Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

vibratii levier reductor in regim de forta

omoroka

Postări Recomandate

Salut,

am o problema cu samuraiul si poate ma ajutati cu ceva sfaturi practice.

Atunci cand sunt in regim de forta, de regula in timpul urcarii unor pante foarte abrupte, levierul reductorului vibreaza/oscileaza foarte puternic producand un zgomot destul de evident si el, ca de fiare care zdrangane si stau sa se rupa :grin:

Am remarcat aceasta problema atat in 2x4 la pante mai putin abrupte, cat si in 4x4 H sau L

Aveti idee ce ar putea cauza aceste vibratii? S-ar putea strica ceva in reductor sau in alta parte?

Mii de multumiri pentru raspunsuri

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: vibratii levier reductor in regim de forta

vibreasa su mai si troncane? -> tampoane la cutia de transfer rupte, ia arunca un ochi sub ea.

troncane exact ca o planetara care sta sa cedeze. m-am uitat sub ea, am urcat-o si pe cric, s-au uitat si niste mecanici si cica nu are nici-un tampon rupt. cate puncte de prindere trebuie sa aiba reductorul de sasiu, 3-4?

Va salut !

Link spre comentariu

+ 1 - tampoanele de la cutia de transfer - boala samuraielor!

daca ai mers mult asa aproape sigur ai crucile de la cardanul intermediar uzate

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

+ 1 - tampoanele de la cutia de transfer - boala samuraielor!

daca ai mers mult asa aproape sigur ai crucile de la cardanul intermediar uzate

am schimbat o cruce acum fo 2 luni la costin la atelier pentru ca facea un zgomot ciudat. cred ca era de la cardanul intermediar. zici sa mai inspectez o data tampoanele ca sigur e de acolo?

dar exista cumva si o bucsa in interiorul reductorului, in jurul levierului care se poate deteriora?

Va salut !

Link spre comentariu

Normal cand ridici masina sau te bagi sub ea si te uiti la acel tampon nu se vede ca e rupt deoarece sta cutia pe el. Incearca sa impingi cu mana de el in sus de pe partea dreapta a masini...acela se rupe de obicei.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

bucsa de care zici te impiedica sa nimeresti cum trebuie treptele - vezi inca o data bucsile si crucile. Atentie - la cardanul intermediar poti sa nu-ti dai seama de cruci uzate pana nu il dai jos. Eu asa am patit - pe masina parea ok - cand l-am dat jos nu mi-a venit sa cred cat de bulite au fost crucile. Vezi ca bucsile pot fi ok si sa fie rupt suportul cutiei de transfer - asa am patit la ultimul suzuki fes de a trebuit sa-l leg cu sufa sa nu sa balangane asa de tare.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Readuc in discutie aceasta problema.

De ceva vreme vibreaza foarte tare maneta de la reductor atat in 2H cat si in 4H, iar de low nu mai spun.

Am inspectat vizual tampoanele de la reductor, dar nici unul nu pare sa fie rupt.

De asemenea se simte si o vibratie puternica in cardan cand plec mai tare din rampa sau sunt incarcat.

offtopic: Ce ulei sa pun in reductor?

Go big or go home.
Link spre comentariu

Readuc in discutie aceasta problema.

De ceva vreme vibreaza foarte tare maneta de la reductor atat in 2H cat si in 4H, iar de low nu mai spun.

Am inspectat vizual tampoanele de la reductor, dar nici unul nu pare sa fie rupt.

De asemenea se simte si o vibratie puternica in cardan cand plec mai tare din rampa sau sunt incarcat.

offtopic: Ce ulei sa pun in reductor?

In principiu ai doua variante aici:

1. O cruce cardanica gripata. Pentru asta trebuie sa dai jos cardanele si sa inspectezi crucile la mana.

2. Un tampon rupt. Aici nu este suficient sa te bagi sub masina si sa faci o inspectie vizuala pentru ca reductorul se sprijina pe tampoane si se poate intampla (am patit-o personal) ca una dintre cele doua placute metalice sa se desprinda de cauciucul tamponului.

Prin urmare cel mai bine ar fi sa dai jos reductorul pentru a inspecta tampoanele dar numai dupa ce ai inspectat crucile cardanice pentru ca cel mai probabil de acolo-ti vin vibratiile.

Va salut !

Link spre comentariu

Am verificat azi si intradevar doua cruci au joc.

Le-am schimbat anul trecut dar s-au uzat prematur pana am gasit postul tau despre aliniat cardanele :grin:

Ce dimensiuni au crucile de samurai spaniol?

Japan parts au fost cele de anul trecut dar... s-au dus cam repede. Ce firma imi recomanzi?

thanks

Go big or go home.
Link spre comentariu

Am verificat azi si intradevar doua cruci au joc.

Le-am schimbat anul trecut dar s-au uzat prematur pana am gasit postul tau despre aliniat cardanele :grin:

Ce dimensiuni au crucile de samurai spaniol?

Japan parts au fost cele de anul trecut dar... s-au dus cam repede. Ce firma imi recomanzi?

thanks

pai tot japanparts pun si eu si le tot schimb in fiecare an. nu stiu care ar fi mai bune. poate ne da un pont vre-un coleg pe aici.

La spaniole crucile au dimensiunea 23.8 / 61.3

Va salut !

Link spre comentariu

pai tot japanparts pun si eu si le tot schimb in fiecare an. nu stiu care ar fi mai bune. poate ne da un pont vre-un coleg pe aici.

La spaniole crucile au dimensiunea 23.8 / 61.3

fiecare producator are mai multe serii de calitate la aceeasi cruce (dimensional vorbind).

la GKN de exemplu, crucea de cardan de samurai spaniol are codurile:

U048 este "agricultural design for low speed"

U050 este "automotive standard"

U148 este "premium design for high performance/long life"

eu am folosit U050 si au tinut 2 sezoane/15000km.

si le-am schimbat nu pentru ca troncaneau, ci pentru ca am dus la echilibrat cardanele si acolo nu le primesc daca au cel mai mic joc.

sunt in cautare de U148, dar pe aici pe la romanika nu am gasit.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

fiecare producator are mai multe serii de calitate la aceeasi cruce (dimensional vorbind).

la gkn de exemplu, crucea de cardan de samurai spaniol are codurile:

u048 este "agricultural design for low speed"

u050 este "automotive standard"

u148 este "premium design for high performance/long life"

eu am folosit u050 si au tinut 2 sezoane/15000km.

si le-am schimbat nu pentru ca troncaneau, ci pentru ca am dus la echilibrat cardanele si acolo nu le primesc daca au cel mai mic joc.

sunt in cautare de u148, dar pe aici pe la romanika nu am gasit.

Imi puteti spune de unde le-ati luat pe cele u050 si cam cat au costat?

Go big or go home.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare