuma depinde si de ce sistem de prindere ai la soft-top, am intzeles ca sistemul original este pe capse, la mine erau niste cleme in genul celor de la Aro sau de la tir-uri (d'alea de poti trece un cablu prin ele). Eu a trebuit sa scot acele clemede pe laterale urmand sa caut nuste suruburi autofiletante cu care sa le montez la loc in momentul in care pun soft-top-ul. Asta pt ca in teren nu ma risc sa merg cu hard-top-ul pt ca mi-e ca-l sparg. In rest, intradevar apar unele scartaieturi de care nu ai cum sa scapi deoarece provin de la chedere dar oricum mashina devine mult mai silentioasa. In rest daca mai ai intrebari baga ca mie nu mai imi vine nimic in minte acum Bafta Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top hard top-ul meu scartie doar in teren......dar sa fim seriosi....cam toate masinile in teren scartie din chedere......pe asfalt in schimb....nu se aud decat SIMEX-urile cu tropaie ..... :ha: Radule sa vi intr-o zi sa faci o tura cu a mea pe asfalt sa vezi cum e... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Eu am urmatoarele probleme cu hardtopul: 1. scartaie in draci in teren. Scartaie din chedere, din clemele de prindere si din barile de rigidizare cand se desfac suruburile lor de prindere; 2. nu ermetizeaza: intra apa si praf prin diverse locuri, in special pe la chedere. La ploaie imi picura apa in masina pe la chederele geamurilor laterale. Am incercat sa etanseizez cu silicon dar nu prea mi-a iesit. Chederul care leaga hardtopul de masina in zona centrala l-am schimbat cu cheder de portbagaj de dacia, astfel am rezolvat problema infiltratiilor acolo. Cu chederul capacului de deasupra soferului n-am reusit sa fac nimic deocamdata pentru ca nu se potriveste nimic acolo si saracu e cam coscovit. Am gasit in schimb ceva cheder care pare sa se potriveasca la usa din spate. Inca nu l-am luat, inca imi mai fac curaj :grin: 3. in afara de scartaieli mai face niste zgomote geamul spate (luneta) in teren, care de la vibratii se tot flencane pe cheder si scoate niste zgomote foarte joase, enervante, ca de balena stricata la stomac :ha: 4. in teren in diferitele momente in care caroseria tinde sa se torsioneze (ex. traversarea in diagonala a unor obstacole) hardtopul tinde si el sa faca implozie; pe la colturi al meu are deja ceva fisuri; In concluzie cam toata treaba scartaie la hardtop :ha: Dar evident sunt si avantaje in comparatie cu softopul, una dintre ele fiind aceea a securitatii masinii. Am gasit si ceva hardtopuri pe net care mi-au facut cu ochiul in ideea schimbarii actualului, vezi pozele de mai jos. Din pacate ele se gasex doar la americani, transportul fiind cam scump. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SamuRadu Postat Septembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Multumesc foarte mult pentru reactii si sfaturi. @lichter -> Ce e aia <tin-top>? (poate poze) @ Busu 4x4 -> Intr-adevar nu ma incinta sa schimb fluturatu cu scirtiitul. @ Marius -> Cind vin cu masina la tine pentru restul de interventii, fac o tura cu a ta. Merci. @ omoroca -> Pozele sint foarte faine. Imi place primul model, faptul ca sint dintr-o singura bucata elimina problemele de etansare. Te rog da-mi linkul cu sursa. Danke P.S. (@ omoroca) -> Cred ca de aceea nu te-a inghitit balena, fiindca avea stomacul stricat. Sau s-i la stricat inghitindu-te. (joke, no offence) ____________________________ Because life is stranger than fiction. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Multumesc foarte mult pentru reactii si sfaturi. @ omoroca -> Pozele sint foarte faine. Imi place primul model, faptul ca sint dintr-o singura bucata elimina problemele de etansare. Te rog da-mi linkul cu sursa. Danke P.S. (@ omoroca) -> Cred ca de aceea nu te-a inghitit balena, fiindca avea stomacul stricat. Sau s-i la stricat inghitindu-te. (joke, no offence) Modelul ala mi-a placut si mie. Am vorbit cu ei pe mail si le-am cerut tarif de transport. MAi jos ai raspunsul lor: "Hi, The hard top is 895.00USD and we make it in Black, White, or Tan. Shipping from Los Angeles to Bucharest cost $614.00USD. We are a small company, one location here in California. Thank You, Darlene" Adresa lor: http://www.rallytops.com/ Inca mai caut metode ieftine de transport din state si stiu sigur ca sunt cativa intreprinzatori care fac grupaje domestice pe containere la preturi foarte mici. Daca afli ceva in plus si te hotarasti sa-ti iei, zi-mi si mie Pe de alta parte, eu cred ca daca ne punem un pic mintea la contributie, o troaca d'aia putem construi chiar noi din aluminiu ceva :wink: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Eu am soft top si nam probleme cu el...flutura putin ca am rupte 2 capse:( si de asta dar in rest ii super ok....acum parerile sunt impartite.;) :cl 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Mi-am pus soft top nou de la Pavements Ends si nu am nici o problema, flutura f putin. Am avut ocazia sa mi-l cumpar din Germania, transportul in SUA fiind cam scump. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liv_mar2 Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Si eu am la Vitara mea soft top, si in afara de faptul ca fermoarul de la oblonul spate nu poate fi deschis, avand dintii slabiti risc sa nu-l mai pot inchide, ceea ce cred ca la mai multa lume s-a mai intamplat, desi nu am mai vazut sa mentioneze cineva, nu am probleme cu el. Falfaie doar cand merg cu geamurile deschise si trec TIR-uri pe langa mine, in rest am trecut deja printr-o iarna cu el si s-a comportat neasteptat de bine si nici frig in masina nu am simtit mai mult decat in altele cu acoperis normal. In plus ai avantajul si ca il poti lua cu tine in caz ca te prinde vreo ploaie ceea ce la hardtop nu merge cel putin la partea din spate cum am vazut. Imi doresc si eu un hardtop dar doar din motive de securitate, mai ales ca am si ceva scule de muzica mai deosebite in masina, noroc ca nu se vad fiindca m-am chinuit sa le maschez cat mai bine cu putintza, dar oricum nu sunt linistit. Am vazut ceva hardtop-uri de vanzare aici pe site si clar imi voi lua de aici unul cand situatia financiara imi va permite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Cel mai bine este sa le ai pe amandoua, daca se poate. Cu hardtop e fain ca e ca si cum ai masina inchisa, nu zgomot, nu hoti, nu nimic..iar scartaiala nu e problema, am un spray cu silicon si se rezolva. In schimb am patit-o si sa o decapotez si am plecat la vreo 30 km de casa si m-a prins o furtuna de vara..noroc ca aveam la mine cortul rulotei si l-am prins in spate. ce bun era atunci un softop.. :P Deci, trebuie un compromis intre util (hardtop) si placut (softop) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top am si eu un vitara cu soft top,nu am nici cea mai mica problema cu ea,cum au mai zis si altii flutura un pic dar nu este grav,intradevar fermoarul de la "luneta"functioneaza mai greu dar daca il ungi un pic merge si acela,am trecut si eu o iarna cu ea frig nu am rabdat,baga caldura de numa si se mentine destul de bine,in spate este un pic mai racaros dar nu ceva iesit din comun,cu securitatea nu am probleme ca stau la casa si am curte,iar pe strada nu prea se baga hotii ziua sa taie prelata,cu decapotatul asa cum ziceati este mai bine,poti lua cu tine topul si atunci nu ai surprize,dar si asa am patit-o si eu ca si doctoru,m-a prins o ploaie de mergeau stergatoarele la maxim si eu decapotat si topul acasa in curte :ha: :ha: :ha: noroc ca aveam ceapica si nu imi ploua in ochi :ha: :ha: :ha: suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanel2008 Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Re: Soft Top vs. Hard Top Solutie pentru cei ce se confrunta cu problema fermoarului la soft top : desfaceti partea din spate, dati'o jos , si cu un sapun frecati dintii la fermoar , astfel va merge mult mai usor. ON-TOPIC: si eu am soft top si nu am nici cea mai mica problema doar ca au aparut niste crapaturi in prelata si nu stiu cum o'r sa evolueze. Things I like about the X5. 1. Design 2. Engines 3. Comfort 4. Fun to drive 5. 7 Seats I would never take an X5 to serious off-road, for? that I got a Suzuki Vitara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rasvan13 Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: Soft Top vs. Hard Top Merg de doi ani cu prelata (cand e cazul). Inainte de venirea iernii am intentionat sa cumpar un hard-top, dar din considerente financiare am tot amanat si inca nu am inghetat. In oras e destul de OK si la temperaturile astea de -15C, la drum lung insa, curentii de aer formati din cauza neetanseitatii prelatei se intensifica si aeroterma nu mai face fata. Pe vreme calda, insa, nu pun prelata deloc! Nici peste noapte, de lene, chiar daca imi ia doar 10 minute sa o pun. Am coborat si am pus-o "de forma", cand am auzit picaturi de ploaie noaptea. :grin: Merg destul prin paduri si coclauri, printre crengi, etc si nu a capatat decat vreo 3 taieturi de aprox. 3-5 cm lungime in doi ani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate